Maradona: ''Bayern klopt Real''

Diego Maradona verwacht niet dat de Champions League-finale zal gaan tussen Barcelona en Real Madrid. Volgens de oud-vedette klopt Bayern München Real Madrid in de halve finales. Maradona bekritiseert slecht gerunde voetbalclubs in Europa. Bayern München noemt hij als tegenvoorbeeld.

"Bayern München is negen procent in handen van Adidas, negen procent Audi en voor tachtig procent van partners en aandeelhouders", analyseert Maradona in zijn column voor Times of India.

"De fans zijn de echte bazen van het aandeelhouderschapsbedrijf Bayern München. Om deze reden kan het team zoveel besteden als het doet en heeft het succes op het veld en in marketingacties. Dit is een voorbeeld van een goed gerunde, democratische club, waarvan ik denk dat ze Real Madrid gaan verslaan in de halve finale Champions League", aldus Pluisje.

Maradona greep zijn column ook nog even aan om uit te halen naar Manchester City en Chelsea. "Deze clubs hebben eigenaars die biljonair zijn en cheques kunnen uitschrijven om de verliezen van de club te dekken. Maar is dit de beste manier om een succesvol voetbalteam te runnen? Ik denk het niet. Het is een verouders systeem, bestemd voor de prullenbak."