"Rechtszaak helpt El Hamdaoui niet verder"

Mounir El Hamdaoui hoeft niet te rekenen op een positief resultaat als hij een rechtszaak begint tegen Ajax. Dat meldt sportrechtadvocaat Eric Vilé aan het Algemeen Dagblad.

"De belangrijkste vraag is: is Mounir naar Jong Ajax teruggezet omdat er met hem niet te werken viel of was dat opzet van Ajax om hem een kopje kleiner te maken? Alleen in dat laatste geval zou je een zaak hebben, maar die bewijslast is erg zwaar", verklaart Vilé. "Eigenlijk heeft Mounir El Hamdaoui geen poot om op te staan."

El Hamdaoui wil een rechtszaak tegen Ajax aanspannen vanwege opgelopen imagoschade en de handelswijze van de Amsterdamse club in de mislukte transfer naar Fiorentina. De spits speelt al het gehele seizoen zijn wedstrijden voor het belofteteam van Ajax, omdat hij niet in de plannen van trainer Frank de Boer voorkomt.

De Marokkaan liep door zijn gebrek aan speeltijd op het hoogste niveau deelname aan de Afrika Cup mis. Met de transfer naar Fiorentina, waarmee twee à drie miljoen euro gemoeid zou zijn, zou hij zijn plek in het nationale elftal van zijn land terug kunnen verdienen.

Tot groot ongenoegen van de speler en de Italiaanse subtopper moet El Hamdaoui nu toch het seizoen in Amsterdam afmaken, omdat de laatste details niet werden afgerond voor het verstrijken van de transferdeadline.