[Bundesliga] Dortmund na winst dichtbij titelprolongatie

Borussia Dortmund is weer een stap dichterbij de titel in Duitsland. De koploper won zaterdag de Kohlenpott-derby met 2-1 van Schalke 04. Sebastian Kehl kroonde zich in de twee helft tot matchwinner door voor het beslissende doelpunt te tekenen. Klaas-Jan Huntelaar speelde de gehele wedstrijd mee aan de kant van Schalke, maar kwam niet tot scoren.

Schalke kwam in de achtste minuut nog wel op voorsprong. Een hard schot van voormalig PSV'er Jefferson Farfan werd door Shinji Kagawa met het hoofd van richting veranderd. Lang kon het team van trainer Huub Stevens niet van de voorsprong genieten. Dortmund-middenvelder Lukasz Piszczek schoot in de zeventiende minuut uit een moeilijke hoek prachtig raak.

Na rust nam Dortmund enigszins gelukkig de leiding. Een corner kwam in de kluts voor de voeten van Kehl, die het buitenkansje op 2-1 niet liet liggen. Na de goal kwam de overwinning voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp niet meer in gevaar.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan het kampioenschap Dortmund nauwelijks nog ontgaan. De titelverdediger heeft negen punten voorsprong op Bayern München, dat later zaterdag in actie komt. Bayern moet hoe dan ook winnen om de titeldroom in leven te houden.

Dortmund na winst dichtbij titelprolongatie (Foto: Novum)