Cruijff wil spoedzitting ledenraad Ajax

Naar aanleiding van de botsing met de clubleiding van Ajax wil Johan Cruijff dat de ledenraad van de Amsterdamse club zo snel mogelijk bij elkaar komt. De 24 leden zouden volgens het ANP volgende week al een spoedzitting moeten houden.

''Daar wordt hard aan gewerkt, maar het is moeilijk om een moment af te spreken dat iedereen beschikbaar is", zegt Keje Molenaar, sinds december in de ledenraad.

Net als de ledenraad heeft ook het bestuur van Ajax baat bij een snelle bijeenkomst van de ledenraad om zoedoende de achterban te informeren over alles wat er speelt. Normaal gesproken zou de ledenraad pas op 30 mei bij elkaar komen.

Daarnaast hebben de supporters van Ajax een gesprek geëist met algemeen directeur Rik van den Boog. "Wij eisen dat Johan Cruijff en Rik van den Boog, ieder met een secondant, in het bijzijn van de Ajax Supporters Delegatie met elkaar om de tafel gaan zitten, net zo lang tot er een werkbaar plan ligt waar alle partijen zich in kunnen vinden en Ajax de toekomst mee in kan", luidt het statement van de fans.