Microsoft ontkent expres Kinect-tekort

Microsoft heeft ontkend dat er artificiële vraag naar Kinect wordt gemaakt door het aanbod expres kort te houden. Neil Thompson, topman van Microsoft UK, zegt dat het simpelweg tijd kost om in een korte periode veel eenheden te produceren van nieuwe technologie.

"Iedereen die nieuwe technologie produceert, vooral in de hardware-business, weet dat dit nooit gepland wordt," vertelt Thompson. "Mensen denken graag dat dit wel zo is, maar het is een bijwerking van nieuwe technologie introduceren. Het kost tijd voordat de productie op schaal is."

Thompson vervolgt dat ze ook wel in februari met de Kinect uit hadden kunnen komen, maar dan zouden ze de kerstperiode op moeten geven. "Het is een fijne balans. We willen mensen het product zo snel mogelijk geven, maar je kunt de fabricatie niet aanzetten alsof het een kraan is, het kost tijd. Als we in februari of maart waren uitgekomen hadden we misschien grotere aantalen gehad, maar dan zouden we kerst moeten missen."

Xbox UK baas Stephen McGill voegt daaraan toe: "Vaak worden lanceringen van nieuwe technologie verspreid over de verschillende regio's, maar met Kinect kwamen we in een periode van drie weken wereldwijd uit. Dat is een gigantische onderneming. Geen enkele regio wordt gestraft."