Beieren wil verbod op Dead Space 2

De lokale overheid van de Duitse deelstaat Beieren heeft een klacht ingediend over het actiespel Dead Space 2. Tijdens een online spel kunnen gamers in de gedaante van monsters andere gamers in de gedaante van mensen vermoorden. De deelstaat vindt dit onacceptabel en wil dat het spel verboden wordt. Dat schrijft de Duitse website pcgames.

Game-uitgever Electronic Arts vindt het belachelijk dat een game met een leeftijdsaanduiding voor spelers van 18 jaar en ouder door de deelstaat Beieren als probleem wordt gezien. "Dergelijke spellen zijn niet bedoeld voor kinderen, maar moeten wel door volwassenen gespeeld kunnen worden", laat een woordvoerder van de uitgever weten. EA wil dertigduizend handtekeningen van Duitse gamers verzamelen om de lokale overheid te laten zien hoe erg hun ideeën indruisen tegen die van het volk.

Electronic Arts is sinds juli in gesprek met de Duitse keuringsdienst USK over het actiespel. De horrorgame Dead Space 2 wordt, dankzij de klacht van de deelstaat, in januari voor de zesde keer gekeurd. Dead Space 2 verschijnt eind januari voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3. Of het spel tegen die tijd ook in Duitsland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.