Trainer Ferrer vertrekt bij Vitesse

Vitesse zal volgend seizoen verdergaan met een andere trainer. Eigenaar Merab Jordania heeft besloten het doorlopende contract van de huidige trainer Albert Ferrer af te kopen. Reden zijn de teleurstellende resultaten van het afgelopen seizoen.

Eind oktober werd Ferrer naar het GelreDome gehaald. De Spanjaard had totaal geen trainerservaring, maar mocht in Arnhem toch een meerjarig contract tekenen. Zijn taak was om Vitesse naar de top van de ranglijst te brengen, maar deze verwachtingen kon hij geen moment waarmaken. De ploeg, die tussentijds ook flink werd versterkt, eindigde uiteindelijk op de teleurstellende vijftiende plek. Met slechts één doelpunt verschil ten opzichte van Excelsior werd nacompetitie voorkomen.

Jordania heeft daarom besloten het contract van Ferrer af te kopen. Stanley Menzo was afgelopen seizoen één van de assistenten van Ferrer en zou de Spanjaard op kunnen volgen als hoofdtrainer. Naar verluidt staan er ook diverse buitenlandse trainers in de rij om bij Vitesse aan de slag te gaan.