Biografische film Lady Gaga in de maak

De Amerikaanse tv-zender Lifetime werkt aan een film over het leven van Lady Gaga. Fame Monster: The Lady Gaga Story gaat over de tienerjaren van de nu 25-jarige zangeres tot haar opkomst als wereldberoemde popster. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film wordt gebaseerd op het boek Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga van Maureen Callahan uit 2010. Het scenario wordt geschreven door Norman Snider, die onlangs de misdaadkomedie Casino Jack schreef, een film met Kevin Spacey in de hoofdrol.

Het verhaal volgt het leven van Stefani Germanotta, die ooit begon als rocker en later werd getransformeerd tot de megaster Lady Gaga. De zangeres brak in 2008 door met haar album The Fame en is sindsdien regelmatig in het nieuws vanwege haar muziek en haar opvallende outfits.

Lady Gaga is zelf niet bij de film betrokken. De casting begint binnenkort. Lifetime laat weten niet primair geïnteresseerd te zijn in een goede zangeres. De hoofdrolspeelster moet vooral fysiek lijken op Lady Gaga.


Biografische film Lady Gaga in de maak (Foto: Novum)