FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 augustus 2011

Inter overweegt Russisch bod op Eto'o

Anzhi Makhachkala heeft een bod gedaan op Inter-aanvaller Samuel Eto'o. Preses Massimo Moratti bevestigt op de website van Internazionale dat de Russen een 'interessant en intelligent' bedrag hebben geboden. Eto'o zou volgens diverse media de best betaalde speler ter wereld kunnen worden met een jaarsalaris van zeventien miljoen euro.

"De aanbieding kan worden omschreven als interessant, intelligent, redelijk en naar de waarde van de speler", aldus Moratti. "We gaan het bod samen met Eto'o en onze directeuren bespreken."

Anzhi bezet na negentien speeldagen de gedeelde vierde plaats in de Russische Premjer Liga. De kapitaalkrachtige club heeft onder meer de Braziliaan Roberto Carlos, voormalig Anderlecht-ster Mbark Boussoufa en de oud-PSV'ers Balazs Dzsudzsak en Diego Tardelli onder contract.


Inter overweegt Russisch bod op Eto'o (Foto: Novum)

VS berispen Israël over bouwproject

De Verenigde Staten zijn 'diep bezorgd' over de goedkeuring door de Israëlische regering van een bouwproject in het betwiste Oost-Jeruzalem. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag gezegd in een verklaring. Een dergelijke terechtwijzing van de VS komt zelden voor.

Volgens het ministerie werken dergelijke 'eenzijdige acties pogingen de vredesonderhandelingen te hervatten tegen'. In de verklaring zegt het ministerie de bezwaren kenbaar te hebben gemaakt aan de Israëlische regering. Vorige week werd het plan voor de bouw van de 930 woningen goedgekeurd. Het duurt echter nog rond de twee jaar voordat daadwerkelijk met de bouw wordt beginnen.

Naast de kritiek op de bouwplannen, zei het ministerie ook dat Israëliërs en Palestijnen hun dispuut over Jeruzalem moeten oplossen door met elkaar te onderhandelen. Israël veroverde Oost-Jeruzalem in 1967 en claimt het als ondrdeel van de hoofdstad. De Palestijnen zien in Oost-Jeruzalem echter de hoofdstad van een toekomstige staat.

Ongeluk op kermis: drie doden

Een ongeluk met een kermisattractie in een dorpje in Centraal-Spanje heeft maandagnacht aan drie mensen het leven gekost. Een meisje raakte zwaargewond. Zij zaten in een op volle toeren draaiende 'spin' waarvan een deel afbrak.

Het ongeluk voltrok zich op de eerste avond van het zomerfestival in het dorp Villacanas in de regio Castilië-La Mancha, zei een woordvoerder van de Guardia Civil. Een van de vier armen van de 'spin' brak in tweeën toen de attractie razendsnel ronddraaide. Vier inzittenden werden uit de bankjes aan het uiteinde van de arm geslingerd. Drie van hen - drie jonge Roemeense mannen - waren op slag dood. Een 16-jarig Roemeens meisje liep enstige verwondingen op.

Cel en tbs voor doodsteken Limburger

Een 40-jarige man uit Roermond is dinsdag veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor het doodsteken van een 24-jarige man uit Belfeld. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel en tbs tegen de man geëist.

Het slachtoffer werd in februari dood gevonden in een woning aan de Montfortstraat in Belfeld. Hij bleek met een messteek om het leven te zijn gebracht. Het is niet duidelijk waarom de Roermonder het slachtoffer doodstak. Volgens de rechtbank in Roermond was het een 'willekeurige en zinloze actie' van de verdachte.

De man zelf verklaarde eerder tegenover de rechters dat hij niet wist wat er was gebeurd. Hij was tijdens het incident onder invloed van alcohol en drugs. De man stond ook terecht voor de mishandeling van zijn ex-vriendin en poging tot zware mishandeling door en man met een mes in zijn borst te steken.

Harde wind teistert Sneekweek

De zeilwedstrijden van de Sneekweek zijn dinsdag noodgedwongen afgelast vanwege de harde wind. De organisatie vindt het niet verantwoord om met deze weersomstandigheden op het Sneekermeer te varen, zo meldt de wedstrijdleider.

Maandag werden ook al wedstrijden afgelast vanwege het weer. Die werden naar dinsdag geschoven, maar zijn nu opnieuw verplaatst. De Sneekweek ging zaterdag van start en duurt nog tot donderdag.


Harde wind teistert Sneekweek (Foto: Novum)

Meisje (6) moet gangbangs moeder filmen

De politie van de Texaanse stad Dallas heeft een vrouw beschuldigd van een grof staaltje kinderporno. De 24-jarige vrouw zou haar zesjarige dochter hebben gedwongen haar te filmen terwijl mama werd genomen door een paar hitsige kerels.

De moeder werd zaterdag opgepakt na een tip. Tijdens een gesprek met een speciale kinderrechercheur wist het meisje tot in detail te vertellen dat zij haar moeder heeft moeten filmen en fotograferen tijdens groepsseks. De vrouw heeft inmiddels bekend dat de kleuter tijdens drie verschillende orgies met in totaal zes mannen de camera ter hand moest nemen.

De vrouw is in de boeien geslagen en zal moeten terechtstaan wegens ontucht met een kind. Het meisje is overgedragen aan de kinderbescherming.

Man gespietst op hek na val 5 etages

Een 33-jarige Amerikaan heeft afgelopen nacht een bizar ongeluk overleefd. Julian Mattes viel vanuit een appartement in San Antonioo op de vijfde etage en werd gespietst op een ijzeren hek.

Mattes viel rond een uur 's nachts uit het raam en landde op het hek. Twee van de spijlen doorboorden de voor- en achterkant van zijn nek. Spuitgasten wisten de spijlen door te slijpen om de arme man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De brandweer kon de stangen echter niet uit het lichaam van de Amerikaan trekken, dus moest hij worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hier ligt hij momenteel in stabiele toestand. De politie heeft niet het idee dat het slachtoffer zichzelf van kant wilde maken.

BlackBerry onder vuur door Britse rellen

Een Britse parlementariër heeft er dinsdag voor gepleit dat de berichtenservice BlackBerry Messenger tijdelijk wordt stopgezet. De relschoppers die de laatste dagen huishouden in Londen en in andere steden zouden er veelvuldig gebruik van maken om hun acties te coördineren.

David Lammy, parlementslid voor de Londense wijk Tottenham waar de rellen zaterdag begonnen, hield zijn pleidooi tegen de BBC en op Twitter. Hij stelde dat de relschoppers dankzij BlackBerry Messenger de politie te slim af kunnen zijn.

Boodschappen verstuurd via BlackBerry Messenger zijn niet openbaar. De politie kan dus niet meelezen. Het bedrijf achter de BlackBerry-smartphones en de daarbij horende berichtenservice, het Canadese Research in Motion (RIM), heeft al laten weten dat het mee zal werken met het politieonderzoek.

Facebook komt met nieuwe berichtendienst

Facebook heeft vandaag een nieuwe dienst geïntroduceerd voor de mobiele telefoon. Met de dienst Facebook Messaging kun je middels een losse app berichten versturen naar vrienden.

Je kunt real-time, zonder telkens in te loggen in Facebook, berichten naar één of meerdere vrienden verzenden. De app kan worden gebruikt op de meeste platformen als iOS en Android. Het idee is dat je de app op dezelfde manier kan gebruiken als dat je met sms doet.

Op dit moment is Facebook Messenger alleen nog maar beschikbaar in Amerika, Canada, Ierland en Engeland. De dienst zou in de komende weken ook beschikbaar zijn in Nederland.

Verdachte schietincident Roosendaal langer vast

De 25-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de fatale schietpartij van vrijdag in Roosendaal blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd, meldt de rechtbank in Breda dinsdag.

Bij de schietpartij aan de Jan Vermeerlaan kwam een 16-jarige jongen uit Roosendaal om het leven. Hij werd rond 04.40 uur door een buurtbewoner gevonden, nadat hij lawaai en knallen had gehoord. Agenten probeerden de zwaargewonde jongen te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdag opgepakt. Een dag eerder werd al een 16-jarige plaatsgenoot opgepakt, maar werd na verhoor weer vrijgelaten. Hij bleek niet de schutter te zijn.

Zondag hebben rechercheurs met een metaaldetector en een speurhond naar sporen gezocht. Ook werd in enkele straten nog aanvullend buurtonderzoek verricht. De politie onderzoekt vooral de aanleiding en de achtergrond van het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Sylvie verbaasd over kookkunsten Rafael

Rafael van der Vaart verrast echtgenote Sylvie vaak met zijn kookkunsten. De voetbalvrouw maakt daar maar al te graag gebruik van, want ze houdt van lekker eten.

"Als we thuis zijn, vinden we het gezellig om boodschappen te doen en lekker te koken. Over Rafs kookkunsten verbaas ik me vaak", schrijft Sylvie in haar column in tijdschrift Grazia. "Meestal is hij de initiatiefnemer in de keuken."

Ook met de barbecue kan Rafael goed overweg. "Wij zijn echte barbecuemensen; Raf is degene die de hamburgers en worstjes erop gooit, ik wijs met mijn bordje op schoot aan wat ik wil hebben", laat de voetbalvrouw weten.

"Let wel, ik ben een echte eter! Maar wel een slimme", schrijft Sylvie. "Mensen vergissen zich vaak in wat ik naar binnen kan werken. 'Eet jij wel?' hoor ik vaak. Pas wanneer iemand me een paar dagen meemaakt, ziet hij dat ik juist goed eet. Maar ook dat ik elke dag trouw een uurtje sport."

Drie jaar cel voor misbruiken minderjarige jongens

Een 42-jarige man uit Eindhoven moet drie jaar de cel in voor het seksueel misbruiken van twee minderjarige jongens. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdag bepaald. De man bedreigde hen en paaide de jongens met geld en drugs in ruil voor seksuele handelingen. Ze waren beiden jonger dan 16 jaar ten tijde van het misbruik.

De zaak kwam aan het licht nadat een van de slachtoffers, een 17-jarige jongen uit Dinxperlo, de man in januari had neergestoken. De jongen kon het niet meer aan dat hij voortdurend werd misbruikt en onder druk gezet.

De man ontkent dat hij de jongen heeft misbruikt. Wel gaf hij aan de rechter toe dat hij verliefd op hem was. Justitie had vijf jaar tegen hem geëist, mede vanwege zijn forse strafblad. De straf viel echter lager uit omdat hij volgens de rechter een 'ziekelijke' stoornis heeft. Naast de celstraf moet de man de twee slachtoffers ook een schadevergoeding betalen.

De 17-jarige jongen moet zich later voor de rechter verantwoorden voor het neersteken van de man. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Middelzware aardbeving in zuidwesten China

De provincie Yunnan in het zuidwesten van China is dinsdagavond getroffen door een middelzware aardbeving. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua gemeld. Bij de beving liepen huizen schade op en raakten ten minste twee mensen lichtgewond.

De beving met een kracht van 5,2 had plaats in de regio Baoshan, nabij de grens met Birma. Reddingswerkers en medici zijn aanwezig in het gebied maar tot nu toe is er nog geen grote schade waargenomen.

Een beving in hetzelfde gebied met een kracht van 5,8 kostte in maart aan 25 mensen het leven en verwoestte duizenden woningen.

Contador winnaar Gouden Pijl Emmen

Alberto Contador heeft vanavond de Gouden Pijl van Emmen gewonnen. De Spanjaard van Saxo Bank kwam in het na-Tourcriterium solo over de meet. De sprint daarachter werd gewonnen door Addy Engels (Quick-Step), die Pieter Weening (Rabobank) voorbleef.

Contador won eerder dit jaar in de Giro d'Italia en werd vervolgens ook nog vijfde in de Tour de France. Voor de drievoudig Tourwinnaar was de Gouden Pijl waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het jaar. Hij zegt aan rust toe te zijn.

Oud-Ajax-keepers: "Cillessen rare keuze"

Voormalig Ajax-doelmannen Stanley Menzo en Piet Schrijvers vinden de interesse van Ajax voor N.E.C. Nijmegen-keeper Jasper Cillessen vreemd. "Hij moet veel spelen op dit niveau."

Menzo vindt dat Cillessen juist wedstrijdervaring nodig heeft, net als Ajax-doelman Kenneth Vermeer. "Ik vind het vreemd dat Ajax Cillessen wil aantrekken. Cillissen is een talentvolle keeper, maar voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij veel wedstrijdritme opdoet. Voor eerste sluitpost Vermeer, in wie coach Frank de Boer na het vertrek van Maarten Stekelenburg het vertrouwen heeft uitgesproken, geldt dat ook", aldus Menzo in Metro.

Ook Schrijvers is dezelfde mening toegedaan. "Financieel en sportief gezien is het natuurlijk aantrekkelijk om naar Ajax te gaan, maar voor zijn ontwikkeling is het niet goed. Cillessen moet nu vooral veel op het hoogste niveau spelen, niet voor slechts een paar man in een belofteteam." Hij adviseert Cillessen bij N.E.C. te blijven. "En dat gaat bij zijn gang naar Amsterdam waarschijnlijk gebeuren, aangezien De Boer al heeft gezegd dat Vermeer de voorkeur heeft. Als ik Cillessen was, zou ik me dit seizoen nog bij N.E.C. in de kijker willen spelen."


Jasper Cillessen staat in de belangstelling van Ajax (Foto: Pro Shots)

Angelina Jolie ontvlucht Londen met kinderen

Angelina Jolie wil Londen zo snel mogelijk verlaten met haar kinderen. De 36-jarige actrice is doodsbang vanwege de rellen in de stad. "Ze voelt zich niet veilig."

"Angelina kan niet geloven dat dit gebeurt", vertelt een beveiligingsmedewerker van het gezin aan het Amerikaanse blad Us Weekly. Jolie en haar kinderen verblijven momenteel in Londen vanwege een filmklus van Brad Pitt in Groot-Brittannië. Hij is bezig met opnamen voor World War Z.

Jolie en de kinderen verblijven in de Londense wijk Richmond. "De beveiliging rond het huis is aangescherpt", vertelt de medewerker. Het huis ligt in de buurt van een populair winkelgebied, waar relschoppers zouden kunnen toeslaan. "We moeten alert zijn. We hopen dinsdagavond of uiterlijk woensdagochtend weg te zijn."

Brad Pitt kan niet mee met zijn vrouw en kinderen. De locatie waar hij aan het filmen is, ligt vijf uur buiten Londen. "Hij is ontzettend bezorgd", vertelt een andere ingewijde. "Hij is zelf veilig, maar maakt zich grote zorgen om zijn vrouw en kinderen."

Twee relschoppers na Facebook-bericht gearresteerd

Er zijn twee 18-jarige jongens opgepakt uit Folkestone in Groot-Brittannië die op Facebook een oproep deden om te gaan rellen. Gisteren deed Steven Kavanagh van de Metropolitan Police al een oproep dat sociale media in de gaten worden gehouden.

Relschoppers zouden gebruik maken van Twitter, Facebook en BlackBerry Messenger om elkaar op de hoogte te houden. Fiona Taylor van de politie in Strathclyde liet het volgende weten: "Deze arrestatie laat zien dat we de situatie nauwlettend in de gaten houden en  daadkrachtig optreden tegen het aanzetten tot geweld op deze manier."

Foto's die zijn geüpload op sociale netwerken zullen worden onderzocht om de identiteit van relschoppers en plunderaars te achterhalen. Ook was bekend geworden dat RIM (fabrikant achter BlackBerry) zijn registers van alle verzonden berichten via BlackBerry Messenger zal moeten openstellen voor de politie.

[Upd] Ook gekkenhuis op Wall Street

De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten, na een zeer volatiel en onrustig verlopen handelsdag, waarbij het Damrak in de loop van de tweede helft van de dag een positief Wall Street volgde.

De AEX-index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 287,05 punten. Eerder op de dag noteerde de AEX nog een verlies van ruim 5 procent op een dieptepunt van 265,85 punten.

"Na de forse verliezen van een dag eerder en grote volatiliteit in de eerste helft van de handelsdag kwam de markt vandaag tot bezinning en maakte een pas op de plaats", aldus handelaar Lodewijk van Meel van Today's Beheer. Hij zegt heel voorzichtig positief te zijn en ziet na twaalf handelsdagen van verlies op rij weer ruimte naar boven.


Koersverloop AEX dinsdag (Slotkoers is van maandag) (Bron: Beurs.nl)

Update 22.06 uur - Ook gekkenhuis op Wall Street
Ook op Wall Street was het dinsdag een gekkenhuis op de aandelenbeurs. De koersen van de belangrijkste beursgraadmeters van Amerika gingen van 3 procent in de plus, naar 2 procent in de min, om vervolgens weer fors te herstellen. De S&P 500 sloot de dag 4,75 procent hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq maar liefst 5,29 procent erbij pompte.

Beleggers reageerden wispelturig op uitspraken van Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Fed. Bernanke kondigde aan de huidige lage rentestand nog minstens twee jaar te handhaven, nu het economisch herstel trager verloopt dan eerder voorzien.


Koersverloop Wall Street dinsdag (Bron: Google Finance)

Maak kennis met Final Fantasy Type-0 karakters

Square Enix heeft de namen uitgebracht van de belangrijkste karakters in Final Fantasy Type-0. Al deze karakters maken deel uit van "Class Zero". Een bijzondere klas binnen Suzaku, een magie-school, en toevallig de klas waaruit jij je karakters kan kiezen. Al deze karakters zullen speelbaar zijn in de volledige versie van Final Fantasy Type-0.

Ace
Ace gebruikt kaarten als zijn wapen voor zowel dichtbij als veraf. Zijn vaardigheid is "Deck Open" waarbij hij vier willekeurige kaarten trekt. De kaarten doen dingen als aanvallen, genezen en karakters versterken.

Final Fantasy Type-0

Queen
Gebruikt een zwaard als haar wapen. Haar vaardigheid is "Cross", een aanval waarbij ze haar zwaard naar de hemel wijst en een kruisvormig licht op zowel de vijanden als haar kameraden laat vallen. Hiermee ontvangt de vijand schade en zullen je kameraden genezen.

Final Fantasy Type-0

Nine
Hij gebruikt een lans als wapen. Zijn speciale vaardigheid is "Jump", een bekende aanval voor Dragoons binnen de Final Fantasy-wereld. Bij deze aanval springt hij over de vijand heen om met brute kracht te landen en iedereen in de radius van de landing te beschadigen.

Final Fantasy Type-0

Machina Kunagiri 
Machina gebruikt twee rapiers om zijn vijanden aan te vallen. Zijn speciale vaardigheid is "Spin Drive", waarbij hij heel hard draait met zijn wapens naar buiten om zo de vijand herhaaldelijk schade aan te brengen.

Final Fantasy Type-0

Rem Tokimiya 
Rem heeft twee dolken en twee typen magie als haar wapens. Haar speciale vaardigheid is "Aspilbenom". Een aanval waarbij ze een grote lichtbal op haar vijanden afstuurt die zowel herhaaldelijk schade aanricht, als dat het hun magie punten (MP) opslokt.

Final Fantasy Type-0

King
King gebruikt twee geweren om zijn vijanden mee te lijf te gaan. Dit wapen doet zowel op lange als op korte afstand veel schade. Zijn speciale vaardigheid is "Powered Bullet", een aanval met een explosieve kogel die meerdere vijanden schade kan aanrichten met zijn explosie.

Final Fantasy Type-0

Sice
Sice gebruikt een sikkel als wapen. Haar speciale vaardigheid is "Black Hole". Een zwart gat waar vijanden naar toe getrokken worden waarin ze zich niet kunnen bewegen.

Final Fantasy Type-0

Eight
Eight is een vechtersbaas die zijn vuisten gebruikt in gevechten. Zijn vaardigheid is "Form of the Gale". Tijdens deze aanval kun je, door middel van een aantal knoppencombinaties in te voeren, bepaalde aanvallen uitvoeren.

Final Fantasy Type-0

Jack
De immer glimlachende Jack gebruikt een katana als wapen. Zijn speciale vaardigheid is "Mikiri". Een aanval waarbij hij de aanval van zijn vijand ontwijkt om zo een krachtige counter uit te voeren.

Final Fantasy Type-0

Seven
Seven gebruikt een "Snake Sword" als wapen. Denk bijvoorbeeld aan het wapen van Ivy in Soul Calibur. Haar speciale vaardigheid is "Catch", waarbij ze haar vijanden vangt met haar zwaard en hier een schok doorheen laat gaan om de vijand te beschadigen.

Final Fantasy Type-0

Deuce
Deuce gebruikt een fluit als wapen. Haar speciale vaardigheid is "Concerto". Bij deze vaardigheid worden je kameraden versterkt en richt je schade aan je vijanden.

Final Fantasy Type-0

Welk karakter kies jij als je begint aan Final Fantasy Type-0? 

Journalisten ook doelwit relschoppers Engeland

Journalisten zijn ook doelwit geworden van de relschoppers in Engeland. Zo worden fotografen mishandeld en apparatuur gestolen. 

Een verslaggever van ITV Granada schreef op Twitter dat hij werd achternagezeten door een groep plunderaars die zijn camera wilde afpakken. Ook een verslaggever die recent was teruggekeerd vanuit de frontlinie in Libië werd beroofd van zijn 2500 pond kostende apparatuur door plunderaars.

Er waren ook incidenten waarbij journalisten gewond raakten doordat ze zich tussen de relschoppers bevonden. De meeste fotografen zijn nu weer op pad gegaan met kleinere camera's waardoor ze minder opvallen. 

OPEC: vraag naar olie neemt toe

Ondanks het haperende economische herstel in de wereld gaat de wereldwijde vraag naar olie het komende jaar toenemen. Dat heeft de OPEC, het kartel van olie-exporterende landen, dinsdag gezegd.

In zijn maandelijkse vooruitzicht heeft de OPEC de groeicijfers van de vraag naar olie licht verlaagd. Het voorspelt echter nog steeds dat de vraag naar olie dit jaar met 1,2 miljoen vaten per dag zal toenemen in vergelijking met vorig jaar en met 1,3 miljoen vaten per dag in 2012.

De toename komt vooral uit ontwikkelende gebieden zoals China, India, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Volgens OPEC wordt deze verschuiving veroorzaakt door de economische onzekerheid in de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere geïndustrialiseerde landen.

De totale vraag naar olie komt volgend jaar uit op 89,4 miljoen vaten per dag, aldus OPEC.

Vrouw sterft na val in kliko

Een Amerikaanse vrouw heeft onlangs op bizarre wijze het loodje gelegd. Sheila Decoster uit Toledo, in de Amerikaanse staat Ohio, is overleden nadat ze kopje onder in een vuilnisbak was gevallen.

De kersverse weduwnaar deed vrijdag een vreemde ontdekking. Uit de kliko voor zijn huis staken twee benen. Terwijl hij dacht dat het hier om een pop ging, gaf hij een ruk aan de ledematen. Toen besefte hij dat het hier zijn vrouw betrof, die was overleden.

Een lijkschouwer heeft bevestigd dat het 62-jarige slachtoffer is overleden aan positionele verstikking. Waarschijnlijk leunde de vrouw bij het vullen van de vuilnisbak op de rand van het ding en is ze er zo onderste boven in gevallen. Volgens meneer Decoster leed zijn vrouw aan diverse aandoeningen die zouden kunnen verklaren waarom ze in de kliko is gevallen en uiteindelijk gestikt.

Chiel Montagne ligt weer in het ziekenhuis

Chiel Montagne is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. De 66-jarige presentator, die net enkele weken thuis was na een darmoperatie, werd zaterdag getroffen door een epileptische aanval.

Montagne werd naar het ziekenhuis gebracht. "Normaal gesproken mag je na zo'n aanval weer naar huis, maar er bleek iets in zijn bloed te zitten", vertelt zijn vrouw. De presentator, die al enkele dagen antibiotica krijgt, zou last hebben van een ontsteking. Het is onduidelijk waar die vandaan komt. Later deze week moet er meer duidelijkheid komen.

Ondanks zijn ziekenhuisopname is Chiel erg vrolijk, vertelt zijn vrouw. "Hij heeft een lekkere babbel. Wel is hij snel moe. Zijn lichaam is echt in opstand." Montagne werd eind mei opgenomen met een abces in zijn darmen. Later werd hij getroffen door een ziekenhuisbacterie.

Dit jaar 500.000 cyberaanvallen op China

Vorig jaar zijn bijna vijfhonderdduizend cyberaanvallen uitgevoerd op computers in China. De helft van deze aanvallen werd vanuit het buitenland opgezet. Dat heeft de Chinese regering dinsdag gezegd. Hoewel China het hardnekkig ontkent, wordt het land er al langer van beschuldigd zelf ook cyberaanvallen uit te voeren.

Het grootste deel van de aanvallen op China vond plaats in de vorm van zogenoemde Trojan horses, malware die op computers wordt geïnstalleerd en persoonlijke gegevens ontfutselt. Van deze Trojan horses werd 14,7 procent middels IP-adressen herleid tot de Verenigde Staten en acht procent tot India.

Fabrikant van beveiligingssoftware McAfee zei begin augustus dat regeringen, maar ook organisaties als de Verenigde Naties, het Internationaal Olympisch Comité en verscheidene Amerikaanse bedrijven doelwit zijn van cyberaanvallen. Volgens McAfee is het waarschijnlijk dat een land deze aanvallen uitvoert, waarbij de verdenking op China valt.

China ontkent dit en zegt zelf juist slachtoffer te zijn van cyberaanvallen.

Zeldzame sprinkhaan in Limburg gezien

In Limburg zijn tientallen zeldzame blauwveugelsprinkhanen ontdekt. De sprinkhanen werden gezien door bezoekers van het Bergerbos, in nationaal park De Maasduinen bij Venray. Dat meldt Staatsbosbeheer dinsdag.

De blauwvleugelsprinkhaan verdween tien jaar geleden uit het Bergerbos omdat het gebied veranderde. Door het aanleggen van verbindingszones tussen stukken hei, het weer blootleggen van duinen en het kappen van dennenbosjes is de blauwvleugelsprinkhaan teruggekeerd.


Zeldzame sprinkhaan in Limburg gezien (Foto: Novum)

Titelverdediger Murray al klaar in Montréal

Andy Murray heeft zijn titel op het ATP World Tour Masters toernooi van Canada niet kunnen verdedigen. De Brit verloor al in de tweede ronde kansloos van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Murray, die in de eerste ronde en bye had, kon alleen in de eerste set enigszins een vuist maken tegen Anderson, die 35e staat op de wereldranglijst. De nummer vier verlor de set toch met 3-6 en werd in de tweede set met 1-6 van de baan gespeeld.


Andy Murray al uitgeschakeld in Montréal (Foto: Pro Shots)

Paraffine gevonden op strand Den Helder

Opnieuw is paraffine gevonden aan de kust. Op de stranden van Den Helder spoelde vrijdagochtend een kleine vijf kubieke meter van de lichtbruine, kristalachtige maar ongevaarlijke substantie aan. De paraffine wordt dinsdag nog verwijderd, meldt de gemeente.

Waar het kaarsvetachtige goedje vandaan komt is niet bekend. Vorige week werd nog zo'n vier kubieke meter paraffine van de Friese kust verwijderd en eind juli moest het strand bij Hoek van Holland paraffinevrij worden gemaakt.

[Vuelta] Vier Nederlanders in selectie Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje die 20 augustus van start gaat. Vier Nederlanders zijn er opgenomen in de selectie: Tom Veelers, Albert Timmer, Roy Curvers  en Koen de Kort.

De ploeg is gebouwd rond de succesvolle Duitse sprinter Marcel Kittel. Ook diens landgenoten Simon Geschke en Johannes Fröhlinger maken deel uit van de ploeg. De Japanner Yukihiro Doi en de Fransman Alexandre Geniez completeren de selectie.

Zwaarbevochten zege Huta Galung in San Marino

Jesse Huta Galung heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in San Marino. De 25-jarige Nederlander kon zich pas in de tiebreak van de derde set ontdoen van de Italiaan Alessio di Mauro; 6-4, 4-6 en 7-6.

In de tweede ronde treft Huta Galung mogelijk de als eerste ingeschaalde Potito Starace. De Italiaan zan dan wel eerst moeten afrekenen met de Duitser Denis Gremelmayr.


Zwaarbevochten zege Huta Galung (Foto: Pro Shots)

Negen doden door liftongeluk Brazilië

Zeker negen Braziliaanse bouwvakkers zijn dinsdag in de stad Salvador, in het noordoosten van Brazilië, omgekomen bij een ongeluk. Dat hebben de autoriteiten gezegd. De bouwvakkers zaten in een lift van een gebouw in aanbouw toen deze plots van de 21e verdieping omlaag stortte.

Volgens de politie is de oorzaak van het ongeluk niet bekend. Er is een onderzoek ingesteld. De lift was volgens inspecteur Jussara Santos ten tijde van het ongeluk niet overbelast.

The Smurfs 2 komt in augustus 2013

Terwijl The Smurfs pas een week in de bioscoop draait zijn er al plannen voor een vervolg op de kaskraker. Sony Pictures heeft laten weten dat er al gewerkt wordt aan deel twee. Producent Jordan Kerner zal ook The Smurfs 2 voor zijn rekening nemen. Voorlopig staat de release op 2 augustus 2013.

In Nederland is de film over de bekende blauwe wezentjes uitermate populair. Sinds afgelopen weekend is het de best bekeken film in de Nederlandse bioscopen. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 moet na drie weken aan kop genoegen nemen met een tweede plaats.

Ook in de rest van de wereld is er veel belangstelling voor The Smurfs. In de Amerikaanse box-office staat de film nu voor ruim 78 miljoen dollar op de lijst. Internationaal staat de teller inmiddels op 135 miljoen en verslaat daarmee met gemak Cowboys & Aliens die op ongeveer 84 miljoen dollar staat.  

Winnaar FOK!Ubi-monday

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het antwoord op de vraag welk wapen nieuw in Assassin's Creed: Revelations is te bewonderen is de Hookblade. Na een zenuwslopende druk op de knop mag ik de winnaar bekendmaken van het Assassin's Creed: Renaissance-boek.

Deze gaat naar Izanagi. Gefeliciteerd!

Volgende week geven we weer een Ubisoft-goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een goodiebag of zoals nu een boek. Tot volgende week maandag!

Assassin's Creed: Renaissance

Politie massaal aanwezig in Londen

De Londense politie heeft dinsdag een ongekende operatie toegezegd om de rellen in de Britse hoofdstad een halt toe te roepen. Er worden dinsdag meer dan zestienduizend agenten ingezet, drie keer zoveel als maandag.

Volgens de politie hadden er dinsdag overdag al weer enkele relletjes plaats in twee steden nabij Birmingham. Relschoppers braken in in winkels in Wolverhampton en in West Bromwich gingen twee auto's in vlammen op.

De dood van Mark Duggan, die de aanleiding was voor de rellen, wordt ondertussen onderzocht door de Onafhankelijke Klachtencommissie van de Londense politie. De commissie zei dinsdag dat er een wapen is gevonden dat niet van de politie is, maar dat er geen bewijs is dat het wapen is afgevuurd. Dit kan de woede van de plaatselijke bevolking tegen de politie nog verder opstoken. Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat er hoorzittingen worden gehouden over de dood van Duggan.

[Eneco] Greipel blij met werk van ploeg

André Greipel was vandaag de sterkste in de massasprint van de Eneco Tour. De Duitser was in Sint Willebrord zijn ploeggenoten dankbaar voor hun werk en was blij dat hij het ook kon afmaken.

"Ik werd een beetje verrast door Rabobank in de finale, maar Philippe Gilbert en co brachten me op tijd weer voorin," aldus Greipel in gesprek met Sporza. "Prachtig gedaan van mijn team! Honderd meter voor de finish reed ik nog in twaalfde positie, maar uiteindelijk vond ik nog een gaatje en kon ik winnen."

"Het was een etappe met veel wind. Het leek wel herfst, zeker geen zomer," besloot Greipel over het heerlijke zomerse weer in Nederland.


Greipel blij met het werk van zijn team (Foto: Pro Shots)

'Geen bewijs dat dode Tottenham zelf schoot'

Een onderzoekscommissie van de Londense politie heeft geen bewijs gevonden dat de man die donderdag in Tottenham door een politieagent werd gedood, zelf op de politie heeft geschoten. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

De dood van de 29-jarige Mark Duggan was de directe aanleiding tot de rellen van de afgelopen dagen. Een demonstratie tegen politiegeweld liep zaterdag volledig uit de hand. Sindsdien hebben de ongeregeldheden zich als een olievlek over Londen en andere steden uitgebreid.

'Geen bewijs dat dode Tottenham zelf schoot'
'Geen bewijs dat dode Tottenham zelf schoot' (Foto: ANP)

Een extra dode met klebsiellabacterie Maasstad

Het aantal patiënten van het Maasstad Ziekenhuis dat overleed met de multiresistente klebsiellabacterie is gestegen naar 28. Dat is een meer dan vorige week. Het aantal dragers van de bacterie is met negen toegenomen tot 88. Dat laat het ziekenhuis dinsdag weten.

Het ziekenhuis onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de patiënt en de bacterie. De patiënt overleed het afgelopen weekeinde thuis.

De negen nieuwe dragers zijn afkomstig uit de groep van meer dan tweeduizend verdachte gevallen. Uit een kweektest bleek dat zij de klebsiellabacterie dragen. Omdat per nieuwe drager moet worden gecontroleerd bij wie hij of zij op de kamer lag, neemt ook het aantal verdachte gevallen toe.

Sinds 18 juli heeft het Maasstad Ziekenhuis geen nieuwe besmettingen vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. De uitbraak is dan ook onder controle, stelt het ziekenhuis vast.

Dinsdag liet het ziekenhuis weten dat directeur Paul Smits per direct opstapt. Interim-bestuurder León Eijsman neemt zijn taak over.

GP Turkije blijft hopen op 2012

De organisatie van de Grand Prix van Turkije blijft hopen dat de Formule 1-race ook in 2012 op de kalender zal staan. Onlangs publiceerde F1-baas Bernie Ecclestone een voorlopige kalender waar de wedstrijd in Istanbul niet meer op stond, maar de Turken bezweren nog met de Brit in onderhandeling te zijn over een nieuw contract.

"We zijn zeker hoopvol gestemd over een Turkse GP in 2012, maar het hangt af van de resultaten van de onderhandelingen," zei de baas van de Kamer van Koophandel van Istanbul, Ferruh Gundogan, tegen Autosport. "De definitieve Formule 1-kalender is nog niet bekendgemaakt. Onderhandelingen tussen het Turkse ministerie van Sport en FOA (Formula One Administration, red.) zijn gaande."

Rellen in Engeland

In de submit stonden een paar linkjes die gaan over de rellen aan de overkant van het kanaal.

Allereerst wat serieuze beelden van The Big Picture, vervolgens een website die laat zien hoe men omgaat met mensen die de boel plunderen. Een actueel overzicht (met kaartjes) waar ze bezig zijn staat hier, en omdat je overal om kunt lachen wat fijne photoshops van het geteisem.

En om het plaatje helemaal compleet te maken staat in de Lees Verder een verhaal/column die de achtergrond van de rellen wat duidelijker maakt

Met dank aan que63, timbob en donroyco en MrLowenhart voor de submit.

Wekken vriend kost vrouw 3 vingers

Een vrouw uit het Amerikaanse Gainesville heeft afgelopen weekend op hardhandige wijze geleerd dat je nooit een slapende man moet wakker maken. De vrouw moet sinds zondagochtend namelijk drie vingers missen.

De 36-jarige vrouw en haar vriend hebben de politie verklaard dat ze voor het incident hadden gedronken. Hierna wilde zij haar kerel op een originele manier wakker maken. Ze stak een stuk vuurwerk aan en wilde deze naar buiten gooien. De knal zou hem wel wekken, zo dacht ze.

Helaas ging er iets mis. Het vuurwerk knalde in haar hand, en de vingers vlogen in het rond. Zowel de duim als de ring- en middelvinger werden afgerukt. De explosie was zelfs zo krachtig dat de politie een vingerkootje had gevonden in het plafond.

De vrouw is overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis. Haar vriend heeft de politie verteld dat hij geen idee had dat zijn vriendin nog vuurwerk had overgehouden van de jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag. Volgens hem was het gedrag van zijn vriendin ongeschikt.


Wakker maken kan ook veel vriendelijker...

Tony 'Sterretje' Wyczynksi is verliefd

Sterretje heeft het flink te pakken van een vrouw. De Oh Oh Cherso-ster wil nog niet te veel kwijt over zijn nieuwe liefde.

"Ik heb iemand leren kennen, maar ik hou het nog even voor mezelf", vertelt Sterretje aan RTL Boulevard. "Even kijken hoe het gaat." Tony Wyczynksi, zoals de Hagenaar eigenlijk heet, wil wel kwijt dat de bewuste dame een 'hele leuke, nette meid' is. Eerder werd duidelijk dat hij het bed deelde met collega Barbie tijdens de opnamen van Oh Oh Tirol.

De realityster was vorig jaar voor het eerst te zien in Oh Oh Cherso. Hij verscheen daarna in opvolger Oh Oh Tirol. De derde Oh Oh-reeks, waarvoor de Haagse jongeren terug naar Chersonissos gingen, komt dit najaar op de buis. "Vorig jaar wist niemand wie we waren. Nu ga je uit, en willen mensen continu met je op de foto."

Boete voor ejaculeren in waterfles

Een Amerikaan die is veroordeeld voor het ejaculeren in een flesje water van een vrouwelijke collega moet zijn slachtoffer een schadevergoeding van 27.000 dollar (19.000 euro) betalen. Dat heeft een rechter maandag besloten, meldde de krant de Los Angeles Times.

Michael Kevin Lallana kwam vorig jaar twee keer klaar in het flesje water van een collega. De vrouw dronk beide keren uit het flesje. De eerste keer gooide ze het water weg omdat het ranzig smaakte, de tweede keer stuurde ze de fles naar een laboratorium om de inhoud te laten testen.

Lallana werd in juli 2010 gearresteerd. Zijn DNA kwam overeen met het DNA dat in het water werd aangetroffen.

Ook Nigeria - Ghana afgelast vanwege rellen

De oefenwedstrijd tussen Nigeria en Ghana, die vanavond in het Engelse Watford gespeeld zou worden, is afgelast. De hevige rellen in Engeland zijn de reden van het besluit.

Door de rellen kon de veiligheid in Watford kan niet worden gegarandeerd. Eerder vandaag werd om dezelfde reden ook al het oefenduel tussen Engeland en Nederland, die voor morgen op het programma stond, afgelast.

James McAvoy en Jamie Bell in drugsdrama

James McAvoy en Jamie Bell gaan samen spelen in het drugsdrama Filth. Het scenario van Irvine Welsh is gebaseerd op zijn gelijknamige boek uit 2008. Welsh schreef eerder Trainspotting en The Acid House. Filth is kortgeleden in productie gegaan, zegt de Schotse schrijver tegen de Amerikaanse entertainmentsite Indiewire.

McAvoy was onlangs te zien als de jonge Charles Xavier in X-Men: First Class. Hij gaat de hoofdrol spelen van Bruce Robertson, een Schotse politieagent die verslaafd is aan seks en cocaïne, die vrouwen mishandelt en slechte grappen uithaalt bij zijn collega's. Hij moet een moordzaak leiden maar wordt steeds afgeleid door zijn eigen impulsen en afwijkingen.

De 25-jarige Bell, die doorbrak met Billy Elliot en dit jaar te zien was in de actiefilm The Eagle, speelt Robertsons vriend. Alan Cumming, onlangs nog te zien naast Cher en Christina Aguilera in Burlesque en momenteel te horen in de Engelstalige versie van De Smurfen, is zijn baas.

Filth wordt wel vergeleken met de rauwe politiefilm Bad Lieutenant uit 1996, waarin Harvey Keitel een aan lager wal geraakte smeris in New York speelde. De film staat gepland voor volgend jaar.

Audrey Tautou zegt te stoppen met acteren

Audrey Tautou hecht niet veel waarde aan haar carrière. De Franse actrice vindt het vreselijk dat ze nergens meer tijd voor heeft. "Dat is de reden dat ik binnenkort stop met acteren", zegt de 34-jarige brunette tegen de Britse krant The Daily Telegraph.

De Franse actrice heeft een aantal reserveplannen voor als ze stopt met acteren. "Ik wil zeeman worden, ik houd van tekenen. Ik wil heel veel dingen doen, maar ik heb de tijd niet."

De actrice brak in 2001 door in de titelrol van de Franse film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. Na één Hollywoodfilm, The Da Vinci Code uit 2006, had ze genoeg van het leven als Hollywoodster. "Het past niet bij me. Het is niet zoals ik mijn leven wil leiden."

Tautou vindt zichzelf geen bijster goede actrice. "Een paar maanden geleden keek ik een oude film van mezelf en ik dacht, Jezus. Gelukkig realiseerde ik me destijds niet hoe slecht ik was."

Drijf In Bioscoop ook voor mensen zonder boot

De Drijf In Bioscoop op Pampus is dit jaar voor het eerst op alle drie de dagen bereikbaar voor mensen zonder boot. Vanaf donderdag vaart vanuit IJburg een schip naar het forteiland, waar op een groot scherm films geprojecteerd worden.

Op de overdekte boot, die rond 18.00 uur afvaart, is ruimte voor maximaal 120 man, zei een medewerker van de organisatie maandag. Een uur later wordt aangemeerd en kunnen de bioscoopgangers een rondje maken op Pampus. De film begint na zonsondergang, rond 21.45 uur. 

Het filmprogramma wordt geheimgehouden, al kunnen mensen die niet van verrassingen houden het programma opvragen. Elke dag wordt een andere film getoond. Vorig jaar was Amsterdamned van Dick Maas een van de films.

De organisatie is voorbereid op slecht weer. Mocht het onweren, dan wordt de filmvertoning verplaatst naar een nabijgelegen paviljoen. Een kaartje van de overdekte boot kost 25 euro, of 35 euro inclusief barbecue. Mensen met een eigen boot betalen vijftien euro. Reserveren wordt aangeraden.

The Social Network-ster in Dostojevski-verfilming

Jesse Eisenberg heeft getekend voor een rol in The Double. De film is gebaseerd op De Dubbelganger uit 1846 van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine. Eisenberg is bekend van zijn hoofdrol in de Facebook-film The Social Network.

Het boek gaat over een Russische ambtenaar die niet een van de beste is. Als hij een nieuwe collega krijgt, lijkt het niemand op te vallen dat het een exacte kopie van hem is. De twee lijken niet alleen op elkaar, ze hebben ook dezelfde naam en komen uit dezelfde stad.

The Double wordt geregisseerd door de Brit Richard Ayaode. Zijn nieuwste speelfilm Submarine gaat 22 september in Nederland in première. De 27-jarige Eisenberg werd dit jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol als Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Hij werkt momenteel in Rome aan de nieuwe speelfilm van Woody Allen, The Bop Decameron.

Wanneer The Double in productie gaat, is nog onbekend.


The Social Network-ster in Dostojevski-verfilming (Foto: Novum)

Barbat nog op de vlucht

Mihai Barbat is nog altijd op de vlucht nadat hij vanochtend de Nederlandse tennisster Elise Tamaëla op de tribune aanviel tijdens de wedstrijd van zijn dochter Karen. Vader en dochter sloegen na het incident op de vlucht en zijn nog steeds spoorloos.

"Ze zijn heel snel uit het hotel vertrokken en daarna direct naar Denemarken gereden", vermoedt Sander Tamaëla, de broer van slachtoffer Elise. "De politie heeft ze in ieder geval nog niet te pakken. Het was al wel bekend dat die vader wel eens lastig was", aldus Tamaëla. "Maar ik weet dat Elise altijd goed contact heeft met Karen. Een aardige meid waar ze nooit problemen mee heeft gehad. Het enige wat Elise tegen haar vader zei was: waar ben je mee bezig?"

Elise Tamaëla zal door haar verwondingen waarschijnlijk enkele weken aan de kant staan. "Deze week moet ze absolute rust houden. Daarna wordt van dag tot dag gekeken hoe het gaat", aldus Sander Tamaëla. "Het toernooi in Versmold heeft ze uiteraard afgezegd. Al had ze zelf liever door willen spelen. Ze wil zich niet door zo'n kerel een hak laten zetten."

Gerard Butler speelt ondergedoken FBI-agent

Gerard Butler gaat de hoofdrol spelen in de thriller The Bricklayer. Hij speelt voormalig FBI-agent Steve Vail. Die zit ondergedoken als metselaar in Chicago en wordt na jaren weer benaderd om een internationale bende kidnappers op te rollen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaan Noah Boyd, een pseudoniem van Paul Lindsay, zelf een voormalig FBI-agent. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het scenario van The Bricklayer. Wanneer de film in productie gaat, is nog onduidelijk. In het boek wordt Vail bijgestaan door een vrouwelijke FBI-agente. Haar rol is nog niet gecast.

De 41-jarige Butler is vanaf november te zien in Machine Gun Preacher, een op de waarheid gebaseerde film over een voormalige drugsdealer die op een dag besluit zijn leven aan God te wijden en Sudanese kindsoldaten gaat helpen. Ook is hij eind dit jaar naast Ralph Fiennes te bewonderen in de thriller Coriolanus, een moderne vertaling van het klassieke stuk van William Shakespeare.

Sijsling eenvoudig verder in Oezbekistan

Igor Sijsling heeft de tweede ronde bereikt van het challengertoernooi van Samarkand. De 23-jarige Amsterdammer was in de eerste ronde met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Japanner Junn Mitsuhashi.

In zijn volgende partij neemt de nummer drie van de plaatsingslijst het op tegen Gerald Melzer. De Oostenrijker was met 6-2 en 6-4 te sterk voor lucky loser Vaja Uzakov uit Oezbekistan.

Russell Crowe in drama met Mark Wahlberg

Russell Crowe gaat een burgemeester spelen in het donkere drama Broken City. Mark Wahlberg had al getekend voor een rol in de film noir, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Wahlberg speelt een voormalig politieagent die zijn brood verdient als privédetective. Hij wordt ingehuurd door de burgemeester, die wil weten of hij wordt bedrogen door zijn vrouw. Dat blijkt het geval, en haar minnaar sterft korte tijd na die ontdekking. De detective ontdekt ondertussen meer en meer over de smerige praktijken van de burgemeester.

Het drama wordt geregisseerd door Allen Hughes, bekend van de actiefilm The Book of Eli met Denzel Washington die hij met zijn broer Albert maakte. Broken City gaat in november in productie en moet in 2014 in de bioscopen draaien.


Russell Crowe in drama met Mark Wahlberg (Foto: Novum)

Pedosekteleider Jeffs krijgt levenslang

De Amerikaanse sekteleider Warren Jeffs heeft dinsdag levenslang gekregen. Hij werd vorige week donderdag door een rechtbankjury al schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van twee minderjarige meisjes die hij tot vrouw had genomen.

De 55-jarige Jeffs is de leider van de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, een van de mormonen afgesplitste sekte waar polygamie en huwelijken met minderjarige meisjes gebruikelijk zijn. Tijdens het voorlezen van het vonnis zweeg Jeffs.

Aanklagers lieten tijdens het proces een geluidsopname horen waarop volgens hen Jeffs een 12-jarig meisje misbruikt. Ook bleek uit DNA-onderzoek dat Jeffs bij een 15-jarig meisje een kind heeft verwekt.

Zeven volgelingen van Jeffs zijn eerder al veroordeeld. Zij kregen celstraffen variërend tussen de zes en 75 jaar.

Reisadvies aangescherpt na rellen Engeland

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk aangescherpt. Mensen die naar het land reizen wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Dit in verband met de ongeregeldheden die sinds zaterdag plaatsvinden in Londen en andere grote steden.

Het ministerie adviseert om samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de lokale media goed in de gaten te houden en de instructies van de autoriteiten op te volgen. De incidenten laten zich niet of nauwelijks voorspellen, waarschuwt het departement.

Vanwege de rellen werd dinsdag besloten de vriendschappelijke wedstrijd van Oranje tegen Engeland af te gelasten. Die zou woensdag gespeeld worden.


Reisadvies aangescherpt na rellen Engeland (Foto: Novum)

FA maakt uitzondering voor talent Miyaichi

Arsenal kan komend seizoen beschikken over Ryo Miyaichi. De 18-jarige Japanner kreeg vandaag van de FA permissie om in Engeland te spelen op basis van zijn 'uitzonderlijke talent'. Spelers van buiten de EU mogen pas in Engeland aan de slag als ze de laatste twee jaar driekwart van de interlands van hun land hebben gespeeld.

De Engelse voetbalbond kan een uitzondering maken op deze regel voor uitzonderlijke talenten. Mede op voorspraak van de Japanse voetbalbond gaf de FA ditmaal toestemming. Feyenoord kan hierdoor fluiten naar de diensten van de Aziaat, die afgelopen jaar niet in Engeland mocht spelen en op huurbasis voor de Rotterdammers uitkwam.

"We zijn erg blij dat Ryo een werkvergunning heeft gekregen", verklaart trainer Arsène Wenger op de website van Arsenal. "Het is bijna alsof we een nieuwe speler hebben gecontracteerd. Ryo heeft extreem hard gewerkt in de voorbereiding en zeer goed gespeeld in de duels in Azië, Duitsland en Portugal."

Epic even klaar met Gears of War

Als we een vacature van Epic Games moeten geloven dan is de ontwikkelaar bezig met een nieuwe game en is het niet Gears of War 4. De studio is nu namelijk op zoek naar gameplay-programmeurs die, samen met het Gears of War 3-team, gaan werken aan een nieuwe en onaangekondigde IP.

"Onze gameplay-programmeurs hebben een intrinsiek begrip van wat een game leuk maakt en de analytische geest die ervoor zorgt dat ze een game kunnen opsplitsen in de verschillende bestanddelen. Ze experimenteren met game-design en gebruiken rapid prototyping, maar hebben ook een achtergrond in bouwkunde die ervoor zorgt dat ze sterke bouwkundige en algoritmische beslissingen kunnen nemen. Als jij een game-designer bent, gevangen in het lijf van een bouwkundige, dan horen we graag van je", aldus de vacature.

Het huidige team is nu nog druk bezig met het afronden van Gears of War 3, de Xbox 360-game die uitkomt op 20 september. Pas daarna gaat de volledige aandacht uit naar het nieuwe project.

Rebecca Black legt zich neer bij kritiek

Rebecca Black heeft zich neergelegd bij de kritiek die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt. De 14-jarige zangeres groeide dit jaar uit tot een internetsensatie met haar nummer Friday, volgens recensenten het allerslechtste liedje aller tijden. Black geniet nu van een leven in de spotlights, wat niet iedereen haar gunt.

"Ik denk dat het gewoon iets is wat hoort bij alle aandacht, dus ik moet er maar gewoon mee omgaan", relativeert ze in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. "Iedereen heeft tegenstanders. Zelfs als ik al mijn organen doneer aan kinderen in nood, zouden er nog steeds mensen zijn die een hekel aan me hebben."

Black heeft voor zichzelf besloten zich niet druk te maken om kritiek, maar te genieten van haar plotselinge roem. "Ik ben nog steeds dezelfde persoon", stelt ze. "Ik leef nu eigenlijk in de droom die ik altijd al had en dat is heel leuk."

Pang kan niet verrassen op WK badminton

Op het wereldkampioenschap badminton in Londen heeft Eric Pang niet voor een verrassing kunnen zorgen. Pang verloor in de eerste ronde van de als tiende geplaatste Boonsak Ponsana uit Thailand met 21-12, 17-21 en 10-21.

Pang had in de eerste game geen moment achter gestaan maar in het vervolg van de wedstrijd ging het moeizamer. Ponsana trok de tweede game in de slotfase naar zich toe en in de derde game pakte de Thai bij 12-10 negen punten op rij.

Hushovd vertrekt naar BMC

Thor Hushovd zal het komende wielerseizoen uitkomen voor BMC Racing Team. De 33-jarige Noor komt over van Garmin-Cérvelo waarvoor hij dit seizoen twee etappes in de Tour de France won en na de winst in de ploegentijdrit zelfs ruim een week de gele trui aan had. Ook is hij regerend wereldkampioen.

"Het is een serieus team waarbij alles goed georganiseerd lijkt te zijn," zei Hushovd die bij zijn nieuwe werkgever onder meer Tourwinnaar Cadel Evans treft. "Voor alle grote en belangrijke wedstrijden wordt er een plan gemaakt, waardoor iedereen weet wat hem te doen staat. Dat is belangrijk. Mijn belangrijkste doel is om nog eens Parijs-Roubaix te winnen. BMC heeft coureurs om mij hiermee te helpen of ik help hen, zodat iemand anders van het team kan winnen."

The Lincoln Lawyer wordt tv-serie

De film The Lincoln Lawyer krijgt een vervolg als tv-serie. Het drama wordt uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC, schrijft filmblad Variety. De serie wordt geschreven door John Romano, die ook verantwoordelijk was voor het scenario van de film.

The Lincoln Lawyer gaat over advocaat Mick Haller, in de film gespeeld door Matthew McConaughey, die kantoor houdt op de achterbank van zijn Ford Lincoln. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Connelly uit 2006. Hij schreef vijf boeken met Haller in de hoofdrol. Connelly schrijft mee aan de proefaflevering van de serie. Wie Haller in de serie gaat spelen is nog onbekend.

De film draaide vanaf april in de Nederlandse bioscopen en deed het wereldwijd redelijk goed. The Lincoln Lawyer kostte veertig miljoen dollar om te maken en leverde 75 miljoen dollar op. Wanneer de serie op tv te zien is, is nog onbekend.

Mbokani voor drie jaar naar Anderlecht

Anderlecht heeft de vervanger van de naar Chelsea vertrokken Romelo Lukaku binnen. De Brusselse club kwam vandaag tot een akkoord met AS Monaco over de transfer van Dieumerci Mbokani. De 25-jarige Congolees tekent na de medische keuring een contract voor drie seizoenen bij Paars-Wit, met een optie op nog een seizoen. Dat meldt Anderlecht donderdag.

Het vestleggen van Mbokani ligt gevoelig bij een groot deel van de Anderlecht-fans. De Afrikaan debuteerde in het seizoen 2006-2007 op huurbasis bij Anderlecht in het Europese voetbal, maar tekende aan het eind van het seizoen een contract bij rivaal Standard Luik. Na vier jaar verliet hij de Luikenaren en verkaste vorig seizoen naar Monaco.

Anderlecht en Chelsea kwamen zondag tot overeenstemming over de transfer van de 18-jarige Lukaku. Als de jonge krachtpatser de medische keuring doorstaat wacht hem een contract voor vijf seizoenen in Londen. Naar verluidt ontvangt Anderlecht zo'n twintig miljoen euro voor de negenvoudig Belgisch international.


Mbokani voor drie jaar naar Anderlecht (Foto: Novum)

The King's Speech naar het theater

The King's Speech is vanaf volgend jaar op het toneel te zien. Het Britse koningsdrama over de stotterende koning George VI won begin dit jaar vier Oscars, waaronder voor beste film, beste regie en voor hoofdrolspeler Colin Firth. Het stuk wordt eerst in Groot-Brittannië en daarna in de Verenigde Staten opgevoerd, schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Geen van de acteurs uit de film keert terug voor de theaterversie, laat producent Michael Alden weten. "Daar hebben we het over gehad, maar daar zouden ze niets aan hebben. Ik ben juist op zoek naar iemand die de rol op zijn eigen manier kan benaderen."

David Seidler, die het scenario voor de film schreef, heeft de theaterversie al klaarliggen. "Het toneelstuk gaat iets dieper in op de politiek van die tijd, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog", zegt Alden. Zo wordt meer tijd besteed aan de troonsafstand van koning Edward VIII, de broer van George VI, die vanwege zijn huwelijk met een gescheiden Amerikaanse geen koning kan blijven.

Over de casting van het stuk is nog niets bekend. Alden wil binnenkort de eerste namen bekendmaken.

Stuntvrouw van Anne Hathaway rijdt cameraman aan

De stand-in van Catwoman is op de set van de Batman-film The Dark Knight Rises op een cameraman ingereden. Dat valt te zien op opnames die de Amerikaanse entertainmentsite TMZ heeft gemaakt. Het is niet duidelijk wie in de fout is gegaan. Volgens ingewijden is niemand gewond geraakt maar is de digitale camera total loss, schrijft TMZ.

De stuntvrouw was verkleed als Catwoman, een rol van Anne Hathaway. Ze moest op Batmans motor, de Batpod, het stadhuis van Gotham City uit vluchten. Op de brede trappen van het stadhuis ging het mis en werd de lens van de IMAX-camera kapot gereden.

Over het scenario van The Dark Knight Rises is nog weinig bekend. Regisseur Christopher Nolan doet er alles aan om de set zo goed mogelijk af te sluiten. Het wordt de laatste in zijn Batman-drieluik.

Christian Bale is weer te zien als Batman/Bruce Wayne en Michael Caine keert terug als zijn butler Alfred. Naast Hathaways Catwoman zijn de slechteriken ditmaal Tom Hardy als Bane en Liam Neeson als Wayne's aartsvijand Ra's al Ghul. De film verschijnt op 19 juli in de Nederlandse bioscopen.

The Dark Knight Rises: Catwoman (stunt double) op Batpod
Catwomans stunt double op de Batpod

Tovenaar doet 3 maagden en laat ze samen vrijen

Een Saoedi-Arabische tovenaar is toegetreden tot het selecte gezelschap der bazen. De onbekende man uit de hoofdstad Riyad heeft met zijn eenogige slang maar liefst drie maagdenvliesjes doorboord. Vervolgens liet hij zijn slachtoffers voor zijn ogen seks met elkaar hebben.

De man van in de dertig beweert genezende krachten te hebben. Zo meldde zich onlangs een meisje bij hem dat last had van nachtmerries. Ze wilde dat de beste man deze voor haar kon uitleggen. "In zijn appartement wist de tovenaar haar ervan te overtuigen dat ze was bezeten door een boze geest", aldus een plaatselijke krant. "Deze kon alleen worden verslagen als zij seks met hem had. Ze stemde in en had vele malen seks met hem, waardoor zij haar maagdelijkheid aan hem verloor."

"Vervolgens vroeg hij haar de volgende keer haar twee zussen mee te brengen. Weer stemde ze toe, en de man had ook seks met de twee zusters. Ook hun maagdenvliezen werden doorgeprikt. Uiteindelijk slaagde hij erin de zussen lesbische incestseks met elkaar te hebben, met hem als toeschouwer."

Hierna was het verhaal nog niet klaar. De beste man chanteerde de vrouwen met hun onvrijwillige seksavontuur. Een van de zussen was er helemaal klaar mee en stapte naar de Commissie ter Bevordering van Deugd en Preventie van Ondeugd, de meest gevreesde islamitische wet-toezichthouder in het land. "Zij maakten een val voor de tovenaar in een winkelcentrum. Hier wilde hij het meisje nog een keer ontmoeten. Toen ze eenmaal bij hem in de auto zat, werd hij in de boeien geslagen."

Forse straffen in Italiaans omkoopschandaal

Atalanta Bergamo begint komend seizoen in de Serie A met zes punten in mindering. De kampioen van de Serie B kreeg de straf opgelegd vanwege betrokkenheid bij een omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. De 38-jarige aanvoerder van de club, Cristiano Doni, is voor 3,5 jaar geschorst. Dat meldt de Italiaanse voetbalbond FIGC vandaag.

In totaal werden zeventien clubs uit uiteenlopende divisies gestraft. De straffen variëren van degradatie tot strafpunten en boetes. 26 voetballers en vertegenwoordigers uit het Italiaanse voetbal werden onder de loep genomen, waarvan Giuseppe Signori de bekendste naam was. De voormalig international werd voor vijf jaar geschorst en mag nooit meer een functie bekleden in het profvoetbal.

Milf botergeile shopaholic door medicijnen Parkinson

Ken uit het Engelse Hexham is een gelukkig man. Niet alleen heeft zijn vrouw Vicki dankzij nieuwe medicijnen geen last meer van Parkinson, ze heeft ook een enorm hoog libido gekregen. Helaas heeft elk voordeel ook zijn nadeel: de 40-jarige moeder van twee kinderen is nu ook verslaafd aan winkelen en Twitter.

Vier jaar geleden sloeg het nieuws in als een bom. Vicki Dillon leed aan de ziekte van Parkinson. De jonge moeder kreeg destijds medicijnen voorgeschreven om de nare effecten van de ziekten op een afstand te houden. De medicijnen hebben echter bizarre bijwerkingen. Zo is ze sindsdien zo geil als boter, en heeft al duizenden ponden uitgegeven aan kleding, feesten en luxe vakanties.

"De medicijnen vergroten het genotscentrum van het brein", verklaart de Engelse. "Ik genoot altijd al wel van winkelen, maar sinds ik die medicijnen slik, wil ik elk weekend uit en constant nieuwe kleren kopen. Zo heb ik al eens een sportwagen gekocht en een peperdure slaapkamerinrichting aangeschaft."

Vicki's bijwerkingen van de medicijnen staan niet op zichzelf. Zo beweren vele Amerikaanse Parkinson-patiënten dat ze door de medicijnen verslaafd zijn geraakt aan gokken en seks. "Ik ken iemand die duizenden ponden heeft uitgegeven aan online bingo en een andere patiënt die veelvuldig is vreemdgegaan", besluit ze.

Wilders wil op werkbezoek naar Helmond

Geert Wilders wil snel op werkbezoek naar Helmond om de bewoners die lijden onder de overlast van Marokkaanse jongeren, te steunen. Dat laat de PVV-leider maandag weten via Twitter. Ook de PvdA is bezorgd. Het kabinet moet ingrijpen om verdere escalatie te voorkomen, vindt de grootste oppositiepartij.

Aanleiding voor de politieke reacties is een verslag van Arnold Karskens in De Pers. De oorlogsverslaggever sprak met verschillende omwonenden die een boekje opendeden over de intimidatie en terreur van de Marokkaanse jeugd. De bewoners overwegen om het heft in eigen hand te nemen en een eigen knokploeg op te richten, omdat de politie niets zou doen.

Wilders spreekt van een 'schokkend verslag' over de Marokkaanse straatterreur. "Ik wil er snel op werkbezoek om bewoners te steunen", liet hij dinsdag weten.

De PvdA heeft naar aanleiding van het bericht opheldering gevraagd aan de ministers van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA). De partij wil weten hoe groot het probleem is en wat het kabinet ertegen gaat doen.

Vragenstellers Ahmed Marcouch en Martijn van Dam begrijpen dat bewoners overwegen het recht in eigen hand te nemen. Het formeren van een knokploeg is enerzijds ongewenst, maar kan anderzijds ook een 'begrijpelijke uiting' zijn van de 'machteloze woede' van geterroriseerde bewoners.

Volgens Helmond gaat het om oud nieuws. De 'problematiek' dateert van enkele maanden geleden, laat de gemeente in een persverklaring weten. De afgelopen tijd is het 'rustig' geweest en zijn er 'nauwelijks' meldingen binnengekomen van overlast. De gemeente heeft de overlastgevers verder 'goed op het netvlies'. "De situatie blijft onder onze aandacht."

Bij de aanpak van deze groep is een 'juiste balans tussen preventie en repressie' van groot belang. Verder vindt de gemeente het belangrijk dat alle inwoners met 'elkaar in gesprek' blijven. "Zij die overlast veroorzaken, maar zeker ook zij die overlast ervaren."

Flexibele werkweek in de wet

Het wordt makkelijker voor werknemers om hun werkweek aan te passen als ze tijdelijk meer of juist minder willen werken, bijvoorbeeld vanwege de geboorte van een kind. Dat wordt geregeld in een wetsvoorstel dat minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De bewindman wil hiermee bereiken dat het makkelijker wordt om werk te combineren met de zorg voor kinderen of naasten. Wie tijdelijk korter of langer wil werken, moet dat overigens wel doen in overleg met de werkgever.

Het wordt ook eenvoudiger om ouderschapsverlof en langdurig zorgverlof op te nemen. Daarvoor past Kamp de wet aan. Ouders kunnen voortaan in overleg met de werkgever bepalen hoe dat ouderschapsverlof eruitziet. Nu stelt de wet daaraan nog beperkingen.

Bij langdurig zorgverlof wordt het in sommige gevallen mogelijk om vrij te krijgen om andere mensen dan directe familieleden te helpen. Moeders die tijdens het bevallingsverlof in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, krijgen recht op extra verlof, zodat zij nog voldoende tijd hebben om thuis zelf voor haar kind te zorgen.

In de Tweede Kamer gaan al langer stemmen op voor flexibele werktijden.

Persona 2 dit jaar in Europa

Persona 2: Innocent Sin verschijnt nog dit jaar in Europa. Naast de normale versie wordt ook een verzameleditie op de markt gebracht. Dat heeft game-uitgever Ghostlight dinsdag bekendgemaakt. Het rollenspel voor de PSP verscheen in april dit jaar in Japan. Daar ging Persona 2: Innocent Sin grofweg honderdduizend keer over de toonbank.

Persona 2: Innocent Sin speelt zich af op een middelbare school. Scholieren krijgen via een mysterieus medaillon toegang tot een andere dimensie. Daar moet de strijd worden aangegeven met zogeheten personas, voordat zij de wereld binnendringen en de stad op stelten zetten.

Dat de uitgever besluit een game voor de PSP naar Europa te brengen, is opvallend. Waar spellen voor de PSP in Japan nog erg populair zijn, valt de gameverkoop in Europa en de Verenigde Staten zeer tegen. Vooral het illegaal downloaden van games zou hiertoe bijdragen.

Sony hoopt volgend jaar met de opvolger van de PSP, de Playstation Vita, een punt te kunnen zetten achter problemen met piraterij. Wanneer Ghostlight Persona 2: Innocent Sin precies wil uitgeven, is nog niet bekend.


Persona 2 dit jaar in Europa

EA overtuigd van online kwaliteiten Wii U

De online functies die Nintendo voor de Wii U maakt worden minstens zo goed als het netwerk van de Xbox of de PlayStation. Dat denkt game-uitgever Electronic Arts. "Nintendo weet wat er van ze verwacht wordt wat online functionaliteiten betreft," zegt operationeel directeur Peter Moore tegen de website Industry Gamers.

"Ze snappen dat het spelen met meerdere spelers en het opbouwen van virtuele gemeenschappen erg belangrijk is tegenwoordig," vult Moore aan. Naar verluidt krijgt Nintendo voor het maken van het online netwerk van de Wii U hulp van een externe partij. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekend.

Moore denkt niet dat het voor toekomstige spelcomputers nog erg belangrijk is zich grafisch te onderscheiden van de concurrentie. De grafische kwaliteit van de Wii U moet dan ook vergelijkbaar zijn met die van de Xbox 360 en Playstation 3.

Wat de nieuwe spelcomputer van Nintendo wel onderscheidt is een controller met een aanraakscherm waarop elementen van een spel of het spel zelf bestuurd of gespeeld kunnen worden. Daarnaast ondersteunt Wii U de Wii-afstandsbedieningen bekend van de huidige Wii.

De Wii U moet volgend jaar op de markt komen.

Modern Warfare 3 ook naar Nintendo DS

Gamers met een Nintendo DS kunnen dit najaar ook Call of Duty: Modern Warfare 3 spelen. De Nintendo 3DS wordt niet ondersteund. Dat heeft gameuitgever Activision onthuld via het eigen weblog One Of Sword. Het was al bekend dat het schietspel wordt uitgegeven voor de Xbox 360, Playstation 3, Windows en Nintendo Wii.

Gamestudio N-Space is sinds 2008 verantwoordelijk voor de Nintendo DS-versies van de gameserie Call of Duty. Op Facebook laat N-Space weten dat het produceren van een DS-game in plaats van een 3DS-titel een keuze is geweest van de uitgever.

Volgens het Australisch bureau voor leeftijdsclassificaties OFLC gaat de game Call of Duty: Modern Warfare 3: Defiance heten. Activision heeft nog geen details over het spel voor de Nintendo DS onthuld. Eerdere DS-spellen binnen de serie boden bijvoorbeeld een andere verhaallijn.

Vorige week werd bekend dat Modern Warfare 3 ook op de Nintendo Wii te spelen zal zijn. Deze versie wordt gemaakt door Treyarch, het bedrijf achter Call of Duty: Black Ops. De versies voor de Xbox 360, Playstation 3 en Windows komen uit de stal van Infinity Ward.

Call of Duty: Modern Warfare 3 ligt vanaf 8 november in de winkel.


Modern Warfare 3 ook naar Nintendo DS

Matige Duke Nukem toch winstgevend

Het schietspel Duke Nukem Forever is winstgevend voor gamebedrijf Take-Two Interactive. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Hoeveel geld het bedrijf met de game verdiend heeft, is niet bekend.

Dat Take-Two winst maakt met een game die dertien jaar in productie is geweest, mag een wonder heten. De gemaakte kosten moeten in de tientallen miljoenen dollars lopen.

Ondanks stevige kritiek van recensenten heeft Duke Nukem Forever meerdere weken in de Nederlandse verkooptoptien gestaan. Ook in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten deed de game het goed. Naast het schietspel boekte Take-Two ook succes met de detectivegame L.A. Noire, waarvan meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht.

Ondanks de twee successen heeft Take-Two Interactive in het vorige kwartaal geen winst gemaakt, maar zes miljoen euro verlies.


Matige Duke Nukem toch winstgevend

Opruimacties via social media na rellen VK

Hoewel Twitter en Facebook medeverantwoordelijk worden gehouden voor de snelle verspreiding van de onrust die Londen, Liverpool en een aantal andere steden de afgelopen nacht in zijn greep had, werden er dinsdag via diezelfde media mensen gemobiliseerd om te helpen bij het opruimen van de rotzooi.

De vrijwillgers noemen zichzelf de 'Riot Wombles', een verwijzing naar figuurtjes uit de Britse kinderserie The Wombles, die op ingenieuze wijze vuilnis verzamelen en recyclen. De 'Riot Wombles' gebruiken op Twitter de hashtags #riotwombles en #riotcleanup om zich te organiseren. Via de Twitteraccount @Riotcleanup worden mensen op de hoogte gehouden van de schoonmaakacties. Het account had dinsdag ruim 72 duizend volgers.

Charles Jupiter, een 21-jarige barman uit Liverpool, maakte een Facebookpagina aan met de titel 'Liverpool Clean Up'. Mensen werd gevraagd om een bezem en handschoenen mee te nemen. Het bericht werd ook op Twitter geplaatst en door veel mensen overgenomen. Uiteindelijk verschenen er dinsdagochtend zo'n honderd mensen in de wijk Toxteth in Liverpool. Zij begonnen het glas op te vegen en de rommel op te ruimen. Een winkelier doneerde bezems en cafés voorzagen de vrijwilligers van gratis koffie en thee.

"Mensen schreven: 'Ik schaam me dat ik Engels ben, ik schaam me dat ik uit Liverpool of Londen kom'. Ik antwoordde: 'Ik niet en daarom ga ik naar buiten om te helpen bij het opruimen'", aldus Jupiter. "Toen we hier om 9.00 uur aankwamen waren er al mensen bezig de rommel op te ruimen."

Ook in Londen boden mensen aan om te helpen bij het opruimen. Onder andere in Clapham Junction, dat maandagnacht het toneel was van zware rellen. Het stadsbestuur besloot echter dat professionele schoonmakers de rommel moesten opruimen. De reden is volgens het stadsbestuur de veiligheid en de volksgezondheid. "Er ligt veel gebroken glas", aldus een agent. De tientallen vrijwilligers besloten daarop te gaan helpen bij het opruimen in straten in de buurt die eveneens getroffen waren door de rellen.

"Laten we hopen dat we morgen niet nodig zijn. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn we er", schreef de beheerder van @Riotcleanup dinsdag aan het eind van de middag op Twitter.


Opruimacties via social media na rellen VK (Foto: Novum)

Postzegelverzamelaar vermist

Vroeger verzamelde ik postzegels. Waarom weet ik niet meer precies. Ik denk dat het iets te maken had met het gemak van die hobby. Van een verzameling opbouwen word je zelden moe. En het is altijd beschikbaar. Wanneer jij dat wilt pak je je boeken met postzegels uit de kast. Kijk je een paar minuten naar een Indonesisch exemplaar waar wijlen Soeharto op afgebeeld staat. Omdat het kan. Als ik het kijken naar mijn zegels zat was, ging ik bij de boekhandel nieuwe halen van een exotisch land. Zo'n land waar je van wist dat je daaruit nooit een ansichtkaart zou ontvangen. Niet zonder reden dacht ik vandaag aan mijn oude hobby.

Apple sleept Samsung voor Nederlandse rechter

De Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant Apple sleept concurrent Samsung in Nederland voor de rechter wegens het schenden van octrooien. Dat zei een woordvoerster van de rechtbank in Den Haag dinsdag. Het kort geding vindt woensdag en donderdag plaats.

Apple en Samsung liggen al enige tijd met elkaar in de clinch. Apple beschuldigt Samsung er onder meer van octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

Apple sleept Samsung voor Nederlandse rechter
Apple sleept Samsung voor Nederlandse rechter (Foto: ANP)

Blackburn haalt Vitesse-target Petrovic

Vitesse kan de komst van Radosav Petrovic vergeten. Het Engelse Blackburn Rovers heeft de komst van de 22-jarige Serviër afgerond. De tweevoudig international heeft voor vier jaar getekend.

Ook Vitesse was in de race voor Petrovic. De Arnhemmers hoopten met de middenvelder aan de haal te gaan voor het geval hij in Engeland geen werkvergunning kreeg. De toestemming om in de Premier League aan de slag te gaan heeft Petrovic nu echter toch gekregen.

Manager Steve Kean is blij met de komst van Petrovic. "Het is een feit dat veel clubs in de race waren voor zijn handtekening. We zijn blij dat we Radosav naar Blackburn hebben kunnen halen. Hij is het type speler dat ik al lange tijd bewonderde", zegt hij op de clubsite.

Petrovic speelde de afgelopen drie seizoenen voor Partizan Belgrado. In zeventig wedstrijden scoorde hij dertien keer.

Rosberg: "Mercedes kan nu niet winnen"

Nico Rosberg heeft weinig vertrouwen in de MGP W02 waarmee Mercedes Grand Prix dit Formule 1-seizoen rondrijdt. Volgens de Duitser gaat deze auto dit jaar geen races winnen en moet hij ook na nog meer dan honderd races nog even wachten op zijn eerste overwinning op het hoogste podium.

"Met mijn auto kan niemand winnen. Er zijn drie teams, Red Bull, Ferrari en McLaren, die een voorsprong hebben op de rest. Een zevende plaats voelt in deze auto aan als een overwinning," zei Rosberg tegen El Pais. "Ik moet geduldig blijven. Ik moet wachten op een betere auto. Pas als ik die heb, later dit jaar of volgend jaar, kan ik gaan denken aan winnen."

Eén ding waar Mercedes dit jaar nog veel tijd in investeert is de geblazen diffuser. "Daar valt veel winst te halen. Er wordt aan gewerkt. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook de aerodynamica en de gewichtsverdeling kunnen beter. De motor is daarentegen prima."


Weinig vertrouwen Nico Rosberg in de Mercedes (Foto: Pro Shots)

Tennisster Tamaëla mishandeld op tribune

Elise Tamaëla is maandag in het Duitse Versmold mishandeld, terwijl ze op de tribune een wedstrijd aan het bekijken was. De Nederlandse tennisster werd tijdens het duel tussen Danielle Harmsen en de Deense Karen Barbat racistisch bejegend door Barbats vader Mihai. Toen Tamaëla daar een opmerking over plaatste, begon hij op haar in te slaan.

De nummer 363 van de wereld verloor even haar bewustzijn en moest naar het ziekenhuis, meldt broer Sander op Twitter. "Ze is vijf minuten buiten bewustzijn geweest. Elise ligt aan een infuus met pijnstillers, heeft een hersenschudding en een gezwollen gezicht. Echt niet normaal."

Vader en dochter Barbat zijn op de vlucht geslagen. De politie is naar hen op zoek, meldt Sander Tamaëla.

Introductie van myPES in PES 2012

Konami maakt bekend dat zij het bedrijf argonauten G2 hebben aangetrokken om het competitie-element voor PES 2012 te ontwikkelen, genaamd myPES. De details van myPES zullen exclusief worden onthuld op de gamescom in Keulen.

Het bedrijf zal tijdens gamescom in Keulen verder ingaan op de details van myPES. PES 2012 zal voor de eerste keer speelbaar zijn voor het publiek. "Feedback van de gebruikers is van vitaal belang in de ontwikkeling van de PES-serie", aldus John Murphy, Europese teamleider van PES. "Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van myPES en kijken ernaar uit om dit in Keulen verder uit de doeken te doen".

"Pro Evolution Soccer is echt een icoon en het is fantastisch om zo nauw samen te werken met het ontwikkelteam van myPES", aldus Maik Hoffmann, Unit Director van argonauten G2. "Wat wij van plan zijn voegt echt een nieuwe dimensie toe voor spelers van PES 2012 en de wijze waarop je het spel speelt. We zijn erg enthousiast om te laten zien wat we hebben bereikt dit jaar op gamescom".

PES 2012 zal op 14 oktober in Europa uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows. Later volgen er nog versies voor Wii, PlayStation Portable en PlayStation 2.

PES 2012

Twintig miljoen voor Hoorn van Afrika

Op giro 555 is inmiddels meer dan twintig miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) dinsdag bekendgemaakt.

Giro 555 is sinds 11 juli open. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor noodhulp aan mensen die door de aanhoudende droogte en de voedselcrisis worden bedreigd. In delen van Kenia, Ethiopië en Somalië is door het uitblijven van twee regenseizoenen al sinds vorig jaar sprake van zeer ernstige droogte. Miljoenen mensen lijden honger.

Volgens de SHO is er nog steeds veel geld nodig voor voedsel en om de schade voor de bevolking te beperken. Vorige week bleek uit een peiling dat een meerderheid van de Nederlanders geen geld geeft om de hongersnood te bestrijden. Veel mensen betwijfelen dat het geld goed terechtkomt.


Twintig miljoen voor Hoorn van Afrika (Foto: Novum)

Vrouw Lange Frans in september voor de rechter

Daniëlle van Aalderen moet op 5 september voor de politierechter verschijnen. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw van Lange Frans wordt verdacht van verboden wapenbezit en bedreiging.

"Ik zie de rechtszitting vol vertrouwen tegemoet en ben blij dat het voor de bevalling dan eindelijk is afgesloten", twittert de zwangere Daniëlle. Ze verwacht eind september haar tweede kind met Lange Frans.

Van Aalderen werd in oktober opgepakt toen ze met haar moeder onderweg was naar Baas B, het voormalige rapmaatje van Lange Frans. Ze vond hij dat hij schuld had aan de financiële problemen van haar man en ging verhaal halen. In de auto waarin Daniëlle en haar moeder zaten, trof de politie een geladen vuurwapen aan.

Daniëlles moeder hoeft volgens het OM niet voor te komen. Zij wordt niet als verdachte gezien in de zaak.

[Upd] Rellen in Groot-Brittannië: dag 4

De rellen in Londen en andere steden in Groot-Brittannië zijn de vierde dag ingegaan. De eerste dode is inmiddels gemeld, een man die in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Croydon werd neergeschoten, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de BBC naar aanleiding van informatie van de Londense politie.

Relschoppers maken veelvuldig gebruik van internet en mobiele telefonie om hun acties te 'coördineren'. Er gaan stemmen op om het BlackBerry Messaging-systeem, het zogenaamde pingen, te blokkeren, maar daar is nog geen uitsluitsel over. Ook anderen gebruiken het internet om hun zaak kracht bij te zetten, zo heeft de politie op Flickr foto's van relschoppers staan, zodat burgers daar een blik op kunnen werpen in de hoop dat relschoppers herkend worden. De website Catchalooter plaatst zo veel mogelijk foto's op hun website en is ook via Twitter zeer actief. Burgers proberen via deze site zo veel mogelijk relschoppers te identificeren.

Premier Cameron sprak dinsdagochtend in een korte toespraak zijn afschuw uit over de huidige chaos. Hij zei dat er snelrecht zal worden toegepast, dat het aantal politieagenten in Londen omhoog gaat van ongeveer 6000 naar 16.000 dinsdagavond en dat de politie harder zal gaan optreden. De druk op de Britse regering om het gebruik van waterkanonnen toe te staan neemt toe. Onder anderen oud-burgemeester van Londen, Ken Livingston pleit hiervoor, maar de minister van Binnenlandse Zaken Theresa May ziet daar vooralsnog geen heil in. Er zou ook nog geen noodzaak zijn om het leger in te zetten.

Ook burgers nemen zelf initiatieven om iets aan de situatie te doen. Zo zijn er burgers die via Twitter en andere sociale media oproepen tot opruimacties, om zo de straten weer schoon te krijgen. De Turkse gemeenschap in Londen heeft burgerwachten opgericht die hun wijken en winkels moeten beschermen tegen plunderaars en relschoppers.

Update 15.13 uur
Het aantal arrestaties staat momenteel op 525. Uit Libië zijn steunbetuigingen gekomen, de staatszender Al Jamahiryah gaf aan trots te zijn op de relschoppers en heeft solidariteitsdemonstraties in eigen land aangekondigd. Ook Iran probeert een graantje mee te pikken, de woordvoerder van Iraanse parlement zegt bang te zijn voor mensenrechtenschendingen. Hij heeft de Britse overheid opgeroepen niet te hard op te treden tegen de demonstranten en wil zelfs mensenrechten-inspecteurs naar Londen sturen.

Update 16.25 uur
Reacties komen binnen zowel van tegenstanders als van voorstanders van de rellen. Eerder op de dag twitterde voetballer Wayne Rooney: "Deze rellen zijn idioot. Waarom zouden mensen dit hun eigen land aandoen. Hun eigen stad. Dit is beschamend voor ons land, stop alsjeblieft."  

Ook Brits europarlementariër Nigel Farrage is niet te spreken over de gang van zaken. Hij vindt het optreden van de autoriteiten bijzonder slap en zegt dat het toch echt tijd is om het leger in te zetten. In interviews laten voorstanders vooral hun goedkeuring blijken. Zo zegt een jongedame tegen de BBC dat het een kwestie van actie en reactie is, "Jullie hebben geen respect voor ons, dus wij hebben geen respect voor jullie'. In een ander geluidsfragment is te horen dat twee dames zeer blij zijn met de gang van zaken. "Ik werd gek. Het was helemaal te gek". Op de vraag van de journalist of het dinsdagnacht weer los gaat zegt een van de twee: "Hopelijk, absoluut". Ze geeft ook aan dat het haar te doen is om 'te laten zien dat we kunnen doen wat we willen'. Haar acties zijn gericht tegen de 'rijken', de mensen met geld en eigen bedrijven.

Het restaurant van tv-kok Jamie Oliver in Birmingham is ook bezocht door plunderaars. Olivier twitterde: "Mijn liefde en gedachten zijn bij hen die getroffen zijn door deze rellen en alle mensen die erin moeten werken... Wees veilig...
Helaas zijn de ruiten van mijn restaurant in Birmingham ingeslagen. Het hele gebied is dicht. Het kan niet open, werknemers en klanten zijn veilig! Gelukkig!
"

Intussen lijkt de spanning weer op te lopen. Geruchten op Twitter gaan dat er weer afspraken gemaakt worden om later vandaag met zijn allen de straat op te gaan en de plunderingen voort te zetten. De politie staat paraat.

Update 16.57 uur
De weblog van BlackBerry is gehackt. Hacker TriCk van 'TeaMp0isoN' heeft een boodschap geplaatst waarin hij eist dat RIM geen assistentie verleent aan de Britse politie bij de bestrijding van de onlusten. Als reden geeft hij op dat 'anders onschuldigen, die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip waren' ook door de politie aangepakt worden. De hacker zegt in het bezit te zijn van adresgegevens van medewerkers van RIM en dreigt die gegevens door te spelen naar de relschoppers als RIM de politie helpt. De blog is inmiddels offline gehaald.

Volg ook de discussies op het forum over de gang van zaken.

[Eneco] Greipel wint eerste etappe

André Greipel heeft dinsdag de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Duitser van Omega Pharma-Lotto was na 192 kilometer in de straten van Sint Willebrord de snelste van een door een valpartij flink uitgedund peloton. De Rus Denis Galimzyanov werd tweede, Tyler Farrar derde.

De etappe leek lang uit te draaien op een massasprint, maar een valpartij op twee kilometer van de finish zorgde er voor dat slechts een klein groepje kon strijden om de zege. Greipel was hierin de snelste. De Nederlanders Theo Bos en Tom Veelers eindigden op de vierde en vijfde plaats. De Amerikaan Taylor Phinney (BMC) behoudt de leiderstrui.

Morgen rijden de coureurs over 173 kilometer van het Belgische Aalter naar Ardooie.

Platenvoorraad labels in rook op na rellen

De voorraden van zo'n 150 onafhankelijke platenlabels zijn volledig verwoest. De platen lagen opgeslagen in het depot van distributeur PIAS, dat bij rellen in Londen volledig is afgebrand.

"PIAS Distribution is tot de grond toe afgebrand", twittert gedupeerde Spencer Hickman van platenlabel Rough Trade. Tegenover BBC 6 Music News spreekt hij van een 'complete chaos'. "We hebben geen idee hoe lang het gaat duren voor alles weer op de rit is. Het lijkt erop dat veel mensen alles kwijt zijn." Volgens Hickman betekent de brand het einde van een aantal platenmaatschappijen, waaronder de labels die niet zijn verzekerd.

Zaterdag braken rellen uit in Londen nadat agenten een man neerschoten in de wijk Tottenham. De onlusten breidden zich de afgelopen dagen uit naar andere delen van de stad en het land.

Voormalig PvdA-penningmeester voor rechter

De voormalige penningmeester van de PvdA in Amsterdam-Zuidoost verschijnt volgende week vrijdag voor de rechter vanwege het verduisteren van geld. Sharda P. zou ruim twintigduizend euro uit de partijkas achterover hebben gedrukt. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De zaak kwam in 2009 aan het licht. Ze zou 20.200 euro naar haar eigen rekening hebben overgemaakt. P. is uit de partij gezet.

Mexico wil weer F1-race organiseren

Mexico wil na twintig jaar weer een Formule 1-race gaan organiseren. Het Mexicaanse entertainmentbedrijf CIE heeft samen met Carlos Slim Domit, de zoon van de rijkste man ter wereld, Carlos Slim, plannen om voor het land weer een plaats op de Formule 1-kalender te veroveren.

Mexico heeft vijftien Formule 1-races georganiseerd in de periode tussen 1963 en 1970 en tussen 1986 en 1992. Dit was op het Hermanos Rodriguez circuit, een baan die nu eigendom is van CIE en ook weer in beeld is om de races te organiseren. Dan moet het circuit echter wel eerst verbouwd gaan worden. Volgens Reuters zou een optie een gloednieuw stratencircuit in Guadalajara zijn. In ieder geval rijdt er dit jaar voor het eerst sinds 1981 weer een Mexicaan in de Formule 1, want Sergio Perez debuteerde voor Sauber.

[Vuelta] Rabobank presenteert selectie

De Rabobank-wielerploeg verschijnt met drie Nederlandsers aan de start van de Vuelta a España, die op 20 augustus van start gaat. Dit heeft de formatie vandaag bekend gemaakt. Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter zullen acte de presénce geven.

Naast de aanwezigheid van de drie Nederlanders zitten ook nog vier Spanjaarden, een Deen en een Duitser in de selectie van Rabobank. Ploegleider Erik Dekker is tevreden met de samenstelling. "Dit is een mooie, sterke en gevarieerde ploeg. De ploeg heeft veel kwaliteiten op verschillende gebieden."

Dekker vervolgde met de woorden: "We hebben geen echte favoriet, waardoor we zonder druk kunnen starten. Maar we hebben wel uitdagingen. In elk geval zullen we gezien het parkoers er al meteen moeten staan. Ambities hebben we zeker!"

Volledige selectie Rabobank:
Carlos Barredo, Oscar Freire, Juan Manuel Gárate, Luis León Sánchez (Spanje), Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter (Nederland), Matti Breschel (Denemarken) en Paul Martens (Duitsland)

NAC verlengt met Schalk en Bouwman

NAC Breda heeft de contracten van Alex Schalk en Pim Bouwman opengebroken. Schalk tekende een nieuwe verbintenis voor twee jaar, Bouwman voor een seizoen.

Schalk is de bekendste voetballer van de twee. Hoewel hij pas twee keer als invaller binnen de lijnen kwam, is de 19-jarige aanvaller populair bij de NAC-aanhang. Schalk kende een sterke voorbereiding met zestien treffers en was zondag tegen FC Twente tweemaal dicht bij een treffer. NAC verloor het eerste competitieduel met 1-0.

De 20-jarige Bouwman is herstellende van een zware blessure die hij in april opliep. De middenvelder maakt dinsdag zijn rentree bij Jong NAC. Bouwman kwam tot dusver tot één optreden in de hoofdmacht. Vorig jaar augustus speelde hij een kleine twintig minuten mee tegen Heerenveen.

Deus Ex voor Japan gecensureerd

Deus Ex: Human Revolution zal in Japan gecensureerd worden. Vandaag is bekend geworden dat dat Square Enix een aantal wijzigingen heeft moeten doorvoeren in de game omdat er dingen in te zien waren die in Japan verboden zijn om te tonen.

Twee cut-scenes zouden zijn aangepast. In de eerste zijn iemand zijn organen te zien en in de tweede een "seksueel object". Of dit laatste een soort augmentation is die je in de game kunt verkrijgen is niet bekend. Ondanks deze wijziging zal de game alsnog de hoogste rating in Japan krijgen.

Deus Ex: Human Revolution zal vanaf 26 augustus in de winkels liggen voor de PlayStation 3, Microsoft Windows en de Xbox 360. Om jullie nog een beetje lekker te maken: hieronder de onlangs verschenen live-action trailer van de game.

Twee jaar cel voor corrupte VVD'er

De rechtbank in Utrecht heeft voormalig VVD-politicus Sjoerd S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De rechter achtte hem schuldig aan corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude. S. zelf is spoorloos.

De VVD'er heeft als raadslid en als fractievoorzitter in Maarssen smeergeld aangenomen bij de bouw van een nieuwbouwwijk. Ook heeft hij gefraudeerd bij de verkoop van aandelen in een bedrijf. Verder heeft hij valse facturen opgesteld en jarenlang te weinig belasting betaald.

De rechter vindt dat S. het vertrouwen van de samenleving in de integriteit van overheidsdienaren ernstig heeft geschaad. "De man heeft zich als gemeenteraadslid onbehoorlijk gedragen en het vertrouwen beschaamd dat in het maatschappelijk verkeer in facturen en notariële aktes wordt gesteld." Daarbij heeft hij 'enkel uit eigen financieel gewin gehandeld', aldus de rechtbank.

Tegen de oud-politicus was drie jaar geëist. Dat vond de rechtbank te hoog, onder meer omdat de rechtszaak lang heeft geduurd.

S. was zelf niet aanwezig bij de zitting en heeft ook geen verweer gevoerd, omdat hij 'vermist' is. Het is niet bekend waar hij is, licht een rechtbankwoordvoerder toe. Hij is daarom bij verstek veroordeeld. Mocht hij weer opduiken, dan gaat hij alsnog de cel in.

FA: Interland hopelijk volgend jaar

De Engelse voetbalbond hoopt dat de oefeninterland tegen Nederland, die vandaag werd afgelast, volgend jaar alsnog kan plaatsvinden. David Bernstein, voorzitter van de FA, heeft dat tegenover de BBC gezegd.

De wedstrijd, die voor morgen op het programma stond, werd afgelast uit bezorgdheid over de veiligheid voor spelers en supporters. Bernstein zei verder dat de Engelse voetbalbond de kosten voor de toegangskaarten volledig zal vergoeden.

Bejaarde Amerikanen klagen X Factor aan

X Factor is in de Verenigde Staten nog niet eens op televisie of de show zit al in de problemen. Drie deelnemers hebben de talentenjacht aangeklaagd omdat ze voor hun auditie 'afgemat' werden, waardoor ze niet optimaal konden presteren. De Amerikaanse entertainmentwebsite The Wrap wist de hand te leggen op de rechtbankdocumenten.

De aanklacht is ingediend door de 86-jarige Hyman Marks, zijn 78-jarige vrouw Helen Marks en hun 54-jarige zoon Stephen. Ze eisen dat ze nogmaals auditie mogen doen voor de talentenjacht. Zo niet, dan willen ze ieder een miljoen dollar schadevergoeding.

Vader en zoon deden als zangduo mee aan de wedstrijd en vielen op bij de makers van X Factor. Hyman en Stephen kregen extra zendtijd, maar daarvoor moesten extra beelden worden geschoten in Miami. Dat heeft volgens de deelnemers zo veel tijd en inspanning gekost dat de heren op het moment suprême niet meer konden presteren.

"Als gevolg van deze slopende en discriminerende fysieke en mentale inspanning hebben de juryleden en het publiek nooit de echte Hyman en Stephen Marks gezien", valt te lezen in de ingediende documenten. Vader en zoon werden door bedenker en juryvoorzitter Simon Cowell weggestuurd, omdat de talentenscout vreesde dat de 86-jarige Hyman de talentenjacht fysiek niet aan zou kunnen.

De familie Marks verwijt de Amerikaanse zender Fox, X Factor en Cowell onder meer nalatigheid en fraude. Fox, dat X Factor vanaf volgende maand gaat uitzenden, heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

[Vuelta] Velasco valt buiten selectie Euskaltel

Als eerste ploeg heeft Euskaltel de negen namen gepresenteerd waarmee het 20 augustus aan de start van de Ronde van Spanje verschijnt. Van de voorselectie van tien namen is Ivan Velasco afgevallen. De ploeg is gebouw rond kopman Igor Anton, die vorig jaar in de rode leiderstrui de strijd moest staken na een val.

Selectie Euskaltel: Igor Antón, Mikel Nieve, Egoi Martínez, Gorka Verdugo, Amets Txurruka, Juanjo Oroz, Iñaki Isasi, Jorge Azanza (Spa) en Pierre Cazaux (Fra).

Jongere broer Seedorf tekent bij Zwolle

Jurgen Seedorf komt dit seizoen op amateurbasis uit voor FC Zwolle. De aanvallende middenvelder is een jongere broer van AC Milan-speler Clarence Seedorf.

De dertigjarige Jurgen Seedorf speelde in het kielzog van zijn broer in jeugdelftallen van topclubs als Ajax en Real Madrid. Ook stond hij onder contract bij RKC Waalwijk en De Graafschap. De laatste club van Seedorf was The Brothers in Suriname, een satellietclub van het Italiaanse AC Monza. Zijn broer Clarence is mede-eigenaar van die Italiaanse club.

Degenkolb naar Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de duitser John Degenkolb. Dit meldt NUsport.

Degenkolb, die te boek staat als een grote belofte, rijdt nu nog voor HTC-Highroad. Die ploeg houdt er aan het eind van het jaar echter mee op. De 22-jarige sprinter won dit jaar in de Critérium du Dauphiné twee etappes. In 2010 eindigde hij als tweede bij het WK op de weg voor renners onder de 23 jaar.

Schulmeister naar Almere City FC

Almere City FC kan vanaf heden beschikken over spits Vojtech Schulmeister. De Tsjech was al enige tijd persoonlijk rond met Almere City. Nu heeft de club uit de Jupiler League ook overeenstemming bereikt met Schulmeisters club FC Nitra.

De 28-jarige Schulmeister tekende voor één seizoen in Almere. Eerder speelde hij al eens twee seizoenen in Nederland. Tussen 2008 en 2010 kwam de Tsjech uit voor Heracles Almelo. Hij speelde 31 duels in de Eredivisie, waarin hij vijf keer scoorde. Een basisplaats zat er echter niet in, waardoor Schulmeister terugkeerde naar Tsjechië. In eigen land speelde de spits voor Sigma Olomouc, Chmel Blsany, FC Hlucin en FC Nitra.

ECB vond handelen beter dan nietsdoen

Niet ingrijpen was volgens de Europese Centrale Bank (ECB) riskanter dan wel ingrijpen in de staatsobligatiemarkt. Dat zei ECB-bestuurslid Ewald Nowotny dinsdag tegen een Oostenrijks radiostation. Nowotny verdedigt hiermee de beslissing om staatsobligaties op te kopen om de oplopende rentes op deze leningen te drukken.

"We hebben binnen de ECB grondig besproken welke risico's er aan het interveniëren vastzitten", zei Nowotny. Eerder op dinsdag verdedigde ook ECB-president Jean-Claude Trichet deze beslissing tegenover een Franse radiozender. "Het is de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en het had de ergste kunnen zijn sinds de Eerste Wereldoorlog als de leiders niet de belangrijke beslissingen hadden genomen."

Dinsdagochtend schreven Duitse kranten dat president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en zijn Luxemburgse collega tegen het opkopen van staatsobligaties hebben gestemd. Ook Duitsland zou tegengestemd hebben. Volgens Trichet was het bestuurscollege van de ECB met 'een overweldigende meerderheid' tot dit besluit gekomen.

Volgens handelaren heeft de ECB dinsdagochtend, net als maandag, Spaanse en Italiaanse staatspapieren opgekocht. De ECB heeft dit niet bevestigd. De rentes op deze schuldpapieren zijn wel gedaald.


ECB vond handelen beter dan nietsdoen (Foto: Novum)

Bejaarde zwemmer mishandelt jongen (11)

Een 71-jarige man uit Goor stoorde zich zo aan het gedrag van een 11-jarige jongen in een zwembad in Markelo dat hij besloot hem een lesje te leren. De bejaarde man trok hem van de glijbaan en hield hem enkele seconden onder water. Hij is maandag aangehouden, meldt de politie.

Het voorval vond eind juli plaats in een zwembad aan de Potdijk. De jongen was met een vriendje aan het spelen op een zwemmat op de plek waar de man baantjes zwom. Die werd daar zo boos om dat hij achter de jongen aan ging. De jongen probeerde te vluchten via de glijbaan, maar de bejaarde man was hem te vlug af.

Volgens diverse getuigen heeft de man de jongen bij de benen gepakt en van de glijbaan getrokken. In het water zou hij hem al hebben mishandeld en onder water hebben gehouden. Omstanders kwamen de tiener, die hevig overstuur was, te hulp.

De ouders van de jongen hebben aangifte tegen de man gedaan. Hij zit nog vast.

Van Marwijk: "Hield er al rekening mee"

Voor bondscoach Bert van Marwijk kwam de afgelasting van het oefenduel tussen Nederland en Engeland niet als een verrassing. Engeland kampt momenteel met ernstige rellen. Van Marwijk vindt het jammer dat het duel geen doorgang heeft gevonden, maar begrijpt de genomen beslissing.

"Ik hield er al rekening mee. Als je die beelden ziet, weet je dat het wel eens mis kan gaan", aldus de bondscoach tegenover de NOS. Dat neemt niet weg dat de bondscoach teleurgesteld is. "Ik had me erg verheugd op de wedstrijd. Iedereen wel denk ik."

Voor Van Marwijk was het echter geen optie om nog bijvoorbeeld te gaan trainen of een andere alternatief te organiseren. "Op zo'n moment moet je maar één ding doen en dat is naar huis gaan."

FC Utrecht rekent op komst Van Dijk

FC Utrecht heeft een oplossing gevonden voor het keepersprobleem. De club uit de Domstad wil doelman Rob van Dijk voor de duur van één seizoen vastleggen.

Van Dijk stond in de afgelopen seizoenen bij Feyenoord onder de lat en krijgt in Utrecht de rol van nestor achter Roberto 'Junior' Fernandez, die de komende anderhalve maand buitenspel staat, en Erik Cummins.

"We waren nadrukkelijk op zoek naar een ervaren doelman achter de twee keepers die we al hebben," aldus technisch directeur Foeke Booy op de website van de club. "Met de komst van Rob van Dijk hebben we zo’n nestor gevonden die zonodig ook bij ons onder de lat kan. Hij is fit en heeft de afgelopen seizoenen bij Feyenoord bewezen van grote waarde te kunnen zijn."

Mocht Rob van Dijk de medische keuring doorstaan én slaagt vertrekkend keeper Michel Vorm er in om hetzelfde te doen bij Swansea City, dan wordt de eerstgenoemde goalie voor één jaar vastgelegd.

Newcastle United trekt Fransman Obertan aan

Gabriel Obertan verruilt Manchester United voor Newcastle United. De 22-jarige Fransman is een contract voor vijf seizoenen overeengekomen. Obertan hoopt bij Newcastle meer speeltijd te krijgen. De afgelopen twee jaar kwam hij bij United slechts tot veertien optredens, waarvan tien keer als invaller.

Obertan is zeer content met zijn transfer. "Newcastle is een club met een grote naam in Engeland, dus de overstap is voor mij geweldig", zegt de verdediger op de clubsite. "Het zal niet eenvoudig worden om iedere wedstrijd te spelen, omdat we een heel goede groep hebben. Maar ik had een nieuwe start nodig."

De jeugdinternational begon zijn carrière in 2006 bij Bordeaux en werd, voordat hij in de zomer van 2009 naar Engeland vertrok, nog een halfjaar uitgeleend aan Lorient.


Newcastle United trekt Fransman Obertan aan (Foto: Novum)

CPB overweegt crisisscenario rijksbegroting

Het Centraal Planbureau (CPB) overweegt een somberder scenario voor de rijksbegroting op te stellen vanwege de steeds onzekerder economische vooruitzichten. Dat bevestigt een woordvoerder van het CPB na berichtgeving in het Financieele Dagblad dinsdag.

De komende weken vergadert het kabinet over de rijksbegroting, die wordt gepresenteerd op Prinsjesdag, dinsdag 20 september. Bij het opstellen van de begroting wordt altijd gebruik gemaakt van macro-economische ramingen van het CPB die eerder in het jaar zijn gemaakt.

Een alternatief scenario is zeer ongebruikelijk. De laatste keer dat dit is voorgekomen is na de beurskrach van 19 oktober 1987, toen de beurzen in een dag meer dan 20 procent in waarde daalden.

Het CPB overweegt een ander scenario te maken door de verslechterde wereldhandel vanwege de Japanse aardbeving en de crises in de Verenigde Staten en de eurozone. "Nederland is een uitvoerland en dus afhankelijk van de wereldhandel", legt een woordvoerder van het CPB uit. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorspelde maandag een economische vertraging in de meeste ontwikkelde landen, waaronder ook de VS.

De komende week besluit het CPB of het inderdaad een alternatief gaat berekenen.

Rabobank polst Renshaw

Rabobank heeft interesse in sprinter Mark Renshaw. De Nederlandse wielerploeg is één van de ploegen die Renshaw heeft gepolst nadat bekend werd dat de huidige ploeg van Renshaw, HTC-Highroad, ophoudt te bestaan.

"We mogen van onze huidige baas Bob Stapleton daarover tot 1 september geen uitspraken doen, hoe belachelijk ik dat ook vind. Maar het klopt dat ik met Rabobank gesproken heb,” aldus Renshaw die momenteel actief is in de Eneco Tour.


Rabobank polst Renshaw (Foto: Pro Shots)

[Update] Beste spel voor de Kinect en Move gespot

Zojuist is er een trailer verschenen voor een Kinect-game van epische omvang. In deze game zal het namelijk mogelijk zijn om met verschillende handgebaren aan paardenraces mee te doen. De man in de trailer is er in elk geval erg enthousiast over. Of je door het spelen van deze game ook vernuftiger wordt in het duwen van winkelwagentjes is nog niet duidelijk.

De game komt in september uit voor Xbox 360 met Kinect

[Update] 13:36

Mensen die dachten dat ze de game voor hun PlayStation 3 moesten missen hebben geluk: de game verschijnt ook voor de PlayStation Move. de trailer hiervan is hieronder te zien.

Aangifte komt Rotterdammer duur te staan

Een 50-jarige Rotterdammer heeft een duur bezoekje gebracht aan het politiebureau van Almere. De man kwam aangifte doen van een verloren identiteitsbewijs, maar daar bleek dat hij nog 29 boetes open had staan. Dat meldde de politie dinsdag.

De Rotterdammer moest eerst 2100 euro aan niet betaalde boetes op tafel leggen, voordat hij aangifte kon doen. Nadat hij het volledige bedrag contant had betaald, mocht hij het bureau verlaten.

Aangifte komt Rotterdammer duur te staan
Aangifte komt Rotterdammer duur te staan (Foto: ANP)

ADO Den Haag moet ingrijpen bij spreekkoren

ADO Den Haag moet onmiddellijk ingrijpen, als er vanaf de tribune antisemitische spreekkoren klinken. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald in een kort geding, dat de Stichting Bestrijding Antisemitisme tegen de eredivisieclub uit Den Haag had aangespannen.

De belangenorganisatie eiste dat de club wedstrijden onmiddellijk moet stilleggen, als er sprake is van kwetsende spreekkoren. De rechter verplicht ADO Den Haag nu direct "adequate maatregelen" te treffen die, als dat nodig is, moeten uitmonden in het stilleggen van de wedstrijd.

Van der Gijp: PSV-kleding kan echt niet

René van der Gijp heeft uitgehaald naar de nieuwe kledingstijl van PSV. Volgens de voetbalanalist kunnen de geheel zwarte pakken van de technische staf en het uitshirt van de PSV-spelers echt niet. Dit zei de voetbalanalist maandag in Voetbal International.

"Hoe kan je het in Godsnaam uitzoeken? Een zwart pak, met een zwart hemd en een zwarte stropdas. Het lijken wel drie vertegenwoordigers van DELA. Dat kan toch niet? Zo somber. Dit is geen gezicht", zegt de oud-profvoetballer over het pak van PSV-trainer Fred Rutten en de rest van zijn technische staf.

Het nieuwe uitshirt van de spelers kan de voetbalanalist ook totaal niet bekoren: "Ik vind dat PSV dit seizoen met de meest afschuwelijke uitshirts speelt die ik ooit van mijn leven gezien heb. Een dambord blokjes. Gewoon blokjes, dat kan toch niet? Die lopen gewoon voor lul."

Volgens Van der Gijp lijkt de keuze van de kleding een detail, maar dat is volgens hem juist essentieel: "In mijn tijd bij PSV hebben we de zwarte broeken en kousen ingeruild voor witte broeken en kousen. Dat maakte meteen een veel sterkere indruk."


René van der Gijp: PSV-kleding kan echt niet

'Moeder Jackson wil grote sterren voor tribute'

Katherine Jackson hoopt een aantal grote namen te strikken voor het herdenkingsconcert voor haar zoon Michael. De moeder van de King of Pop heeft artiesten als Justin Bieber, Christina Aguilera en Jay-Z uitgenodigd voor het concert, dat wordt gehouden in Groot-Brittannië.

Katherine heeft ook Kanye West, Cee Lo Green, Chris Brown, Usher en Bruno Mars gevraagd een of twee nummers uit het repertoire van haar zoon ten gehore te brengen. Dat onthullen ingewijden die betrokken zijn bij de totstandkoming van de show aan entertainmentwebsite TMZ.

Bieber, Brown en Mars zouden inmiddels al hebben bedankt voor de eer. De heren hebben op de dag van het concert al andere verplichtingen. Aguilera en West hebben volgens de ingewijden wel oren naar de show, maar alleen Cee Lo Green heeft al een krabbel gezet.

De Britse zanger Craig David maakte dit weekeinde al bekend dat hij op de planken staat tijdens het eerbetoon aan de King of Pop. "Ik ben vereerd dat ik naast andere wereldsterren mag optreden bij het concert voor Michael Jackson", schreef David op Facebook.

De nabestaanden van Jackson organiseren het concert op 8 oktober in Wales. Michael Jackson stierf ruim twee jaar geleden aan een overdosis propofol. De rechtszaak rondom zijn dood begint volgende maand. Lijfarts Conrad Murray is hoofdverdachte.

Vanwege de rechtszaak zijn Michaels broers Jermaine en Randy niet blij met het aanstaande concert. "Hoewel we het eerbetoon aan Michael waarderen, kunnen we ons onmogelijk vinden in deze show, die plaatsvindt tijdens de rechtszaak over Michaels dood", lieten de broers weten in een verklaring.

Sinds Jacksons overlijden is diverse malen gesproken over een herdenkingsconcert. Een geplande show in het Londense Wembley-stadion viel in 2009 in het water toen de concertorganisator failliet ging. Voor een tribute in Wenen wisten de Jacksons te weinig grote namen te strikken.

Voetballers over de grens - Seizoen 2011/2012

Vanaf komende week zal FOK!sport onze voetballende landgenoten in het buitenland weer wekelijks volgen. Elke woensdagochtend verschijnt er een overzicht waarin alle verrichtingen zijn terug te lezen van de Nederlandse voetballers bij de minder bekende voetbalclubs en competities.

Dus ben jij benieuwd of Michel Vorm en Dorus de Vries uit kunnen blinken in de Premier League of dat Pascal Bosschaart en Victor Sikora wekelijks schitteren in de Australische A-League? Kijk dan vanaf komende week elke woensdag naar het overzicht; Voetballers over de Grens.

Klik hier om het overzicht te bekijken waarin alle Nederlandse voetballers staan die FOK!sport wekelijks zal volgen.

Zeven gewonden door botsing bus en vrachtwagen

Bij een ongeval in het Gelderse Groenlo zijn dinsdagochtend zeven mensen gewond geraakt toen een vrachtwagen in botsing kwam met een lijnbus. Alle gewonden zaten in de bus, meldt de politie.

De vrachtwagen reed op de N319 door rood waarna het voertuig de bus in de flank raakte. Zeven van de acht inzittenden van de bus raakten gewond. Volgens een politiewoordvoerder hebben ze licht letsel opgelopen en kampen ze met nek- en rugklachten. Een persoon liep snijwonden op. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De bestuurder van de bus en de vrachtwagen bleven ongedeerd.

Verhoek zegt Nottingham Forest af

Wesley Verhoek vertrekt toch niet naar Nottingham Forest. Dit meldt De Telegraaf. De aanvaller van ADO Den Haag zegt om persoonlijke redenen de overstap niet te kunnen maken.

Verhoek is bang voor heimwee en voelt zich niet lekker bij een verblijf in het  buitenland. Sinds gisteren was de rechtsbuiten in Nottingham waar hij een rondleiding door het stadion kreeg, het trainingscomplex bezocht en uitgebreid sprak met trainer Steve McClaren.

Londense cellen zijn vol

De rellen in Londen leiden tot een bijkomend probleem voor de politie in de Britse hoofdstad. Agenten hebben de afgelopen dagen meer dan 450 mensen opgepakt, waardoor alle Londense cellen vol zitten. Arrestanten worden overgebracht naar andere steden, meldde de politie dinsdag.

Bij de rellen zijn meer dan 40 agenten en 14 burgers gewond geraakt. Eén man heeft levensbedreigende verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, aldus de politie. Het Britse alarmnummer kreeg afgelopen nacht vier keer zo veel oproepen als normaal.

Londense cellen zijn vol
Londense cellen zijn vol (Foto: ANP)

Nederlandse skiër dood in Nieuw-Zeeland

Bij een ski-ongeluk in Nieuw-Zeeland is een 38-jarige Nederlander omgekomen. De man botste vrijdagmiddag in het wintersportgebied Whakapapa tegen een paal en overleed die nacht in het ziekenhuis. De politie heeft zijn identiteit dinsdag bekendgemaakt. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Bij een ander ongeluk in Whakapapa ontsnapte maandag een Nederlandse vrouw aan de dood. De vrouw, een 29-jarige medewerkster van een bar in het wintersportgebied, viel 30 meter in een ravijn. Ze belandde op een dik pak sneeuw, net naast scherpe rotsen. Ze is naar een ziekenhuis gebracht, maar maakt het volgens de politie goed.

De vrouw zat samen met een vriend op een slee. Het ongeluk gebeurde rond 21.00 uur op een ijspad naar Bruce Road. De vriend kon zich nog net vasthouden aan rotsen om te voorkomen dat hij ook naar beneden gleed in de Happy Valley, zoals het ravijn heet. Hij sloeg alarm, waarna de vrouw uit het ravijn werd gered en per sneeuwmobiel en helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

De vrouw wordt nog onderzocht, maar heeft volgens de politie op wonderbaarlijke wijze niets gebroken. Een agent zegt in een verklaring dat de vrouw van geluk mag spreken dat ze nog leeft. "Een metertje opzij in welke richting dan ook en het was een heel ander verhaal geweest. Als de vriend zelf ook naar beneden was gegleden dan was er bovendien niemand geweest die alarm kon slaan."

Vitesse trekt derde Georgiër aan

Vitesse heeft zich versterkt met Valeri Kazaishvili. De 18-jarige Georgiër heeft een contract voor drie seizoenen getekend. De jeugdinternational was in januari al op proef bij de Arnhemmers.

"In het afgelopen halfjaar heeft zich enorm ontwikkeld en vandaar dat wij hem, meteen na zijn achttiende verjaardag, hebben vastgelegd", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen vandaag op de clubsite.

"In principe is hij een speler voor de toekomst, maar het kan ook heel snel met hem gaan", vervolgt Van Leeuwen. "Hij gaat dan ook meteen deel uitmaken van de A-selectie." De jeugdinternational speelde eerder voor Olimpi Rustavi uit zijn geboorteland.

Bij Vitesse treft Kazaishvili zijn landgenoten Guram Kashia en Giorgi Chanturia. Het drietal Georgiërs bij de nummer twaalf van de Eredivisie is geen toeval, aangezien de club met Merab Jordania een Georgische eigenaar heeft.

Zorgen over veiligheid voedsel door EHEC

Een derde van de Nederlanders maakt zich meer zorgen over de veiligheid van voedsel na de uitbraak van EHEC eerder dit jaar. Dat blijkt uit onderzoek dat het Voedingscentrum liet uitvoeren onder ruim tweeduizend Nederlanders.

Met name vrouwen en 55-plussers hebben meer zorgen over de veiligheid van hun eten. Dat zijn ook de groepen die sinds de uitbraak anders omgaan met de bereiding van hun eten. Zo zegt 18 procent rauwe groente beter te wassen en wast 12 procent zijn handen beter dan voorheen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een kwart van de mensen hun eigen invloed bij het voorkomen van besmetting van hun eten onderschat. Volgens het Voedingscentrum is er nog veel onwetendheid over de mogelijkheden om de kans op voedselvergiftiging te verkleinen. "Terwijl de meeste voedselbesmettingen en ook de kans op een ESBL- of EHEC-besmetting met een paar simpele hygiëneregels sterk gereduceerd kunnen worden."


Zorgen over veiligheid voedsel door EHEC (Foto: Novum)

Politie beschiet inbreker in Uithoorn

De politie heeft dinsdagochtend in Uithoorn een inbreker in zijn been geschoten. Hij kwam met een slagvoorwerp op agenten af waarop een van hen de man in zijn been schoot. De verdachte is naar een ziekenhuis gebracht.

Agenten betrapten rond 04.15 uur twee mannen die aan het inbreken waren in een woning in Uithoorn. Vanwege een golf aan inbraken in Uithoorn was en is de politie extra alert. Eén van de mannen werd direct aangehouden, de ander na het schietincident. Het gaat om mannen van 19 en 21 jaar.

De rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Tennisster Tamaëla in elkaar geslagen

De Nederlandse tennisster Elise Tamaëla is tijdens een challengertoernooi in Duitsland in elkaar geslagen. Tamaëla, de nummer 363 van de wereld, zat op de tribune om haar vriendin Danielle Harmsen aan te moedigen. De vader van de tegenstandster van Harmsen, kon dat niet hebben en besloot in te slaan op de 27-jarige Nederlandse.

"Tijdens de wedstrijd maakte hij al vele racistische opmerkingen. Op een gegeven moment gaf hij haar meerdere klappen. Ze was vijf minuten buiten bewustzijn", aldus de broer van Tamaëla. De Nederlandse tennisster zou een hersenschudding hebben opgelopen.


Tamaëla in elkaar geslagen (Foto: Pro Shots)

Namco Bandai opent teaser-site

Namco Bandai heeft een nieuwe teaser-site geopend. Over welke game het gaat is nog niet bekend, maar er is al een soundtrack en een Japanse tekst die vertaalt naar: "I had started to run but was still unaware". Ook is er een soundtrack van de game te horen en beweegt de maan heel langzaam naar boven toe.

De site krijgt elke dag om 20:00 (Japanse tijd) een update. Voor ons Europeanen betekent het dat we elke keer om 13:00 iets nieuws te zien krijgen. Bekijk de site alvast hier.

Namco Bandai Teaser Site

Nieuwe uitvaarttechniek: resomeren

Uitvaartorganisatie Yarden heeft het plan opgevat om in Nederland een nieuwe uitvaarttechniek mogelijk te maken. Bij dit zogenaamde resomeren wordt het lichaam opgelost in vloeistof en blijft er een kleine hoeveelheid poeder over.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat de impact voor het milieu van deze nieuwe techniek een stuk minder is dan bij de gangbare crematie en begrafenis. "Uit het onderzoek blijkt dat de milieubelasting bij resomeren zeer klein is. Daarnaast wordt deze techniek al in de praktijk gebracht in de Verenigde Staten en Canada. Daarom zal Yarden in Nederland resomeren introduceren. Nu is enkel nog de politiek aan zet om de nieuwe uitvaarttechnieken ook wettelijk mogelijk te maken. Daarom hebben wij contact opgenomen met de Ministeries van Binnenlandse Zaken en van Infrastructuur en Milieu", aldus de directievoorzitter van de uitvaartorganisatie Peter van Wageningen.

Een uitvaart waarbij gekozen wordt voor resomeren is tot het moment waarop de overledene aan het zicht wordt onttrokken precies hetzelfde als bij een crematie. De overledene wordt vervolgens alleen in een ander type installatie geplaatst. Bij het resomeren wordt het lichaam ontbonden en opgelost door middel van een speciale vloeistof en treedt verwatering op. Wat rest is een kleine hoeveelheid poeder, welke min of meer vergelijkbaar is met de asresten na een crematie.

Todt: "FIA moet duidelijkere regels opstellen"

FIA-president Jean Todt wil dat in de toekomst de Formule 1-reglementen duidelijker opgesteld worden. Redenen hiervoor zijn onder meer de rel om de dubbele diffuser in 2009 en het gestuntel met de reglementen rond het gebruik van uitlaatgassen voor de diffuser in Groot-Brittannië dit jaar.

"Sommige teams interpreteren de regels op zo'n bizarre manier dat ze deze breken. We moeten in de toekomst dan ook specifieker zijn bij het opstellen van de technische regels, zodat ieder team voortaan weet hoe ze toegepast dienen te worden," zei Todt tegen het Italiaanse persbureau AGI. Hierbij is duidelijk dat de Fransman de hand in eigen boezem steekt.

Ook het gedoe rond de mogelijke terugkeer van Bahrein op de Formule 1-kalender zit hem niet lekker. De World Motor Sport Council van de FIA plaatste de door rellen afgelaste race voor dit seizoen weer op de kalender, maar de teams stemden er niet mee in, waardoor de Formule 1 volgend jaar het koninkrijk pas weer aan zal gaan doen. "Dat de race dit keer niet doorging, komt puur door de politieke situatie in Bahrein. In 2012 zijn we er gewoon weer."

[WIN] Sucker Punch DVD of Blu-ray

Sucker Punch is vanaf volgende week 17 augustus beschikbaar op 2-disc Blu-ray, DVD en via Video on Demand. Een mooie gelegenheid voor FOK! om onze users kans te laten maken op de DVD of Blu-ray van de film. Sucker Punch is de nieuwste actie/fantasy productie van Zack Snyder (regisseur van o.a. 300 en Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole). De film typeert zich door de herkenbare 'Snyder stijl' met prachtige slowmotion shots, keiharde actie en schitterende special effects.

Het grootste deel van de film speelt zich af in de droomwereld van hoofdrolspeelster Baby Doll (Emily Browning). In haar dromen maakt ze ongelooflijke avonturen mee, die de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervagen. Samen met vier andere meiden gaat ze de strijd aan, met als doel te ontsnappen aan hun verschrikkelijke lot...

In samenwerking met Linden & Barbosa en in opdracht van Warner Bros mag FOK! 5 DVD's en 5 Blu-ray's van Sucker Punch weggeven. Op de Blu-ray staat een aantal extra's zoals een ongecensureerde extended versie van de film met nieuw materiaal. Dit betekent nog meer spetterende actiescènes. Meedoen? De prijsvraag is - hier - te vinden.

suckerpunch_still_flm.jpg
Meedoen kan tot en met 16 augustus 2011

Man eist tonnen van weggelopen bruid

Een Maleisiër heeft zijn voormalige verloofde voor de rechter gedaagd, omdat ze zes uur voor de huwelijksvoltrekking besloot de bruiloft af te blazen. Hij eist een schadevergoeding van ruim 250.000 euro van de vrouw.

De 32-jarige Masran Abdul Rahman en zijn familie voelden zich in grote verlegenheid gebracht en diep vernederd toen Norzuliyana Mat Hassan hem in juni voor het altaar liet staan, zei advocaat Latifah Ariffin dinsdag. Masran had twaalfhonderd gasten uitgenodigd en eist een schadevergoeding van Norzuliyana en haar vader, omdat hij in zijn eer is aangetast.

Domenicali: "Alonso beter dan Schumacher"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft weer eens zijn bewondering getoond voor coureur Fernando Alonso. De Spanjaard rijdt sinds vorig seizoen in Italiaanse dienst en is volgens Domenicali in een aantal opzichten beter dan Michael Schumacher die in het verleden vijf wereldtitels pakte voor Ferrari.

"Voor mij is Fernando op dit moment de beste coureur in de Formule 1. Ik zie veel gelijkenissen met Michael Schumacher. In sommige opzichten is Fernando zelfs nog beter. Zo heeft Fernando zich erg snel aan het team weten aan te passen en zich als leider opgeworpen. Hij was hierin veel sneller dan Michael, die hier even wat tijd voor nodig had," zei Domenicali tijdens de zomereditie van het Wrooom-evemenent.

Ook over coureur Felipe Massa is hij nu tevreden. "Felipe heeft de afgelopen drie races veel vooruitgang geboekt en ik weet zeker dat hij een goed tweede deel van het seizoen kan rijden. Felipe is kalm gebleven en weet hoe hij het maximale uit zichzelf moet halen. Hij is erg snel over één ronde, maar moet misschien nog iets consistenter worden in de races. We vinden het erg belangrijk dat Felipe het goed blijft doen, aangezien hij nog zeker anderhalf jaar voor ons zal rijden."

FA betreurt afgelasten duel

De Engelse voetbalbond FA betreurt dat het vriendschappelijk duel tussen Engeland en Nederland in Londen morgen geen doorgang kan vinden. Dit zegt de federatie op haar website.

Eerder vandaag werd na overleg met lokale autoriteiten besloten de wedstrijd te schrappen. Er is niet genoeg politiecapaciteit beschikbaar vanwege de rellen in Londen. Ook een aantal Engelse bekerwedstrijden kunnen om dezelfde reden niet doorgaan.

Strenger toezicht kinderopvang

Het toezicht op de kinderopvang wordt verscherpt. Daarover heeft het kabinet overeenstemming bereikt met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), zo is dinsdag bekend gemaakt.

Voortaan worden alle kindercentra, buitenschoolse opvanglocaties en gastouderbureaus op locatie gecontroleerd. De gastouders worden steeksproefgewijs gecontroleerd. Bij het toezicht wordt verder gewerkt met risicoprofielen. Iedereen die wil toetreden tot de kinderopvangmarkt, wordt vooraf gecontroleerd. Ook richt de VNG een expertisecentrum op.

De gemeenten krijgen hiervoor vanaf 2012 jaarlijks 24,9 miljoen euro. Dat is dertien miljoen meer dan nu. In Nederland zijn dan naar verwachting 12.400 locaties voor dagopvang en buitenschoolse opvang, 730 gastouderbureaus en 53.400 gastouders.

'Huurcontainers steeds vaker doorverkocht'

Containerverhuurbedrijven worden steeds vaker slachtoffer van geraffineerde megazwendel. Ze zouden voor vele tonnen gedupeerd zijn, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Bij zeker tien bedrijven zijn de afgelopen maanden verschillende soorten containers gehuurd en vervolgens verkocht aan nietsvermoedende mensen of naar de metaalhandel gebracht. Volgens ingewijden zijn sinds mei minstens 250 laadbakken verdwenen. De containers zijn tussen de 1500 en 20.000 euro waard.

De verhuurbedrijven hebben elkaar gewaarschuwd voor de oplichtingpraktijken. De bedrijven en mensen die door de verhuurbedrijven als verdachten worden aangewezen zijn door de krant benaderd, maar willen niet reageren.

'Barrichello vertrekt bij Williams'

Het lijkt er op dat de wegen van coureur Rubens Barrichello en het Formule 1-team van Williams na dit seizoen van elkaar gaan scheiden. De Braziliaan is steeds meer ontevreden over de gang van zaken bij de Britse renstal en denkt daarom openlijk na over een vertrek.

"Het is een ongelofelijke situatie. Ik weet niet of ik volgend jaar onder deze omstandigheden wel verder wil. De afgelopen maanden hebben we te veel aerodynamische onderdelen geïntroduceerd die we niet volledig konden testen en om eerlijk te zijn kun je een race niet gebruiken om dat soort zaken te testen. We zijn in de war en het team verkeert in onzekerheid," zei Barrichello tegen Corriero dello Sport.

Ook tegenover Auto Motor und Sport uit de Braziliaan zijn frustratie. Hij wil meedoen om de topposities, maar in plaats daarvan moet hij steeds maar nieuwe dingen testen en kan daardoor niet lekker racen. "Ik heb nooit testcoureur willen worden."

Baas wil meer weten over privéleven werknemer

Werkgevers raken steeds meer betrokken bij het privéleven van hun personeel. Ze denken te kunnen bijdragen aan een goede balans tussen werk en privé van hun werknemers en zo bijvoorbeeld te voorkomen dat personeel in de Ziektewet belandt.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener 365/Zin onder ruim zeshonderd werkgevers en ruim 1600 werknemers. Volgens driekwart van de werkgevers is informatie over het privéleven van hun werknemers relevant.

Wel zijn ze nog vaak huiverig met het stellen van vragen aan hun werknemers, omdat ze denken dat ze bemoeizuchtig overkomen. Directeur van 365/Zin Rosé van Velzen vindt dat werkgevers daarvoor niet bang moeten zijn en de dialoog met iedere werknemer moeten aangaan. "Over het algemeen wordt het juist gezien als goed werkgeverschap."

Bij een derde van de werknemers is de combinatie tussen werk en privé niet in balans. Gespannenheid door het privéleven komt bij een kwart van de werknemers voor. Een derde van de werknemers geeft aan gespannen te zijn door werk.

Haagse buschauffeur gaat fietsster te lijf

Een 37-jarige buschauffeur uit Den Haag heeft maandag in zijn woonplaats een 34-jarige fietsster met haar hoofd tegen de grond geslagen. Ze hadden onenigheid over een verkeerssituatie, meldt de politie dinsdag.

De vrouw fietste rond 17.15 uur over het Prins Bernhardviaduct in haar woonplaats en zag dat de buschauffeur geen voorrang verleende aan een fietser. Ze klopte tegen de bus en riep tegen de chauffeur dat fietsers groen licht hadden. De man stapte hierop uit zijn voertuig, trok de vrouw aan haar haren naar de grond en sloeg haar tot twee keer toe met haar hoofd tegen de grond.

Collega's trokken de chauffeur van de vrouw af, waarna hij weer in zijn bus stapte en weg wilde rijden. Het slachtoffer probeerde dat te voorkomen door voor de bus te gaan staan. Ze werd drie keer zacht door de bus geraakt. Toen een omstander de vrouw uiteindelijk wegtrok, reed de chauffeur weg. Hij werd later op het busplatform aangehouden.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV vindt dat buschauffeurs die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen laten zien, van de bus geweerd moeten worden om dit soort uitwassen te voorkomen.

[Upd] Interland Engeland-Nederland afgelast

De voetbalwedstrijd woensdag tussen Engeland en Nederland wordt mogelijk afgelast wegens rellen in Londen. Dat berichtten Britse media maandagavond.

In Londen is het sinds zaterdag onrustig, ook in de wijk waar het Wembleystadion staat. Daar zal woensdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland plaats moeten vinden. Twee andere wedstrijden van dinsdag zijn al afgelast.

Update 10:45 uur
De Engelse autoriteiten hebben dinsdagochtend besloten om de oefeninterland tussen Engeland en Nederland af te gelasten. De reden is de ongeregeldheden die Londen al enkele dagen teisteren. Er is voor de wedstrijd geen politie meer beschikbaar.

Voetbal Engeland-Nederland mogelijk afgelast
Voetbal Engeland-Nederland mogelijk afgelast (Foto: ANP)

Del Potro en Tsonga door in Montreal

Jo-Wilfried Tsonga heeft de tweede ronde van het Masters-toernooi van Montreal bereikt. De Fransman (13) versloeg de Italiaan Fabio Fognini in twee sets: 6-4 en 7-6 (0). Tsonga stuit in de volgende ronde op de Australiër Bernard Tomic, die Yen-Hsun Lu eveneens in twee sets de baas was: 7-6 (5) en 6-3.

Ook Juan Martin Del Potro (16) plaatste zich voor de tweede ronde door een eenvoudige zege op Jarkko Nieminen uit Finland: 6-4 en 6-0. De Argentijn treft nu Marin Cilic. De Kroaat rekende af met de Italiaan Andreas Seppi: 7-5 en 6-4.

Vermeer niet bang voor concurrentie

Ajax-doelman Kenneth Vermeer maakt zich geen zorgen over de eventuele komst van NEC-goalie Jasper Cillessen. Volgens Vermeer is iedereen welkom bij de Amsterdammers.

Voor de camera van AjaxTV laat Vermeer weten dat de interesse, die trainer Frank de Boer in Cillessen toont, niet voor gefronste wenkbrauwen zorgt bij de eerste doelman van Ajax. "Het is aan de club om te beslissen of er een doelman moet worden gehaald", laat Vermeer nuchter weten.

Door het vertrek van keeper Maarten Stekelenburg naar AS Roma schoof Vermeer door van tweede naar eerste keus onder de lat bij de landskampioen. Dat De Boer nu op zoek is naar een jonge doelman, die eventueel eerste keus kan worden, maakt Vermeer niet huiverig voor zijn plek.

"Iedereen is welkom", vervolgt de sluitpost. De doelman is niet bezig met een eventuele komst van een keeper. "Ik kijk naar mijzelf", klinkt het zelfverzekerd uit de mond van de 25-jarige keeper.

Vermeer zit sinds 2005 bij de selectie van de Ajacieden en werd tussentijds een jaar verhuurd aan Willem II.

'Schadevergoeding voor Hoogerland'

Johnny Hoogerland krijgt zeer waarschijnlijk een schadevergoeding voor zijn absurde valpartij tijdens de laatste editie van de Tour de France. Dit hebben de organisatie (ASO) en de Franse televisie laten weten.

De Nederlander van Vacansoleil DCM belandde tijdens de negende etappe van La Grande Boucle in het prikkeldraad, nadat hij door een volgauto van de Franse televisie ondersteboven werd gereden. Ook Juan Antonio Flecha (Team Sky) smakte daardoor tegen het asfalt en kwam niet ongeschonden uit de strijd.

Het is nog onduidelijk wat het voorstel precies inhoudt, aangezien er nog geen officieel bericht bij kamp Hoogerland binnen is. "We wachten op stappen van de andere partijen," liet de zaakwaarnemer van de Zeeuw, Aart Vierhouten, weten. "Het woord is ook aan hen. We zullen even geduld moeten hebben, al is dat niet makkelijk. Topsporters hebben nu eenmaal altijd haast."

Mocht het voorstel van de ASO en de Franse televisie onder de maat zijn, dan maakt men alsnog een gang naar de rechter. Vierhouten: "Het strafrechtelijk onderzoek loopt, daar zal veel van afhangen. Er heeft zich ook een Franse advocaat aangemeld die de belangen van Johnny in de gaten houdt. Misschien laten de andere partijen het voor de rechter komen, maar dat lijkt me niet verstandig."


'Schadevergoeding voor Hoogerland' (Foto: Pro Shots)

'Ook Arsenal zet zinnen op Ruiz'

Het heeft er alle schijn van dat Bryan Ruiz tussen twee Londense ploegen kan kiezen. Eerder liet Tottenham Hotspur al weten verregaande interesse in de aanvaller van FC Twente te hebben. Nu zou ook Arsenal achter de diensten van de 25-jarige Costa Ricaan aanzitten.

Het management van Ruiz is al druk in gesprek met Tottenham Hotspur, dat zich overigens nog niet bij FC Twente heeft gemeld. Toch zullen de Tukkers aan een transfer van de aanvaller meewerken. "We hebben vorig jaar de afspraak gemaakt dat hij deze zomer tegen een goede prijs kan vertrekken," liet voorzitter Joop Munsterman aan het Algemeen Dagblad weten.

FC Twente wil ongeveer vijftien miljoen euro voor Ruiz ontvangen. Dit bedrag is voor ploegen als Tottenham Hotspur en Arsenal makkelijk op te hoesten. Van het uiteindelijke bedrag moet nog wel een percentage van twintig procent aan AA Gent worden afgestaan. Dit heeft te maken met een afspraak, die bij de transfer van de Belgische club naar de Eredivisie werd bedongen.

Marvel vs Capcom 3 gespot voor Vita

Het vechtspel Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds komt uit op PlayStation Vita. Op de site van Amazon Frankrijk staat geen verdere info. Opvallend is dat dit spel al begin dit jaar is uitgebracht voor consoles en er een nieuwe versie begin volgend jaar uitgebracht wordt.

Marvel vs Capcom 3 is in februari dit jaar al uitgebracht. Opvallend genoeg is Capcom ondertussen al bezig met Ultimate Marvel vs Capcom 3 met daarin twaalf nieuwe personages en verschillende balansproblemen die opgelost zullen worden in deze versie. Naast deze fighter is op de E3 Street Fighter x Tekken op de PlayStation Vita al aangekondigd, deze komt begin volgend jaar uit. Hierin zal Cole uit inFamous speelbaar zijn.

Marvel vs Capcom 3

Bouma denkt aan vertrek bij PSV

Wilfred Bouma dreigt met een vertrek bij PSV. Dit heeft de verdediger bij zowel trainer Fred Rutten als zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior laten weten. De routinier is absoluut niet te spreken over zijn reserverol bij de Eindhovense club.

"Wilfred heeft vorig jaar een heel traject moeten doorlopen alvorens hij een contract kreeg bij PSV", liet Ploegsma junior in een gesprek met Voetbal International weten. "Hij heeft maanden meegetraind om te bewijzen dat hij fit was. Dat deed hij, omdat hij na jaren blessureleed weer graag wilde voetballen."

"Dat wil hij nu nog steeds," ging de zaakwaarnemer van Bouma verder. "Als dat niet bij PSV kan, dan graag elders. Hij heeft me daarom gevraagd om rond te kijken, want hij heeft geen zin in een vaste plaats op de bank."

De uitspraken van Bouma komen PSV erg slecht uit, aangezien de verdediging van de club op dit moment het zorgenkindje is. Bovendien wordt Erik Pieters in verband gebracht met Newcastle United. De verdediger tekende onlangs een nieuwe overeenkomst, maar slaagde er ook in om een gelimiteerde transfersom op te laten nemen. Mocht een club dit dus op tafel willen leggen, dan is er geen houden meer aan.

Van der Wiel niet bezig met vertrek

Ajax-verdediger Gregory van der Wiel hoop nog lange tijd bij Ajax te blijven. De rechtsback hoopt op nog honderd interlands als Ajacied.

De 25-voudig international wordt bijna iedere transferperiode in verband gebracht met diverse Europese topclubs. Toch denkt de rechtsback zelf dat hij nog jaren in de ArenA blijft spelen. RTV Noord-Holland vroeg aan de verdediger hoeveel interlands als Ajacied hij nog wil spelen. "Honderd, daar ga ik voor", aldus Van der Wiel.

Momenteel bereidt Van der Wiel zich met het Nederlands Elftal voor op de oefeninterland tegen Engeland. Bondscoach Bert van Marwijk riep alle internationals op om zich gisteren te verzamelen in Noordwijk. Morgen speelt Oranje op Wembley een oefenduel tegen The Three Lions.

Of de wedstrijd doorgang kan vinden is nog onduidelijk. Door de ongeregeldheden die momenteel in Londen gaande zijn, moet de Britse Footbaal Association (FA) nog besluiten over de veiligheid van de supporters en teams. Naar verluidt volgt er morgen een definitief besluit.

Van der Wiel niet bezig met vertrek (Foto: Pro Shots)

Waarom gamen leuk is...

We spelen spellen het liefste als we gelijkenissen hebben met het karakter uit de game, is de conclusie van een onderzoek. Het onderzoek was uitgevoerd om te ontdekken waarom gamen leuk is. Daarnaast vinden we het leuk om karakteristieken te bezitten die we normaal niet hebben maar wel willen hebben.

Tijdens het onderzoek werden honderden gamers in een laboratorium bekeken en onderzocht terwijl ze gameden. Daarnaast werden duizenden gamers uit WoW, Sims, Call of Duty en dergelijke gevraagd naar hun mening en gevoel van de game na afloop. 

Het onderzoek zal binnenkort gepubliceerd worden in een document genaamd Getting to the Heart of the Appeal of Video Games.

"A game can be more fun when you get the chance to act and be like your ideal self. The attraction to playing video games and what makes them fun is that it gives people the chance to think about a role they would ideally like to take and then get a chance to play that role.

I was heartened by the findings which showed that people were not running away from themselves but running towards their ideals. They are not escaping to nowhere they are escaping to somewhere."

Fors minder eerstejaars bij Inholland

De Hogeschool Inholland moet het komend studiejaar doen met dertig procent minder eerstejaars studenten. De onderwijsinstelling rekende wel op minder inschrijvingen vanwege alle negatieve publiciteit, maar het aantal nieuwe studenten valt toch tegen. Dat zegt bestuursvoorzitter Doekle Terpstra dinsdag in De Telegraaf.

Volgens Terpstra gaat het om drieduizend tot vierduizend studenten minder. "Het is een behoorlijk aantal. Natuurlijk hadden we een verlies ingecalculeerd, maar die 30 procent is tegenvallend fors." Terpstra kondigt aan dat er gesneden gaat worden in het personeelsbestand.

De school kwam vorig studiejaar veelvuldig negatief in het nieuws vanwege dubieuze afstudeerroutes en omstreden declaraties van ex-bestuurders. Studenten met studievertraging kregen simpele, alternatieve afstudeeropdrachten terwijl bestuurders onderwijsgelden opstreken.


Fors minder eerstejaars bij Inholland (Foto: Novum)

Final Fantasy Versus XIII niet te zien op TGS

Voor de fans die in Tokyo wilden spelen met Final Fantasy Versus XIII komt nu slecht nieuws, de game zal niet verschijnen op de Tokyo Game Show. In een interview heeft Square Enix' Tetsuya Nomura aangegeven dat er al een datum is voor de eerste beelden, maar dat dit niet in september is.

Wanneer de game dan wel getoond gaat worden, is nog onbekend. De fans blijven hopen, want Square Enix heeft vaker aangegeven dat een game niet getoond gaat worden om dan alsnog kleine teasers te geven tijdens evenementen. Final Fantasy Versus XIII gaat verschijnen op PlayStation 3 en mogelijk ook Xbox 360. Er is nog geen datum bekend.

FFVXIII

Man vermoord in Wieringerwerf

Een man van middelbare leeftijd is in de nacht van maandag op dinsdag vermoord in Wieringerwerf. De politie wil nog niet zeggen wat de doodsoorzaak is, maar spreekt van een geweldsmisdrijf. Kort na de vondst van de man werd elders in het Noord-Hollandse dorp een 25-jarige man aangehouden voor de moord.

De politie ging even na middernacht poolshoogte nemen bij een woning aan de Aak, omdat een man ernstig gewond zou zijn geraakt. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Wat de relatie is tussen het slachtoffer en de verdachte is nog onduidelijk.

Poels twee jaar langer bij Vacansoleil

Wout Poels en Vacansoleil zijn mondeling akkoord over een nieuw en verbeterd contract tot en met 2013. De oude verbintenis van Poels loopt tot en met volgend seizoen.

Poels moest dit jaar in de Tour de France ziek opgeven, maar vorige week eindigde hij als vierde in de Ronde van Polen. Normaal gesproken zal hij later deze maand meedoen aan de Ronde van Spanje.

"Ondanks het uitvallen in de Tour verwacht je dat de ploeg een duidelijk signaal afgeeft. Dat is gebeurd. Het was een kwestie van: wat is er voor de ploeg financieel mogelijk en wat is voor Wout acceptabel. De ontwikkeling als renner stond daarbij voorop. Ik denk dat hier sprake is van een win-win-situatie," zo zei Aart Vierhouten, de begeleider van de talentvolle klimmer.

Rotterdam Airport getroffen door stroomstoring

Rotterdam Airport heeft dinsdagochtend te maken gehad met een stroomstoring. Gevolgen voor het vliegverkeer waren er niet direct, omdat het vliegveld door draaide op een noodaggregaat. Dat gold niet voor ongeveer duizend huishoudens en bedrijven in de omgeving. Dat meldt elektriciteitsnetbeheerder Stedin.

De storing ontstond rond 05.30 uur en was om 08.15 uur verholpen. De oorzaak van de stroomuitval is nog niet bekendgemaakt.

Brand bij Sony zal distributie beïnvloeden

Een groot warenhuis in Enfield, Londen heeft flinke schade opgelopen door brand. In het warenhuis worden CD's, DVD's en 'andere content-producten' opgeslagen. Bijna 20.000 m² stond in lichterlaaie de afgelopen dagen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Ook is onbekend of de brand iets te maken heeft met de rellen die de afgelopen dagen zijn uitgebroken. Echter, de kans is klein dat de twee elementen geheel los van elkaar staan. In hoeverre de productie van games beïnvloed gaat worden, is ook niet bekend. 

Sony Fire

Onlusten verspreiden zich over Engelse steden

De golf van geweld en plunderingen in Londen heeft zich nu ook verspreid naar drie andere steden, waaronder Liverpool. In Londen gingen jongeren maandagnacht opnieuw op rooftocht. Zij staken gebouwen, voertuigen en vuilnisbakken in brand, plunderden winkels en bekogelden de politie met flessen en vuurwerk. In enkele districten waar het geweld het hevigst was, zette de politie pantservoertuigen in.

Geïnspireerd door de onlusten in Londen, gingen ook in Birmingham, Bristol en Liverpool jongeren de straat op. De autoriteiten erkenden bijna niet bij machte te zijn om het geweld in te dammen.

Waar eerst gewezen werd naar armoede, bezuinigingen en werkloosheid als onderliggende oorzaken voor de onrust, lijkt het er nu sterk op dat veel jongeren worden aangetrokken door het spannende vooruitzicht van geweldplegingen, vandalisme en plunderingen. "Kom, sluit je aan bij de pret", riep een jongere in de Londense buitenwijk Hackney, waar winkelpuien het moesten ontgelden en auto's in brand werden gestoken.

In sommige wijken konden relschoppers vrijwel ongestraft hun gang gaan. Restaurants en winkels in heel Londen sloten de deuren uit voorzorg eerder.

De chaos verspreidde zich maandagnacht over de hele stad, van de armoedige buitenwijken aan de rand van de stad tot chique buurten als Notting Hill in het centrum. De Londense ambulancedienst zei zestien personen te hebben behandeld. Vijftien van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen. De politie verrichtte 334 arrestaties. Drie personen zijn aangeklaagd voor poging tot moord op een politieagent, die zij in Noord-Londen met hun auto hadden aangereden.

Na het ochtendgloren keerde de rust weer in de Britse hoofdstad. De meeste relschoppers keerden huiswaarts, uit vrije wil of daartoe gedwongen door de politie.

In Birmingham, een kleine 200 kilometer ten noordwesten van Londen, vielen tientallen lieden eveneens winkels aan. De politie arresteerde 35 personen. In Bristol waren honderdvijftig relschoppers op de been en ook in Liverpool werd de confrontatie met de politie gezocht.


Onlusten verspreiden zich over Engelse steden (Foto: Novum)

Nederlander vast in VS wegens handel met Iran

In de Verenigde Staten is zaterdag een 50-jarige Nederlander aangehouden, omdat het Amerikaanse handelsembargo met Iran zou hebben geschonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de VS bekendgemaakt.

De man werd maandag voorgeleid. Hij zou vliegtuigonderdelen en peroxide verkocht hebben aan Iran. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een straf van 20 jaar en een boete van 1 miljoen dollar (ruim 700.000 euro) boven het hoofd.

Amerika heeft sinds jaar en dag een handelsembargo met Iran.

Hiddink dreigt met vertrek uit Turkije

Guus Hiddink stapt op als bondscoach van Turkije als blijkt dat gedurende zijn bewind rond het nationale elftal sprake was van omkoping. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant. Turkije is momenteel verwikkeld in een groot omkoopschandaal rond de hoogste profcompetitie. "Als ik dat merk, is het klaar voor mij."

"Voetbal is de belangrijkste bijzaak in de wereld", zegt Hiddink. "Het is een prachtige grote industrie en er werken veel mensen in, maar dat geeft nog geen vrijbrief om dit soort dingen te doen."

Gerenommeerde clubs als Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas worden verdacht van gesjoemel met wedstrijden. Onder meer de voorzitter van Fenerbahçe en de trainer van Besiktas zitten vast. De aftrap van het voetbalseizoen is door de Turkse voetbalbond met een maand uitgesteld om orde op zaken te stellen.

Hiddink sluit niet uit dat er ook rond 'zijn' elftal is gerommeld. Hij bereid zich momenteel met Turkije in Istanbul voor op een vriendschappelijke interland tegen Estland. "Ik heb ze voorgehouden dat het nu aan hen is, de spelers van het nationale team, om te laten zien dat het Turkse voetbal ook normaal en schoon kan zijn."

Rellen in meer Britse steden

De ongeregeldheden die sinds zaterdag Londen in hun greep houden, breiden zich voor de derde dag op rij verder uit. Niet alleen in Londen werden nieuwe ongeregeldheden gemeld in tot dusver gespaarde buurten, maar ook in Birmingham, Bristol en Liverpool.

Groepen jongeren plunderden winkels en zetten gebouwen in brand. Aanleiding was het aanhouden en fouilleren van een man door de politie maandag. In Birmingham werden 87 arrestaties verricht.

Wat zaterdag begon als een uit de hand gelopen protest tegen politiegeweld, in een reactie op het doodschieten van een man in Tottenham door de politie, heeft zich als een olievlek over Londen en nu ook naar andere steden uitgebreid. Op ruim 20 plaatsen zochten relschoppers maandag de confrontatie met de politie. Voor het eerst was het ook buiten Londen onrustig.

Bewoners van arme wijken zeggen dat de uitzichtloze situatie en hoge werkloosheid al jaren voor sociale onrust zorgen, en dat die nu tot uitbarsting is gekomen. De autoriteiten doen de rellen evenwel af als opportunistisch en crimineel kopieergedrag.

Rellen in meer Britse steden
Rellen in meer Britse steden (Foto: ANP)

Hackers universiteiten voor de rechter

Vijf Nederlandse mannen die in 2008 zijn aangehouden voor computerinbraken in systemen van de Universiteit van Michigan (VS) en universiteiten in een groot aantal West-Europese landen, staan dinsdag voor de rechter in Rotterdam.

De Universiteit van Michigan ontdekte dat indringers op de servers van het computernetwerk een programma hadden geïnstalleerd, waarmee bestanden via het internet konden worden verspreid. Deze software werd gebruikt om illegale kopieën van computerspellen en films te distribueren.

Justitie in Amerika vroeg de Nationale Recherche onderzoek te doen, omdat de inbraken bleken te worden gepleegd vanaf internetadressen in Nederland. Die wist vervolgens de identiteit van de vermoedelijke hacker te achterhalen. Het ging om een indertijd 22-jarige Amsterdammer.

Later arresteerde de politie nog vier verdachten afkomstig uit Sloten, Hengelo, Dokkum en Groningen.

Dirty Dancing krijgt een remake

De filmklassieker Dirty Dancing krijgt een nieuw jasje. Dit heeft Lionsgate gisteren bekend gemaakt. Ook is er al een regisseur aangewezen, namelijk Kenny Ortega.

De oorspronkelijke 'coming of age'-film uit 1987 met de in 2009 overleden Patrick Swayze gaat over een zinderende maar verboden liefde tussen een dansleraar en zijn leerlinge. Mede door de Oscar-winnende soundtrack en rite song (I've Had) The Time Of My Life is de film nog steeds voor velen een zeer geliefde film.

De remake zal nieuwe tracks en nummers uit de jaren '60 bevatten, samen met vernieuwde composities van de oorspronkelijke film. Regisseur Kenny Ortega, bekend van de Michael Jackson-concertdocumentaire This Is It, zal aan het roer staan van de vernieuwde versie van de dansklassieker. Woordvoerder Joe Drake van Lionsgate is erg blij met de vorderingen.

"Het is geweldig om te zien dat een film na 25 jaar nog steeds zoveel liefde krijgt van de fans. Wij denken dat de timing niet beter kon zijn om dit verhaal te moderniseren en we zijn blij dat we Kenny Ortega aan het hoofd hebben staan", aldus Drake.

Dirty Dancing is de meest recente oude dansfilm die een remake krijgt. In october zal de veel vertraagde film Footloose met Kenny Wormald en Julliane Hough gaan draaien. Eerder werd de bekende dansmusical Fame ook herzien, wat in 2009 een enorme flop bleek te zijn.

 

Oh kut, het is af

En dan is het ineens af, na een halfjaar ontroering, gevloek, getier, geprop, gescheur en voorzichtig gejubel. Terwijl ze in Amerika proberen het schuldenplafond hoger te krijgen, zakt hier het plafond naar traag beneden en komen de muren langzaam maar gestaag op me af. In de printer ligt een stapel papier. Het is af. Het allerliefst zou ik de vellen een voor een in de brand steken. Ik doe het niet.
Van beneden haal ik een fles wijn en een nieuw pak sigaretten. Ik ga weer aan mijn bureau zitten. Met de afstandsbediening klik ik de geweldige cd Marbles van Marillion nog eens aan. Dat moet ik nu luisteren, niets anders. Die plaat staat immers aan de basis van dit hele project. Ik schenk me een glas wijn in, steek een sigaret op en grijp het pak papier uit de printer. Oh kut, het is af.

Alle arrestanten Gay Pride vrijgelaten

Geen van de arrestanten die zaterdag werden opgepakt rond de Amsterdam Gay Pride zit meer vast. Sommigen zijn met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd, anderen moeten zich voor de rechter verantwoorden. Dat meldt een woordvoerder van de politie maandag.

De Gay Pride bereikte zaterdag zijn climax met de jaarlijkse botenparade. De meeste mensen werden opgepakt voor het verstoren van de orde. In één geval was sprake van homogerelateerd geweld. Justitie heeft aangekondigd dat tijdens Gay Pride een zerotolerancebeleid voor het discrimineren, bedreigen en mishandelen van homo's geldt. Hierbij worden zwaardere straffen geëist.

De politie meldde eerder al dat het aantal arrestaties meeviel gezien het aantal mensen dat op het evenement af was gekomen. Vorig jaar keken er zo'n 380.000 mensen langs de kant. Dit jaar waren dat er fors meer, hoewel zowel de politie als de organisatie geen schatting van het aantal bezoekers wilde geven.

Rob Geus laat 'ranzig' Spaans zwembad sluiten

Rob Geus is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de sluiting van een Spaans zwembad. Hij reisde voor het SBS-programma Red Mijn Vakantie langs de Spaanse kusten om hotelkamers, zwembaden en buffetten aan een hygiënetest te onderwerpen.

Geus trof in Malgrat de Mar een zwembad aan dat volgens hem te vies was om in te zwemmen. "Dat was zo slecht", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ik heb de kinderen eruit gehaald en gezegd: je mag hier niet meer in zwemmen, het is te gevaarlijk." Volgens Geus was de pH-waarde te hoog en was het zwembad een kweekvijver voor bacteriën. "Daar kun je huidziekten van krijgen, prikkende ogen, zwemmerseczeem", somt hij op. "De volgende morgen hing er een bordje met 'closed'. Dat geeft aan dat ze het ook in Spanje serieus nemen."

De smaakagent, die normaal gesproken keukens test op hygiëne, maakte 'bizarre' dingen mee. "Elke dag dacht ik: hoe kan dit? Dan denk je dat het niet erger kan en word je de volgende dag geconfronteerd met nog meer ranzigheid." Volgens Geus levert alle smerigheid wel interessante beelden op. "Eigenaren raken soms in paniek en dan wordt het spannend. Soms word ik eruit gezet en dat is leuke televisie."

In Red Mijn Vakantie gaat Rob Geus samen met Alberto Stegeman op pad. Terwijl Stegeman gedupeerde vakantiegangers helpt, speurt Geus naar onhygiënische wantoestanden. Het programma wordt vanaf zondag uitgezonden.

Obama: VS blijven land met AAA-status

De Verenigde Staten blijven een land met een AAA-status, zoals het altijd is geweest. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama maandag. Hij toonde zich ongevoelig voor de afwaardering van de Amerikaanse kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Obama probeerde investeerders en de Amerikaanse bevolking gerust te stellen door in zijn toespraak te zeggen dat de leiders van het land slechts 'hun gezond verstand moeten gebruiken' en compromissen moeten sluiten om de schuldencrisis de baas te worden. Hij zei voorts geen kredietbeoordelaar nodig te hebben om vast te stellen dat het Amerikaanse politieke systeem gebreken vertoont.

Obama sprak de hoop uit dat het Congres zich door de beslissing van S&P bewust wordt van het belang snel iets te doen aan de schuldenproblematiek. Hij herhaalde zijn oproep aan het Congres om in september werk te maken van het scheppen van nieuwe banen en de gevolgen van de haperende economie voor Amerikanen te verzachten.

De Amerikaanse president zei voorts dat de financiële markten 'nog altijd geloven dat onze kredietstatus triple-A is'. "Wat een bureau ook mag zeggen, wij zijn altijd een land met een AAA-status geweest en dat zullen we blijven", aldus de president.

Ondanks de toespraak van Obama daalden de beurskoersen maandag fors. De Dow Jones Index sloot de handelsdag af met een verlies van 633 punten op 10.811 punten. De Nasdaq noteerde een verlies van 6,7 procent.


Obama: VS blijven land met AAA-status (Foto: Novum)

Muziekfestival in VS afgelast door storm

Een muziekfestival in een Amerikaans indianenreservaat is zondag afgelast door de extreme weersomstandigheden. Het Shinnecock-reservaat in de staat New York kreeg te maken met zware regenval, waardoor overstromingen en stroomstoringen ontstonden.

Vertegenwoordigers van de stam maakten zich zorgen om de veiligheid en verzochten de organisatie het festival af te gelasten. "Er zijn problemen rond de veiligheid. Door de regen kunnen we de veiligheid van de bezoekers en het personeel niet langer garanderen", zei Frederick Bess tegen de BBC.

Een andere bron van zorg voor de Shinnecock was de staat van het terrein. Door de regen en de vele bezoekers is het veld compleet omgeploegd. In september wordt een grote bijeenkomst voor indianen gehouden in het reservaat. Volgend jaar wil het Escape to New York-festival wel terugkeren naar het reservaat.

Yingluck officieel benoemd tot premier Thailand

Yingluck Shinawatra is maandag door de Thaise koning Bhumibol met een koninklijk besluit officieel benoemd tot premier. Het koninklijk besluit werd voorgelezen op een ceremonie op het hoofdkantoor van haar partij Pheu Thai, waarna Yingluck knielde voor een portret van Bhumibol.

In een korte toespraak zwoer Yingluck hard te werken aan nationale verzoening. Ze benadrukte haar loyaliteit aan de monarchie en zei het koningshuis dankbaar te zijn. Dit was duidelijk bedoeld om critici, die vreesden dat Thaksin Shinawatra, de broer van Yingluck, de monarchie omver wilde werpen, gerust te stellen. Koning Bhumibol verkeert in slechte gezondheid en er is grote onzekerheid over de toekomst van de monarchie.

Yingluck roerde tevens kort een ander omstreden onderwerp aan: de politieke verdeeldheid die ertoe leidde dat Bangkok twee maanden lang het toneel werd van grootschalige antiregeringsdemonstraties door aanhangers van Thaksin. Yingluck zei haar 'kennis, mogelijkheden en wijsheid' te willen gebruiken om 'het land naar vrede en verzoening te leiden'.


Yingluck officieel benoemd tot premier Thailand (Foto: Novum)

Jack Wouterse wil afvallen

Jack Wouterse zou graag wat kilo's kwijtraken. De acteur is naar eigen zeggen ongezond dik. "Ik heb moeite met mijn lichaam."

"Ik wil er iets aan doen", vertelt Wouterse in het VARA-programma Storm op Komst. De acteur stelt steeds meer last te ondervinden van zijn zwaarlijvigheid. "Ik heb last van slijtage en mijn linkerknie is naar de klote."

De 54-jarige Wouterse denkt dat zijn destructieve gedrag hem in de weg staat bij het aanpakken van zijn probleem. "Ik ben iemand die 10 kilo afvalt, en dan gaat het zo goed dat ik weer iets kapot moet maken", legt hij uit. De acteur zegt last te hebben van 'honger en obsessie'. "Ik eet in periodes. Soms heb ik het nodig als drugs. Met roken kun je stoppen, met eten niet. Je hebt regels nodig."

Begin dit jaar werd bekend dat Wouterse 25 jaar verslaafd was aan cocaïne. Hij liet zich daarvoor behandelen in een kliniek in Schotland.

Game of the Decade-toernooi dag 23

Vandaag dag 23 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Burnout 3: Takedown
Burnout 3: Takedown kwam twee jaar na Burnout 2 uit. Alhoewel het recept van Burnout 2 onveranderd bleef werd de game goed ontvangen. De game was erg vermakelijk ook al hield je niet van race-games.

Donkey Kong Country Returns
De Tiki Tak Tribe komt naar het Donkey Kong-eiland. Ze hypnotiseren de dieren op het eiland en willen alle bananen die er te vinden zijn stelen. Donkey Kong kan dit natuurlijk niet laten gebeuren en onderneemt aktie.

Grand Theft Auto: San Andreas
Carl "CJ" Johnson komt na een aantal jaar thuis en ziet dat dingen veranderd zijn. Zijn broertje en moeder zijn dood en zijn levende broer beschuldigt hem dat hij ze in de steek heeft gelaten. CJ wordt langzamerhand terug het leven in geduwd dat hij eerder probeerde te vergeten, het bendeleven.

Lumines
Lumines is een puzzelspel waar licht en geluid een grote rol spelen. Spelers moeten blokjes laten vallen zoals ze in Tetris doen maar bij Lumines zitten er ook nog eens verschillende groottes in de blokken. In het spel kon je verschillende uiterlijken voor de speelvelden kiezen maar elk uiterlijk had ook een eigen soundtrack die ook weer invloed had op het spel.

Ôkami
Ôkami is een Zelda-geïnspireerd spel waarin de speler een wolf genaamd Amaterasu bestuurt. In het spel kan je op pauze drukken en met een borstel verven. Deze feature gebruik je in het spel in gevechten, gewone gameplay en om puzzels op te lossen.

Runaway: A Road Adventure
Brian Basco rijdt bijna een meisje aan dat ergens voor vlucht. Het meisje bezwijkt van de schrik en Basco brengt haar naar het ziekenhuis waar hij leert dat het meisje getuige was van een Maffia-moord. Nu moet Basco vluchten voor zijn leven in deze klassieke adventure-game.

Tales of Symphonia
Tales of Symphonia is het vijfde deel in de Tales-serie. De RPG heeft naast de klassieke RPG-elementen ook enkele andere dingen. Zo kan je voedsel bereiden om je personages te genezen en zijn er via de wereldkaart verschillende komische interacties tussen je partymembers te bekijken als je op de juiste locaties bent.

Viewtiful Joe
De superheld Viewtiful Joe kan als een echte superheld de tijd versnellen of juist vertragen. De aparte grafische stijl in combinatie met de vreemde actie maakten van deze game een cultklassieker. Het spel verscheen in 2003 voor de GameCube en is later geport naar PlayStation 2. Opvolgers zijn verschenen voor PSP en DS.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.