[Update] Move meer verkocht dan Kinect

[Update 19:17] Een vertegenwoordiger van Sony heeft laten weten dat de Move al 4,1 miljoen verscheept is naar retailers in tegenstelling tot verkocht aan daadwerkelijke gamers. Exacte verkochte aantallen maakt Sony niet bekend. Met dank aan Tom_88 voor het melden.

De PlayStation Move is tot op heden 4,1 miljoen keer over de toonbank gegaan sinds het apparaat in september is uitgekomen. Nadat Microsoft bekend heeft gemaakt dat ze 2,5 miljoen Kinects verkocht hebben, moest Sony natuurlijk ook met harde cijfers komen. Deze cijfers beslaan wel een langere periode op de markt dan Kinect.

De Move verkoopt dus aardig, al gaat hij niet zo snel als de Kinect. Het is ook het vermelden waard dat er waarschijnlijk mensen zijn met meerdere Move-controllers in huis, terwijl je maar één Kinect nodig hebt per Xbox 360, ongeacht het aantal spelers. Gemiddeld is er ongeveer één Move-controller verkocht voor elke tien PlayStation 3-consoles. Sony zegt 41.6 miljoen PS3's verkocht te hebben.

Move kwam wereldwijd uit in het midden van september, met uitzondering van Japan, waar men het apparaat vanaf oktober kon aanschaffen. Sony vertrouwt erop dat de Move goed zal verkopen tijdens het kerstseizoen.