'Transferbudget Vitesse vijftig miljoen euro'

Albert Ferrer mag, mits hij aanblijft als trainer van Vitesse, volgend jaar waarschijnlijk een flink aantal nieuwe spelers verwelkomen in het Gelredome. Voorzitter Merab Jordania maakt naar verluidt vijftig miljoen euro vrij om Vitesse flink te versterken.

Jordania hoop daarmee zijn team dusdanig te versterken om volgend jaar een serieuze gooi te doen naar de prijzen. Eerder gaf de Georgische zakenman al aan dat Vitesse binnen twee jaar mee zal strijden om het landskampioenschap. Johan Derksen liet in het programma Doordekken weten dat de voorzitter een enorm bedrag van vijftig miljoen euro beschikbaar stelt om versterkingen te halen.

Ook afgelopen seizoen werden er diverse versterkingen binnengehaald, maar dit resulteerde niet in het verwachte resultaat. Nacompetitie werd slechts met één doelpunt verschil ontlopen. In de laatste competitiewedstrijd ging Vitesse in eigen huis keihard onderuit tegen Excelsior; 1-4. De Rotterdammers kwamen één treffer tekort om de Arnhemse ploeg te passeren op de ranglijst.