Leekens: "Belgi in 2014 wereldkampioen"

George Leekens ziet de toekomst van het Belgische voetbal rooskleurig tegemoet. De bondscoach van de Rode Duivels is van mening dat het dieptepunt van zijn ploeg achter de rug is. Hij denkt zelfs dat België in 2014 mee kan strijden om de wereldtitel.

Tegenover Gazette des Sports lichtte Leekens zijn doelstellingen met de Belgische ploeg toe: "Ons eerste doel is om over twee jaar in de top dertig van de FIFA-ranking te staan (België bezet nu de 62ste plaats, red.).”

"Ik wil dat we ambitie tonen. Ik zie ons echt wereldkampioen worden in 2014. Waarom niet? In het leven moet je het hoogste nastreven. Als je niet droomt, ben je dood"
, aldus de optimistische bondscoach.

Voorlopig zal het Belgische team alles op alles moeten zetten om het Europees kampioenschap van 2012 te bereiken. De ploeg staat na het 4-4 gelijkspel tegen Oostenrijk op de vierde plaats in Poule A. Duitsland, Oostenrijk en Turkije gaan de ploeg van Leekens voor in deze groep.

"We moeten realistisch zijn. Ik denk dat we 33 procent kans hebben op deelname aan EURO 2012. Die 4-4 zal me altijd bijblijven, het was de meest emotionele wedstrijd in mijn loopbaan", besloot Leekens.