Pirelli past bandenmarkeringen voor 2012 aan

Bandenfabrikant Pirelli heeft op Abu Dhabi de Formule 1-banden voor het seizoen 2012 gepresenteerd. De meeste compounds zijn vernieuwd en op de banden is de bandenmarkering duidelijker zichtbaar geworden. Ook hebben de intermediates en de volledige regenbanden een andere kleur gekregen.

Eén belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat de banden meer grip geven en meer op een gelijkmatige manier slijten. Ook zijn de verschillen tussen de compounds kleiner waarbij de supersoft gelijk is gebleven, maar de zachte, medium en harde banden zachter zijn geworden. Hierdoor moet het strategische aspect in een race nog meer naar boven komen.

De intermediates waren blauw van kleur, maar zullen nu groen zijn. De volledige regenbanden leveren hun gele kleur in en krijgen er een blauwe voor terug. De markeringen zullen duidelijker te zien zijn door het logo en de lijnen op de band iets dikker te maken. De superzachte banden zullen weer rood zijn, de zachte geel, de medium wit en de harde zilverkleurig.