Pauwels zegeviert in Koppenbergcross

Veldrijder Kevin Pauwels heeft vandaag de Koppenbergcross gewonnen. De Belg bleef in Oudenaarde zijn landgenoot Sven Nys en de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar voor. De wedstrijd telt mee voor de Gazet van Antwerpen Trofee.

Nys was in het begin van de wedstrijd de sterkste in de koers, waarbij Pauwels en Stybar hem uiteindelijk konden volgen. Nadat Nys in de slotfase lek had gereden sloeg Pauwels een gat met zijn achtervolgers om solo over de meet te komen. "Ik vond Nys de sterkste renner. Toen hij versnelde, moest ik echt diep gaan om hem te kunnen volgen. Het parkoers was wel wat sneller. Dat was in mijn voordeel. Het is duidelijk dat ze nu rekening met me moeten houden," zei Pauwels die eerder dit jaar al de wereldbekerwedstrijd in Tabor won.

Bij de vrouwen ging de zege naar Sanne van Paasen. De Nederlandse bleef de Britse rensters Helen Wyman en Nikki Harris voor. Lars van der Haar greep de winst bij de beloften. De wereldkampioen bleef de Belg Vinnie Braet in de sprint voor. Derde werd de Tsjech Jan Nesvadba.