McLaren laat niet achterste van tong zien

Het Formule 1-team van McLaren heeft vandaag bij de presentatie op de Potsdamer Platz niet het achterste van de tong laten zien. Onder het oog van het publiek en pers werd de bolide in elkaar gezet, maar er werd gebruik gemaakt van een motor en uitlaten van plastic.

De concurrenten kregen een afwijkende voorvleugel, L-vormige sidepots en een extra inlaat achter de normale luchtinlaat te zien, maar de onderhuidse zaken blijven voor de concurrentie vooralsnog geheim. "Wees gewaarschuwd: u heeft nog lang niet alles gezien," zei teambaas Martin Whitmarsh vandaag.

"Ik denk dat later zal blijken dat we een aantal zeer interessante oplossingen hebben gevonden voor aerodynamische vraagstukken. Onze ontwerpafdeling heeft enkele geweldige innovaties in petto. Ik vind dat geweldig: de regels blijven hetzelfde, maar we ontdekken toch weer nieuwe dingen," ging de Brit verder.

"Een belangrijk onderdeel van het werk op de fabriek is de concurrentie te snel af zijn. Onze mensen hebben enkele fantastische zaken bedacht. Terwijl de regels op het gebied van de diffuser strakker gelden, vinden we toch nieuwe oplossingen. Dat vraagt om creativiteit en levert een, naar mijn mening, fantastische auto op."

Naar verluidt zal McLaren ook een uitlaatsysteem gaan gebruiken dat lijkt op wat Renault deze week getoond heeft. De komende tests zullen uit gaan wijzen op welke zaken Whitmarsh vandaag met zijn uitspraken doelde.