"Andere platformen gebruikt voor Wii U-presentatie"

Tijdens de presentatie van gisterenavond waarin de Wii U werd onthuld zagen we onder andere dat games zoals Batman: Arkham City en Darksider 2 hun opwachting zullen maken voor de nieuwste console van Nintendo. De beelden die hiervan in de presentatie te zien waren zijn echter niet door de Wii U gegenereerd.

Reggie Fils-Aime heeft in een interview gezegd dat ze beelden van de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 hebben gebruikt in hun presentatie. Volgens Reggie konden ze niet anders want hun nieuwe console zal pas over een jaar in de winkels liggen.

Toch is hij er van overtuigd dat de games op de Wii U er net zo mooi uit zullen zien als op de PlayStation 3 en Xbox 360. Volgens Reggie was het excuus van developers om hun games niet naar de Wii te brengen het gebrek aan kracht van het apparaat. Dat argument kan nu de deur uit.

"Third party publishers have told us that the reason they couldn’t bring it to our platform was based on the horsepower of the machine. That excuse is gone. So now all of the best content can come to the machine.”

De Wii U is gisteren aangekondigd door Nintendo en belooft krachtiger zijn dan de PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft een controller met een touch-screen. Een volledig overzicht van de Wii U is hier te zien. Voor al het E3 nieuws kunnen jullie hier terecht.

Reggie