Ferrari dreigt met vertrek uit Formule 1

Ferrari heeft weer gedreigd met een vertrek uit de Formule 1. Het Italiaanse merk wil vanaf 2013 extra geld zien van de commerciële rechtenhouder van de sport Formula One Management. Wel wil het team uit Maranello Bernie Ecclestone of diens opvolger graag behouden.

Halverwege vorig jaar dreigde Ferrari vanwege een budgetlimiet, samen met de andere teams uit de Formula One Teams Association, te vertrekken uit de sport. Er werd echter alsnog een Concorde Agreement afgeloten, wat de renstallen tot eind 2012 aan de Formule 1 verbindt. De nieuwe kwestie draait om geld.

Investeringsmaatschappij CVC is de eigenaar van FOM en dat is Ferrari-president Luca di Montezemolo een doorn in het oog. Hij wil niet dat de aandeelhouder te veel te zeggen krijgt in de Formule 1. "We zijn op een kruispunt beland," zei de Italiaan die drie opties noemde voor de toekomst.

Di Montezemolo wil een contract voor vijf tot acht jaar sluiten. Hij sluit niet uit daarbij alsnog in zee te gaan met CVC als zij met enkele toezeggingen over de brug komen. Ook is het mogelijk dat de teams op zoek gaan naar een andere promotor die CVC gaat vervangen. Tenslotte kunnen de teams besluiten om alles in eigen hand te nemen en zelf een Formule-klasse te gaan organiseren.