Landis stopt met wielrennen

Floyd Landis heeft zijn afscheid aangekondigd. De wielrenner slaagt er niet in om een nieuwe werkgever te vinden en heeft besloten zijn fiets aan de wilgen te hangen.

"Ik probeer al vijf jaar mijn plaats in het peloton te heroveren, maar er is geen plaats", lichtte Landis aan de sportzender ESPN toe. "Het bezorgt me meer stress dan me waard is. Er moet meer in het leven zijn dan dit."

Landis schreef de Tour de France in 2006 op zijn naam, maar achteraf bleek dat de Amerikaan gebruik had gemaakt van verboden middelen. Hierdoor kon hij zijn titel inleveren, die vervolgens naar Oscar Pereiro Sio ging. De Spanjaard eindigde in dat jaar op de tweede plaats en had 57 seconden achterstand op de Amerikaan.

In 2010 kwam Landis opnieuw in het nieuws. Zo maakte hij in mei 2010 bekend dat hij een groot gedeelte van zijn carrière doping heeft gebruikt. Daarnaast wees hij met een beschuldigende vinger naar Lance Armstrong, die ook aan de verboden middelen gezeten zou hebben. Dat laatste feit is tot op de dag van vandaag nog niet bewezen.