Gascoyne: "Team Lotus gaat met Williams strijd aan"

Team Lotus hoopt in de Formule 1 binnenkort de sprong naar het middenveld te kunnen maken. Volgens de technisch directeur van het Maleisische team, Mike Gascoyne, zal de renstal de strijd aan gaan met onder meer Williams en Sauber. Deze twee renstallen stonden in de afgelopen race het dichtst bij zijn team.

"Ons vizier is gericht op Williams en Sauber, dat zijn de renstallen die we oppikken bij een volgende stap. We hebben enkele grote updates voor de Spaanse Grand Prix, we hebben recent veel progressie geboekt in de windtunnel," zei Gascoyne tegen de BBC. "Helaas is Williams het volgende team waarmee wij de strijd aan denken te kunnen gaan. Ik zeg helaas omdat Williams een geweldige naam en een prachtig team is. Zij staan echter het dichtst bij ons in de buurt. Wij zijn Team Lotus en als we met Williams kunnen racen is dat goed voor ons."

Om wat updates te testen zal Team Lotus op 27 april op het vliegveld in de buurt van Imperial War Museum in Duxford een rechtelijntest uit gaan voeren. Die dag zal er ook een aankondiging over het team worden gedaan. "Het is een ongelofelijk opwindende mededeling over de toekomst van ons team. We kunnen nog niet zeggen wat het precies is, maar het is het absoluut waard om langs te komen op 27 april."