Lady Gaga in beeld als zangeres Queen

Brian May hoopt Lady Gaga te strikken als zangeres voor Queen. "Ik heb met Lady Gaga gewerkt en ze is erg creatief. We hebben het erover gehad of ze het gezicht van Queen kan worden", vertelt de 64-jarige gitarist aan de Britse boulevardkrant Daily Express.

Volgens May wil Queen dolgraag weer toeren. "Maar we hebben op z'n zachtst gezegd een probleem qua zang." Queen ontstond in de jaren zeventig, frontman Freddie Mercury stierf in 1991. May en drummer Roger Taylor treden sindsdien geregeld op met andere artiesten.

"Veel artiesten willen graag met ons samenwerken", zegt May, die diep onder de indruk is van Lady Gaga. "Ze is niet enkel een zangeres, maar schrijft ook haar eigen materiaal." Gaga is niet de enige artiest over wie wordt gesproken, onthult de gitarist. "We hebben het over een aantal duetten gehad, vaak stond ik op het punt ja te zeggen."

May vertelt bovendien dat er mogelijk een tv-show rondom de duetten komt. "We discussieerden over een tv-show waarin verschillende artiesten te gast zouden zijn. We hebben de knoop nog niet doorgehakt, maar zijn nog steeds bezig met het idee. Lady Gaga heeft aangegeven dat ze graag iets samen met ons wil doen."

May zegt dat hij drukker dan ooit is met Queen. "We zijn bezig met twee films, eentje over Freddie en de filmversie van de musical We Will Rock You. We hebben ontzettend veel geluk, het voelt super om veertig jaar later nog zo druk bezig te zijn met de band."