Hamilton erkent schuld aan botsing op Spa

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft via Twitter laten weten dat hij schuldig is aan de botsing die hij gisteren had op het circuit Spa-Francorchamps. De Brit haalde met zijn McLaren de Sauber van Kamui Kobayashi in en raakte vervolgens aan het eind van het rechte stuk Kemmel die bolide, waarna de race voor Hamilton er op zat.

"Na de herhaling te hebben gezien, erken ik dat het volledig mijn fout was. Ik dacht dat ik er al voorbij was en liet niet genoeg ruimte over voor Kobayashi," zei Hamilton die eerst niet wist wat er gebeurd was. Hij heeft zijn excuses aan zijn team McLaren en aan Kobayashi aangeboden. "Het team verdient beter van mij."

Voor Kobayashi was het al eerder al duidelijk wat er was gebeurd. "Ik wist dat Lewis sneller was en had dus geen reden om met hem te vechten. Ik bleef daarom gewoon op mijn lijn rijden en had totaal niet verwacht dat Lewis opeens mijn kant op zou komen." De Japanner was al eerder ingehaald door Hamilton, maar kon toch weer langszij komen. "Ik weet niet of hij DRS gebruikte, maar ik had alleen KERS aan. We reden met weinig downforce, dus ik denk dat mijn topsnelheid daardoor hoger was."