Een extra dode met klebsiellabacterie Maasstad

Het aantal patiënten van het Maasstad Ziekenhuis dat overleed met de multiresistente klebsiellabacterie is gestegen naar 28. Dat is een meer dan vorige week. Het aantal dragers van de bacterie is met negen toegenomen tot 88. Dat laat het ziekenhuis dinsdag weten.

Het ziekenhuis onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de patiënt en de bacterie. De patiënt overleed het afgelopen weekeinde thuis.

De negen nieuwe dragers zijn afkomstig uit de groep van meer dan tweeduizend verdachte gevallen. Uit een kweektest bleek dat zij de klebsiellabacterie dragen. Omdat per nieuwe drager moet worden gecontroleerd bij wie hij of zij op de kamer lag, neemt ook het aantal verdachte gevallen toe.

Sinds 18 juli heeft het Maasstad Ziekenhuis geen nieuwe besmettingen vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. De uitbraak is dan ook onder controle, stelt het ziekenhuis vast.

Dinsdag liet het ziekenhuis weten dat directeur Paul Smits per direct opstapt. Interim-bestuurder León Eijsman neemt zijn taak over.