FOK!filmtips van de dag: The Addams Family

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag zijn er maar weinig films om uit te kiezen, maar desondanks zijn er toch twee die de moeite waard zijn. Om te beginnen is om 22:30 uur op RTL 8 de oude komedie The Addams Family te zien. In deze film is Oom Fester al 25 jaar vermist. Een slechte dokter introduceert daarom een nep-oom Fester om op deze manier in het bezit te komen van het familie fortuin van de familie. Helaas vertrouwt het dochtertje Wednesday (een rol van de op dat moment elfjarige Christina Ricci) de boel niet. Deze film was een groot succes en Ricci kreeg daarna vooral filmrollen aangeboden waarin ze donkere personages speelde. In het vervolg op deze film, in 1993, kreeg ze dan ook een grotere rol. Verder zijn er rollen te zien van onder andere Anjelica Huston, Raul Julia en Christopher Lloyd.

Om 20:30 uur is op Veronica The Enemy of the State te zien. Hoewel deze film al voor de twintigste keer op televisie te zien is, blijft het de moeite als de kijker de film niet al negentien keer heeft gezien. Deze thriller uit 1998 gaat over de succesvolle advocaat Robert Clayton Dean die in het bezit komt van een disc als hij een oude vriend ontmoet. Deze disc bevat opnames van een politieke moord en als de dader er achter komt dat Dean dit in zijn bezit heeft gebruikt hij bronnen van de NSA om hem te vinden. De advocaat zelf snapt eigenlijk niet waaróm hij achtervolgd wordt.

Trailer The Enemy of the State