[Serie A] Nederlagen Milan en Roma, gelijkspel Inter

Drie Italiaanse topploegen hebben zaterdag averij opgelopen. Internazionale speelde gelijk bij Cagliari, terwijl AS Roma en AC Milan hun wedstrijd allebei verloren. Voor AC Milan is de 1-2 thuisnederlaag tegen nummer zeventien Fiorentina een heel dure. Het gat met Juventus blijft daardoor twee punten, wat inhoudt dat de Oude Dame bij winst op Palermo (later vandaag) de koppositie inneemt.

Zlatan Ibrahimovic zette Milan nog wel voor rust via een benutte strafschop op voorsprong, maar Stevan Jovetic maakte kort na rust gelijk. Kort voor tijd bezorgde ex-Juve-spits Amauri Fiorentina de overwinning.

Ook de andere trots van Milaan liep zaterdag tegen een teleurstelling aan. Het 2-2 gelijkspel bij Cagliari betekende voor Internazionale alweer het tiende puntenverlies in de laatste twaalf competitieduel. De voorronde Champions League begint voor Inter - dat twee keer terugkwam van een achterstand - zo langzamerhand uit zicht te raken.

AS Roma voorkwam ternauwernood een ruime nederlaag. De hoofdstedelingen, met Maarten Stekelenburg op doel, keken bij Lecce al voor het verstrijken van het uur tegen een 4-0 achterstand aan. David Di Michele en Luís Muriel waren namens de degradatiekandidaat allebei tweemaal trefzeker. De doelpunten (vlak voor tijd) van Bojan Krkic en Erik Lamela kwamen te laat.