'McLaren en Mercedes apen Lotus Renault na'

Lotus Renault GP kwam tijdens de eerste wintertest in Valencia met een compleet nieuw uitlaatsysteem op de proppen. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zal McLaren vrijdag een soortgelijk systeem presenteren en ook Mercedes Grand Prix zou het concept inmiddels bestuderen.

Lotus Renault baarde opzien door de uitlaten van de bolide te verstoppen. Deze blijken aan de onderzijde van de voorkant van de sidepots uit te komen en dan de warme lucht naar achteren te blazen, waardoor er een geblazen vloer ontstaat. Dit concept lijkt wat grondeffect te creëeren, waardoor er meer downforce ontstaat.

Red Bull-hoofdontwerper Adrian Newey zegt dat met de huidige regelgeving het lastig is om het ei van Columbus te vinden. Hij zegt er wel klaar voor te zijn om te reageren mocht een van de concurrenten komen met een goed idee. Zo was er vorig jaar de F-duct van McLaren die er voor zorgde dat andere renstallen moeite hadden om het te kopiëren, omdat hun chassis destijds al door de FIA gehomologeerd was.