FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 april 2012

[Primera División] Real loopt averij op tegen Valencia

Real Madrid heeft zondag dure punten verspeeld in de strijd om de landstitel in de Primera División. De koploper kwam in het eigen Bernabeu niet verder dan 0-0 tegen nummer drie Valencia. Het verschil met Barcelona, dat zaterdag wel won van Real Zaragoza, bedraagt met nog zeven speelronden te gaan vier punten.

Hoewel de 0-0 eindstand anders doet vermoeden, werkten Real en Valencia een spectaculaire wedstrijd af. Beide ploegen speelden vol op de aanval en creëerden legio kansen. Zo raakte zowel Valencia als Real in het eerste bedrijf de paal.

In de tweede helft mikte Costa namens Valencia zelfs nog op de kruising. In het laatste halfuur was het vooral Real dat de klok sloeg. Valencia-doelman Vicente Guaita bleek echter een niet te nemen horde.

Libië: Saif al-Islam niet naar Den Haag

Libië stuurt Saif al-Islam, de gevangen zoon van de verdreven leider Moammar Gadhafi, niet naar het Internationale Strafhof in Den Haag. Libië zal hem zelf berechten, zei de minister van Justitie zondag.

"Onze eigen wetten zijn de beste om Saif al-Islam te berechten", zei minister Ali Ashour. Volgens hem wordt Gadhafi's zoon vervolgd voor corruptie, moord en verkrachting.

Saif al-Islam zit nu gevangen bij militanten in de stad Zintan. Zij hebben hem in november in de kraag gevat. De minister bevestigde berichten dat al-Islam binnenkort wordt overgebracht naar een echte gevangenis in hoofdstad Tripoli.

Saif al-Islam (39) was een leidende politicus in Libië tijdens het bewind van zijn vader. Hij onderhandelde onder meer met Nederland over de vrijlating van een helikopterbemanning van de marine in 2010.

Libië: Saif al-Islam niet naar Den Haag
Libië: Saif al-Islam niet naar Den Haag (Foto: ANP)

PSG klopt Marseille in keiharde Klassieker

Paris Saint-Germain heeft in de Franse titelrace goede zaken gedaan. De Parijzenaars thuis te sterk voor Olympique Marseille (2-1). De Franse Klassieker staat altijd garant voor spektakel en dat was zondag niet anders. In een spijkerhard duel kwam PSG al na zes minuten aan de leiding. Jérémy Ménez opende de score met een listig schot vanuit de draai. L'OM-doelman Steve Mandanda kon de inzet net niet keren.

Van goed voetbal was weinig sprake in Parc des Princes, dat bij tijd en wijlen een slagveld was. De oude rivalen gooiden alles in de strijd, mede door de zwakke arbitrage bleven rode kaarten aanvankelijk uit. In de tweede helft werd er ook nog gevoetbald. André Ayew scoorde de 1-1.

De Ghanees kopte op aangeven van Loïc Remy de gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later kwam PSG weer aan de leiding. Oud-PSV'er Alex kopte een corner tegen de touwen. De 2-1 bleef staan, maar de thuisploeg beëindigde het duel wel met tien man na rood voor Mohammed Sissoko die bovenop de enkel van Ayew ging staan. Marseille-spits Brandão ontsnapte even daarvoor aan een rode kaart na een charge op doelman Salvatore Sirigu.

Madonna bestraft rokende dochter Lourdes

De dochter van Madonna kan fluiten naar een plekje op het podium tijdens de aankomende wereldtournee van haar moeder. De zangeres dacht eraan de 15-jarige Lourdes toe te voegen aan haar groep dansers, maar is woedend nadat ze onlangs werd gefotografeerd terwijl ze een sigaret rookte.

"Madonna heeft tegen Lourdes gezegd dat ze het beter vindt om haar te helpen zich te richten op school, in plaats van haar toe te staan om mee te gaan op tournee", zegt een bron tegen de Britse krant Daily Mail. "Ze was verbolgen dat ze aan het roken was."

Madonna's 2012 World Tour gaat in mei van start in Israël. De Queen of Pop staat op 7 en 8 juli in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Dode bij explosie in noorden Kosovo

Een bom verstopt aan de buitenkant van een appartement in het door Serviërs gedomineerde noorden van Kosovo heeft zondag aan een etnisch Albanese man het leven gekost. Twee van zijn kinderen raakten lichtgewond, aldus de politie.

De vermoedelijke vergelding liet niet lang op zich wachten. Drie mannen sloegen later op de dag een 66-jarige Servische man in elkaar, aldus de autoriteiten.

Samuel Zbogar, de hoogste EU-functionaris in Kosovo, riep op tot kalmte. Europese en Kosovaarse politieagenten hebben, samen met vredestroepen van de NAVO, het appartement in het noordelijk gelegen Mitrovica onderzocht.

Een woordvoerder van de politie zei dat moet worden onderzocht of de aanval was ingegeven door etniciteit. De Kosovaarse autoriteiten waren minder terughoudend en veroordeelden de 'terroristische aanslag'.

Storing Vodafone nog niet voorbij

Bij Vodafone wordt nog steeds gewerkt aan het herstel van het netwerk na de brand woensdag bij het bedrijfspand in Rotterdam. Zondagmiddag meldden mensen weer problemen met bellen. Volgens een woordvoerder heeft dat ermee te maken dat het netwerk nog steeds niet helemaal stabiel is.

Overal in het land kan nog steeds sprake zijn van tijdelijke bel- en sms-problemen, aldus Vodafone.

Het telecombedrijf meldt nog steeds vooruitgang bij het verhelpen van de problemen met spraak, sms en mobiel internet. Ook is een deel van de getroffen klanten weer aangesloten op hun voicemaildienst.

Mensen gered uit skilift bij St. Moritz

Zwitserse reddingswerkers hebben zondag helikopters ingezet om 75 mensen te redden uit een vastgelopen skilift bij het skioord St. Moritz. Dat hebben de Zwitserse autoriteiten gezegd.

Volgens de reddingswerkers kwam de skilift halverwege de berg, de Diavolezza, vast te zitten. De reddingswerkers waren zo'n drie uur in touw om alle wintersporters uit hun benarde positie te bevrijden. Niemand raakte gewond.

Maldenaar in vijf weken te paard naar Istanbul

Noud Dirks uit Malden stapt maandag op zijn paard om naar Istanbul te draven. Hij wil met zijn actie een ton ophalen voor een kankerpreventiebus voor het Nijmeegse UMC St Radboud.

Dirks geeft zijn ros maandag de sporen bij het ziekenhuis, waarna hij met een wekelijks wisselende tweede ruiter de 3250 kilometer naar de Turkse havenstad in vijf weken hoopt af te leggen.

"Alles is klaar", zegt Dirks op opwegnaaristanbul.nl. "De paarden, de caravan, de spullen zijn gepakt en er is eten voor een paar dagen op voorraad. Er zijn biertjes, een borrel en lekkere hapjes."

Een voederbedrijf heeft krachtvoer voor de hele trip ter beschikking gesteld, evenals emmers, T-shirts, voerbakken en zonnebrillen. Een dierenarts heeft de paarden geschikt bevonden en een hoefsmid staat paraat als er wat mis mocht gaan. Beide paarden beschikken over een gezondheidscertificaat.

De sponsorrit moet geld opleveren voor Loop voor Leven, een initiatief van het UMC St Radboud om mensen te informeren over kanker.


Maldenaar in vijf weken te paard naar Istanbul (Foto: Novum)

Zoektocht naar vermiste jongen in Limburg

De politie heeft zondagavond in het Limburgse Herkenbosch een grote zoekactie op touw gezet naar een 13-jarige jongen. De jongen dook in goede gezondheid op in Asenray.

De jongen was met zijn ouders aan het fietsen, maar fietste verder toen die rond 16.30 uur een praatje gingen maken. Ook de Duitse politie werd in kennis gesteld. Mensen uit Asenray zochten rond 20.30 uur telefonisch contact met de ouders van de jongen nadat hij daar was aangesproken. Hij was de weg kwijtgeraakt.

Enkele politiepatrouilles doorzochten het Meinweggebied en om 19.15 uur werd ook een politiehelikopter ingezet.

Matchwinner Arteta: "Belangrijk resultaat"

Arsenal boekte zondag dankzij Mikel Arteta een 1-0 zege op Manchester City. De derde plaats is daardoor weer in handen van The Gunners. De voorsprong op nummer vier Tottenham Hotspur is twee punten.

"Dit is een heel belangrijk resultaat voor ons", zei Arteta tegen Engelse media. De druk op de Londense ploeg nam toe doordat ook Newcastle United zich in de strijd om de derde plek voegde met een zege op Swansea City.

"De strijd om de derde plek is erg spannend. Newcastle United presteert heel constant. Chelsea heeft weer gewonnen en ook Tottenham Hotspur doet volop mee. Er stond dus veel op het spel tegen City. Het was voor ons één van de lastigste duels aan het slot van dit seizoen", aldus Arteta.

"Je weet dat je tegen City maar een paar kansen krijgt. Je moet dan zorgen dat je er één maakt. Ik merkte dat ik de ruimte kreeg om uit te halen en ik twijfelde niet met schieten. Ik ben erg gelukkig dat de bal in het doel ging", besluit Arteta, die sinds dit seizoen bij Arsenal speelt.

Monti: Iran misbruikt mogelijk gesprekken

Iran zal mogelijk misbruik maken van nieuwe gesprekken over zijn omstreden kernprogramma om tijd te rekken en de wereld om de tuin te leiden. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti zondag gezegd.

Monti deed zijn uitspraak tijdens een bijeenkomst met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De Italiaanse premier is bezig aan een driedaags bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden.

De vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad - de VS, Rusland, China, Frankrijk en Groot-Brittannië - en Duitsland treden waarschijnlijk zaterdag opnieuw met Iran in overleg over het Iraanse kernprogramma. Veel landen vermoeden dat Iran probeert een kernwapen te ontwikkelen, wat Iran ontkent.

Noord-Koreaanse raket staat klaar

Alledrie de delen van de Noord-Koreaanse raket die volgens het regime in Pyongyang een satelliet in een baan rond de aarde moet brengen stonden zondag op het lanceerplatform. Noord-Korea zwoer dat de lancering van de satelliet doorgang zal vinden, ondanks grote bezwaren van het Westen.

Buitenlandse journalisten, onder meer van persbureau Associated Press, konden zondag met eigen ogen de voorbereidingen aanschouwen op de basis in het noordwesten van Noord-Korea.

Noord-Korea kondigde vorige maand aan in april een communicatiesatelliet te willen lanceren. De lancering moet samenvallen met feestelijkheden ter ere van het honderdste jubileum van de geboorte van wijlen de Noord-Koreaanse leider Kim Il Sung. Noord-Koreaanse technici zeiden zondag dat de satelliet het geïsoleerde land moet voorzien van weersvoorspellingen en informatie over gewassen.

De Verenigde Staten, Japan, Groot-Brittannië en een aantal andere landen hebben er bij Pyongyang op aangedrongen de lancering af te gelasten. Volgens deze landen druist de lancering van de satelliet in tegen VN-resoluties aangaande Noord-Korea en tegen de belofte van Pyongyang om af te zien van raketlanceringen.

Twee weken voordat Noord-Korea de lancering bekendmaakte kondigden de VS nog plannen aan om het land van voedselhulp te voorzien. In ruil daarvoor zou Pyongyang kernproeven en raketlanceringen staken. Deze voedselhulp is nu op de lange baan geschoven.

Ook China heeft zijn zorgen over de lancering uitgesproken. Maar waar bijvoorbeeld de VS en Europese landen vinden dat de lancering van een raket moet worden bestraft met nieuwe sancties, stelt Beijing geen strafmaatregelen voor. "China is verontrust over deze ontwikkelingen en moedigt alle partijen aan zich kalm en redelijk te gedragen", zei de Chinese minister van buitenlandse zaken Yang Jiechi. "Deze kwesties moeten op diplomatieke en vreedzame wijze worden opgelost."

Volgens deskundigen kan de lancering, die tussen 12 en 16 april moet plaatshebben, ook dienen als test voor een langeafstandsraket die weer kan worden gebruikt om westerse landen te bereiken. Noord-Korea heeft in het verleden twee maal een kernwapen getest, maar beschikt waarschijnlijk nog niet over de technologie om een kernkop te bevestigen op een langeafstandsraket.


Noord-Koreaanse raket staat klaar (Foto: Novum)

Huntelaar: "Mijn shirt gaat in clubmuseum"

Klaas-Jan Huntelaar heeft een clubrecord te pakken bij Schalke 04. De spits maakte tegen Hannover 96 zijn 42e doelpunt in 42 duels. "Een nieuw clubrecord! Lekker!", aldus goaltjesdief Huntelaar tegen Voetbal International.

"Mijn shirt gaat het clubmuseum in, die gaan ze uitstallen. Die enige speler die hierin eerder was geslaagd, was Hermann Eppenhoff", zei The Hunter, die de inmiddels overleden spits evenaart. Eppenhoff speelde over twee periodes bij Schalke (1938-1943 en 1949-1955). De voormalig topspits was overigens daarna trainer van onder meer aartsrivaal Borussia Dortmund. In 1992 overleed Eppenhoff.

Huntelaar verbrak met zijn doelpunt ook het record van Roy Makaay. De oud-spits van Bayern München scoorde in het seizoen 2003/2004 23 keer in de Bundesliga. De teller van Huntelaar staat inmiddels op 24. Het clubrecord van competitiedoelpunten in één seizoen staat op 29 doelpunten van Klaus Fischer. Huntelaar heeft nog vijf duels voor de boeg.

Mancini: "Ik stel Balotelli niet meer op"

Mario Balotelli hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op speeltijd bij Manchester City. De aanvaller viel vandaag negatief op tegen Arsenal met enkele smerige overtredingen en moest in de slotfase met een rode kaart en veld verlaten.

"Er zijn nog zes matchen, maar ik stel hem niet meer op", aldus City-coach Roberto Mancini. "Ik heb er genoeg van. Als mens heb ik hem graag, maar nu ben ik teleurgesteld in hem. Hij is zijn talent aan het vergooien. Hopelijk beseft hij het."

Smit: "Misschien te veel ontzag voor PSV"

Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit leefde toe naar de bekerfinale, maar zag dat PSV veel te sterk was in De Kuip (3-0). "PSV was gewoon een maatje te groot voor ons. Er zat absoluut niet meer in voor ons", zei Smit na de nederlaag tegen TC/Tubantia.

De voorzitter van Heracles denkt dat sommige spelers iets te veel ontzag hadden voor de PSV'ers. Het was voor de Heraclieden de eerste bekerfinale. "Misschien kwam dat wel omdat we, vooral in het begin, iets te veel ontzag toonden voor PSV. Zij hebben meer ervaring. Het is een grote club met een rijke historie. Wij hadden een hele goede dag moeten hebben om te winnen en dat hadden we niet", verklaart Smit.

Het kan zijn dat Heracles alsnog Europa in gaat. PSV moet dat eerste of twee worden in de competitie. Smit is dan ook PSV-fan richting het slot. "Dat zou alsnog voor een groot feest zorgen in Almelo. We hebben in De Kuip al laten zien dat we daar goed in zijn. Ik heb genoten."

[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Qatar

Jorge Lorenzo heeft de eerste Grand Prix van het seizoen geworden. De Spanjaard was bij de avondrace in Qatar de snelste. Hij troefde zijn landgenoot Dani Pedrosa en de regerend wereldkampioen Casey Stoner af.

Pedrosa kende een zeer goede start en rukte van plaats zeven op naar de tweede plaats, voor zijn ploeggenoot Stoner en achter polesitter Lorenzo. De Spanjaard was de tweede positie echter al na één ronde kwijt aan de Australiër, die de ronde daarop ook de leiding overnam van Lorenzo en direct een relatief ruime voorsprong nam.

Vooraan viel er vervolgens lang weinig te beleven, maar om plaats vier ontspon zich wel een leuk duel tussen ploeggenoten Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow, wat uiteindelijk werd beslist in het voordeel van de Brit Crutchlow.

Naar het einde van de race toe moest Stoner toch rap een deel van zijn voorsprong inleveren ten opzichte van het achtervolgende Spaanse duo. Op vier ronden van het einde nam Pedrosa even de tweede plaats over van Lorenzo, maar moest die een paar bochten later weer afstaan. Op de streep had Lorenzo ook de leiding van de race overgenomen van Stoner, die gelijk een gat moest laten naar de Yamaha-rijder.

Pedrosa zag het gevaar en remde zijn ploeggenoot bij Honda de ronde erop uit. Het was echter te laat om nog kans te maken op de overwinning, die naar Lorenzo ging. Meervoudig wereldkampioen Valentino Rossi werd slechts tiende.

Cocu: "We gaan wel even wat drinken ja"

PSV wordt vanavond niet gehuldigd na de bekerwinst, maar trainer Philip Cocu en de spelers gaan wel even een feestje vieren. PSV besloot af te zien van een huldiging in Eindhoven. Komende woensdag speelt de ploeg van Cocu tegen RKC Waalwijk. Het vizier gaat na vandaag dus weer op de titelrace, waarin PSV vier punten achterstaat op koploper Ajax.

Cocu liet na de zege op Heracles Almelo (3-0) wel weten dat er even wordt genoten van de bekerzege. "We gaan dit wel even vieren ja. Morgen is er weer een dag", zei de interim-trainer van PSV tegen Veronica. De opvolger van Fred Rutten kwam na de finale in De Kuip collega Peter Bosz (Heracles Almelo) tegen. "Hij hoopte dat we deze lijn voortzetten in de competitie. Als we eerste of tweede worden dan kan Heracles Europa in", aldus Cocu. PSV leefde deze week naar de finale toe, verklaarde de oud-PSV'er.

Keuzes pakken goed uit
"Ik merkte op de trainingen al dat ze echt wilden winnen. Het moet daarbij niet uitmaken hoe vaak je een prijs hebt veroverd. Je moet elke wedstrijd met dezelfde instelling beginnen. Het was de bedoeling om af te wisselen met druk zetten en terug zakken. Dat hebben ze goed gedaan. Waarom we dat niet altijd doen? Dat bekijk ik van duel tot duel", aldus Cocu.

"De ploeg moet dat zelf ook aanvoelen. Ze moeten beseffen dat ze hier meer invloed op hebben", aldus de winnende coach, die zijn eerste prijs met PSV pakte. Cocu koos voor Jeremain Lens in de spits ten koste van Tim Matavz. "Jeremain heeft diepgang en is een goed aanspeelpunt. Tim is een andere spits, maar vandaag pakte het met Jeremain goed uit."

Bosz teleurgesteld: "PSV de betere ploeg"

Heracles Almelo-trainer Peter Bosz baalde na de verloren bekerfinale stevig. Bosz vond de zege van PSV wel meer dan terecht. Heracles leek ten onder te gaan aan de spanning in de uitverkochte De Kuip. "We hebben terecht verloren", zei Bosz tegen Veronica. "PSV was gewoonweg de betere ploeg. Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld dat we hebben verloren. Als je finalist bent, dan wil je winnen."

"Ik neem het mijn spelers niet kwalijk dat ze erg gespannen waren", aldus de coach van Heracles, die zelf meerdere malen in de bekerfinale stond. "We haalden niet ons normale niveau. Vooral aan het begin was er veel spanning. Toch lagen er mogelijkheden voor ons."

"We waren niet in staat om de mogelijkheden te benutten. Ik zei nog voor de wedstrijd: probeer te blijven praten op het veld. Over tien tot vijftien meter kun je elkaar niet verstaan in een bomvolle Kuip. Onze kwaliteit is met durf voetballen, maar dat verliep niet goed genoeg."

Burgemeester zet hens in paasvuurberg Espelo

In het Overijsselse Espelo is zondagavond een enorm paasvuur ontstoken. Burgemeester Arco Hofland ontstak het vuur om 20.30 uur na een estafetteloop langs andere vuren met de 'heilige' fakkel.

De berg van bijna 46 meter hoog heeft een inhoud van een kleine 9200 kubieke meter. Om ongelukken te voorkomen zijn in een grote straal rond de vuurberg dranghekken geplaatst.

De makers, die luisteren naar de naam Splose boakebouwers, nemen aan dat ze het wereldrecord vuurstapelbouwen hebben gebroken. Het Guiness Book of Records moet dat nog officieel bevestigen. Het huidige record staat op een kleine 43,5 meter en is handen van Sloveniërs.

Zo'n driehonderd buurtbewoners zijn vanaf begin november in de weer geweest met snoeihout en begonnen medio januari met stapelen in Espelo. De recordpoging kan op veel bekijks rekenen. Er zijn drie parkeerweides beschikbaar.

[Primera División] Bilbao in eigen huis langs Sevilla

Athletic Bilbao heeft zondag in de Primera División een nipte zege geboekt op Sevilla. Topschutter Fernando Llorente tekende vlak na rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Door de thuiszege stijgt de kersverse halvefinalist van de Europa League naar de elfde plek. Sevilla staat drie plaatsen hoger.

Mallorca en Granada kwamen een 0-0 remise overeen, terwijl Atlético Madrid eerder op de dag met 2-0 onderuitging bij Levante. Voor de verrassende nummer vier maakten Valdo en oud-PSV'er Arouna Koné binnen tien minuten een doelpunt.

S. Williams vernedert Safarova in finale Charleston

Serena Williams heeft zondag met grote overmacht het tennistoernooi van Charleston gewonnen. De 30-jarige Amerikaanse (5) liet in de finale geen spaan heel van Lucie Safarova en gunde de Tsjechische slechts een game: 6-0 en 6-1. Het is Williams' eerste toernooizege sinds augustus en de veertigste in haar carrière.

Binnen het uur behield Williams haar ongeslagen status tegen Safarova en bracht ze de stand in de onderlinge ontmoetingen op 5-0. In de vorige ronde maakte Williams ook al indruk met een 6-1 en 6-1 zege op Samantha Stosur. De prestatie van Safarova was misschien nog wel indrukwekkender. Ze won met tweemaal 6-0 van Polona Hercog. Dat hoge niveau wist ze een dag later niet meer te benaderen.

Clint Eastwood klaagt 'Clint'- en 'Eastwood'-verkopers aan

Clint Eastwood sleept een bekende meubelzaak en -website voor de rechter. De 81-jarige acteur en regisseur is er niet blij mee dat de bedrijven zonder toestemming producten met zijn naam verkopen. Dat schrijft tijdschrift The Hollywood Reporter.

Evofurniture en Inmod.com verkopen meubels als kasten en stoelen genaamd 'Clint' en 'Eastwood'. Om de producten aan te prijzen maken de bedrijven gebruik van reclameteksten waarin titels van films van de Hollywood-legende zijn verwerkt.

Eastwood diende deze week een aanklacht in bij een rechtbank in Los Angeles om een einde te maken aan de praktijken. Hij eist een verbod op het gebruik van zijn naam en imago. Bovendien wil hij een onbekend bedrag aan schadevergoeding zien.

Terpstra: "Ik viel echt even helemaal stil"

Niki Terpstra leverde vandaag knap werk in Parijs – Roubaix in dienst van zijn kopman Tom Boonen. Hij moest zijn Belgische ploeggenoot wel laten gaan toen hij op een kasseistrook een strak tempo onderhield, maar uiteindelijk werd de Nederlander nog knap vijfde.

"Die kasseistrook kwam iets te vroeg, helaas", zo zei de renner van Omega Pharma-Quick Step tegenover de NOS. "Of ik schrok van de ontstaande situatie? Ja, maar het was wel een mooie situatie. Toen voelde ik al dat die eerst volgende strook te vroeg zou komen en dat was helaas ook zo. Boonen reed gewoon harder. Het mooiste had natuurlijk geweest als we met z'n tweeën konden blijven rijden. Maar hij reed gewoon zo hard en ik viel echt even helemaal stil. Hij moest ook niet wachten."

"Toen ik weer ingelopen werd kon ik herstellen in dat groepje, want het was wel een lange inspanning en dat voel ik nu ook wel. Als ploeg rijden we in ieder geval super. We hebben met Tom natuurlijk ook een super kopman. Zonder hem is dat een 'stukkie' minder. Als hij ook begint te rijden, is er weinig tegen te beginnen. Dan rijd ik liever met als tegen hem", aldus een vermoeide Niki Terpstra die op de wielerbaan nog het groepje voor hem wist in te halen en naar de vijfde plaats spurtte.

Terrence Howard speelt schurk in Dead Man Down

Ook Terrence Howard krijgt een rol in de actiethriller Dead Man Down. De 43-jarige acteur speelt de slechterik in de film, waarin onder anderen ook Colin Farrell en Noomi Rapace zijn te zien.

Howard vertolkt in Dead Man Down gangsterbaas Alphonse Hoyt, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Farrell speelt een door wraak gedreven man die Hoyts organisatie van binnenuit begint neer te halen.

Howard speelde in films als Hustle & Flow, Iron Man en Big Momma's House. De productie van Dead Man Down gaat nog deze maand van start.

Paranormal Activity-team maakt religieuze horror

De makers van Paranormal Activity werken aan horrorfilm over Latijns-Amerikaanse katholieke mythologie. Het project wordt omschreven als het 'neefje' van de griezelige reeks, schrijft het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter.

De Paranormal Activity-makers ontwikkelen het project in samenwerking met filmstudio Paramount Pictures. Christopher Landon, die tekende voor het scenario van het tweede en derde deel, schrijft en regisseert de nieuwe nog titelloze film.

De productie wordt gemaakt met een geheel Latijns-Amerikaanse cast, maar is toch Engelstalig. De film verschijnt op z'n vroegst volgend jaar januari. Een vierde Paranormal Activity-film verschijnt overigens al in oktober.

De Paranormal Activity-films staan bekend om hun hoge opbrengst tegen relatief lage productiekosten. Zo kostte het origineel slechts vijftienduizend dollar om te maken, maar leverde het wereldwijd ruim 193 duizend dollar op.

President Mali stapt op

De Malinese president Amadou Toumani Touré, de democratisch gekozen leider van het land die sinds de coup van vorige maand zat ondergedoken, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft de stafchef van parlementsvoorzitter Dioncounda Traore zondag gezegd.

Met het ontslag van Touré staat niets de benoeming van een interim-president meer in de weg. Het Malinese leger, dat 21 maart de macht in het land greep, nodigde Traore deze week uit om terug te keren en, zoals de grondwet voorschrijft, het ambt van president op zich te nemen. Daarop besloten de buurlanden van Mali de sancties die ze na de coup instelden op te heffen.

Mertens: "Koppen niets voor mij"

Dries Mertens scoorde zondag voor PSV in de gewonnen bekerfinale tegen Heracles Almelo, maar brak wel zijn voortanden af. Mertens maakte in de tweede helft de beslissende 2-0 voor PSV. Nadat de kleine Belg de bal richting het doel kopte, kwam hij hard in aanraking met Heracles-doelman Remko Pasveer. Mertens brak daarbij zijn voortanden. Toch had hij na afloop een reden om breeduit te lachen.

Voor de camera's van Veronica zag de middenvelder er de humor wel van in. "Zo zie je maar, koppen is niets voor mij", aldus Mertens, die ongetwijfeld een bezoek aan de tandarts brengt komende week. De Belg kent een feestelijk weekeinde. Mertens werd namelijk ook al oom.

"Mijn broer is vader geworden. De boodschap op mijn shirt was voor hem", zei de PSV'er, die de bekerwinst terecht vond. "Het was jammer dat we niet snel de kansen afmaakten, maar dat kwam goed", aldus Mertens, die Jeremain Lens een compliment gaf. "Hij deed het heel goed."

Kleuter omgekomen bij paasviering Frankrijk

Bij een paasviering in de buurt van Stains, een stadje buiten Parijs, is zondagmiddag een 6-jarig kind omgekomen toen de vloer instortte. Vier mensen raakten zwaargewond. Dat hebben de lokale autoriteiten gezegd.

Het incident deed zich voor in een huis tussen Stains en Pierrefitte-sur-Seine, dat door leden van een evangelische gemeente vaker wordt gebruikt voor religieuze bijeenkomsten. Een 2-jarig kind en een 42-jarige vrouw verkeren in kritieke toestand, aldus de autoriteiten. Nog eens dertig mensen liepen lichte verwondingen op. Dat aantal loopt mogelijk nog op.

Er waren honderd tot 150 mensen in het gebouw aanwezig toen de vloer instortte. Volgens de politie zijn er zo'n honderd reddingswerkers ter plaatse.

[Bundesliga] HSV pakt belangrijk punt in degradatiestrijd

Hamburger SV heeft in eigen huis een gelijkspel geboekt tegen Bayer Leverkusen. Het duel in de Imtech Arena eindigde in 1-1. HSV verkeert in zwaar weer in de Bundesliga en is terug te vinden in de onderste regionen. De ploeg van Thomas Fink moet vechten voor lijfsbehoud op het hoogste niveau en kreeg zondag subtopper Leverkusen op bezoek. Bij Die Rothosen begon verdediger Jeffrey Bruma in de basis.

Met de Oranje-international in de ploeg kwam HSV kort voor de pauze aan de leiding. Nadat Bruma een goede kans kreeg, maakte Gonzalo Castro (Bayer) hands in de eigen zestien. Spits Mladen Petric ging achter de bal staan en schoot de 1-0 binnen. De stand bleef niet lang staan.

Tien minuten na rust kwam Leverkusen op gelijke hoogte. Duits international André Schürrle bezorgde de bezoekers een punt. HSV klimt door het gelijkspel naar de veertiende plek. De gevallen topclub staat twee punten voor de degradatiestreep. Leverkusen blijft voorlopig zesde.

Heracles-aanvoerder vindt PSV terechte winnaar

Heracles-aanvoerder Antoine van der Linden vindt dat zijn ploeg een terechte nederlaag heeft geleden in de eindstrijd van de KNVB Beker tegen PSV. De Heraclieden waren zondag in hun eerste bekerfinale onmachtig en gingen kansloos met 3-0 onderuit. "Het was gewoon niet goed genoeg van onze kant", oordeelde de geboren Rotterdammer.

Van der Linden constateerde dat zijn ploeg vanaf het beginsignaal de onderliggende partij was. "We kwamen al snel een aantal keer goed weg", zei de verdediger voor de camera van Veronica. "We konden zelf geen vuist maken. PSV zette ons vroeg onder druk."

Ondanks het magere optreden in de finale mag Heracles de Rotterdamse Kuip met opgegeven hoofd verlaten, stelde Van der Linden. "Dit bewijst dat Heracles op de goede weg is. Op dit moment overheerst vooral de teleurstelling, maar over een aantal jaar kunnen we trots terugkijken op deze prestatie."

[Moto2] Uitslag Grand Prix van Qatar

Marc Marquez heeft de eerste race van het seizoen gewonnen in de Moto2-klasse. De Spanjaard bleek de beste in een spectaculaire race, waarbij hij op de streep Andrea Iannone wist te kloppen.

Polesitter Thomas Luthi liet zich in het begin van de race zich terugdrukken naar de zesde plek, maar wist zich later in de race terug te knokken richting de leiders. Marquez, Iannone en Pol Espargaro (die derde werd) wisselden continue van de leiding, maar moesten deze afstaan aan Luthi.

Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Marquez een wellicht iets te optimistische aanval op de leidende positie van de Zwitser. Hij sneed hem iets af bij het aanremmen voor de eerste bocht, waardoor Luthi een stuk over het gras moest en uiteindelijk slechts vijfde werd. Iannone leek te kunnen profiteren en nam halverwege de laatste ronde de leiding over van de van een blessure teruggekeerde Marquez, maar die wist door een slipstream op het laatste rechte stuk alsnog de overwinning op te eisen.

Boonen verstevigt leiding in UCI WorldTour ranglijst

Tom Boonen heeft zijn leiding in de UCI World Tour ranglijst verstevigd. De Belg won vandaag Parijs – Roubaix en staat nu op 366 punten. Dat zijn er 156 meer dan de Australiër Simon Gerrans, die twee punten achter hem Samuel Sánchez ziet, die goede zaken deed met het winnen van de Ronde van het Baskenland.

De beste Nederlander op de ranglijst is Lieuwe Westra, die met 92 punten 14e staat. Hij wordt op de voet gevolgd door Niki Terpstra (15e met 90 punten) en Bauke Mollema (18e met 75 punten). In de ploegenranglijst staat Omega Pharma-Quick Step ook ruim bovenaan.

Boonen alleen al zorgt voor bijna net zoveel punten als nummer twee Katusha dat 382 punten heeft. Omega Pharma-Quick Step heeft er 547. Vacansoleil (tiende met 202 punten) en Rabobank (elfde met 198 punten) staan samen in de middenmoot van de ranglijst.

In de landenranglijst, belangrijk voor het aantal plaatsen voor op het wereldkampioenschap, staat Spanje met 717 punten eerste, met 140 punten meer dan België. Nederland staat daar op de vierde plaats en lijkt nu al zeker van negen startplaatsen op het WK in Valkenburg.

'Spermadonor verwekte 600 kinderen'

In een tijdsbestek van twintig jaar zou specialist Bertold Wiesner, de directeur van een Londense vruchtbaarheidskliniek, ruim zeshonderd kinderen verwekt hebben. Dat maakt hem de meest 'productieve' zaaddonor van zijn kliniek, aldus The Sunday Times.

Wiesner, die stierf in 1972, was directeur van de kliniek vanaf het begin van de jaren veertig tot halverwege de jaren zestig. Uit DNA-testen is gebleken dat Wiesner twee derde van de zaaddonaties in zijn kliniek voor eigen rekening heeft genomen.

Twee mannen ontdekten dat Wiesner hun biologische vader is, en startten een onderzoek. Uit een steekproef onder twintig mensen bleek dat twaalf van hen DNA-sporen van de arts hadden. De onderzoekers plaatsten wel de kanttekening dat het doneren van sperma in de jaren vijftig nog erg controversieel was, waardoor Wiesner soms noodgedwongen zou moeten 'bijspringen'.

FOK!-Weekoverzicht week 14

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

We trappen de week af met een verjaardagsfeestje! FOK! bestond zondag 12,5 jaar, en dat ging niet ongemerkt voorbij natuurlijk. Verder was het 1 april, de dag van de grappen en de grollen. Echt heel veel serieus nieuws was er niet te melden die zondag. Zelfs nieuws dat serieus leek te zijn, bleek om een 1 aprilgrap te gaan. 

maandagVandaag kwam naar buiten dat gewone opvoedvragen te vaak leiden tot professionele jeugdhulpverlening terwijl dat helemaal niet nodig blijkt te zijn. Of de onderzoekers ook zo denken over de tieners die een dreigtweet stuurden over hun school is niet bekend. Goed voorbeeld doet goed volgen, echter slechte voorbeelden worden soms ook nagespeeld, met tragische afloop. Tot slot mogen advertenties voor een 'kankerdieet' niet, maar brengt fabrikant Mattel wel een 'kanker-barbie' op de markt. 

dinsdagDinsdag is er veel te doen geweest over en door de politie: zo arresteerden agenten een vrouw die een dove vrouw in een tram mishandelde en kreeg een agent een werkstraf, omdat hij de veroorzaker van een ongeluk was. Ook konden ze opdraven op een school vanwege een dreigtweet, en tot slot maakt men bekend dat de bevoegdheid van de politie bij uitzettingen onder de loep wordt genomen.

woensdagOp woensdag zorgde een brandje in een kantoorpand van Vodafone voor een landelijke storing die zelfs doorwerkte in het buitenland. Na excuses gemaakt te hebben, werd medegedeeld dat de storing tot in het paasweekeinde voor overlast zou zorgen. Wie ook excuses maakte was de NRC, voor een artikel dat ze geplaatst had over Johan Friso. Een goed excuus was er voor de politiebureaus die vandaag dicht waren: medewerkers voerden actie voor een betere cao. Vanuit dat oogpunt had het geld van de JSF wellicht beter kunnen worden benut dan een testtoestel van dit type aan te schaffen.

donderdagDonderdag bood een een diversiteit aan nieuws. Zo bliezen de Verenigde staten een spookschip op dat al sinds de tsunami in Japan stuurloos op de oceaan ronddobberde en gevaar zou kunnen opleveren. De Wereld Draait Door is niet blij met zoenende stelletjes. In Suriname werd de amnestiewet aangenomen, waardoor de daders van de decembermoorden niet langer vervolgd kunnen worden. Wie wél vervolgd werd en vandaag 20 jaar cel en TBS hoorde eisen is de kinderverkrachter Robert Mikelson.

vrijdagOp vrijdag werden twee agenten ontslagen wegens onzedelijk gedrag. Twee militairen werden bestraft voor drugsdealen. Nog meer militair nieuws: een straaljager van de Amerikaanse marine boorde zich in een appartementencomplex in Virginia Beach; de piloten wisten te overleven door hun schietstoel te gebruiken. Dichter bij huis, in de Belgische Ardennen, kwamen twee inzittenden wel om het leven toen er een helikopter crashte.

zaterdagZaterdag werd een dure dag voor de gemeenschap. Het bleek dat een probleemgezin maar liefst veertig mille per jaar kost. Wat ook veel geld kost is het voedsel dat jaarlijks weggesmeten wordt omdat het over datum zou zijn. Wat nog meer geldverspilling was bewees de tiener die zijn nier verkocht in ruil voor een iPhone en iPad. Tot slot was daar het nieuws over Vodafone: dankzij de storing kregen mensen die een uitgaand telefoongesprek probeerden te voeren, wildvreemde mensen aan de lijn.

Griekse agent te huur

Het noodlijdende Griekenland onderzoekt een nieuwe manier om geld binnen te halen: het verhuren van agenten voor 30 euro per uur. En met een patrouillewagen erbij komt de uurprijs op 40 euro.

Politiediensten die in aanmerking komen voor 'huuragenten' zijn bijvoorbeeld het begeleiden van uitzonderlijke transporten met gevaarlijke stoffen of kunstwerken, diensten die tot nu gratis zijn. Dat meldde het ministerie van Veiligheid zondag, nadat de Griekse zondagskrant Proto Thema de plannen had onthuld.

De krant wist ook nog nog te melden dat het de bedoeling is voor patrouilleboten een huurprijs van 200 euro in rekening te brengen en voor politiehelikopters 1500 euro per uur.

Griekenland zucht onder een schuldenlast van meer dan 350 miljard euro. Het land wordt overeind gehouden met financiële steun van Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In ruil voor de steun moet Griekenland drastisch bezuinigen.

Griekse agent te huur
Griekse agent te huur (Foto: ANP)

Trailer Pokémon Black en White 2 komt volgende week

De website van Pokémon Smash heeft bekendgemaakt dat we volgende week een debuuttrailer van Pokémon Black 2 en Pokémon White 2 kunnen verwachten. De volgende Pokémon Smash zal op 15 april in Japan te zien zijn op tv.

Game Freaks ontwikkelaar Junichi Masuda zal aanwezig zijn waarbij naast de eerste trailer we ook gameplay kunnen verwachten. Zo kunnen we ons opmaken voor een gevecht tussen de legendarische zwarte en witte Kyurem, en krijgen we details over een nieuwe legendarische Pokémon genaamd Meloetta. Pokémon Black 2 en Pokémon White 2 staan gepland voor een release in de herfst van 2012 op Nintendo DS.

Pokemon

[KNVB beker] Uitslag finale PSV - Heracles Almelo

PSV heeft voor het eerst sinds de Johan Cruijff Schaal in 2008 weer een prijs gewonnen. De Eindhovenaren wonnen in de Rotterdamse Kuip met 3-0 in de finale van de KNVB beker van Heracles Almelo. De doelpunten werden gemaakt door Toivonen, Mertens en Lens.

PSV zette direct de toon en kreeg in de eerste minuut al gelijk een zeer goede kans. De bal van Lens ging echter net voorlangs. Daarna kregen de Eindhovenaren genoeg kleine kansjes, maar wist het het veldoverwicht nog niet uit te drukken in een voorsprong. Heracles kreeg via Overtoom na een kwartier een goede kans, maar keeper Tyton wist nog net de bal naast te tikken.


Toivonen was verantwoordelijk voor de 1-0. (Foto: Pro Shots)

De druk van PSV bleef onverminderd groot, maar zowel Mertens als Labyad hadden hun vizier niet op scherp. Toivonen had dit wel na een half uur. Labyad wist de Zweed te bedienen en die maakte met een fraaie bal achter het standbeen de 1-0, wat ook de ruststand in De Kuip.

Heracles begon feller na de rust, maar de eerste grote kans was voor Wijnaldum, die een niet te missen voorzet van Lens naast wist te werken. De 2-0 volgde even later alsnog via Mertens. Die na een goede pass van Pieters vrij kon opduiken voor Pasveer en de bal over hem heen koppen. Daarbij kwam hij nog wel hard in botsing met de keeper van Heracles, waarbij hij wel een deel uit zijn gebit verloor.


Mertens scoorde de 2-0, maar kwam daarbij in botsing met Pasveer (Foto: Pro Shots)

Amper tien minuten later besliste PSV de finale. Lens wist optimaal te profiteren van knullig balverlies van de Heraclieden en stifte de bal fraai in de goal. Heracles ging wat meer naar voren spelen, maar wist nauwelijks echte kansen te creëren. Een kwartier voor tijd was Everton wel dichtbij een eretreffer, maar Tyton voorkwam dat met een fraaie redding. Het bleek tevens het laatste wapenfeit van een eenzijdige finale.

Met de winst haalde PSV de eerste prijs binnen sinds de Johan Cruijff Schaal in 2008. Daarnaast is het de negende zege voor de Eindhovenaren in de KNVB beker.

PSV

3 - 0

Heracles Almelo

 31' Toivonen
 56' Mertens
 63' Lens
   
 
 Gele kaart: Pieters, Labyad, Toivonen (PSV), Rienstra (Heracles Almelo)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Wijnaldum
Toivonen
Strootman
Labyad (Engelaar/75)
Lens (Matavz/81)
Mertens (Depay/86)
  Pasveer
Breukers
Rienstra
v.d. Linden
Looms
Quansah
Overtoom (Gouriye/71)
Duarte (Vejinovic/66)
Douglas (Bruns/66)
Armenteros
Everton

'Grand Theft Auto V speelbaar in oktober'

Rockstar Edinburgh is druk bezig met het vijfde deel binnen de Grand Theft Auto-franchise en zo nu en dan lekken er een handjevol details uit. Ditmaal is het character animator Alex O'Dwyer die, wellicht onbewust, de releasedatum van deel V lijkt vrij te geven. De game zou vanaf oktober speelbaar zijn.

Op zowel zijn cv als op de LinkedIN van O'Dwyer is te zien dat de game in oktober het daglicht zou zien, iets wat strookt met vorige releases van de GTA-franchise. Verder zou de datum ook genoeg tijd over laten na de mei-release van Rockstars Max Payne 3.

Zowel Rockstar als O'Dwyer hebben nog niet gereageerd op de informatie. Voor nu blijft het dus gissen. We houden jullie op de hoogte.

Middelkoop strandt in kwalificaties Casablanca

Matwé Middelkoop kan deelname aan het ATP-toernooi van Casablanca vergeten. De 28-jarige Leerdammer ging zondag op het Marokkaanse gravel in de tweede kwalificatieronde onderuit tegen Nicolas Devilder: 1-6, 6-4 en 4-6. De Fransman mag nu met de Argentijn Federico Delbonis (5) uitvechten wie zich voor het hoofdtoernooi plaatst.

Middelkoop, nummer 305 van de wereld, had tegen zijn 38 plaatsen hoger genoteerde opponent aanvankelijk weinig te vertellen. Bij een 1-6 en 1-4 achterstand ging het roer echter om. Hij won vijf games op rij en sleepte met 6-4 de tweede set binnen.

In het beslissende bedrijf kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van Devilder. De Fransman werd weliswaar een keer gebroken, maar stelde daar zelf twee breaks tegenover.

Gemeenten plukken vandalen niet

De meeste gemeenten doen ondanks ferme taal van het kabinet niet eens een poging om schade als gevolg van vandalisme op de daders te verhalen. Gemeenten die dat wel doen, krijgen maar een fractie van het schadebedrag vergoed. Dat meldt RTL Nieuws zondag op basis van eigen onderzoek.

Vaak zijn de daders niet meer te vinden. En als een vandaal is veroordeeld, verwijst de strafrechter voor de schadevergoeding vaak door naar de civiele rechter, zegt wethouder van Zoetermeer Patrick van Domburg. "Het is gewoon te ingewikkeld."

In die procedure gaat veel tijd en geld zitten. Reden voor veel gemeenten er maar vanaf te zien. Zoetermeer liep de afgelopen twee jaar zeven ton schade op, waarvan maar vierduizend euro terugvloeide in de gemeentekas.

De G32, het samenwerkingsverband van de 32 grootste gemeenten, erkent het probleem. "Het is vooral stoere praat van dit kabinet. In de praktijk komt maar weinig geld terug in de gemeentekas," zegt burgemeester Hubert Bruls van Venlo, die de G32 voorzit.

Ruim honderd gemeenten gaven aan RTL Nieuws het bedrag door dat ze jaarlijks kwijt zijn aan het repareren van vernielde gemeentelijke eigendommen. Het gaat bijvoorbeeld om kapotte prullenbakken, in brand gestoken bankjes en bekladde gebouwen.

Gemeenten waren vorig jaar 35 miljoen euro kwijt aan schade als gevolg van vandalisme. In 2010 was dat 33 miljoen euro. Het bedrag van 35 miljoen euro is waarschijnlijk hoger, omdat gemeenten niet alle schade door vernieling registreren.

Ongeval met stagediver doet Spike optreden staken

De band The Deaf, met gitarist Spike van Di-rect, heeft zondagochtend vroeg in Den Haag een optreden afgebroken nadat een bezoeker bij het stagediven ernstig gewond was geraakt.

The Deaf speelde met diverse andere bands op het feest Ongetemd in het Paard van Troje. Tijdens het optreden sprong een concertganger volgens een getuige herhaaldelijk vanaf het podium het publiek in. Uiteindelijk viel de man daarbij hard op de vloer van de concertzaal. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het feest werd meteen na het ongeval stopgezet.

Spike staakt optreden na ongeval stagediver
Ongeval met stagediver doet Spike optreden staken (Foto: ANP)

[Premier League] Uitslag Arsenal - Manchester City

Arsenal heeft vanmiddag in eigen huis gewonnen van Manchester City. De Londense ploeg won met 1-0 door een doelpunt vlak voor tijd door Mikel Arteta. Even later moesten The Citizens door met tien man toen aanvaller Mario Balotelli tegen zijn tweede gele kaart aanliep en dus kon inrukken.

In de eerste helft had de ploeg geluk dat Balotelli nog op het veld mocht staan. De Italiaan kwam in een duel met gestrekt been in op het been van Alexandre Song. De scheidsrechter van dienst, Martin Atkinson, ontging het voorval. In de tweede helft scoorde Arteta uiteindelijk met een afstandsschot. 

Door de overwinning neemt Arsenal het stokje voor de derde plek over van Tottenham Hotspur. Manchester City raakt achterop bij lijstaanvoerder Manchester United. Het verschil met de koploper is nu acht punten met nog zes wedstrijden te spelen.

[Moto3] Uitslag Grand Prix Qatar

Maverick Viñales heeft de eerste race in de nieuwe Moto3 klasse op zijn naam geschreven. Bij de Grand Prix van Qatar troefde de Spanjaard de jonge Romano Fenati af. De Italiaan eindigde op een dikke vier seconden als tweede.

De derde plaats ging na een spannend duel naar Sandro Cortese, die Luis Salom en Miguel Oliviera aftroefde. Dat duel speelde zich wel ver achter winnaar Viñales af, die achttien seconden was weggereden bij de nummer drie.

Jasper Iwema zag zijn hoop op punten al snel in rook opgaan. Hij bleef bij de start stilstaan met motorproblemen en was derhalve kansloos. Hij reed de wedstrijd nog wel uit en werd nog 24e.

[DC] Argentinië en Tsjechië naar halve finale Davis Cup

Argentinië heeft zich zondag ten koste van Kroatië geplaatst voor de halve finale van de Davis Cup. Juan Martin del Potro versloeg Marin Cilic met 6-1, 6-2 en 6-1 en bracht daarmee de stand op 3-1. De Argentijnen ontmoeten in de halve finale Tsjechië, dat afrekende met Servië (3-1).

Del Potro, de nummer tien op de wereldranglijst, had geen kind aan de sterkste troef van de Kroaten, Cilic. De winst van Del Potro in Buenos Aires betekende een beslissende 3-1 voorsprong voor de Argentijnen, die vorig jaar nog verliezend finalist waren.

De Tsjech Tomas Berdych, nummer zeven van de wereld, versloeg in Praag de mondiale nummer acht Janko Tipsarevic uit Servië in drie sets, maar gemakkelijk ging het allerminst. Opvallend genoeg werden alle sets middels een tiebreak beslist: 7-6 (6), 7-6 (6) en 7-6 (7).

Argentinië en Tsjechië treffen elkaar in september voor de halve finale van de Davis Cup. De andere halve eindstrijd gaat tussen titelverdediger Spanje en de Verenigde Staten.

Geheime Deense rechtbank van start

Denemarken beschikt vanaf komende week over een geheime rechtbank om terreurverdachten te berechten. De eerste rechtszaak begint vrijdag, onthulde de Deense krant Jyllands-Posten zondag.

De namen van de rechters en het bewijsmateriaal van de 'terreurrechtbank' worden niet openbaar gemaakt. Ook zouden de verdachten geen of beperkt hoger beroep kunnen aantekenen. De besloten rechtbank is speciaal ingevoerd in aanloop naar de berechting van vier verdachten die eind 2010 op het punt zouden hebben gestaan om journalisten in Kopenhagen te vermoorden.

De advocaten van de verdachten evenals de politieke oppositiepartijen zijn het oneens met de geheime berechting.

Acteur Rikiya Yasuoka overleden

De Japanse acteur Rikiya Yasuoka is vanochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Vanaf 2006 leed de acteur aan het Guillain-Barre-syndroom. Yasuoka overleed aan de gevolgen van een hartkwaal.

In 1964 maakt de acteur zijn debuut in de rol van een autodief in de film Jidôsha dorobô. In 1966 wordt hij zanger in de band The Sharp Five. Vanaf 1970 pakt Yasuoka het filmvak weer op en is in diverse films te zien zoals Nora-neko rokku: Sekkusu hanta (Stray Cat Rock: Sex Hunter),  The Toxic Avenger Part II en Black Rain.

Stary Cat Rock Sex Hunter

Parijs-Roubaix

“We zijn eraf zonder noemenswaardige breuken.” Dat zeiden de commentaren van Sporza vandaag tijdens Parijs-Roubaix, toen het peloton met nog zo’n 80 kilometer voor de wielen van de kasseienstrook Trouée d’Arenberg af reed. Ze doelden op het feit dat er geen breuken in het peloton waren ontstaan. Botbreuken waren er wel bijna geweest, met een harde valpartij in de kopgroep. Maar de meest noemenswaardige breuk voor de koers van vandaag was de drievoudige sleutelbeenbreuk van Fabian Cancellara, vorige week in de Ronde van Vlaanderen.

Boom: "Kramp schoot erin bij die rotsprint"

Lars Boom werd vandaag zesde in Parijs - Roubaix, zijn beste prestatie tot nu toe in de kasseienklassieker. De Brabander had even uitzicht op de tweede plaats na een ontsnapping, maar werd uiteindelijk zesde nadat hij stil viel in de sprint.

"Ik baal enorm van die rotsprint", zei Boom na de finish tegen de NOS. "Doordat Terpstra terug kwam, moest ik blijven rijden. Daardoor kan ik niet mijn eigen sprint rijden en dan schiet de kramp er ook nog in. Dat is jammer. We reden voor de tweede plek, dat wisten we. Mijn Parijs-Roubaix was geslaagd geweest als ik het podium had gehaald."

"We waren de hele dag goed bezig. Maarten Wynants heeft me de hele dag goed uit de wind gehouden. Iedereen was goed, dat was fijn", zo besloot Boom, wiens voorbereiding allesbehalve goed was, nadat hij moest sukkelen met een ziekte.

Cruise volgt zelfde route als Titanic

Een cruiseschip met onder meer nazaten van de meer dan 1500 mensen die honderd jaar geleden de reis met de Titanic niet overleefden, vertrekt zondag vanuit Groot-Brittannië om dezelfde route te volgen als het legendarische schip in 1912. Er zal ook langs de plek worden gevaren waar de Titanic zonk.

De Titanic Memorial Cruise vertrekt zondagmiddag vanuit Southampton, waarvandaan ook de Titanic voor zijn eerste en meteen laatste reis vertrok. Veel passagiers droegen zondag kostuums uit die periode, van eersteklaspassagiers, bemanningsleden of bedienden.

Passagier Graham Free, verkleed als Edwardiaanse gentleman, is opgewonden over de reis. "Ik ben al een fan van de Titanic sinds ik 9 was en dichterbij dan deze cruise kom ik niet", zei hij. "De reis heeft veel geld gekost, maar ik wilde het doen." Medereiziger Carmel Bradburn (55) noemt zichzelf 'geobsedeerd' door de Titanic en wuift beschuldigingen weg dat het van slechte smaak getuigt om de reis te maken waarbij zoveel mensen omkwamen.

De organisatoren van de reis proberen de sfeer zoals die honderd jaar geleden aan boord was - minus de ramp - te doen herleven, van het eten tot de livemuziek uit die tijd. Tijdens de reis kunnen de passagiers daarnaast luisteren naar lezingen van Titanic-deskundigen zoals Philip Littlejohn, kleinzoon van een van de overlevenden. Op 14 april wordt er een speciale herdenkingsdienst gehouden die om 23.40 uur begint, het moment dat het schip tegen een ijsberg voer. Op het moment dat het onzinkbaar geachte schip zonk, om 02.20 uur, wordt nog een dienst gehouden.

De 1309 passagiers komen uit 28 landen. Onder hen zijn nazaten van de mensen die aan boord van de Titanic waren toen deze op 15 april 1912 na tegen een ijsberg te zijn gevaren zonk. Er zijn ook familieleden van overlevenden, evenals schrijvers en historici. De opvarenden betaalden van 2799 pond (3393 euro) tot 5995 pond (7268 euro) voor de reis.

De cruise is een van de talloze activiteiten die zijn georganiseerd om te herdenken dat het precies honderd jaar geleden is dat de Titanic zonk.


Cruise volgt zelfde route als Titanic (Foto: Novum)

Bedrijf Michael Bay richt zich op Halloween

Hoewel het nieuws in eerste instantie op 1 april werd vrijgegeven blijkt de berichtgeving toch te kloppen: Michael Bay zijn productiemaatschappij Platinum Dunes heeft interesse getoond in een reboot van de Halloween-reeks.

Volgens internetwebsite Bloody Disgusting zijn de oorspronkelijke plannen voor Halloween 3D volledig van tafel geveegd. Zo zijn zowel de geschreven verhaallijnen als het 3D-aspect niet meer aan de orde. Ook Drive Angry-duo Todd Farmer en Patrick Lussier zijn niet meer aanwezig in de plannen van de productiestudio.

Platinum Dunes heeft de afgelopen jaren meer bekende horror- en thrillerreeksen gereboot. Zo staan The Texas Chainsaw Massace, The Amityville Horror, Friday the 13th en A Nightmare On Elmstreet allemaal in de portfolio van de studio. De Halloween-reeks is door regisseur Rob Zombie in 2007 gereboot maar dit en het vervolgdeel werd door vele fans zwaar bekritiseerd.

Negentig bonnen bij straatrace Botlekgebied

De politie heeft zaterdagnacht 89 processen-verbaal opgemaakt bij een illegale straatrace in het Botlekgebied. Agenten troffen rond 01.00 uur op de Oude Maasweg een grote groep mensen en auto's. Ze sloten de weg af en noteerden van iedereen de persoonsgegevens.

Enkelen kregen een wijkverbod opgelegd en er werd een arrestatie verricht voor het overtreden van een wijkverbod.

Deelnemers en toeschouwers van de straatraces doen doorgaans meerdere locaties per avond aan. Ook op weg naar de volgende locatie vertonen zij gevaarlijk en agressief rijgedrag, meldt de Rotterdamse politie. Illegale straatraces leiden vaak tot overlast, intimidatie en schade aan bedrijfsterreinen en vergroten de kans op ongelukken bij toeschouwers en het overige wegverkeer.

Huntelaar scherpt Nederlands record Bundesliga aan

Door zijn doelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van zijn club Schalke 04 tegen Hannover heeft Klaas-Jan Huntelaar een record aangescherpt. De spits van Die Königsblauen scoorde namelijk zijn 24ste doelpunt in de Bundesliga van dit seizoen.

Daarmee neemt HunTORlaar het stokje over van landgenoot Roy Makaay, die in het seizoen 2003/04 23 maal scoorde namens Bayern München. Schalke won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Huntelaars collegaspits Raúl nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.


Klaas-Jan Huntelaar scherpt Nederlands record in Bundesliga aan. (Foto: Pro Shots)

Paus getipt over missend Nederlands dankwoord

Paus Benedictus XVI had zijn traditionele dankwoord voor de bloemen zondag bijna niet in het Nederlands uitgesproken. In de tekst die vooraf aan de internationale pers was gegeven, ontbrak dat aanvankelijk. Dat meldt omroep RKK.

Nadat RKK-commentator Wilfred Kemp hier de aandacht op had gevestigd bij het persbureau van het Vaticaan, werd het woord van dank zondagochtend alsnog aan de Nederlandstalige paaswens toegevoegd. Het was volgens de omroep maar net op tijd.

De paus sprak zondag op het Sint-Pietersplein in Rome de traditionele zegen urbi et orbi uit voor meer dan honderdduizend mensen. Het in zonlicht badende plein stond vol bloemen, ook uit Nederland. Daaraan voorafgaand had de paus zijn paastoespraak gegeven en wenste hij de wereld in 65 talen een zalig Pasen, waarna hij, ook in het Nederlands, bedankte voor de bloemen.

Het dankwoord voor de Nederlandse bloemen maakt sinds 1989 deel uit van de paaswensen van de paus. Zonder de oplettendheid van Kemp zou het dankwoord voor de Nederlandse bloemen zeker niet zijn meegenomen, zei een woordvoerder van het Vaticaanse persbureau volgens de RKK. Hij bedankte Wilfred Kemp naderhand.


Paus getipt over missend Nederlands dankwoord (Foto: Novum)

Boonen: "Mijn mooiste overwinning ooit"

Tom Boonen boekte vanmiddag een indrukwekkende zege. Hij liet in Parijs – Roubaix zijn ploeggenoot Niki Terpstra op 53 kilometer van de streep achter en soleerde naar zijn vierde zege in de kasseienkoers. De Belg zei tegen Sporza dat de aanval niet was gepland.

"Nee, want het was erg ver", zei Boonen, die vorige week ook al de Ronde van Vlaanderen won. "Het is wel de mooiste manier om Parijs-Roubaix voor de vierde keer te winnen. De koers zat vast. Toen we op een strook zaten die ik goed ken, kwamen we met z'n vijven te zitten. Ik wou rijden, maar de Italianen hadden meteen problemen. Toen ook Terpstra loste, kwam ik alleen te zitten."

"Het was tijd om een nummertje op te voeren. Ik heb alles gegeven, tempo gereden en mijn inspanning goed ingedeeld. Ik heb iets geprobeerd en het is gelukt: mijn mooiste overwinning ooit. Ik heb nog nooit zo lang alleen gereden, Misschien bij de nieuwelingen. Ik hoef zo'n solo ook niet te rijden. Vorige week kreeg ik te horen dat Pozzato de sterkste was in de Ronde, maar ik kan altijd rekenen op mijn sprint: een machtig wapen."

Boonen boekte mooiste zege in Parijs - Roubaix (Foto: Pro Shots)

[KNVB beker] Matavz verliest basisplaats aan Lens

PSV start de bekerfinale tegen Heracles Almelo met Jeremain Lens in de spits. De viervoudig Oranje-international krijgt de voorkeur boven Tim Matavz. Matavz is het slachtoffer van de keuze die trainer Phillip Cocu maakte. Lens hield de laatste weken juist vaker dan bank warm, dan dat hij aan de aftrap verscheen.

Cocu experimenteerde zaterdag tijdens de training met Lens als spits in plaats van Matavz. De aanvaller kwam slechts één keer als invaller in het veld. Matavz maakte in de competitie dit seizoen tien goals voor PSV in 24 wedstrijden.

Verder zijn er in de opstellingen van PSV en Heracles Almelo geen verrassingen te ontdekken.

Opstelling PSV:
Przemysław Tyton, Atouba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Zakaria Labyad, Kevin Strootman, Ola Toivonen, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens.

Opstelling Heracles Almelo:
Remko Pasveer, Tim Breukers, Ben Rienstra, Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Darl Douglas, Samuel Armenteros, Everton.

Brandweer redt kind uit auto in water

De brandweer heeft zondagmiddag in Weert een kind gered uit een auto die in het kanaal aan de Industriekade terecht was gekomen. Het kind moest worden gereanimeerd en is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat maakte de politie bekend.

Twee andere inzittenden, de vader en een ander kind, kwamen zonder verwondingen aan wal. Daarbij verleenden meerdere passanten hulp.

Hoe de auto te water is geraakt, is nog niet bekend. De auto wordt uit het water getakeld.



Brandweer redt kind uit auto in water

[Premier League] Koploper United simpel langs tien man QPR

Manchester United heeft zondag thuis met 2-0 gewonnen van Queens Park Rangers. Wayne Rooney, uit een penalty, en Paul Scholes scoorden voor het team van Sir Alex Ferguson, dat bovenaan de ranglijst in de Premier League blijft.

QPR moest op Old Trafford al na dertien minuten verder met tien man. Shaun Derry had Ashley Young neergehaald in het strafschopgebied en kreeg rood. Rooney ontfermde zich over de penalty en schoot onberispelijk raak: 1-0.

De thuisclub was in het verloop van het duel veel sterker, maar wist veel van de gecreëerde kansen niet te benutten. Scholes lukte dat in de 68e minuut wel. De routinier schoot van buiten het zestienmetergebied mooi raak.

Manchester United kwam door de winst op 77 punten uit 32 wedstrijden en voert nog steeds de ranglijst aan in Engeland. Nummer twee Manchester City gaat later deze zondag op bezoek bij nummer vier Arsenal.

Hockeyers Amsterdam verslaan Bloemendaal in EHL

De hockeyers van Amsterdam hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League. In de kwartfinale werd met 3-2 gewonnen van Bloemendaal.

Amsterdam begon goed aan de wedstrijd, die een herhaling was van de finale om het landskampioenschap vorig jaar. Taeke Taekema benutte de eerste strafcorner van de wedstrijd nadat Wouter Jolie de bal opzettelijk over zijn eigen achterlijn sloeg. Ook na de openingstreffer bleef Amsterdam de betere ploeg. Na een counter werd het schot Billy Bakker nog gekeerd door Bloemendaal-keeper Jaap Stockmann, bij de rebound scoorde Mirco Pruijser alsnog: 2-0.

Na rust ging Bloemendaal op jacht naar de gelijkmaker. Bij de derde strafcorner was het raak, Jolie scoorde na een variant. Amsterdam had echter al snel een antwoord. Na een assist van Valentin Verga  joeg Teun Rohof de bal in de kruising. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Olmer Meijer nog wel de 3-2 voor Bloemendaal, maar dit kwam te laat om de wedstrijd nog te keren.

Amsterdam-speler Geert Jan Derikx in duel met Ronald Brouwer van Bloemendaal (Foto: Pro Shots)

[DC] Schoorel wint ook laatste partij

De Nederlandse tennissers hebben de ontmoeting in de Davis Cup met Roemenië afgesloten met een 5-0 zege. Nadat Robin Haase eerder vandaag al won wist Thomas Schoorel ook in het laatste duel te zegevieren door Andrei Daescu met 6-2 en 6-2 te kloppen.

Door de overwinning op Roemenië speelt Nederland later dit jaar voor promotie naar de wereldgroep. De tegenstander voor die wedstrijd is nog niet bekend.

Squasher Anjema ronde verder in Egypte

Squasher Laurens Jan Anjema heeft zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van de El-Gouna International 2012 in Egypte. De Nederlander (8) won in het met 115 duizend dollar gedoteerde toernooi van de Egyptenaar Omar Abdel Aziz in vier games: 11-5, 6-11, 11-4 en 11-5.

Aankomende dinsdag staat Anjema voor zijn tweede duel in het derde evenement uit de World Series van dit jaar. De tegenstander van Anjema komt uit het onderlinge thuisduel tussen Tarek Momen en Mohammed Abbas.

Brandweer bevrijdt arrestant uit cel

De brandweer is zondagochtend te hulp geschoten nadat een man uit Woerden in een politiecel in zijn woonplaats zo te keer was gegaan dat de deur niet meer open ging.

De man was 's nachts aangehouden op verdenking van brandstichting. In zijn cel trapte hij zo hard om zich heen dat de deur niet meer open kon. Nadat de brandweer de deur had opengemaakt, is de man naar een cellencomplex in Houten gebracht, aldus een woordvoerster van de politie. Hij zit nog vast.

File naar de Keukenhof op enige mooie paasdag

Op de N207 naar Lisse stond zondagochtend een file van twee kilometer. "De Keukenhof lonkt", zo meldde de ANWB. Het blijft op eerste paasdag bijna overal in het land vrij zonnig. Tweede paasdag wordt daarentegen een 'rotdag', zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

In het noorden van het land, vooral in Groningen, was het zondag bij het krieken van de dag even wit. Het had gesneeuwd en de sneeuw bleef liggen op daken en soms ook op straat. De temperatuur zakte in de nacht van zaterdag op zondag op veel plaatsen tot onder het vriespunt. Op de Veluwe was het het koudst. Aan de grond vroor het daar plaatselijk 8 graden.

Slagharen ontving zondag tienduizenden bezoekers. Op het hoogtepunt stond er vijftien kilometer file, meldt het attractiepark, dat vijftigduizend chocolade-eitjes had verstopt. Ook bij Artis in Amsterdam was het druk.

Op tweede paasdag krijgt Nederland bewolking, regen en wind te verduren, aldus weeronline.nl. "Het wordt niet warmer dan een graad of tien. Ideaal weer voor de woonboulevard."


File naar de Keukenhof op enige mooie paasdag (Foto: Novum)

Magistrale Boonen wint Parijs - Roubaix voor de vierde keer

Tom Boonen heeft op een prachtige wijze voor de vierde keer Parijs – Roubaix op zijn naam geschreven. De Belg ging er op een kleine 55 kilometer vandoor en werd nooit meer teruggezien. Hij kwam met zijn zege op gelijke hoogte met recordhouder Roger De Vlaeminck. Sébastien Turgot en Alessandro Ballan werden gedeeld tweede.

Vroeg in de koers reden twaalf man weg, waarvan er na het Bos van Wallers nog acht over waren. Hierbij zat onder andere Bertjan Lindeman. De groep werd op 70 kilometer van de streep ingelopen door een eerste groep, met onder andere Alessandro Ballan, Juan Antonia Flecha en Maarten Wynants. Omega Pharma-Quick Step liet ze niet begaan en bracht een groep van 25 man terug.

Nadat eerst een groepje met onder andere Sylvain Chavanel werd gegrepen gingen Tom Boonen en Filippo Pozzato ervandoor. Niet gek later wisten Niki Terpstra en Ballan aan te sluiten. Ballan en Pozzato gunden elkaar het licht niet in de ogen, waardoor het Quick Step-duo kon wegrijden. Op de eerst volgende kasseistrook, op 53 kilometer van de streep, ging Boonen er alleen vandoor.

In no-time had de Belg een halve minuut op een groepje waar Pozzato letterlijk uit was weggevallen. Vier man van Sky snoepten iets van de achterstand af, maar een aanval van Flecha zorgde ervoor dat de voorsprong uiteindelijk opliep naar een minuut op 25 kilometer van de streep.

De voorsprong liep op, waarna Lars Boom op zeventien kilometer van de streep bij de achtervolgers wegreed. Ballan, Flecha en Matthieu Ladagnous waren nooit ver weg van de Rabobankrenner en liepen hem op 15 kilometer van de streep in. Ladagnous viel weg uit die groep door een lekke band.

Boonen had daar geen boodschap aan en hield zijn voorsprong vrij constant tussen de minuut en anderhalve minuut en kwam solo de wielerbaan op om zijn voorjaar te vervolmaken. Hij is de eerste die in één seizoen de E3-Prijs, Gent – Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix wint.

Op de wielerbaan sloten Sébastien Turgot en Terpstra nog aan bij de drie achtervolgers, waarvan Turgot eerst de snelste bleek, voor Ballan. Bij de fotofinish werd er geen verschil gezien tussen de renners, waardoor ze gedeeld tweede werden gegeven. Terpstra werd op de vijfde plaats de beste Nederlander en de compleet leeggereden Boom werd zesde.

Uitslag Parijs - Roubaix 

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Tom Boonen Bel Omega Pharma-Quick Step 5:55.21
2 Sébastien Turgot Fra Europcar +1.39
= Alessandro Ballan Ita BMC z.t.
4 Juan Antonio Flecha Spa Sky z.t.
5 Niki Terpstra NED Omega Pharma-Quick Step z.t.
6 Lars Boom NED Rabobank +1.43
7 Matteo Tosatto Ita Saxo Bank +3.31
8 Matthew Hayman Aus Sky z.t.
9 Johan Vansummeren Bel Garmin-Barracuda z.t.
10 Maarten Wynants Bel Rabobank z.t.

Vuurwapen in schoen ziekenhuispatiënt

Beveiligers van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam hebben zaterdagmiddag een vuurwapen aangetroffen in de schoen van een 37-jarige man, die onwel geworden was. De politie ging poolshoogte nemen in zijn woning in de Louis Raemaekersstraat, waar twaalf vuurwapens, drie luchtdrukpistolen, een nepwapen en veel munitie bleken te liggen.

Alle wapens zijn in beslag genomen. De Schiedammer werd zondag uit het ziekenhuis ontslagen en is direct gearresteerd. Hij zit vast in afwachting van het onderzoek. Ook zijn 37-jarige vrouw is aangehouden. Haar betrokkenheid wordt onderzocht.

Dierenpolitie vindt dode pony in mesthoop

Bij een 44-jarige inwoner van Epe is zaterdag een dode pony aangetroffen onder een berg mest. De dierenpolitie nam vier sterk verwaarloosde pony's in beslag.

Een dierenarts was op verzoek van de politie al herhaaldelijk langs geweest in Emst, dat in het buitengebied van Epe ligt. Na een nieuwe melding dat de dieren geen water en voer kregen zijn de pony's in beslag genomen.

Het niet laten ophalen van een kadaver is een overtreding van de milieuwetgeving.

Villeneuve rijdt tijdens Ferrari-eerbetoon aan vader

Jacques Villeneuve zal op 8 mei als eerbetoon aan het overlijden van zijn vader Gilles op Fiorano gaan rijden met een Ferrari uit 1979. Gilles Villenveuve overleed in 1982 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België in Zolder.

Gilles heeft in zijn carrière slechts zes races gewonnen, maar maakte veel naam door de moeilijk te besturen Ferrari's toch te kunnen temmen. De Canadees had de meeste successen met de Ferrari 312 T4 uit 1979. Hij hielp dat jaar Jody Scheckter aan de wereldtitel en Ferrari aan het constructeurskampioenschap. Hij won nooit een wereldtitel in de Formule 1, in tegenstelling tot zijn zoon Jacques die in 1997 voor Williams de beste was.

[DC] Isner leidt VS naar halve finale

De Verenigde Staten hebben zondag de halve finale van de Davis Cup bereikt door Frankrijk in Monaco te verslaan. John Isner, de nummer elf van de wereld, won in vier sets (6-3, 7-6 (4), 5-7 en 6-3) van Jo-Wilfried Tsonga en zette zo de Verenigde Staten op een beslissende 3-1 voorsprong.

In de beslissende vierde partij trok Isner de eerste set eenvoudig naar zich toe. In de tweede set had de Amerikaan meer moeite met Tsonga, zesde op de wereldranglijst, en moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-4 naar de boomlange Isner.

De Fransman brak de opslag van zijn opponent in de elfde game van de derde set en trok de set vervolgens naar zich toe. Het binnenhalen van de derde set bleek echter niet de morele opsteker waar de Fransen op hoopten. Isner brak Tsonga al in de tweede game van de vierde set en liep zo weg naar 6-3 en de winst in de wedstrijd.

Ook Spanje bereikte de halve finale van de Wereldgroep, ten koste van Oostenrijk. David Ferrer, de nummer vijf van de wereld, versloeg in drie sets nummer 21 Jürgen Melzer (7-5, 6-3 en 6-3) en zette daarmee zijn land op 3-1. Spanje won in Oropesa del Mar zijn enkelpartijen, terwijl het dubbelspel zaterdag een prooi was voor de Oostenrijkers.


Isner leidt VS naar halve finale Davis Cup (Foto: Novum)

Eto'o: "Ik koos Anzhi voor Afrikaanse jeugd"

Samuel Eto'o leek afgelopen zomer puur voor het geld naar Anzhi Makhachkala te vertrekken, maar de spits meent met de transfer een signaal af te willen geven aan Afrikaanse jeugd. De transfer naar Anzhi leverde de Kameroener de nodige kritiek op van buitenaf.

Zo zou de spits, die tijdens zijn periodes bij FC Barcelona en Internazionale zich allang financieel onafhankelijk werkte, gierig zijn en geld verkiezen boven het voetballen op niveau. Eto'o wil de criticasters nu overtuigen dat dit absoluut niet het geval is. 

"Veel mensen denken dat Samuel Eto'o naar Dagastan vertrok omdat hij daar een jaarsalaris van twintig miljoen euro kon verdienen. Nee! Ik koos voor een avontuur in dat deel van de wereld, omdat ik wil laten zien aan de Afrikaanse jeugd dat een Afrikaanse voetballer het voor elkaar kan krijgen om zoveel geld te verdienen", meent de spits tegenover RFI.

"Ik heb gemerkt dat Afrikaanse kinderen nog maar weinig grote dromen hebben", vervolgt Eto'o. "Hun visie is tegenwoordig maar erg beperkt. Ik voel dat het project van Anzhi echter velen zal inspireren." De Kameroener, nu 31, zal zijn loopbaan echter niet afsluiten in de Russische competitie. "Ik zal mijn carrière beëindigen bij Real Mallorca, waar het allemaal begon."


Samuel Eto'o, speler van Anzhi Makhachkala. (Foto: Pro Shots)

FC Utrecht en Sneijder vermoedelijk uit elkaar

De kans is klein dat Rodney Sneijder volgend seizoen nog bij FC Utrecht speelt. Ajax wil de middenvelder alleen verkopen en daar heeft Utrecht de middelen niet voor. De club uit de Domstad heeft bovendien meer opties voor de positie van Rodney Sneijder. Sneijder wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, maar heeft zich onvoldoende gemanifesteerd om bij Ajax in aanmerking te komen voor een basisplaats.

"Als we Sneijder willen behouden, moeten we hem van Ajax kopen", zegt Utrecht-coach Jan Wouters in Voetbal International. "Terwijl we méér spelers voor zijn positie hebben." FC Utrecht heeft echter geen geld om nieuwe spelers aan te trekken. De club gaat alleen voor versterking als één of twee spelers tegen een forse afkoopsom vertrekken. Nana Asare en Jan Wuytens vertrekken mogelijk in de zomer.

Een speler waar Utrecht al enige tijd een oogje op heeft is oud-Ajacied Evander Sno. De middenvelder van RKC Waalwijk zag in januari niets in een overgang naar de Domstad en wordt nu ook door Roda JC begeerd. "Ik zou Sno er graag bij hebben. Dat weet hij ook, maar hij wil zich nu op RKC concentreren", zegt Wouters. "Sno kan onder druk voetballen en dat kunnen er niet veel. Ook kan hij wegdraaien bij zijn tegenstander en een opening vinden."

[DC] Haase zet Nederland op 4-0 tegen Roemenië

Robin Haase heeft zondag in het Davis Cupduel tussen Nederland en Roemenië in twee sets gewonnen van Petru Lucanu. Het werd in de Sporthallen Zuid in Amsterdam 7-5 en 6-2 voor Haase. Oranje was al zeker van winst tegen de Roemenen; Haase ging de wedstrijd tegen Lucanu in met Nederland al op een 3-0 voorsprong.

Haase, de nummer 53 van de wereld, rekende vrijdag al af met Andrei Daescu. Thomas Schoorel, de andere enkelspeler namens Nederland, had toen al gewonnen van Lucanu. Ook in het dubbelspel was Oranje te sterk voor Roemenië. Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer versloegen zaterdag in vijf sets hun opponenten Darius Bragusi en Florin Mergea.

Zondag komt Schoorel nog in actie tegen Daescu. Door de zege speelt Nederland later dit jaar een promotie/degradatiewedstrijd voor toetreding tot de Wereldgroep.

Nederlanders niet in prijzen op madison bij WK baan

Peter Schep en Wim Stroetinga zijn er op het WK baanwielrennen in Melbourne niet in geslaagd een medaille te pakken op de madison. Het Nederlandse koppel pakte weliswaar een ronde voorsprong, maar kwam met vijf punten niet verder dan de zevende plaats. Het goud ging naar de Belgen Kenny de Ketele en Gijs van Hoecke, die 24 punten verzamelden.

Ook Willy Kanis bleef op de zevende plaats steken. Ze legde de 500 meter tijdrit af in 34,280 seconden. De Australische Anna Meares (33,010) won goud, voor de Duitse Miriam Welte en Jessica Varnish uit Groot-Brittannië.

De Nederlandse equipe vertrekt met één medaille uit Melbourne. Stroetinga pakte woensdag brons op de scratch.

Attack Of The Batmobiles

Op 30 maart organiseerde Warner Brothers een evenement in Burbank ter gelegenheid van haar nieuwste Batmanfilm The Dark Knight Rises. Bij de gelegenheid waren maar liefst vijf verschillende Batmobiles, uit zowel de tv-serie als de diverse films, te bekijken.

Warner Brothers maakte bij het evenement opnames voor een bonus feature voor de Blu-Ray van de film. Fotograaf Josh Turchetta maakte van zijn opnames het onderstaande filmpje wat wij je niet willen onthouden.


Attack Of The Batmobiles.

'Noord-Korea bereidt atoomtest voor'

Noord-Korea lijkt zich voor te bereiden op een derde ondergrondse nucleaire test na de al eerder aangekondigde lancering van een langeafstandsraket. Dat heeft een regeringsfunctionaris van buurland Zuid-Korea zondag gezegd. De lancering van de raket zou nog deze maand plaatsvinden.

Volgens de zegsman zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de gang in het noord-oosten van het communistisch land. Daar waren ook de twee vorige testen van atoombommen, in 2006 en 2009. Beide keren gebeurde dat een tot drie maanden na raketlanceringen.

Noord-Korea zei eerder met de geplande lancering tussen 12 en 16 april louter vreedzame en wetenschappelijke bedoelingen te hebben. Het zou gaan om de lancering van een satelliet ter viering van de honderdste geboortedag van Kim Il-sung, de stichter van de staat Noord-Korea.

De aankondiging van de lancering was voor de Verenigde Staten aanleiding de voedselhulp aan het hongerende land op te schorten. Japan heeft al gewaarschuwd de raket neer te halen als het een bedreiging voor dat land oplevert.

Blues Brothers-offensief in aantocht

Een grootschalige Blues Brothers-comeback is in de maak. Komiek Dan Aykroyd, die het swingende duo in de jaren zeventig creëerde met collega John Belushi, werkt aan een groot aantal nieuwe projecten rond Jake en Elwood Blues.

Onder meer een animatieserie, radiozender, boek en een Broadway- en Las Vegas-show gebaseerd op de Blues Brothers staan in de planning. "De Blues Brothers worden geïntroduceerd aan niet één, maar twee hele nieuwe generaties van muziekfans", zegt Aykroyd tegen het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter.

Aykroyd en Belushi bedachten en vertolkten de Blues Brothers voor de sketchshow Saturday Night Live. De populariteit van het duo was zo groot dat in 1980 een film volgde. Achttien jaar later verscheen het vervolg Blues Brothers 2000, zonder de in 1982 overleden John Belushi. Er zijn overigens geen plannen voor een nieuwe film.

Köln zet dronken Peszko uit selectie

Slawomir Peszko is door zijn club 1. FC Köln uit de selectie gezet. De Pool ging zaterdag na het 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen de stad in en werd dronken gearresteerd. Peszko (27) besloot het gelijkspel in de stad te gaan vieren en keek daarbij iets te diep in het glaasje. Na in een ruzie verzeild te zijn geraakt met een taxichauffeur, werd de dronkaard door de politie opgepakt.

De middenvelder hoefde niet lang op het bureau te blijven, maar moest zich zondag wel melden op kantoor bij 1. FC Köln. Daar kreeg hij een flinke boete opgelegd en werd hem meegedeeld voorlopig geen deel meer uit te maken van de eerste selectie.

Peszko is bezig aan zijn tweede seizoen bij Köln. In 28 Bundesligaduels was de aanvallende middenvelder eenmaal trefzeker. Voordat hij in 2010 naar Duitsland kwam, speelde de Pool in zijn geboorteland voor Lech Poznan en Wisla Plock.


Slawomir Peszko, hier in actie voor het Poolse nationale elftal. (Foto: Pro Shots)

[NBA] Howard neemt Magic bij de hand

Veteraan Dwight Howard heeft een groot aandeel gehad in de zege van zijn NBA-ploeg Olando Magic op de Philadelphi 76ers. Hij maakte twintig punten en pakte 22 rebounds, terwijl ploeggenoot Glen Davis met 23 punten ook een groot aandeel in de 88-82 zege had.

Voor Orlando kwam er tot tevredenheid van coach Stan Van Gundy zo een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij. "Aan deze wedstrijd houd ik een heel goed gevoel over. Ze hebben gevochten voor de overwinning en gingen tot het uiterste."

Overige uitslagen
Indiana Pacers - Boston Celtics 72-86
Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 96-116
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 94-89
New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 99-90
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 116-94
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 125-105
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 109-94
Golden State Warriors - Denver Nuggets 112-97

[Primera División] Levante snel klaar met Atlético Madrid

Levante blijft in de race om zich te plaatsen voor Champions League-voetbal. De club uit Valencia was thuis met 2-0 te sterk voor Atlético Madrid. Nummer zeven Atlético stond voorafgaand aan het duel slechts drie punten achter, maar de ploeg van trainer Diego Simeone is nu voorlopig afgeschreven.

De thuisploeg legde de basis voor de driepunter in de eerste tien minuten. Al na één minuut opende Valdo de score namens Levante. Negen minuten later zorgde voormalig PSV-aanvaller Arouna Koné voor de 2-0 eindstand. De bezoekers eindigden het duel in de slotfase met tien man, nadat Miranda twee keer geel zag.

Levante staat in ieder geval tot vanavond op een gedeelde derde plaats met Valencia. De stadsgenoot komt later op de avond nog in actie tegen koploper Real Madrid. Ook nummer vier Málaga heeft nog een duel tegoed. De steenrijke Spaanse club speelt maandagavond een thuisduel tegen Racing Santander.

Wereldtitel Hoy op keirin bij WK baan

De Britse baanwielrenner Chris Hoy heeft zondag bij de WK baanwielrennen in Melbourne het goud gepakt op het onderdeel keirin. De regerend olympisch kampioen was de Duitser Maximilian Levy te snel af.

De derde plek was in eerste instantie voor de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven, maar deze werd gediskwalificeerd. Daardoor werd de landgenoot van Hoy, Jason Kenny, doorgeschoven naar de derde plek. De Australische titelverdediger Shane Perkins en onze landgenoot Teun Mulder speelden geen rol van betekenis, zij werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Van Persie: "City kan verlies niet permitteren"

Lange tijd leek Manchester City ongenaakbaar, maar Robin van Persie ziet barstjes ontstaan bij de steenrijke Engelse ploeg. Zondagmiddag treft Arsenal The Citizensin eigen huis. Volgens Van Persie ligt de basis voor de kwetsbaarheid van City bij een nederlaag in januari.

De ploeg van trainer Roberto Mancini ging in die maand met 1-0 onderuit bij Sunderland, door een treffer in blessuretijd van Dong-Won Ji. De Nederlander vindt dat City sindsdien iets van zijn glans verloren heeft. "Het was toen Nieuwjaarsdag en voor iedereen een grote schok", herinnert Van Persie zich tegenover The Sun on Sunday.

"Iedereen dacht toen: Ze zijn dus wel te verslaan! Voor mij was dat dus het moment dat er een verandering plaatsvond bij hen. Daarvoor waren ze niet te stoppen." City heeft inmiddels een achterstand van vijf punten op koploper Manchester United. "Ze hebben het erg lastig en zondag moeten ze dus winnen. Ze kunnen zich een nederlaag niet permitteren. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ons, want wij willen derde eindigen om ons te plaatsen voor de Champions League."

Samba geschokt door 'bananenincident'

Anzhi Makhachkala-verdediger Christopher Samba is geschrokken van de vele racistische incidenten in het Russische voetbal. Samba kwam eerder dit seizoen over van Blackburn Rovers en was in zijn eerste maanden bij Anzhi al een paar keer het mikpunt van racisme.

Zo werd er in het competitieduel tegen Lokomotiv Moskou een banaan het veld op gegooid door de supporters van de tegenpartij. Het incident liet de Congolese verdediger niet onberoerd. "Het bananenincident was het meest verdrietige moment in mijn carrière", vertelt Samba aan The People.

"Ik was echt geschokt. Ik had dit nooit verwacht en ik lokte het ook helemaal niet uit. Het was erg vernederend en ik kon toen wel in tranen uitbarsten. Als dat soort dingen gebeuren is dat bijzonder treurig voor het hedendaagse voetbal."

De 'bananengooier' is nooit gepakt. "Ik heb echt absoluut geen idee wie die banaan gooide", vervolgt Samba. "Ze zeggen dat ze hem wel hebben geïndentificeerd en als dat echt zo is, mogen ze hem van mij de grootst mogelijke straf opleggen."

Mata: "Chelsea kan Barcelona verslaan"

Dat het een zware klus wordt is duidelijk, maar Juan Mata sluit niet uit dat Chelsea voor een stunt gaat zorgen tegen FC Barcelona. De twee grootmachten treffen elkaar binnenkort in de halve finales van de Champions League. Hoewel het spel van Chelsea niet altijd even spectaculair is, pakken de Londenaren onder trainer Roberto di Matteo de laatste tijd veel punten. Mata heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop tegen de Catalanen.

De Spanjaard speelde vorig jaar nog voor Valencia, dat Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey verrassend versloeg. "Dat was een van mijn beste wedstrijden. Om Barcelona te verslaan, moet je een geweldige wedstrijd spelen. Dat moge duidelijk zijn", aldus de middenvelder tegenover The Sunday Mirror.

"We weten allemaal dat Barcelona met Lionel Messi een van de beste spelers ter wereld tot zijn beschikking heeft. Het is een geweldig team. Maar in voetbal is niets onmogelijk. We weten dat als we goed voor de dag komen, we een kans hebben om ons te kwalificeren voor de finale", besluit Mata.

'Ronaldinho op drempel vertrek Flamengo'

Ronaldinho vertrekt mogelijk bij Flamengo. De Braziliaanse club overweegt wellicht om de middenvelder te verkopen. De voormalige ster van FC Barcelona en AC Milan was zaterdag nog matchwinner tijdens het duel tussen Flamengo en Vasco de Gama. Het gerucht gaat de Braziliaanse club van de spelmaker af wil, wanneer het uitgeschakeld wordt in de Copa Libertadores.

Ronaldinho is op de hoogte van die geruchten en sluit een vertrek niet uit. "Sinds ik hier arriveerde (in januari 2011, red.) heb ik hier altijd met liefde gespeeld. En dat is ook hoe ik hier weg wil gaan, door de voordeur", aldus de Braziliaan tegenover diverse aanwezige media.

De samenwerking tussen Ronaldinho en Flamengo verliep tot dusver niet altijd vlekkeloos. De middenvelder maakte vooral furore buiten de lijnen, door geregeld op te duiken in verschillende nachtclubs.

Turner Van Gelder derde bij wereldbekerwedstrijd

Turner Yuri van Gelder heeft bij wereldbekerwedstrijden in het Chinese Zibo een derde plaats gepakt op het onderdeel ringen. De Nederlander kwam tot een score van 15,450 punten, maar dat had hoger kunnen zijn als hij bij de landing geen stap had gemaakt.

De zege ging in Zibo naar de Chinese olympisch kampioen Chen Yibing die 15,900 punten behaalde. De Griek Eleftherios Petrounias werd met 15,600 punten tweede, voor Van Gelder die de enige Nederlander in China was.

Oranje bezoekt Auschwitz tijdens EK

De selectie en de staf van het Nederlands elftal brengen tijdens het EK deze zomer een bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Oranje verblijft tijdens het EK in het nabijgelegen Krakau in Polen.

Een datum voor het bezoek aan het kamp, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim een miljoen mensen om het leven kwamen, is nog niet vastgesteld. "Daarover moeten we eerst nog overleg voeren met het Auschwitz-museum", laat een woordvoerder van de KNVB weten. Oranje vertrekt op 4 juni richting Polen.

Oranje volgt het voorbeeld van Duitsland, dat tijdens het EK ook met de voltallige selectie richting Auschwitz trekt. Twee jaar geleden bij het WK in Zuid-Afrika bracht de selectie van Bert van Marwijk een bezoek aan Robbeneiland, de plaats waar Nelson Mandela jarenlang gevangen werd gehouden.

Paasspecial: De leukste easter eggs

Alle paaseitjes in de tuin inmiddels gevonden? In dit artikel gaan we vrolijk verder, maar dan op zoek naar easter eggs in Hollywoodfilms!

Het is dit weekend weer Pasen en dat betekent: paaseitjes zoeken! Hoewel Pasen voornamelijk een Christelijk feest is waarbij de werderopstanding van Jesus Christus wordt gevierd, refereert Pasen bij veel mensen toch aan het zoeken naar paaseitjes. Bij FOK!film hebben we dit de laatste weken ook gedaan, alleen niet in de tuin, maar in diverse Hollywoodfilms. Hebben we easter eggs weten te vinden? En waarom zijn deze zo leuk?

Oorlog voeren in de regen in Medal Of Honor Warfighter screens

EA heeft een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven van Medal of Honor: Warfighter, het vervolg op de uit 2010 uitgegeven Medal of Honor. In de screenshots zien we vooral veel regen, waarbij het hier gaat om een missie waar we het opnemen tegen de Abu Sayyaf in de Filipijnen.

In Medal of Honor: Warfighter wordt het verhaal verteld van een elitesoldaat die noodgedwongen opnieuw naar het front moet. Gamers moeten onder meer gegijzelden redden op de Filipijnen en de piraterij bestrijden voor de kust van Somalië. Medal of Honor: Warfighter is vanaf 25 oktober verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Medal of Honor: Warfighter is in ontwikkeling bij Danger Close Games, de gamestudio die ook verantwoordelijk was voor het in 2010 uitgegeven Medal of Honor.

MoHMoH

MoHMoH

MoHMoH

C. Ronaldo: "Ik ga nergens heen"

Cristiano Ronaldo heeft nog maar eens herhaald dat hij de komende jaren voor Real Madrid zal blijven voetballen. De Portugees wordt gelinkt aan Chelsea, maar zegt het liefst niet weg te willen uit Spanje.

"Ik wil doorgaan bij Real Madrid. Ik wil nergens anders heen", zei Ronaldo tegen Express. De Portugees maakte in 2009 de transfer van Manchester United naar Spanje voor bijna honderd miljoen euro. Hij wist voor de Madrilenen in 93 wedstrijden 103 keer het net te vinden.

'Datum voor Black Ops 2-trailer verschenen'

Vorig jaar kwam Infinity Ward met een afsluiter voor de Modern Warfare-trilogie, dit jaar is het dan weer zoals gewoonlijk de beurt aan Treyarch om met een Call Of Duty-game aan te komen. Eerder gingen er al geruchten rond over een mogelijke Black Ops 2, vandaag is de officiële logo van Treyarch's Black Ops 2 gelekt.

De screenshot verscheen op de officiële website van Call Of Duty en was al snel verdwenen van de website. Wat het meest opvalt aan de screenshot is dat er een datum is geplaatst, 28 april 2012. Precies twee jaar geleden verscheen destijds de eerste trailer van Black Ops, het lijkt er dus op dat we dit keer opnieuw de eerste trailer kunnen verwachten op 28 april.

Black Ops 2 

Grote fouten gemaakt in onderzoek Jennefer

In het onderzoek van de vermiste Jennefer zijn grote fouten gemaakt. Zo heeft een onderzoek uitgewezen dat er 'laks, onprofessioneel en onzorgvuldig' is gehandeld.

Het onderzoek is uitgevoerd door professor Henny Sacker, die in opdracht van de moeder van Jennefer, Christina van Oostende, het politieoptreden heeft onderzocht. Zo is gebleken dat Jennefer voor het laatst gezien was in het huis van verdachte Anthony V., waarna de politie het verzuimde daar direct naartoe te gaan.

Naar aanleiding van de verdwijning van Milly Boele uit Dordrecht, was Sackers betrokken bij het opstellen van nieuwe richtlijnen. Die richtlijnen werden niet gevolgd door de Rotterdamse politie. Gezien de politie volgende week een rechtszaak begint, weigert ze te reageren op het onderzoek. Het enige wat men kwijt wil is dat de professor niet over het hele onderzoeksdossier beschikt.

Vorig jaar verdween de 10-jarige Jennefer toen ze om 18.30 uur het huis van haar ouders verliet richting haar vader die ook in Rotterdam woont. 

Twee dagen later werd haar levenloze lichaam in het huis van Anthony V. aangetroffen.                                         

Journey-soundtrack komt naar iTunes en PSN

Thatgamecompany heeft bekendgemaakt dat de soundtrack van hun avonturenspel Journey binnenkort los te koop zal zijn als digitale download. Het spel zelf, maar ook de muziek erin van Austin Wintory, zijn dermate populair gebleken dat de makers hebben besloten de soundtrack los van het spel te gaan aanbieden.

De soundtrack van Journey zal vanaf 10 april te koop zijn in iTunes en via PlayStation Network.

Mulder en Haak uitgeschakeld op keirin

Teun Mulder en Hugo Haak zijn op het WK baanwielrennen in Melbourne al in de eerste ronde van de keirin gesneuveld. Ook in de herkansingen redden beide Nederlanders het niet. Mulder won vorig jaar op het WK in Apeldoorn nog brons op het olympische onderdeel.

Mulder moest het in de serie afleggen tegen de Spanjaard Hodei Mazquiaran Uria en in de herkansing tegen de Brit Matthew Crampton. Haak eindigde in zijn beide races op de laatste plaats.

Vera Koedooder kwam er op de individuele achtervolging niet aan te pas. De Nederlandse eindigde als dertiende. Het goud ging naar de Nieuw-Zeelandse Alison Shanks door in de finale de Britse Wendy Houvenaghel te verslaan.


Mulder en Haak uitgeschakeld op keirin (Foto: Novum)

'Afellay in beeld bij verjongend Inter'

Internazionale won in 2010 alle grote prijzen onder coach José Mourinho. Na zijn vertrek is het met de Italiaanse club zodanig bergafwaarts gegaan dat voorzitter Massimo Moratti niet meer lijdzaam toe wil kijken. Hij wil een flinke verjongingskuur door gaan voeren.

Zo moeten oudgedienden aanvoerder Javier Zanetti (38), Walter Samuel (34), Dejan Stankovic (33), Lúcio (33) en Esteban Cambiasso (31) zullen waarschijnlijk moeten vertrekken en zullen vervangen gaan worden door vele jonge spelers. Eén van de spelers die hiervoor naar Italië zou moeten verhuizen is Ibrahim Afellay. De 26-jarige middenvelder van FC Barcelona is vrijwel hersteld van een zware knieblessure en onduidelijk is nog of hij bij de Catalanen weer de kans zal krijgen om veel speelminuten te maken.

Afellay zou bij Inter hier wel op kunnen rekenen, omdat hij samen met Wesley Sneijder een tandem op het middenveld zou moeten gaan worden. Volgens de Italiaanse media wordt het verdedigende voetbal van de Nerazzuri ingeruild voor een meer aanvallende speelstijl, waarbij gedacht wordt aan 4-3-3 of 4-2-3-1.

Onduidelijk is nog met welke coach Inter volgend seizoen aan zal gaan treden. Na het vertrek van Mourinho moesten achtereenvolgens Rafael Benítez, Leonardo, Gian Piero Gasperini en Claudio Ranieri het veld ruimen. Momenteel staat de pas 36-jarige Andrea Stramaccioni voor de groep. Hij wist afgelopen maand met de A1 van Inter de NextGen Series, de Champions League voor de jeugd, ten koste van Ajax te winnen. Voorzitter Moratti was hierbij en mogelijk heeft die zege hem aan het denken gezet.

Seizoen wellicht al voorbij voor Ruiz

Bryan Ruiz komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. De aanvaller van Fulham liep in het duel met Bolton Wanderers een voetblessure op. De Costaricaan heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn middenvoetsbeentje gebroken. Met nog zes wedstrijden op het programma dreigt daardoor voor de aanvallereen vroegtijdig einde te komen aan het seizoen.

Ook trainer Martin Jol noemde de blessure van de voormalig speler van FC Twente "zorgelijk". Fulham won het duel bij laagvlieger Bolton overigens met klinkende cijfers: 0-3. The Cottagers staan momenteel op de tiende plaats. Voor Ruiz is zijn eerste seizoen op bij Fulham nog niet uitgelopen op een daverend succes. De spelmaker kwam tot dusver tot 27 competitieduels, waarvan hij het grootste gedeelte als invaller meemaakte. Ruiz wist daarin twee keer te scoren.

Le Pen haalt uit naar Goldman Sachs

De Franse presidentskandidate Marine Le Pen heeft zaterdag hard uitgehaald naar de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Volgens Le Pen, leidster van de extreem rechtse partij Front National, zorgt die bank er voor dat er in Europa regeringen omvallen.

"Goldman Sachs plaatst mensen aan de top van landen in de eurozone", sprak ze tegenover haar populistische aanhang. "In Griekenland, Italië en bij de Europese Centrale Bank hebben ze de macht gegrepen."

Le Pen is de laatste tijd gedaald in de peilingen, waarin de huidige Franse president Nicolas Sarkozy aan kop gaat. Sarkozy heeft zich onlangs uitgesproken over de, in zijn ogen, te hoge immigratie en hoopt op die manier stemmers van Le Pen aan zich te binden.

Op 22 april gaan de Fransen naar de stembus voor de eerste ronde van de verkiezingen. Twee weken later is de tweede en beslissende ronde.

Shannen Doherty vindt getrouwd zijn fantastisch

Shannen Doherty noemt haar leven als echtgenote van Kurt Iswarienko 'fantastisch'. "Van deze relatie heb ik mijn hele leven gedroomd", zegt de voormalige Beverly Hills, 90210-actrice, die in oktober trouwde met de fotograaf.

"Dit komt het dichtst bij wat mijn ouders met elkaar hadden", vertelt de 40-jarige Doherty, wier ouders 43 jaar getrouwd waren, aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Dat was heel mooi en speciaal."

De actrice, die twee keer eerder getrouwd was, roemt haar huidige partner. "Het gaat geweldig. Getrouwd zijn is fantastisch en dat heb ik te danken aan Kurt."

PVV op laagste niveau sinds verkiezingen

De PVV zou negentien zetels halen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Dat is de laagste score sinds de verkiezingen van 2010. De PVV verliest in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond twee zetels ten opzichte van vorige week. De PVV zit nu met 24 zetels in de Tweede Kamer.

Aan de linkerkant van het centrum krijgt de PvdA er deze week juist twee zetels bij. De sociaaldemocraten komen daarmee op 23 zetels. De stijging vond plaats onder alle inkomensklassen. De Hond schrijft de stijging daarom toe aan de wisseling van de wacht aan de top. Vorige maand werd Diederik Samsom door de leden gekozen tot nieuwe partijleider.

De Hond peilde ook de waardering voor de fractievoorzitters. PVV-leider Geert Wilders scoort het laagst met een 4,4. PVV-kiezers waarderen hem met een 7,1 weliswaar hoog, maar van PVV-kiezers die nu op een andere partij zouden stemmen, krijgt hij slechts een 5,2. Dat zou erop duiden dat het moeilijk is om die stemmers terug te winnen.

De opvolger van Job Cohen wordt juist relatief hoog gewaardeerd door de kiezers. Waar Cohen het op het laatst moest doen met een 4,5, krijgt Samsom nu een 5,7. Daarmee moet hij alleen Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) voor laten gaan. Wel waarschuwt De Hond dat het kan gaan om de wittebroodsweken van een nieuwe leider.

Bestuurder rijdt huis binnen en verdwijnt

Een auto die een dijk af reed heeft zondag in het Brabantse Wijk en Aalburg een ravage aangericht in een woning. De bewoners van de woning lagen boven te slapen. De bestuurder van het voertuig is vooralsnog spoorloos.

De bewoners schrokken in de vroege ochtend wakker van een enorme knal. Toen ze beneden kwamen, troffen ze daar de auto aan. De politie vermoedt dat de bestuurder op de Maasdijk de controle over het stuur verloor en de dijk af reed. Het voertuig schoot door de gevel van het pand heen.

De politie is op zoek naar de bestuurder en naar getuigen.

Cocu: "Op strafschoppen oefenen niet nodig"

Mocht de bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo vanavond na 120 minuten nog niet beslist zijn, dan beginnen de Eindhovenaren onvoorbereid aan de strafschoppenreeks. Trainer Philip Cocu vindt het namelijk niet nodig om vooraf te oefenen op elfmetertrappen.

"Ik geloof daar niet in", zo laat de oefenmeester weten aan het Algemeen Dagblad. "De omstandigheden in De Kuip zijn niet na te bootsen. Als je op strafschoppen wil oefenen, moet je dat structureel doen." Howel Cocu hoopt dat zijn ploeg de finale al in de reguliere speeltijd kan beslissen, neemt de kersverse trainer wel een lijstje met kandidaten mee naar Rotterdam. "Al kijken we op het moment zelf ook hoe de jongens ervoor staan."

WK baanwielrennen 2013 naar Minsk

De wereldkampioenschappen baanwielrennen hebben in 2013 plaats in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Dat maakte de internationale wielrenunie UCI zondag bekend bij de mondiale titelstrijd in Melbourne. Het toernooi in Minsk duurt van 20 tot en met 24 februari.

In de aanloop naar dat WK staan evenals in de afgelopen jaren vier wereldbekerwedstrijden gepland. Éen van deze wedstrijden zal worden verreden in het Colombiaanse Cali, daar heeft in 2014 het WK baanwielrennen plaats. 

Nieuwe bloederige trailer [REC]Genesis

Hieronder staat een nieuwe trailer van de film [REC]Genesis. Dat de film veel bloed zou bevatten was al een tijd duidelijk, maar deze nieuwe trailer onderstreept dit des te meer. [REC]Genesis speelt zich af buiten het appartementencomplex waar de eerste twee films zich afspeelden. De infectie heeft zich dus naar buiten verplaatst en dit blijft niet zonder gevolgen.

Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt is nog niet bekend. In Spanje draait de film al vanaf 30 maart.

Zweed Hanson aan de leiding op Masters

Peter Hanson gaat na drie dagen aan de leiding bij de Masters in Augusta. De 34-jarige Zweedse golfer liep een ronde van 65 slagen en begint aan de slotdag met negen onder par. Voor Hanson, die nog nooit een major won, is het pas zijn tweede deelname aan de Masters.

De Amerikanen Fred Couples en Jason Dufner, die na twee dagen verrassend bovenaan stonden, zakten ver weg. Beiden hadden 75 slagen nodig en verdwenen daarmee uit de top tien. Phil Mickelson is de naaste belager van Hanson. De drievoudig majorwinnaar heeft slechts één slag achterstand.

Tiger Woods speelde opnieuw geen rol van betekenis. De voormalig nummer een van de wereld staat 38e.

Brinkman richt pijlen weer op Antillen

Hero Brinkman wil zich als onafhankelijk Tweede Kamerlid weer gaan bezighouden met de Caribische delen van het koninkrijk. Dat zei hij zondagochtend in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. De scherpe toon van het voormalige PVV-lid zette in het verleden de politieke verhouding met de eilanden onder druk.

Brinkman heeft zich aangemeld voor de commissie Koninkrijksrelaties van het parlement. Hij moest de portefeuille na de verkiezingen van 2010 aan een PVV-collega overlaten, maar wil nu 'de corruptie en het nepotisme' op de eilanden weer aan de kaak gaan stellen.

Een aantal jaar geleden richtte Brinkman zijn pijlen veelvuldig op Aruba en de toenmalige Nederlandse Antillen. Zo opperde hij in 2008 de Antillen voor verkoop op marktplaats.nl te zetten. Ook noemde hij de eilanden een 'corrupt boevennest' en maakte hij een Arubaanse minister uit voor 'leugenaar en lafaard'. Zijn uitspraken veroorzaakten veel ophef op de eilanden.

Brinkman wil in de toekomst ook opkomen voor de belangen van ouderen. "Die worden nu in de Tweede Kamer niet specifiek vertegenwoordigd. Ouderen vallen overal buiten de boot." Of hij een ouderenpartij wil oprichten, werd niet duidelijk. Brinkman zei wel in ieder geval geen 'one-issuepartij' te willen.

Brinkman stapte vorige maand uit de PVV. Hij voelde zich gedwarsboomd in zijn pogingen de PVV democratisch te maken en vindt dat de partij groepen mensen wegzet. Onmiddellijke aanleiding voor het opstappen was zijn kritiek op het zogenoemde Polenmeldpunt van de partij.


Brinkman richt pijlen weer op Antillen (Foto: Novum)

Zoek met pasen mee op FOK!games

Met Pasen gaat natuurlijk iedereen naar buiten om daar paaseieren te zoeken, maar dit jaar hoef je je huis niet meer uit om paaseieren te kunnen zoeken. Op FOK!games kun je vanaf (Goede) vrijdag 19.00 uur tot en met Tweede Paasdag 23.59 uur op paaseierenjacht gaan!

Hoe meer paaseieren je vindt, des te groter de kans dat je met een toffe prijs aan de haal gaat zoals bijvoorbeeld Pilotwings voor 3DS, Red Faction Armageddon voor Xbox 360, Uncharted voor PlayStation 3 of één van de goodies zoals een Donkey Kong t-shirt, een LittleBigPlanet-mok, een Top Spin 4-setje of een Gran Turismo 5-tas. En ook als je maar een deel van de eieren vindt, maak je nog kans op een leuke prijs! Hier kun je op FOK!games een special vinden met daarin alle regels van de prijsvraag. Zorg er dus voor dat je genoeg eten en drinken ingeslagen hebt om met Pasen de deur niet uit te hoeven!

Pakistaanse president in India

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari is zondag in de hoofdstad van India, New Delhi, aangekomen. Het is voor het eerst sinds 2005 dat een Pakistaans staatshoofd India bezoekt. Tijdens zijn korte bezoek luncht Zardari zondag met de Indiase premier Manmohan Singh .

Officieel is Zardari's reis niet bedoeld om Indiase topfiguren te ontmoeten, maar om in Ajmer, 350 kilometer ten zuidwesten van New Delhi, naar het graf te gaan van een islamitische heilige of mysticus, de soefi Moinuddin Chishti.

De lunch voorafgaand aan Zardari's bedevaart is volgens waarnemers niet alleen smakelijk, maar ook diplomatiek opzienbarend. Beide landen zijn bittere rivalen en raakten in 1947, 1965, 1971 en 1999 met elkaar slaags.

Gears of War: Exile is geannuleerd

Epic kwam in 2011 met een handelsmerk 'Gears of War: Exile', wat van oorsprong een on-rails shooter zou moeten zijn voor Kinect. Nu blijkt dat Gears of War: Exile ook daadwerkelijk in ontwikkeling was en inmiddels geannuleerd is.

Cliff Bleszinski, director bij Epic Games, heeft tegenover GameSpot aangegeven dat Gears of War: Exile een onaangekondigde game was. Uiteindelijk is Gears of War: Exile geannuleerd, waarbij Bleszinski geen verdere details wou vrijgeven. “Let’s just bury the hatchet now. Gears of War: Exile was an unannounced game that I can’t give any details about that has since been cancelled", aldus Bleszinski.


GoW3

Politie tweet over inzet politiehelikopter

De politie gaat twitteren over de inzet van politiehelikopters. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten zondag.

De afgelopen tijd kwamen er bij de politie veel vragen van burgers binnen over helikopters die lang in de lucht blijven hangen boven bijvoorbeeld een wijk. De mededelingen op het twitteraccount @depolitieheli moeten daar vanaf dinsdag 12.00 uur antwoord op geven.

Politie tweet over inzet politiehelikopter
Politie tweet over inzet politiehelikopter (Foto: ANP)

Chavez belooft Venezolanen hoger minimumloon

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat het minimumloon in zijn land gefaseerd verhogen. Dat heeft hij zaterdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt tijdens een kabinetsvergadering.

Venezolanen die van een minimumloon moeten rondkomen krijgen op 1 mei en 1 september een verhoging. Omgerekend verdienen zij dan ruim 360 euro per maand, een derde meer dan zij nu doen. Met het verhogen van het minimumloon hoopt Chavez de armen in zijn land weer aan zich te binden. Over een halfjaar zijn er nieuwe presidentsverkiezingen.

Chavez vliegt de laatste tijd heen en weer tussen Caracas en het Cubaanse Havana, waar hij aan kanker wordt behandeld. Over de gezondheidstoestand van de socialistische leider is weinig bekend. Naar buiten toe heeft Chavez altijd volgehouden dat hij zal herstellen, maar afgelopen week bad hij in een emotionele bui om hulp van boven.

Chavez belooft Venezolanen hoger minimumloon
Chavez belooft Venezolanen hoger minimumloon (Foto: ANP)

Pakistan zoekt naar soldaten na lawine

Pakistaanse militairen zoeken zondag naar 124 soldaten en elf burgers in een enorme sneeuwmassa in een van de koudste, hoogste en minst toegankelijke gebieden van de wereld, het Karakoramgebergte in Kashmir.

Zaterdag verdwenen de 135 mensen onder een lawine niet ver van de Siachengletsjer, die op 6000 meter hoogte ligt. Een van de reddingswerkers zei zondag op een wonder te hopen. Het is onwaarschijnlijk dat er nog levende slachtoffers worden aangetroffen. Op sommige plaatsen is de sneeuwlaag 25 meter dik.

De infanterie-eenheid die werd weggevaagd was net als veel andere militairen in het gebied gelegerd omdat er de demarcatielijn loopt die Pakistaans van Indiaas Kashmir scheidt. Beide landen claimen heel Kashmir en hebben er oorlog over gevoerd.

Gewonden bij landing Britse legerhelikopter

Bij een mislukte oefenlanding met een helikopter van het Britse leger zijn zaterdag zeven mensen gewond geraakt. De oefening vond plaats in de woestijn in de Amerikaanse staat Arizona. Dat heeft een woordvoerster van het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

De bemanning oefende met het aan de grond zetten van het toestel toen er 'iets misging'. De verwondingen van de inzittenden waren niet levensbedreigend. Ter controle werden ze naar het ziekenhuis gebracht. De Chinook-helikopter raakte beschadigd, al wist de zegsvrouw niet hoe ernstig. De oorzaak van wat er misging wordt onderzocht.

In de woestijn op de grens van Californië en Arizona wordt vaak geoefend door bondgenoten van de Verenigde Staten. De bergen en de hete, stoffige omstandigheden lijken op die in Afghanistan. In februari kwamen zeven mensen om het leven toen twee helikopters tijdens een vlucht in dezelfde streek op elkaar botsten.

Heracles hoopt op stunt tegen PSV

Met topclub PSV als grote favoriet wordt zondag om 18.00 uur in de volle Kuip afgetrapt voor de finale van de KNVB-beker. Het modale Heracles Almelo heeft feitelijk niets te verliezen in de zogenoemde wedstrijd van de eeuw voor de Tukkers.

Voor Heracles Almelo betekent de 94e finale van het toernooi om de KNVB-beker een primeur. De ploeg uit Twente staat voor het eerst in de historie in de eindstrijd van het nationale bekertoernooi. Tegenstander PSV heeft aanzienlijk meer ervaring, de Eindhovenaren speelden al 15 finales. Daarvan won PSV er acht, voor het laatst in 2005.

De trainers van beide finalisten mochten de zilveren 'dennenappel' al meer dan eens omhoog houden. Phillip Cocu, coach van PSV, won de KNVB-beker als speler van PSV in 1996 en 2005. Peter Bosz, de coach van Heracles, veroverde de prijs met Feyenoord in 1992, 1994 en 1995.

PSV wacht al sinds 2008 (landstitel en Johan Cruijff Schaal) op een prijs. Heracles vierde in 2005 het kampioenschap in de eerste divisie.

Doden in Haïti door falende remmen truck

Bij een ongeluk met een vrachtwagen volgeladen met mensen zijn zaterdag in Haïti ten minste twintig mensen om het leven gekomen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Haïtiaanse autoriteiten weigerden de remmen van het voertuig dienst.

Het ongeluk gebeurde op een heuvelachtige weg bij de plaats Petit Goave, in het westen van het land. Zeventien mensen stierven ter plaatse, veelal doordat ze verdrukt werden. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Dodelijke verkeersongelukken zijn aan de orde van de dag in Haïti. Verkeersregels worden zelden gehandhaafd. Veel voertuigen zijn te zwaar beladen met passagiers.

Brand op kinderboerderij Middelharnis

Een brand op een kinderboerderij in Middelharnis heeft zondagochtend een schuur met een rieten dak in de as gelegd. De brandweer kon enkele cavia's uit de schuur redden. Er zijn verder geen slachtoffers, melden de hulpdiensten.

De getroffen kinderboerderij bevindt zich aan de Oosthavendijk in de Zuid-Hollandse plaats. Rond 07.30 uur was de brandweer de brand meester. De hulpdiensten van de regio Rotterdam-Rijnmond melden dat in Middelharnis roetdeeltjes terecht kunnen zijn gekomen. In het pand zat geen asbest, zo wordt benadrukt.

Rit op crossmotor wordt man fataal

Een 49-jarige man uit Enter is zaterdag overleden toen hij met zijn crossmotor ten val kwam. De man reed over zandwegen in het buitengebied van de Twentse plaats. Wandelaars zagen het ongeluk gebeuren en belden het alarmnummer.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur ter hoogte van de Bornerbroekseweg. Waardoor de motorrijder ten val kwam, is onbekend. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij alsnog aan zijn verwondingen.

Brussels openbaar vervoer plat tot dinsdag

Tijdens de paasdagen rijdt er in Brussel geen openbaar vervoer. Na een geweldincident dat het leven kostte aan een medewerker van het vervoerbedrijf MIVB heeft de directie besloten alle metro's, trams en bussen in de stad stil te zetten. Dat laat het bedrijf op zijn website weten.

De opschorting van het ov in de Belgische hoofdstad duurt ten minste tot de MIVB met de federale overheid heeft overlegd over de situatie. Dat overleg staat voor dinsdag gepland.

De 29-jarige verdachte van de mishandeling die tot de dood van de MIVB-werknemer leidde is opgepakt. Hij zou het slachtoffer hebben verwond toen die zaterdagochtend de toedracht van een botsing tussen een bus en een personenauto kwam onderzoeken. De 56-jarige man bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Orcs Must Die! 2 krijgt screenshots

Gameontwikkelaar Robot Entertainment heeft eerder aangekondigd dat de opvolger van hun tower defensespel Orcs Must Die! in de maak is. Nu heeft de maker ook de eerste serie screenshots uitgegeven. De belangrijkste uitbreiding op het eerste deel is dat het een co-op multiplayer bevat. 

Orcs Must Die! 2 wordt echter meer dan het oorspronkelijke spel met een co-op. Er zit een grotere verscheidenheid aan vijanden in, er zijn meer vallen die je kunt uitzetten en het spel krijgt een bijgewerkt skull system.

In Orcs Must Die! 2 kun je kiezen uit de War Mage en de Sorceress. De eerste heeft veel levenspunten en weinig mana en de tweede is precies het tegenovergestelde.

 

 

 

Foutje: Judas hangt zich op in toneelstuk

In Brazilië heeft een acteur zich per ongeluk aan het verkeerde touw opgehangen tijdens een toneelstuk ter gelegenheid van Pasen. De man ligt zwaargewond in een ziekenhuis.

De acteur, Tiago Klimeck, speelde de Bijbelscène waarin Judas Iskariot zich ophangt nadat hij berouw heeft gekregen van zijn verraad van Jezus. Hiertoe hing een speciaal touw boven het toneel, maar dat was niet het enige. Klimeck koos het verkeerde touw, en verhing zich dus echt.

Zijn mede-acteurs waren enkele minuten in de veronderstelling dat Klimeck zijn rol bijzonder goed speelde, eer iemand in de gaten had dat er iets niet in de haak was. Daarop werd de acteur met spoed losgemaakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is ernstig, zo heeft de politie laten weten.

'Anonymous heeft site Brits ministerie aangevallen'

De website van het Britse ministerie voor Binnenlandse Zaken is zaterdagavond onbereikbaar gemaakt. De hackersgroep Anonymous heeft de daad via Twitter opgeëist. Het ministerie zegt te onderzoeken of Anonymous inderdaad achter de actie zit.

Bezoekers van de website krijgen de melding dat de pagina niet kan worden weergegeven vanwege de hoge hoeveelheid data-verkeer. "Dit is voor jullie draconische toezichtsvoorstellen", twittert Anonymous.

De Britse overheid ligt onder vuur omdat er een voorstel ligt om inlichtingendiensten toe te staan telefoongesprekken, mails, sms'jes en bezoeken aan websites van mensen in de gaten te houden. Op die manier wil de overheid optreden tegen zware misdaden en terrorisme.

Anonymous: website Brits ministerie gehackt
Anonymous: website Brits ministerie gehackt (Foto: ANP)

Failliet Kodak wil bonussen betalen

Het failliete fotobedrijf Eastman Kodak heeft de rechtbank gevraagd om 300 managers toch nog bonussen te mogen uitkeren. Het bedrijf wil 13,5 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro) betalen om de managers over te halen om nog even te blijven.

119 managers met veel vertrouwelijke informatie over het bedrijf, moeten bonussen krijgen van 30à 50 procent van hun salaris. De anderen kunnen hooguit 25 procent bonus ontvangen, aldus Amerikaanse media zaterdag.

Het 130 jaar oude Kodak vroeg in januari faillissement aan. Het bedrijf had last van Japanse concurrenten en slaagde er niet goed in over te schakelen op digitale fotografie.

Failliet Kodak wil bonussen betalen
Failliet Kodak wil bonussen betalen (Foto: ANP)

Frogers redden zich met humor

Natasja en René Froger slaan zich met humor door moeilijke periodes heen. "Zelfs in de meest verschrikkelijke periodes vinden we altijd weer iets om over te lachen", vertelt Natasja, die al ruim twintig jaar is getrouwd met de zanger.

Het stel kreeg de afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken. Zo kampte René met prostaatkanker, overleden zijn beide ouders kort na elkaar en overleefde Natasja een hersenvliesontsteking. "Wat ons er steeds doorheen trekt is onze humor", vertelt de presentatrice aan het AD.

Ook heeft de 46-jarige Natasja naar eigen zeggen leren praten door haar man. "Als ik ergens mee zit, vertel ik dat juist liever niet tegen de mensen die me het dierbaarst zijn. Maar ja, als je man prostaatkanker krijgt, dan moet je wel gaan praten." Na de diagnose vluchtte de zanger naar Spanje en moest Natasja de eerste klappen opvangen en de pers te woord staan. "Terwijl ik zelf ook met mijn angsten en verdriet zat. Toen dat eruit kwam, was hij er juist weer voor mij."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.