Alonso: "Massa maakt het me lastig"

Formule 1-coureur Fernando Alonso vindt dat hij bij Ferrari in Felipe Massa een sterkte teamgenoot heeft. De Spanjaard staat in het kampioenschap weliswaar ruim voor de Braziliaan, maar vindt dat het verschil tussen de twee bij het Italiaanse team een stuk kleiner is dan het voor de buitenwacht lijkt.

"Felipe maakt het me zeker niet makkelijk. We zitten altijd dicht bij elkaar. Het onderlinge verschil is vaak maar één tiende van een seconde. Felipe is in ieder geval één van de sterkste teamgenoten die ik ooit heb gehad," zei Alonso tegen Auto Bild.

De Spanjaard weet dat zijn teamgenoot meer problemen tegenkomt dan hijzelf. "Hij heeft vaak pech, zoals bijvoorbeeld vorig jaar in Singapore. Hij was daar sneller onderweg in de kwalificatie dan ik, maar toen kreeg hij een probleem met de aandrijving van zijn auto," zei Alonso die daar de poleposition pakte en de race won.

Alonso prijst tot slot het samenspel met zijn Ferrari-teamgenoot. "Ondanks dat onze rijstijlen zeer verschillend zijn - ik rij vrij agressief en Felipe juist meer vloeiend - werken we erg goed samen."