Jordan tegen invoering turbomotoren

Eddie Jordan is geen voorstander van de plannen van FIA-president Jean Todt om vanaf 2013 de 2,4 liter V8-motoren in te ruilen voor de 1,6 liter viercylinder turbomotor. Volgens de Ier is de ontwikkeling van de nieuwe krachtbron te duur en levert het te weinig op.

"Ik ben een beetje ouderwets als het om autosport gaat. Ik vind dat het geluid van de motor erg veel toevoegt aan de sport en ben niet zo weg van hoe de turbo klinkt. Daarnaast zijn de kosten van de ontwikkeling van een nieuwe motor enorm, terwijl de Formule 1 juist bezig was om de kosten terug te dringen. Als je vijf voordelen van de turbo kan noemen, wil ik er nog wel een keertje over nadenken, maar ik snap niet waarom je iets zou veranderen wanneer je al iets goeds hebt," zei Jordan tegen GPUpdate.

De voormalig teameigenaar van Jordan en huidig BBC-commentator heeft daarnaast geen hoge pet op van het Kinetic Energy Recovery System. "Ik zeg niet dat dat we KERS weg moeten doen, ik snap alleen niet zo goed wat de meerwaarde van dit systeem is. Volgens mij zorgen de beweegbare achtervleugel en de banden voor meer spanning in de races dan KERS."