[Primera División] Real Madrid profiteert van misstap Barcelona

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Barcelona in de Primera División. De ploeg van trainer José Mourinho was zondag met 4-2 te sterk voor Levante. Cristiano Ronaldo was de grote man met drie treffers en ook Karim Benzema scoorde voor de Koninklijke. Gustavo Cabral en Arouna Koné deden iets terug.

Real Madrid ziet de voorsprong op Barcelona oplopen tot tien punten. De Catalanen gingen zaterdag met 3-2 onderuit bij Osasuna.

Valencia behaalde de eerste overwinning van dit jaar. Na drie gelijke spelen werd zondag Sporting Gijon wel met 4-0 aan de kant gezet. Jonas (2x), Sofiane Seghouli en een eigen doelpunt van Alberto Botia beslisten het pleit. Valencia staat derde met een achterstand van achttien punten op Real Madrid.

Villarreal lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. De 'Submarino Amarillo' rekende af met Granada: 3-1. Marco Ruben, Borja Valero en een eigen goal van doelman Julio Cesar hielpen de thuisploeg eenvoudig aan drie punten. Villarreal stijgt van de achttiende naar de veertiende plaats.

Malaga was met 3-1 te sterk voor Real Mallorca. Sebastian Fernandez, Jeremy Toulalan en Salomon Rondon vonden het net voor de thuisploeg, waar Joris Mathijsen in de basis stond en Ruud van Nistelrooy inviel. Bij Mallorca bleef Gianni Zuiverloon op de bank.


Real Madrid profiteert van misstap Barcelona (Foto: Novum)