[Bundesliga] Huntelaar bezorgt Schalke zege op HSV

Met twee doelpunten heeft Klaas-Jan Huntelaar er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Schalke 04 met drie punten bij Hamburger SV vertrok (1-2). Daarmee bezorgde Huntelaar Huub Stevens een succesvolle rentree in de Duitse Bundesliga.

De voormalig spits van onder meer sc Heerenveen en Ajax was na dertien minuten voor het eerst succesvol. De aanvaller kopte een voorzet beheerst in de verre hoek en liet HSV-doelman Jaroslav Drobny volstrekt kansloos: 0-1.

HSV liet het er echter niet opzitten en kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte. Mladen Petric was verantwoordelijk voor gelijkmaker. Een kwartier voor tijd zorgde Huntelaar er voor dat Schalke alsnog met drie punten terug naar huis kon. De spits scoorde ditmaal fraai met zijn hak.

Schalke staat door overwinning op de vierde plaats in de Bundesliga. HSV blijft sukkelen en is nog altijd hekkensluiter in Duitsland. Huntelaar brengt zijn doelpuntentotaal tot zeven en is daarmee de tweede topscorer achter Mario Gómez, die er acht in heeft liggen.