PVV wil debat over 'beerput' Maasstad

De PVV wil na het zomerreces van de Tweede Kamer een debat met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) over de besmettingen met de multiresistente klebsiellabacterie in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dat laat de gedoogpartij vrijdag weten.

Aanleiding zijn nieuwe berichten over de besmetting. Het Algemeen Dagblad schreef vrijdag dat de eerste besmettingen mogelijk al uit maart 2008 dateerden. Het ziekenhuis had toen al meteen groot alarm moeten slaan. Nu bracht het ziekenhuis de besmetting pas in mei van dit jaar naar buiten.

Volgens Tweede Kamerlid Karen Gerbrands (PVV) is er een 'beerput' opengegaan. "Er is gespeeld met mensenlevens en ik wil de onderste steen boven hebben." Een uitbraak als deze mag 'nooit meer voorkomen', stelt zij.

Gerbrands wil daarom de minster aan de tand voelen over het beleid rond dit soort uitbraken. In schriftelijke vragen aan Schippers stelt zij verder dat het ziekenhuisbestuur per direct moet opstappen.

Het Maasstad Ziekenhuis noemt vrijdagmiddag de berichtgeving in het AD 'pertinent onjuist'. Volgens het ziekenhuis wordt ten onrechte gesuggereerd dat met zekerheid is vastgesteld dat de eerste besmetting al in 2008 is aangetroffen. De eerste aangetoonde besmetting dateert van september 2010, aldus de kliniek.


PVV wil debat over 'beerput' Maasstad (Foto: Novum)