'Afellay in beeld bij verjongend Inter'

Internazionale won in 2010 alle grote prijzen onder coach José Mourinho. Na zijn vertrek is het met de Italiaanse club zodanig bergafwaarts gegaan dat voorzitter Massimo Moratti niet meer lijdzaam toe wil kijken. Hij wil een flinke verjongingskuur door gaan voeren.

Zo moeten oudgedienden aanvoerder Javier Zanetti (38), Walter Samuel (34), Dejan Stankovic (33), Lúcio (33) en Esteban Cambiasso (31) zullen waarschijnlijk moeten vertrekken en zullen vervangen gaan worden door vele jonge spelers. Eén van de spelers die hiervoor naar Italië zou moeten verhuizen is Ibrahim Afellay. De 26-jarige middenvelder van FC Barcelona is vrijwel hersteld van een zware knieblessure en onduidelijk is nog of hij bij de Catalanen weer de kans zal krijgen om veel speelminuten te maken.

Afellay zou bij Inter hier wel op kunnen rekenen, omdat hij samen met Wesley Sneijder een tandem op het middenveld zou moeten gaan worden. Volgens de Italiaanse media wordt het verdedigende voetbal van de Nerazzuri ingeruild voor een meer aanvallende speelstijl, waarbij gedacht wordt aan 4-3-3 of 4-2-3-1.

Onduidelijk is nog met welke coach Inter volgend seizoen aan zal gaan treden. Na het vertrek van Mourinho moesten achtereenvolgens Rafael Benítez, Leonardo, Gian Piero Gasperini en Claudio Ranieri het veld ruimen. Momenteel staat de pas 36-jarige Andrea Stramaccioni voor de groep. Hij wist afgelopen maand met de A1 van Inter de NextGen Series, de Champions League voor de jeugd, ten koste van Ajax te winnen. Voorzitter Moratti was hierbij en mogelijk heeft die zege hem aan het denken gezet.