FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 december 2010

Deel overkapping Haagse schaatsbaan stort in

Op de 400 meter schaatsbaan van het sportcentrum De Uithof in Den Haag is zaterdagavond een deel van de overkapping van het binnenterrein van de baan ingestort. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Dat meldde een woordvoerster van de brandweer.

Het zou gaan om een stuk doek van circa veertig vierkante meter. Mogelijk is de overkapping gescheurd doordat er te veel sneeuw op is komen te liggen.

De meeste dromen zijn bedrog

Pieter drukt mij een nieuw biertje in mijn hand. Ik had hem zojuist twintig euro in zijn hand gedrukt om een nieuw rondje bier te gaan halen. Ik had geen zin in nieuw bier, mijn vrienden hadden geen zin om hier nog langer te blijven. Maar waarschijnlijk biedt het nieuwe rondje bier mij wat meer tijd om genoeg moed te verzamelen om haar aan te spreken. En misschien vind ik die moed wel in het nieuwe biertje dat zojuist in mijn handen is gedrukt.

Concert Justin Bieber in drie kwartier uitverkocht

Het optreden dat Justin Bieber eind maart in Ahoy gaat geven is alweer uitverkocht. Het is nog niet bekend of er extra concerten worden ingepland.

De voorverkoop van het concert begon zaterdagochtend om 09.00 uur, drie kwartier later waren de kaartjes uitverkocht. Ook voor het optreden dat Bieber in Antwerpen gaat verzorgen, vlogen de kaarten vrijdagavond de deur uit. In België is daarom een wachtlijst geopend voor eventueel extra beschikbare kaarten of extra optredens. Het populaire tienersterretje komt komend voorjaar voor het eerst naar Nederland.

De 16-jarige Canadees werd onlangs de grote winnaar bij de uitreiking van de American Music Awards. Bieber verzilverde al zijn nominaties en won de prijzen voor Favoriete Artiest, Favoriet Pop/Rock Album, Favoriete Pop/Rock Zanger en Beste Nieuwkomer. Daarmee liet hij artiesten als Eminem en Usher achter zich. Het tieneridool is al meer dan een miljard keer bekeken op videowebsite YouTube. Volgend jaar lente verschijnt er een 3D-bioscoopfilm over het leven van Justin Bieber.

Het optreden in Nederland vindt plaats op 27 maart in de Ahoy in Rotterdam.

Concert Justin Bieber in Ahoy (foto: Novum)

Uitslag FC Twente - De Graafschap

Vanavond stond om 20.45 uur in de Eredivisie het duel tussen FC Twente en De Graafschap op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

FC Twente

2 - 0

De Graafschap

 8' Janssen
 69' Janssen
 
 
 Gele kaart: Brama, (FC Twente),
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.500
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Bengtsson
Brama
Landzaat (Tiendalli/80)
Janssen (Leugers/90+2)
De Jong (Bruggink/88)
Janko
Chadli
  Waterman
Wormgoor
Saeijs
Broekhof
Fränkel
Rose (Overgoor/73)
Meijer
Hersi (Kujala/80)
Jungschläger
De Ridder (Bargas/75)
Poepon

ProRail: storingen nagenoeg verholpen

Op een storing bij Alphen aan den Rijn na, zijn alle storingen aan het spoor zaterdag verholpen. Dat heeft ProRail gemeld.

Wel is er een aangepaste dienstregeling ingesteld voor de Randstad en rijden van en naar Utrecht de rest van de avond alleen stoptreinen, laat de spoorbeheerder weten.

Het treinverkeer ondervond zaterdag grote hinder door sneeuwval. Door wisselstoringen en defecte treinen was er in de Randstad en met name rond Utrecht minder treinverkeer mogelijk.

Spoeddebat

GroenLinks heeft een spoeddebat aangevraagd over de problemen op het spoor. Volgens de partij was er naast alle storingen weer geen goede reizigersinformatie ondanks alle beloftes vooraf.

Fans schieten VVV en ADO te hulp

VVV-Venlo en ADO Den Haag hebben vandaag hulp gekregen van hun fans. De supporters hebben met scheppen de velden in de stadions in Venlo en Den Haag sneeuwvrij gemaakt. Hierdoor hebben de ploegen goede hoop dat morgen de wedstrijden tegen Roda JC en respectievelijk AZ door kunnen gaan.

VVV deed een oproep via de lokale zender, waarna dertig vrijwilligers zich bij het stadion De Koel meldden. Zij hebben naast het veld ook de parkeerplaatsen rond het stadion sneeuwvrij gemaakt. In Den Haag kwam spontaan een ploegje bij het Kyocera Stadion opdraven.

Riesch Vonn wederom te snel af op afdaling

Bij de wereldbekerwedstrijden in Lake Louise skieden de vrouwen voor de tweede dag op rij een afdaling. Net als gisteren bleef Maria Riesch Lindsey Vonn ook vandaag voor.

Gisteren was Riesch 0,12 seconden sneller dan Vonn en vandaag was de voorsprong 0,10 seconden in het voordeel van de Duitse tweevoudig olympisch kampioene. Net als gisteren was het Vonn die de snelste tijd tot dan toe met gemak verbeterde waarna Riesch vervolgens net onder de tijd van Vonn dook.

Swords and Soldiers krijgt Move-support en korting

Ronimo Games heeft een nieuwe patch voor Swords and Soldiers uitgebracht op het PlayStation Network, waardoor je nu je Move-controller kunt gebruiken voor deze cartoony 2D RTS. Je kunt nu je kleine Vikings en Azteken besturen door enkel je hand te bewegen, waar natuurlijk wel een Move-controller in moet zitten.

Ook heeft het bedrijf de game 20 procent korting gegeven om de goed verlopen release op Steam vorige week te vieren. Zo is de game maar $7,99 na de korting.

Wilders spreekt met Lieberman

PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een 'lang en goed gesprek' gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

De PVV-voorman greep de ontmoeting ook aan om Israël te condoleren met de slachtoffers van de brand op de Carmelheuvel in het noorden van Israël. Door de brand zijn al meer dan veertig mensen om het leven gekomen. Wilders en Lieberman kennen elkaar al langer.

Wilders blijft nog even in het Midden-Oosten, waar hij zondag een toespraak zal houden in Tel Aviv. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië 'de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen'.

De PVV-Tweede Kamerleden Wim Kortenoeven en Raymond de Roon vergezellen Wilders tijdens zijn bezoek aan Israël.

Veldhuis wint 100m vlinder op NK kortebaan

Marleen Veldhuis heeft op het NK kortebaan zwemmen de titel gewonnen op de 100 meter vlinderslag. Ze was de sterkste in 58,07.

Daarmee bleef ze Hinkelien Schreuder (58,35) en Willemijn Knot (1.00,13) voor. Inge Dekker, die vorige week nog de Europese titel won op dit nummer, ontbrak in Amsterdam. Bij de mannen was Joeri Verlinden oppermachtig. Hij won de 100 meter vlinderslag in 50,96 noteren. Jurjen Willemsen werd tweede in 53,13.

Succes was er wel voor Schreuder op de 50 rug. Daar won ze in 27,33. Bij de mannen was Nick Driebergen in 24,58 de beste. Op de 200 meter vrij was er succes voor Sharon van Rouwendaal. Bij afwezigheid van Femke Heemskerk won ze in 1.57, 03.

Uitslag PSV - Heracles Almelo

Om kwart voor acht begon de competitiewedstrijd tussen PSV en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag.

PSV

5 - 2

Heracles Almelo

 36' Dzsudzsák
 41' Toivonen
 74' Toivonen
 88' Afellay
 90' Berg
   27' Everton
 62' Everton
 
 Rode kaart: , Reekers (70/2xg) (Heracles Almelo)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.900
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Afellay
Toivonen
Engelaar
Lens (Manolev/68)
Reis (Berg/78)
Dzsudzsák
  Pasveer
Breukers
Reekers
v.d.Linden
Looms
Rienstra
Overtoom (Bannink/78)
Fledderus
Douglas (Te Wierik/73)
Armenteros
Everton (Rendla/85)

Schattige DualShock 3 controller

Sony komt met een nieuwe kleur voor de PS3 DualShock controllers, namelijk 'Candy Pink'.

De draadloze controller heeft natuurlijk alle features die alle DualShock controllers hebben zoals het door kunnen spelen tijdens het opladen. Het enige verschil is natuurlijk de kleur. Deze zal waarschijnlijk bij alle vrouwen en meisjes in de smaak vallen. Wellicht dat sommige heren zich ook aangesproken voelen.

De controller is nog niet te zien op de Nederlandse PlayStation site, maar als de controller uitkomt zal hij waarschijnlijk rond de 55 euro gaan kosten, hoewel dat natuurlijk per winkel iets kan verschillen.

PS3

Heidfeld denkt aan overstap naar DTM

Nick Heidfeld denkt na over een overstap naar het DTM in 2012. De Duitser zit na het huidige Formule 1-seizoen zonder werk en is bij BMW in beeld om daar het DTM-project vorm te gaan geven.

"Ik wil nog absoluut Formule 1 rijden. Een samenwerking met BMW in de DTM is echter iets wat ook geweldig zou zijn," zei Heidfeld tegen Sport Bild. Hij is bij BMW met name in beeld omdat hij in staat is om een auto te ontwikkelen.

Uitslag Schalke 04 -Bayern München

Schalke 04 heeft vanavond een fraaie 2-0 zege behaald op Bayern München. De thuisclub trok het duel na rust naar zich toe.

Bayern München, met Mark van Bommel in de basis, had in de eerste helft de beste scoringskansen. Bastian Schweinsteiger was vlak voor de pauze het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot verdween via Klaas-Jan Huntelaar op de kruising. Daarvoor hield Manuel Neuer de thuisclub op de been met enkele fraaie reddingen.

De tweede helft was een kwartier oud toen Schalke de score opende. Raúl omspeelde doelman Butt, maar zijn inzet werd geblokkeerd. De bal viel echter voor de voeten van Jurado, die via de binnenkant van de paal binnenschoot. Amper tien minuten later tekende Benedikt Höwedes voor de 2-0.

Mario Gomez miste vervolgens nog een grote kans voor Bayern, dat daardoor in Gelsenkirchen tegen de vierde nederlaag van het seizoen aanliep. De ploeg van Louis van Gaal blijft zevende. Schalke 04 krijgt door de driepunter meer aansluiting met de subtop, maar blijft wel vijftiende staan.

Uitslag Ajax - N.E.C. Nijmegen

Om kwart voor zeven begon de competitiewwedstrijd tussen Ajax en N.E.C. Nijmegen. Hieronder vind je de uitslag.

AFC Ajax

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

 76' Mido
   78' Nuytinck
 
 Gele kaart: Özbiliz, (AFC Ajax), Sibum, Schöne, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
Enoh
El Hamdaoui
De Zeeuw (Eriksen/85)
Sulejmani
Mido (De Jong/79)
Özbiliz (Zeegelaar/60)
  Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Amieux
Goossens
Sibum
Schöne (Fejzullahu/90 2)
Zimling
Davids (Chatelle/77)
Vleminckx

Noodweer Venezuela ook politieke strijd

Het reddingswerk voor duizenden Venezolanen, die door hevige regenval en aardverschuivingen dakloos zijn geworden, is verworden tot een politieke strijd tussen tegenstanders en aanhangers van de Venezolaanse president Hugo Chavez.

Het noodweer in het Zuid-Amerikaanse land heeft de afgelopen weken aan zeker 32 mensen het leven gekost. Meer dan vijfduizend Venezolanen zijn ontheemd geraakt, zei minister van Justitie Tareck El Aissami vrijdag. Meer dan zestigduizend mensen zijn ondergebracht in opvangtehuizen, overheidsgebouwen en zelfs in het presidentieel paleis.

Verschillende oppositieleiders beschuldigen de regering er ondertussen van dat de reactie op het noodweer inefficiënt was, waardoor steeds geïmproviseerd moest worden. Ondertussen zegt president Chavez dat zijn tegenstanders politiek gewin willen halen uit de ramp.

Doordat de politieke partijen die voor Chavez aan de macht waren te weinig huizen voor de lage inkomens hebben gebouwd, wonen veel armen in sloppenwijken bij grote steden, aldus de president. "De rijken wonen op grote landgoederen en lieten dit voor het volk achter", zei Chavez tijdens een bezoek aan het arme district Antimano, ten westen van Caracas.

Zijn tegenstanders leggen de schuld voor het woningentekort bij Chavez. De president zou met zijn beleid van onteigening van appartementengebouwen en particuliere bedrijven investeerders afschrikken, waardoor er te weinig woningen zijn gebouwd.

De oppositiepartij Gerechtigheid Eerst merkte op dat veel Venezolanen die in het verleden door overstromingen dakloos raakten nog altijd geen nieuwe woningen hebben gekregen van de regering van Chavez. De president erkende vrijdag dat zijn regering 'fouten heeft gemaakt, maar los van de fouten is er de liefde voor het volk'.

Nieuwe PC-updates Black Ops komen eraan

Treyarch is bezig met een aantal patches voor hun succesvolle first-person shooter Call of Duty: Black Ops. De ontwikkelaar heeft een lange lijst met fixes uitgebracht, waarmee ze naar verluidt bezig zijn. Het gaat hier om de PC-versie van de game. Het is nog niet bekend wanneer en hoeveel patches er komen.

Het is een lange lijst met fixes, dus zet je schrap!

In Progress

  • Added an option to create shaders during load time. This fixes hitching when viewing a new area of the map for the first time on some video cards.
  • Incomplete server browser results.
  • Improvements to Quickmatch results (with better ping and reduced lag)..
  • /connect
  • /reconnect
  • Improved threading performance on computers with only 2 cores.
  • Fixed random freezes in certain computer configurations.
  • Increased reserved slots to 9.
  • Improvements to the spawn system to resolve an issue where negative spawn influencers from specific game events were not always being deleted after the danger had cleared – in some matches, this was causing good spawns to be erroneously flagged by the game as bad spawns, which in turn forced actual bad spawns to get selected later in the match
  • Weekly and Monthly leaderboards will now track all kills, deaths and assists properly (All Time leaderboards were not affected by this)
  • Prevention of killstreak selection getting disabled in Combat Training under rare conditions
  • Array: Added collision to prevent players from partially clipping into a tree
  • Launch: Added collision to prevent players from strafe jumping onto an invisible ledge at the base of the rocket near B3
  • Summit: Added collision to prevent players from jumping to a location outside of the map boundary when in Custom Games where player speed is maxed out
  • Havana: Added collision to prevent players from jumping onto an invisible ledge above a doorway at C2
  • Nuketown: Adjusted a spawn point that would spawn players on top of a mannequin’s head when that mannequin was randomly spawned in that location
  • Launch: User could access a small platform outside of the intended play space below the rocket gantry by jumping to a very specific location; now blocked from access
  • Launch: User could access a small area inside geometry at vents near Dom flag A by going prone and moving around in a very specific location; now blocked from access
  • Some users reported that weapon attachment challenges were not resetting after prestige; now all are guaranteed to clear as soon as selecting the prestige option
  • Radar sweep when there are only 2 players left in One in the Chamber will stop functioning if the 2 players have multiple lives when the sweep starts
  • Villa: User can clip into rock at west edge of grid zone B2 and see through to the other side
  • Crisis: User can clip into LVT between grid zone A3 and B3 and see through to the other side
  • User can get an infinite number of ‘Sam Turret’, ‘Care Package’ and ‘Sentry Gun’ killstreaks (commonly referred to as the “care package glitch”)

Vrouw bekende Mongoolse activist ingerekend

Enkele dagen voor de bekendste activist in Mongolië, Hada, weer op vrije voeten komt, is zijn vrouw gearresteerd en zijn boekhandel gesloten. Dat heeft de zoon van de activist, Wei Lesi, zaterdag gezegd.

Hada is medeoprichter van de Zuidelijke Mongoolse Democratische Alliantie en zit al vijftien jaar in de gevangenis op beschuldiging van separatisme en spionage. Verwacht wordt dat hij donderdag wordt vrijgelaten.

Wei Lesi liet zaterdag weten dat meer dan tien agenten vrijdag een inval hebben gepleegd in de boekhandel van zijn ouders en zijn 55-jarige moeder hebben ingerekend.

Franchitti: "Di Resta beter dan Vettel"

Volgens drievoudig IndyCar-kampioen Dario Franchitti is Paul di Resta beter dan Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel. Helemaal neutraal is Franchitti niet, want hij is een neef van Di Resta.

"Hij heeft zeker de bekwaamheid," zei Di Resta tegen Sport Bild. "Hij is een van de meest getalenteerde rijders die ik ooit gezien heb. Hij versloeg Vettel in de Formule 3 Euroseries in 2006. Sebastian is een goede coureur, maar Paul is beter."

Di Resta werd dit seizoen kampioen in het DTM en wordt nu genoemd als coureur bij Force India voor het seizoen 2011. Dit seizoen is hij bij verschillende races op de vrijdagen al voor het team in actie geweest.

De 24-jarige Schot zelf geeft commentaar in Motorsport-Magazin.com. "Sebastian en ik hebben verschillende malen tegen elkaar gestreden en ik hoop en weet eigelijk wel zeker dat we dit in de Formule 1 voort kunnen zetten."

'VS en Libië ruzieden over uranium'

Libië en de Verenigde Staten hebben vorig jaar een hooglopende ruzie gekregen over de overdracht van de laatste hoeveelheid hoogverrijkt uranium van Libië. Het Noord-Afrikaanse land ontmantelt zijn kernwapenprogramma, maar weigerde de laatste voorraad uranium over te dragen, omdat de beloofde verbeterde betrekkingen met Washington zouden uitblijven.

De ruzie duurde een maand en werd uiteindelijk opgelost toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton haar Libische ambtgenoot telefonisch geruststelde dat de VS vastberaden is de banden met Libië aan te halen. Na dit telefoontje stemde Libië er in december 2009 mee in dat Rusland zijn laatste voorraad uranium meenam.

Het diplomatieke geschil werd geheimgehouden, maar kwam aan het licht door de publicatie van geheime diplomatieke memo's door WikiLeaks. De memo's over de ruzie werden deze week door de Libanese krant Al-Akhbar gepubliceerd.

Het incident geeft de onvoorspelbaarheid weer van Libië, dat zijn imago als paria wil afwerpen en de banden met de VS en de rest van de wereld wil aanhalen, maar zo nu en dan toch nog zijn tanden laat zien.

De memo's tonen tevens aan hoe de VS proberen inzicht te krijgen in de onoverzichtelijke en diffuse Libische politiek. Verschillende memo's speculeren dat de zonen van leider Moammar Gadhafi -Seif al-Islam, Mutassim en Khamis- hun zinnen hebben gezet op de opvolging van hun vader.

"Toenemende rivaliteit tussen de broers is vrijwel onvermijdelijk", staat in een memo uit november 2009. Gadhafi zou geen van zijn zoons naar voren schuiven voor de troonopvolging, maar ieder in gelijke mate behandelen als een verdeel-en-heers-tactiek om te voorkomen dat een van hen de macht grijpt.

Honderden gestrande reizigers op Schiphol

Zo'n vijfhonderd tot duizend gestrande reizigers moeten de nacht doorbrengen op Schiphol. Voor hen zijn bedden paraat. Het vliegverkeer raakte zaterdag ernstig ontregeld door hevige sneeuwval en een wilde staking in Spanje. Zo'n 120 vluchten vielen uit, meldt een woordvoerder van Schiphol.

Zaterdagochtend kwam het vliegverkeer nagenoeg compleet stil te liggen door een sneeuwbui. Daarna konden vliegtuigen weer mondjesmaat opstijgen en landen, maar de vertragingen konden niet meer worden goedgemaakt. Zaterdagavond gaat het ook sneeuwen.

Schiphol hoopt dat zondag alles weer op schema vliegt. De staking in Spanje kwam zaterdagmiddag ten einde. Aangezien elders in Europa ook sneeuwoverlast is, blijft onduidelijk of alles zondag weer volgens schema kan vliegen.

'Geox wil stekker uit wielerploeg trekken'

De nieuwe wielerploeg Geox heeft nog geen meter gereden in het peloton, maar toch denkt de schoenenfabrikant er al aan om te stoppen met de sponsoring van de wielerploeg. De sponsor zou teleurgesteld zijn over het uitblijven van een WorldTour-licentie, aldus La Gazetta dello Sport.

Doordat er onzekerheid is over deelname aan de grote ronden zou het bedrijf twijfelen over het nut van de investering in de ploeg met toppers als Denis Menchov en Carlos Sastre. Volgens La Gazetta zou Geox een clausule in het contract hebben opgenomen, zodat het contract op elk moment kan worden opgezegd, als er geen licentie werd behaald.

[DC] Frankrijk pakt voorsprong na gewonnen dubbelspel

Arnaud Clément en Michael Llodra hebben in Belgrado tijdens de finale van de Davis Cup hun land Frankrijk op een 2-1 voorsprong gezet. In de spannende dubbelspelpartij tegen het Servische koppel Nenad Zimonjić en Viktor Troicki won het Franse duo, na 2-0 in sets achter te hebben gestaan, uiteindelijk in vijf sets; 6-3, 7-6, 4-6, 5-7 en 4-6.

Zimonjić, die vorige week met Daniel Nestor het dubbelspeltoernooi tijdens de ATP World Tour Finals won, en zijn landgenoot Troicki braken het Franse koppel halverwege de eerste set. De Serviërs behielden vervolgens telkens hun service en wonnen daardoor de eerste set met 6-3.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op en uiteindelijk moest een tiebreak beslissing brengen. Daarin trokken de Servische tennissers aan het langste eind en wonnen deze overtuigend met 7-3. Het Franse duo raakte echter niet in paniek en wist in de derde set, bij een stand van 2-3, de Serviërs te breken. Het Franse duo won vervolgens de eigen servicegames en won daardoor de set met 4-6.

Ook in de vierde set wist de Franse ploeg dankzij één break, bij een stand van 5-5, de set te pakken en er zodoende een vijfde en beslissende set uit te slepen. Daarin wist de Franse ploeg al snel een break te pakken en liep daardoor uit naar een voorsprong van 0-2. Ook deze break gaven Clément en Llodra niet meer uit handen en daardoor wist het Franse koppel de vijfde set en tevens de partij te winnen.

Morgen staan de laatste twee enkelspelen op het programma. Rond het middaguur neemt Novak Djokovic het op tegen Gaël Monfils. Mocht Monfils winnen, dan wint Frankrijk de Davis Cup. Verliest hij, dan spelen Janko Tipsarević en Gilles Simon de allesbeslissende vijfde wedstrijd.

Eerste Haagse document op WikiLeaks

Voor het eerst is zaterdag een document van de Amerikaanse ambassade in Den Haag verschenen op klokkenluiderssite WikiLeaks. Het ambassadebericht gaat over de steun van Nederland aan het Kopenhagenakkoord, dat op de klimaattop in de Deense hoofdstad eind vorig jaar werd overeengekomen.

Het stuk dateert van eind januari dit jaar en gaat onder meer over een gesprek met de toenmalige minister van Milieu Jacqueline Cramer. Zij bood de Amerikanen haar hulp aan bij de onderhandelingen over het klimaat en pleitte voor een meer pragmatische opstelling.

WikiLeaks heeft 250.000 Amerikaanse ambassadeberichten in handen, waar er de afgelopen dagen een klein aantal van naar buiten is gekomen. Premier Mark Rutte liet eerder weten dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken de publicaties nauwlettend in de gaten houdt, om berichten onmiddellijk te kunnen analyseren.

Eerste Haagse document op WikiLeaks
Eerste Haagse document op WikiLeaks (Foto: ANP)

De Jongh tweede in veldrit van Boonen

Oud-wielrenner Steven de Jongh is vanmiddag tweede geworden in de door Tom Boonen georganiseerde veldrit voor oud-profs in het Belgische Mol. De Jongh werd na een solo in de finale van de race bijgehaald door drievoudig oud-wereldkampioen Erwin Vervecken die uiteindelijk won.

"Ik wist dat ik hier goed zou rijden omdat ik op de weg de trainingspartner ben van wereldkampioen Zdenek Stybar”, aldus De Jongh na afloop.

Nalatigheid mogelijk oorzaak bosbrand Israël

Nalatigheid is vermoedelijk de oorzaak achter de enorme bosbrand in het noorden van Israël. Brandstichting lijkt niet waarschijnlijk, zei politiewoordvoerder Micky Rosenfeld zaterdag. De bosbrand is de ergste in de geschiedenis van het land.

De brand brak donderdag uit en kostte aan zeker 41 mensen het leven. Honderden hectaren bos gingen in de vlammen op en zeventienduizend mensen werden geëvacueerd.

Ondanks de hulp van brandweerlieden uit het buitenland is de brand in delen van het bos nog altijd niet onder controle, zei Rosenfeld. Zaterdag werden nog eens twee woonplaatsen ontruimd, omdat zij door het vuur worden bedreigd.


Bosbrand Israël mogelijk veroorzaakt door nalatigheid (Foto: Novum)

[WK] Darters naar halve finales

De Nederlandse darters Raymond van Barneveld en Co Stompé hebben in het Engelse Houghton-le-Spring de halve finales van het WK darts voor landenteams bereikt. Nadat Canada eerder werd verslagen, wist Oranje in Poule A van de groepsfase ook van Oostenrijk en Australië te winnen.

 De twee zeges kwamen, net als in het treffen met Canada, niet gemakkelijk tot stand. Tegen de Oostenrijkers had Van Barneveld vijf legs nodig om zich te ontdoen van Maik Langendorf; 3-2. Stompé ging, net als tegen de Canadezen, in het enkelspel onderuit. Mensur Suljovic, kopman van Oostenrijk, was met 3-2 te sterk. In het dubbelspel won Nederland uiteindelijk moeizaam met 3-2 van de Oostenrijkers.

Tegen de Australische ploeg ging het opnieuw niet makkelijk. Van Barneveld trof Paul Nicholson en ook ditmaal had onze landgenoot vijf legs nodig om te winnen; 3-2. Stompé nam het ditmaal op tegen teamcaptain Simon Whitlock. Laatstgenoemde had geen moeite met onze landgenoot en won simpel met 3-0. In het dubbelspel wist het Nederlandse koppel met 3-2 te winnen. Daardoor werd Oranje groepswinnaar en plaatst het zich samen met het Australische team voor de halve finales.

Engeland, topfavoriet voor de eindzege, werd in de aanloop naar de groepsfase al vroegtijdig uitgeschakeld. De ploeg, met de huidige nummers één en twee van de wereldranglijst Phil Taylor en James Wade in de gelederen, verloor met 6-5 van de Spanjaarden.

Oh Oh Cherso met corpsballen komt er niet

Tony, misschien beter bekend onder de naam Sterretje, heeft in een interview met de website FOK.nl gezegd dat er geen vervolg op Oh Oh Cherso met corpsballen zal komen. "Eyeworks heeft tegen me gezegd dat dat helemaal niet waar is", aldus Tony.

Het gerucht ging rond dat het vervolg van Oh Oh Cherso volgend jaar met acht corpsballen zou zijn. Sterretje zelf zou het ook niet zien zitten als dat de razendpopulaire serie zou opvolgen. "Ik ga liever zelf met zeven Amsterdammers op vakantie. Tuurlijk krijg ik het moeilijk, maar denk niet dat zij het makkelijk zouden hebben."

Het is niet bekend wie er dan wel een hoofdrol krijgen in de serie. Het interview met Sterretje is vanaf morgen terug te lezen op FOK.nl.

De Hagenezen van Oh Oh Cherso (Foto: Novum)

Montferland Run afgelast wegens kans op ijzel

De Wincanton Montferland Run in 's-Heerenberg is voor morgen afgelast. De weersomstandigheden maken het te gevaarlijk voor lopers, toeschouwers en vrijwilligers. Er wordt voor morgen ijzel verwacht.

Samuel Wanjiru, de olympisch kampioen op de marathon, was een van deelnemers aan de loop over vijftien kilometer. Hij zou  het onder meer moeten opnemen tegen Patrick Makau die dit jaar de marathon van Rotterdam op zijn naam schreef.

Dick Maas beantwoordde vragen van FOK! users

Vorige week kon je in diverse topics in SHO, FEE en FTR vragen bedenken voor Dick Maas. Uit deze vragen is er een aantal geselecteerd en voorgelegd aan de filmregisseur van de recent uitgekomen film Sint. Hieronder een kleine selectie van de vragen en antwoorden.

Welke scène van de film was het meest moeilijk om te maken?

"Er waren een hoop lastige scènes. Werken met kinderen, dieren en boten zal ik niemand aanraden. De lastigste sequence was ongetwijfeld de dakachtervolging. Dat is een combinatie van live-action, visual effects en 3D animatie. De opnamen bij -20 in de nacht bovenop glibberige Amsterdamse daken waren ook geen pretje."

Is een film kunst of vermaak?

"Het is kunst om te vermaken. Ik wil er geen label opplakken. Ik maak films om mensen te vermaken. Een kunstenaar wil nog wel eens een kunstwerk voor zichzelf maken, ik niet. Als er geen mensen meer naar mijn films gaan, dan hou ik er mee op."

Wat is uw standpunt met betrekking tot filmpiraterij?

"Sinds ik mijn collectie laserdiscs met een waarde van €50.000 de deur uit heb gedaan bij het verschijnen van de dvd, denk ik daar genuanceerd over. Zolang er nog geen manier is om online recente titels tegen een schappelijk bedrag te downloaden, download ook ik illegale kopieën. Veel films die ik wil zien zijn hier niet eens verkrijgbaar, of veel te laat. Gelukkig komt SINT al in Februari op dvd en Blu-Ray, dus is er geen enkele reden om die illegaal te downloaden."

Voor meer vragen en antwoorden kun je een kijkje nemen in dit topic!

Zeehondenproducten uit schappen in Taiwan

Twee grote drogisterijketens in Taiwan stoppen met de verkoop van zeehondenproducten uit Canada. Zij kwamen tot dit besluit nadat 160.000 mensen een petitie hadden ondertekend tegen het gebruik van zeehondenolie. Dat heeft de dierenbeschermingsorganisatie Animal Society of Taiwan zaterdag gezegd.

Dierenbeschermers voerden actie tegen het doden van zeehonden in Canada. Zij wisten veel handtekeningen te verzamelen met het tonen van een video waarop Canadese zeehondenjagers zeehondjes doodknuppelen.

De drogisterijketens besloten hierop producten van zeehondenolie, die in Taiwan gebruikt worden als voedingssupplementen, uit de schappen te halen. De Taiwanese regering weigert vooralsnog zeehondenproducten te verbieden.


Drogisterijketens Taiwan verkopen geen zeehondenproducten meer (Foto: Novum)

[Upd] Osasuna - FC Barcelona gaat door

De competitiewedstrijd tussen Osasuna en FC Barcelona is door de Spaanse voetbalbond van vanavond verplaatst naar morgenmiddag 17.00 uur. Reden is de staking van de luchtverkeersleiders in Spanje.

Door de staking was het onduidelijk of de Catalanen vandaag op tijd in Pamplona zouden arriveren. Om geen enkel risico te nemen reist de selectie van FC Barcelona nu met de trein.

Update 18.14 uur

Het duel tussen Osasuna en Barcelona gaat wel door volgens de clubsite van de Catalanen. De selectie van Barça reist per trein af naar Pamplona. Het duel kan daardoor vanavond gewoon doorgaan. De Spaanse voetbalbond had eerder gemeld dat de competitiewedstrijd van de baan was door het ontregelde vliegverkeer.

Paaseilanders op de vuist met politie

Bewoners van Paaseiland zijn vrijdag op de vuist gegaan met de oproerpolitie, toen de laatste probeerde een huis te ontruimen. Volgens de politie raakten zeventien agenten en acht burgers gewond. De demonstranten zeiden dat negentien burgers gewond zijn geraakt.

De schermutselingen ontstonden toen de politie tien bewoners van het huis wilde uitzetten. De bewoners bezetten het huis sinds zij het in september afpakten van een medewerker van de regering. Bij de schermutselingen zou de politie wapenstokken en rubberen kogels hebben gebruikt.

De officiële naam van Paaseiland, bekend om de grote stenen gebeeldhouwde hoofden, is Rapa Nui. Zo noemen veel eilandbewoners zich ook. Zij weigeren zich te identificeren met Chili, dat het eiland in 1888 annexeerde.

De afgelopen jaren is het toerisme op het eiland toegenomen en daarmee ook de spanningen over de controle over het beperkte grondgebied. Het eiland meet 16 bij 24 kilometer. Steeds vaker nemen de Rapa Nui eigendommen in beslag, die volgens hen generaties geleden illegaal van hun families zijn afgepakt.


Paaseilanders op de vuist met politie (Foto: Novum)

Borussia Dortmund gekroond tot Herbstmeister

Borussia Dortmund heeft zich zaterdag zonder te spelen gekroond tot Herbstmeister in de Duitse Bundesliga. Door een 2-1 nederlaag van FSV Mainz tegen Eintracht Frankfurt kan de ploeg van trainer Jürgen Klopp tot aan de winterstop niet meer achterhaald worden. Voor Dortmund staat er zondag een uitwedstrijd tegen 1.FC Nürnberg op het programma.

Mainz moest in Frankfurt winnen om de druk op Dortmund op te voeren, maar keek na ruim een halfuur tegen een achterstand aan. André Schürrle maakte kort voor rust nog wel gelijk, waarna Theofanis Gekas in de tweede helft de matchwinnaar werd. De topscorer van de Bundesliga benutte zes minuten voor tijd namens Frankfurt een penalty.

Dortmund kan de voorsprong op nummer twee Mainz zondag uitbreiden tot negen punten. Na dit weekeinde staan er in de Bundesliga tot aan de winterstop nog twee speelronden op het programma.


Borussia Dortmund is Herbstmeister 2010

Hemelse snelheid

De Tweede Kamer debatteerde dinsdagavond over de maximumsnelheid. De regeringspartijen willen graag automobilisten de mogelijkheid bieden om op sommige wegen 130 te rijden. De oppositie wil dat niet. En toen was daar ineens Elbert Dijkgraaf van de SGP. "Laat ons allen 135 rijden" sprak hij zalvend. Waaghals dat hij is! Stiekem heeft Elbert al gedroomd over de adrenalinestoot die zo'n ongekende snelheid met zich meebrengt. Een zalig gevoel.

SingStar Guitar

Al jaren kunnen liefhebbers van muziek hun idolen nazingen en naspelen. We noemen een SingStar, een Guitar Hero, een Rock Band. Genoeg mogelijkheden dus. Wil jij echter graag een instrument bespelen en ook nog zingen, dan valt SingStar gelijk af. Wil je daarbij ook nog popnummers zingen, dan blijft alleen Band Hero over en ook die houdt een beetje een rocktint (op de Spice Girls na dan). Gelukkig voor deze mensen komt SingStar nu met een nieuwe game waarbij de gitaar wel gebruikt kan worden: SingStar plus Guitar.

 

 

 

 

 

Mascottes EK voetbal 2012 heten Slavek en Slavko

De mascottes van het Europees kampioenschap voetbal van 2012 in Polen en Oekraïne heten Slavek en Slavko. Het Poolse persbureau PAP maakte vandaag bekend dat dit het resultaat is van een verkiezing via internet.

Vanaf 16 november, toen de poppen werden gepresenteerd, brachten ruim 20.000 mensen hun stem uit. Er kon worden gekozen uit drie combinaties. Slavek en Slavko kon rekenen op 56 procent van de stemmen. Siemko en Strimko en Klemek en Ladko waren de andere twee combinaties.

Een foto van de mascottes vind je hier.

EA gaat minder games maken volgend jaar

EA heeft bekendgemaakt dat zij ongeveer 40 procent minder games wil gaan produceren volgend jaar. Dat heeft directeur John Riccitiello gezegd bij Reuters Global Media Summit. Ze zijn dit van plan, omdat ze kosten willen besparen en de kwaliteit van de games proberen te verhogen.

Dit fiscale jaar gaat EA 35 games uitgeven, in plaats van de 50 van vorig jaar. Volgend jaar zijn ze van plan nog meer te bezuinigen. Riccitiello voorspelt dat EA tussen de 20 en 29 games gaat uitbrengen. De EA-directeur heeft deze week al verscheidene gerelateerde uitspraken gedaan. Zo vertelde hij dat Rock Band-ontwikkelaar Harmonix overnemen 'als een vallend mes willen vangen is' en dat hij geen toekomst meer ziet in skateboardgames.

Leuk of niet, de maatregel zal waarschijnlijk wel zijn vruchten gaan afwerpen. "Ik denk dat we bij de bekende 'hobbel in de weg' komen als we doorgaan zoals nu. Als we nu iets doen, maken we een goede kans om deze te vermijden", aldus Riccitiello.

Onder andere Dead Space 2, Bulletstorm en Battlefield 3 zitten bij de games die EA volgend jaar wil uitbrengen.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_electronic-arts.jpg

Bond eist terugkeer toilet op treinen

Het toilet moet terug op de stoptreinen. Het ontbreken van toiletvoorzieningen op de nieuwe Sprinter-treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is onacceptabel voor treinpersoneel en reizigers. Dit stelt vakbond FNV-Bondgenoten in een brief aan de directie van het spoorbedrijf.

De vervoerder heeft destijds besloten Sprinters zonder toilet te bestellen omdat treinreizigers op korte afstanden vaak geen gebruik van de wc maken en het de NS een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Maar dit is een slecht besluit geweest, aldus de vakbond, die eist dat in de huidige en toekomstige Sprinter-treinen alsnog toiletten komen.

FNV-bondgenoten wijst erop dat NS de klant altijd vooropzet. "Maar u gooit nu voor de klant in hoge nood het toilet op slot", aldus de bond, die stelt dat NS de belangen destijds niet goed heeft afgewogen. De bond wil voor 16 december weten of het spoorbedrijf bereid is de treinen alsnog van toiletten te voorzien, anders zijn 'acties in allerlei vormen' te verwachten.

Vakbond eist terugkeer toilet op stoptreinen
Vakbond eist terugkeer toilet op stoptreinen (Foto: ANP)

Mannen redden bejaarde vrouw uit het water

Twee mannen hebben zaterdag een bejaarde vrouw uit het ijskoude water gered. De 73-jarige vrouw was door gladheid in het water langs de Sluiskant in Leidschendam beland. Een 42-jarige buurtbewoner en een 50-jarige automobilist uit Nootdorp aarzelden geen moment en redden de vrouw uit haar voertuig, zo meldt de politie.

Personeel van de GGD heeft de vrouw een warme deken gegeven. Ze hield geen letsel over aan het incident. De twee mannen werden hartelijk bedankt voor hun kloeke optreden.

[Upd] Excelsior - NAC Breda alsnog afgelast

Ondanks de hevige sneeuwval gaan de wedstrijden in de Eredivisie vanavond door. Achter Excelsior - NAC Breda stond het grootste vraagteken.

Op Woudenstein is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen, maar de club krijgt het veld op tijd sneeuwvrij. In overleg met de club en de KNVB is zaterdagmiddag besloten dat de wedstrijd (19.45 uur) door kan gaan.

Ook bij Ajax is er overlegd. In Amsterdam is een flink pak sneeuw gevallen waardoor het openbaar vervoer zwaar ontregeld is. Omdat het dak in de Amsterdam ArenA dicht is, zijn er geen problemen. Ajax - N.E.C. Nijmegen, aftrap 18.45 uur, gaat dus gewoon door.

Van PSV - Heracles Almelo en FC Twente - De Graafschap zijn geen signalen opgevangen dat de wedstrijden eventueel niet door kunnen gaan. Deze wedstrijden beginnen respectievelijk om 19.45 uur en 20.45 uur.

Update 16.59 uur

Het duel tussen Excelsior en NAC Breda, dat vanavond wordt gespeeld, is alsnog afgelast. Vanmiddag uitte de voorzitter van de Rotterdammers, Simon Kelder, al zijn ongenoegen over de beslissing van de Nederlandse voetbalbond (KNVB).

De bond keurde het veld van Exelsior eerder vandaag goed, maar heeft er nu dus alsnog voor gekozen om het duel af te gelasten.

Opnieuw studentenprotesten

Studenten gaan vrijdag de straat op om te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen in het hoger onderwijs. Onder meer op de Dam in Amsterdam en in Nijmegen en Wageningen vinden demonstraties plaats, meldt de Amsterdamse studentenvakbond ASVA.

"Onderwijs is het fundament van Nederland kennisland, studenten zijn de aanjager van onze economie", zo stellen de studenten. "Al jarenlang is er te weinig geld voor onderwijs. Nog ergere bezuinigingen zijn onacceptabel!" De studenten zijn boos dat het nieuwe kabinet de studiefinanciering voor de masterfase alleen nog als lening wil verstrekken en dat het collegegeld omhooggaat naar vijfduizend euro als de studie meer dan een jaar uitloopt.

Maandag demonstreerden zo'n tweeduizend studenten bij het Kamergebouw in Den Haag. Ze droegen spandoeken met teksten als 'Oprutte met je 5000 euro' en 'Studenten zijn de zak'.

'CDA moet minder machtsgericht worden'

De cultuur binnen het CDA kan 'vele malen opener, minder machtsgericht en veel meer ingesteld op het intuïtief vermogen van onze leden'. Dat zei minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zaterdag in de Jacobikerk in Utrecht. Daar vierde haar partij, het CDA, haar 30-jarig bestaan.

De politica van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) was in het verleden ook partijvoorzitter. Als prominent lid van de partij was ze uitgenodigd om tijdens de viering van het jubileum te speechen. "Ik zou allereerst iets willen zeggen over onze partijcultuur", zei ze. "Op dat punt moet het, om met Jan Peter te spreken, anders en beter." Ze erkende dat zij medeverantwoordelijk is voor 'waar de partij nu staat'.

'CDA moet minder machtsgericht worden'
'CDA moet minder machtsgericht worden' (Foto: ANP)

NS heeft grote problemen door winterweer

Alle intensieve voorbereidingen ten spijt kampt de NS door het winterse weer momenteel met een groot aantal storingen. Treinverkeer in het grootste deel van Nederland is flink ontregeld.

Momenteel zijn er onder andere grote problemen rond Schiphol, Eindhoven, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Den Bosch en Rotterdam Centraal. Rond en tussen deze stations rijden fors minder treinen door diverse storingen. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn en tussen Hoorn en Obdam rijden helemaal geen treinen.

Lokaal vervoer

Ook de vervoersmaatschappijen in Den Haag (HTM), Rotterdam (RET) en Amsterdam (GVB) hebben bij het uitvoeren van de dienstregelingen last van het winterweer: In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam rijden bussen en trams met vertraging of niet. De treinen in Noord-Nederland van Arriva rijden vooralsnog wel op tijd, aldus Arriva.

ns

Veel vertraging en minder treinen (Bron: ns.nl)

Doden door vliegtuigongeluk Moskou

Zeker twee mensen zijn zaterdag omgekomen, toen een vliegtuig een noodlanding maakte op de luchthaven Domodedovo van Moskou en van de landingsbaan gleed. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaveninspectie tegen het persbureau Interfax gezegd. Tientallen mensen zijn gewond geraakt.

In het toestel, een Toepolev 154 van de luchtvaartmaatschappij Dagestan Airlines, zaten 155 mensen. Het was kort daarvoor opgestegen van een andere luchthaven in Moskou, Vnoekovo, voor een vlucht naar Mineralnie Vody in het zuiden van Rusland. Toen de drie motoren uitvielen, besloot de piloot tot een noodlanding op Domodedovo.

Doden door vliegtuigongeluk Moskou
Doden door vliegtuigongeluk Moskou (Foto: ANP)

'WK Qatar 2022 in januari spelen'

Franz Beckenbauer heeft het idee geopperd om het WK voetbal in Qatar in januari of februari 2022 af te laten werken. Volgens de Duitser wordt zo het probleem van de hoge temperaturen in de zomermaanden omzeild. "Het is een goed alternatief voor de dure klimaatsystemen in de stadions", zegt Beckenbauer in de Duitse krant Bild. "In januari en februari is het lekker vijfentwintig graden. Dat is goed te doen."

"De speelschema's van de grote West-Europese competities moeten omgegooid worden, maar dat moet geen al te groot probleem zijn", vervolgt Beckenbauer. De Duitser zette zijn vraagtekens bij de stemprocedure van de FIFA om donderdag naast het WK van 2018 ook het eindtoernooi van 2022 toe te wijzen. "Dat was een verkeerde beslissing. We hadden dat over moeten laten aan de volgende generatie."

Wel vindt hij dat Qatar een eerlijke kans verdient. "Ook over Zuid-Afrika hadden we onze twijfels, maar dat is een fantastisch toernooi geworden. Qatar won de stemming en moet het voordeel van de twijfel krijgen als eerste gastheer van het WK in het Midden-Oosten."

Beckenbauer mocht donderdag zelf ook stemmen, als lid van het uitvoerend comité van de FIFA. De toewijzingen van Rusland en Qatar hadden hem verrast. "Dat Australië al in de eerste stemronde afviel, verbaasde me enorm. Net als dat bij Engeland gebeurde voor het WK van 2018. Maar met Rusland heeft het sterkste land gewonnen."

[WK] Nederlandse darters verslaan Canada

De Nederlandse darters zijn het Cash Converters World Cup of Darts voor landenteams goed begonnen. Raymond van Barneveld en Co Stompé wisten in het Engelse Houghton-le-Spring de Canadese ploeg met 3-1 te verslaan.

In de openingswedstrijd van de groepsfase mocht Van Barneveld het in zijn enkelspel, dat bestaat uit een best-of-5 legs, opnemen tegen de onervaren Len MacNeil. Barney had totaal geen moeite met zijn Canadese opponent en won simpel met 3-0. Stompé verloor zijn enkelspelpartij echter van oud-wereldkampioen John Part; 2-3.

Daardoor moest het dubbelspel de beslissing brengen. Het duo Van Barneveld/Stompé kwam met 1-2 achter. Mede dankzij twee uitworpen op dubbel tien en een score van 171 van Van Barneveld in de laatste leg, wonnen de Nederlanders uiteindelijk met 3-2. Door de winst kreeg Nederland drie punten, aangezien het winnen van het dubbelspel twee punten oplevert.

In Poule A van de groepsfase van het WK zijn Oostenrijk en Australië de andere tegenstanders.

'Terreurverdachten planden massa-aanslag'

De drie terreurverdachten die vorige maand in Amsterdam zijn opgepakt, hadden plannen voor een grotere aanslag dan de aanslagen in Madrid van 2004, waarbij 191 mensen omkwamen. Dat meldt dagblad Het Parool zaterdag.

Er zouden plannen zijn geweest voor onder meer een aanslag op een trein vol NAVO-soldaten, het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, een vol stadion of een straat met veel joods publiek. Volgens Het Parool blijkt dit uit onderzoek van justitie in België.

De drie zijn opgepakt omdat ze deel zouden uitmaken van een internationaal terreurnetwerk met plannen voor een aanslag in België. Ook in België en Duitsland werden mensen gearresteerd. België heeft gevraagd om de uitlevering van de drie in Amsterdam opgepakte verdachten.

Bij de aanslagen in Madrid ontploften op 11 maart 2004 bommen in vier treinen. Daarbij kwamen 191 mensen om en raakten zo'n tweeduizend mensen gewond.

Spanje kondigt alarmtoestand af

De Spaanse regering heeft in verband met de crisis in het Spaanse luchtverkeer een alarmtoestand afgekondigd. Dat betekent dat Spaanse luchtverkeersleiders verplicht worden weer aan het werk te gaan op straffe van gerechtelijke vervolging. Dat heeft de Spaanse vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba gezegd.

De Spaanse regering hield zaterdag spoedberaad over de crisis. Luchtverkeersleiders in het land meldden zich vrijdag massaal ziek. Zij zijn verwikkeld in een langdurig arbeidsconflict over hun arbeidsvoorwaarden. Na het afkondigen van de alarmtoestand zijn in Barcelona zo'n tien tot vijftien luchtverkeersleiders weer aan het werk gegaan. Datzelfde gebeurde in Madrid.

Honderdduizenden reizigers zijn getroffen door de situatie. Door de actie moesten acht luchthavens, waaronder Barajas, de internationale luchthaven van Madrid, de deuren sluiten. Luchtvaartmaatschappij Iberia heeft al haar vluchten in Spanje tot en met zondagmiddag geannuleerd. Ook veel vluchten vanaf Schiphol naar Spanje zijn geannuleerd. Inmiddels zou van de Canarische Eilanden weer een vliegtuig zijn vertrokken.

De luchtverkeersleiders protesteren tegen maatregelen van de Spaanse regering om luchthavens deels te privatiseren. De regering wil onder meer het bestuur over de luchthavens van Madrid en Barcelona afstoten. Daarnaast zijn de luchtverkeersleiders het oneens over eventuele nieuwe berekeningen van werktijden. De regering wil bovendien de salarissen verlagen van gemiddeld 350 duizend euro per jaar nu naar tweehonderdduizend euro.

Het leger heeft de controle over het Spaanse luchtruim gekregen. Militairen moeten leidinggeven aan de paar luchtverkeersleiders die wel op hun werk zijn verschenen.


(Foto: Novum)

Gebruik telekinetische krachten in The Spire

The Spire is een game die genomineerd is voor de Indie of the Year award. Deze First Person-game lijkt op het eerste gezicht een beetje iets weg te hebben van Half-life 2 of Singularity. Je kunt met een handschoen bepaalde objecten telekinetisch besturen.

De game speelt zich af in 2029. Je wordt wakker als David Samuel Maher, een man die zijn geheugen is verloren, in een gebouw dat diep onder Antarctica begraven ligt. Aan je arm heb je een handschoen die je verschillende dingen op afstand laat oppakken en eventueel ook slopen.

De game ziet er voor een Indie-game erg goed uit. Er is nog geen releasedatum bekend. Bekijk hieronder alvast de eerste trailer.

Voorzitter Excelsior: "KNVB dwingt ons te spelen"

Het duel tussen Excelsior en NAC Breda, dat vanavond wordt gespeeld, gaat vooralsnog door. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) bekendgemaakt na keuring van het veld.

Simon Kelder, directeur van Excelsior, noemt de keuze van de KNVB echter onverantwoord. "We worden gedwongen te spelen, maar de voetbalbond denkt hierbij niet aan de veiligheid van de supporters. Bovendien moeten we enorm veel werk verrichten om het veld in orde te maken. Ze willen de extreme situatie niet inzien."

Bovendien vreest Kelder voor het feit dat supporters niet naar Stadion Woudenstein zullen afreizen. "Deze weersomstandigheden zijn voor supporters natuurlijk erg onaantrekkelijk."

Vanmiddag lag er maar liefst 17 centimeter sneeuw op het veld van de Rotterdamse club. De reglementen van de KNVB schrijven echter voor dat een veld volledig groen moet zijn. Het duel kan overigens alsnog afgelast worden. Vlak voor aanvang van de wedstrijd neemt arbiter Jeroen Sanders een definitief besluit.

Mark van Rijswijk, commentator van Eredivisie Live, plaatste op Twitter een foto van het veld in Rotterdam. Daar voegde hij aan toe dat medewerkers van de club anderhalf uur bezig zijn geweest om één strafschopgebied een beetje sneeuwvrij te maken.

Eto'o maakt kans op vierde onderscheiding

Samuel Eto'o is nog in de race om voor de vierde keer in zijn carrière uitgeroepen te worden tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De spits van Internazionale staat op een shortlist van vijf spelers die de Afrikaanse voetbalbond vandaag bekend heeft gemaakt.

De andere kandidaten zijn Didier Drogba, Salomon Kalou, Seydou Keita en Asamoah Gyan. Op 11 december wordt de lijst teruggebracht naar drie spelers, alvorens de winnaar op 20 december openbaar wordt gemaakt.

Eto'o is de voornaamste kandidaat omdat hij met zijn club Inter in 2010 grossierde in prijzen. Zo werd het landskampioenschap, de nationale beker en de Champions League gewonnen. Hij lijkt in Asamoah Gyan zijn belangrijkste concurrent te hebben. Gyan was een van de uitblinkers in het nationale elftal van Ghana dat op het WK in Zuid-Afrika tot de kwartfinales reikte.

Gyans landgenoot Abédi Pelé (5x) werd in het verleden het vaakst tot Afrikaans Voetballer van het Jaar verkozen. Daarna volgen Eto'o en George Weah met drie onderscheidingen en vervolgens onder meer de winnaar van vorig jaar, Drogba, met twee.

Leekens: "België in 2014 wereldkampioen"

George Leekens ziet de toekomst van het Belgische voetbal rooskleurig tegemoet. De bondscoach van de Rode Duivels is van mening dat het dieptepunt van zijn ploeg achter de rug is. Hij denkt zelfs dat België in 2014 mee kan strijden om de wereldtitel.

Tegenover Gazette des Sports lichtte Leekens zijn doelstellingen met de Belgische ploeg toe: "Ons eerste doel is om over twee jaar in de top dertig van de FIFA-ranking te staan (België bezet nu de 62ste plaats, red.).”

"Ik wil dat we ambitie tonen. Ik zie ons echt wereldkampioen worden in 2014. Waarom niet? In het leven moet je het hoogste nastreven. Als je niet droomt, ben je dood"
, aldus de optimistische bondscoach.

Voorlopig zal het Belgische team alles op alles moeten zetten om het Europees kampioenschap van 2012 te bereiken. De ploeg staat na het 4-4 gelijkspel tegen Oostenrijk op de vierde plaats in Poule A. Duitsland, Oostenrijk en Turkije gaan de ploeg van Leekens voor in deze groep.

"We moeten realistisch zijn. Ik denk dat we 33 procent kans hebben op deelname aan EURO 2012. Die 4-4 zal me altijd bijblijven, het was de meest emotionele wedstrijd in mijn loopbaan", besloot Leekens.

Balotelli op training slaags met Boateng

Mario Balotelli heeft zich weer eens van zijn negatieve kant laten zien. De speler van Manchester City raakte volgens The Guardian op de training slaags met ploeggenoot Jerome Boateng.

Balotelli zou kwaad zijn geworden nadat Boateng een harde overtreding op hem beging. De Italiaan stond vervolgens direct op en maakte meteen zijn ongenoegen over de harde charge richting Boateng kenbaar. Hij besloot het antwoord van de Duitser niet af te wachten en begon te vechten.

Beide vechtersbazen zijn door ploeggenoten enige tijd van elkaar gescheiden, waarna de twee elkaar naderhand een slap handje gaven. Het is niet de eerste keer dat Balotelli, die bekend staat als 'enfant terrible', zich schuldig maakt aan dit gedrag. Eerder dit seizoen pakte hij in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion al een rode kaart, nadat hij een trappende beweging richting een tegenstander maakte.

Hints naar features in Assassin's Creed 3

In een enquête over de volgende game binnen de Assassin's Creed serie van Ubisoft wordt duidelijk gemaakt welke ideeën de makers hebben over een aantal nieuwe features. In de vragenlijst moesten mensen aangeven voor welke features ze het meest voelen. De ideeën die ze voorstelden:

- Een upgrade voor de Assassin's Blade die het free-runnen sneller en vloeiender maakt.
- Een verbeterde Eagle Vision: zie het patrouille pad van bewakers, spot aanwijzing in complexe  puzzels, ontdek wanneer karakters liegen tijdens ondervragingen, etc.
- Een intuïtief gereedschap dat je aangepaste bommen laat maken vele ingrediënten die je in de speelwereld kunt vinden.
- Tactisch gebruik van verschillende soorten bommen bij unieke situaties (smoke, poison, flash, explosieven, etc.).
- Een extra objective waarbij jij en je Assassin's Guild tegen Templars vechten voor de heerschappij over een stad, district voor district.
- Spelen als een nieuwe Assassin, in een andere historische tijdsperiode.
- Een vervolg van Ezio's verhaal als de leider van de Assassins, welke zich buiten Italië afspeelt.
- Nauwere samenwerking tussen alle Assassin's Creed projecten (bv. een actie die je op de Facebook-game maakt heeft invloed op de belevenis op de console; gebeurtenissen die je leest in de comics zullen verband hebben met het verhaal in de games, etc.).
- Online Cooperative Mode.
- Offline Cooperative Mode.
- De aanwezigheid van nieuwe mappen voor de multiplayer.
- Nieuwe karakters voor de Multiplayer met nieuwe skills.
- Een diepere belevenis voor team-based multiplayer (guilds / squads that have common objectives, new tools for clan management, etc.).
- Eigen toevoegingen aan de Multiplayer (logos, avatars, objects, team names, etc.).

Ubisoft heeft al gezegd dat we in 2011 een nieuwe Assassin's Creed kunnen verwachten. Welke ideeën spreken jou het meest aan?

Ezio

Kan WikiLeaks overleven zonder Assange?

Zijn oprichter wordt gezocht, zijn systemen worden aangevallen, zijn bestaan wordt door regeringen in de hele wereld veroordeeld. Maar hoewel de toekomst voor WikiLeaks onzeker is, heeft de website een doos van Pandora geopend, die niet eenvoudig meer te sluiten zal zijn.

"Wat er ook gebeurt met de domeinnaam en de organisatie, het idee dat door WikiLeaks ten uitvoer is gebracht blijft bestaan", zegt Joshua Benton, directeur van het Nieman Journalism Lab. Ben Laurie, expert op het gebied van gegevensbeveiliging en adviseur van WikiLeaks voordat de site in 2006 in de lucht ging, is het daarmee eens.

"Het concept verdwijnt niet. Het is ontzettend moeilijk om dingen af te sluiten als de wil er niet is", zegt hij. "Kijk naar al die andere zaken die mensen niet op internet zeggen te willen -phishing, spam, porno. Het is er allemaal."

Er is weinig bekend over de dagelijkse gang van zaken bij WikiLeaks. Het heeft geen hoofdkantoor, vrijwel geen betaalde medewerkers -eigenlijk alleen een beroemd gezicht, dat van Julian Assange, een 39-jarige Australische hacker zonder vast woon- of verblijfplaats.

Assange, oprichter en hoofdredacteur van WikiLeaks, wordt in Zweden gezocht voor verkrachting en seksuele intimidatie van twee vrouwen. Tegen hem is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd en door Interpol is hij op de lijst van meest gezochte misdadigers geplaatst.

Als hij wordt opgepakt, wacht hem waarschijnlijk een lange juridische strijd tegen uitzetting en kan hij in het ergste geval achter de tralies verdwijnen. Assange ontkent de aanklachten, die volgens zijn advocaat zouden voortkomen uit een geschil over onbeschermde seks, die met wederzijdse toestemming bedreven zou zijn.

De machtigste vijanden van Assange zitten in de Verenigde Staten. Veel Amerikaanse politici zijn allerminst tevreden over de publicatie door WikiLeaks van tal van geheime diplomatieke memo's, nadat eerder al geheime stukken over de oorlogen in Irak en Afghanistan openbaar werden gemaakt.

"Ik ben een soort bliksemafleider geworden", erkende Assange vrijdag in een chatsessie op de website van de Britse krant The Guardian, die met WikiLeaks samenwerkt bij het publiceren van de memo's. "Ieder onderdeel van mijn leven wordt op overdreven wijze aangevallen, maar ik krijg ook buitengewoon veel krediet, wat als een soort balancerende kracht werkt."

Ook binnen zijn organisatie is Assange niet onomstreden. Bij sommige (oud-)collega's heeft hij afgedaan. De voormalige Duitse woordvoerder van WikiLeaks, Daniel Schmitt, publiceert binnenkort een boek over zijn tijd bij de website. Het Duitse tijdschrift Der Spiegel citeerde Schmitt in september toen hij zei dat Assange 'op iedere kritiek reageerde door te zeggen dat ik ongehoorzaam was en ontrouw aan het project'.

Toch erkennen velen dat Assange charisma heeft en een ongekende passie voor wat hij doet. "Je krijgt het gevoel dat je spreekt met een personage uit de 'Matrix'-films", aldus de IJslandse parlementariër Robert Marshall, die Assange sprak ter voorbereiding van wetgeving die van IJsland een vrijhaven voor de persvrijheid moet maken. "Zijn enthousiasme over de vrijheid van meningsuiting en de rechten van journalisten kwam zeer oprecht op me over."

Deze week maakte WikiLeaks enkele honderden documenten openbaar uit een voorraad van een kwart miljoen. Terzelfder tijd werd de website in diverse landen verboden en ondervond WikiLeaks problemen bij het vinden van een domeinnaambeheerder zonder offline te raken. Daarnaast spelen geldelijke problemen. Op de website en via Twitter wordt gevraagd om donaties om 'ons sterk te houden'. PayPal besloot eerder zaterdag wegens 'illegale activiteiten' de rekening van WikiLeaks te annuleren.

Vrijdag dreigde Assange dat in het geval er 'iets met ons gebeurt' de hele reeks van 250.000  memo's in één keer openbaar wordt gemaakt. Het materiaal zou versleuteld zijn doorgestuurd naar 'meer dan honderdduizend mensen'.

Met of zonder Assange, de geest is uit de fles. Zo heeft Schmitt al laten doorschemeren een concurrerende klokkenluiderssite te willen beginnen.

"Anonieme vrijgave van geheim materiaal is makkelijker dan ooit", aldus Steven Aftergood, die namens de Federatie van Amerikaanse Wetenschappers het geheimhoudingsbeleid van de Amerikaanse regering onderzoekt. "De deugden van transparantie en de aansprakelijkheid van de regering worden door meer mensen dan ooit tevoren erkend. Deze twee factoren vormen een fundament voor dit soort activisme."

Benton, van het Nieman Lab, denkt dat het betekent dat regeringen een ander antwoord moeten formuleren dan veroordeling en dreigen met juridische stappen. Hij vergelijkt de gebeurtenissen met het downloaden van muziek, dat wordt veroordeeld door de muziekindustrie, die ondertussen steeds beter beseft dat het mogelijkheden biedt om tegen betaling muziek te downloaden.

"Ze moeten niet denken, 'dit is een tegenstander die we moeten verslaan'. Ze moeten bedenken hoe ze hiermee moeten omgaan", aldus Benton.


Julian Assange (Foto: Novum)

Finaleplaats voor shorttrackvrouwen

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Changchun hebben de Nederlandse shorttrackvrouwen zich geplaatst voor de finale. In de halve eindstrijd werd Nederland tweede achter China.

De strijd tussen de Nederlandse vrouwen, met Annita van Doorn, Jorien ter Mors, Yara en Sanne van Kerkhof, en het Canadese team om de tweede plek was spannend. Nederland zette in de laatste twee ronden de aanval in. De voorsprong die de Nederlandse vrouwen wisten te pakken was genoeg voor de tweede plaats.

Super Mario Bros. krijgt een boek

Voor alle Mario-fans die een gedenkwaardig boek over Mario willen bezitten, heeft Enterbrain een verrassing. Ze brengen namelijk 'Super Mario 25th Anniversary Commemorative Book' uit op 9 december in Japan.

Het 144 bladzijden tellende boek zal een retrospective interview met Shigeru Miyamoto, een collectie van Mario manga, stickers, een poster en een cd met Mario music van de Press Start Symphony of Games bevatten. Als je Japans kunt lezen of het niet erg vindt om een hoop Japans tussen alle Mario pracht te zien, kun je het boek op Amazon Japan pre-orderen voor omgerekend zo'n €7,50 + €33,50 verzendkosten. Zo kost dit boek je in totaal €41,-

mario

Geen giften WikiLeaks meer via PayPal

Wie de klokkenluiderssite WikiLeaks met een gift wil ondersteunen, kan geen gebruik meer maken van de online betaaldienst PayPal. De dochter van de veilingsite eBay deelde mee 'wegens schending van de gebruiksvoorwaarden' de door WikiLeaks gebruikte rekening blijvend te hebben geannuleerd. PayPal wil niet meewerken aan 'illegale activiteiten'.

Volgens de oprichter van de klokkenluiderssite, Julian Assange, heeft WikiLeaks voor zijn voortbestaan elk jaar ten minste 200.000 dollar (bijna 150.000 euro) aan giften nodig. Het Duitse weekblad Focus meldde dat WikiLeaks 15.000 euro heeft ontvangen, sinds de site bijna een week geleden met de publicatie van geheime documenten van Amerikaanse ambassades is begonnen.

Nerlinger: "Landstitel niet haalbaar"

Christian Nerlinger legt de druk bij het winnen van de Bundesliga op de schouders van Dortmund. De sportief directeur van Bayern München gaat niet meer uit van een nieuwe landstitel.

"De achterstand van veertien punten op Borussia Dortmund is onacceptabel. Het doet me daarom deugd dat de fans nog altijd achter de trainer en spelers staan", aldus Nerlinger in het Duitse Bild. "Zij hebben er zelden zo goed voor gestaan. De druk ligt volledig bij Borussia."

Hack mensen, mechs en monsters met Mindjack

Square Enix, uitgever van de Final Fantasy-serie, wil graag laten zien dat ze meer kunnen dan alleen RPG's maken. Zo hadden ze met Dirge of Cerebrus al een stapje binnen het shooter-genre gezet. Met Gun Loco zijn ze van plan een over de top arcade shooter neer te zetten, maar met Mindjack lijkt het meer de serieuze kant op te gaan.

In deze cyberpunk shooter zijn er twee grootmachten die oorlog met elkaar voeren. Hiervoor gebruiken ze onschuldige burgers, machines of gemuteerde dieren door hun hersens te hacken. Hierdoor kan de hacker zijn doelwit besturen alsof het zijn eigen lichaam is. Twee goede vrienden kunnen daardoor ineens elkaars grootste vijanden worden en elkaar afslachten.

Hoe dit te werk gaat kun je zien in de onderstaande trailer.

Stevig hakken in Dynasty Warriors 7-screenshots

Dynasty Warriors 7 is een vervolg op de populaire Hack and Slash-serie en de game wordt wederom ontwikkeld door Japanse ontwikkelaar Omega Force. Uitgever Koei Tecmo is van plan de game 25 maart 2011 uit te brengen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Onlangs heeft Omega Force screenshots vrijgegeven van hun nieuwste game uit de serie. Zo te zien wordt het weer ouderwets hakken in Dynasty Warriors 7. Hieronder in-game screenshots en een aantal renders van personages.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434535_view.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434533_view.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434543_view.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434544_view.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434542_view.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434536_view.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434538_view.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434539_view.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434540_view.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_192227_2132434541_view.jpg

'T. Janssen naar VfL Wolfsburg'

Het is niet ondenkbaar dat Theo Janssen na dit seizoen aan een buitenlands avontuur gaat beginnen. De middenvelder van FC Twente zou volgens de Twentsche Courant Tubantia in de belangstelling staan van VfL Wolfsburg.

Mocht de transfer van Janssen naar VfL Wolfsburg worden beklonken, dan wordt de speler herenigd met Steve McClaren. De Brit stond enkele seizoenen bij de Tukkers voor de groep, maar vertrok aan het einde van het vorige voetbalseizoen naar Duitsland.

VfL Wolfsburg doet het in de Duitse Bundesliga even wat minder goed, getuige de veertiende plaats.

Clubrecord voor FC Groningen

FC Groningen beleeft een uitstekende eerste helft van het seizoen 2010/2011. De mannen van trainer Pieter Huistra waren in de laatste acht thuiswedstrijden telkens de beste. Daarnaast behaalde de ploeg in de eerste zeventien wedstrijden al 33 punten; een clubrecord.

FC Groningen verloor de laatste thuiswedstrijd in februari. Feyenoord was, dankzij een laat doelpunt van verdediger Ron Vlaar, sterker dan de formatie uit Groningen.

Bijrol voor Nederlandse shorttrackers

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in het Chinese Changchun hebben de Nederlanders geen potten kunnen breken. Op de 1.500 meter bleven Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt in de halve finales steken, net als Jorien ter Mors en Annita van Doorn bij de vrouwen.

Op de 500 meter viel voor WB-debutant Jan-Ebele van den Ree in de series het doek. Van den Ree werd in zijn heat vierde.

Morgen staan Knegt, Ter Mors en Yara van Kerkhof nog op de tweede 500 meter in de kwartfinales.

'Nederland en België willen nu EK 2020'

Nederland en België gaan, na de mislukte poging om het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 binnen te halen, toch proberen een ander groot toernooi binnen te halen; het Europees kampioenschap van 2020.

Volgens Harry Been, CEO van het HollandBelgium-bid, is dit een serieuze optie. "De eisen van de Europese voetbalbond UEFA zijn redelijk en we hebben altijd gezegd dat we ambitieus blijven om grote evenementen te organiseren", aldus Been. Aangezien er al een uitgewerkt plan klaarligt, zal de stap naar een EK een stuk minder groot zijn.

Zo moeten de kleinste stadions bij een EK een capaciteit hebben van 30.000 plaatsen, terwijl bij een WK dit 40.000 plaatsen zijn. Ook zijn er minder speellocaties nodig en zullen de kosten van benodigde investeringen lager zijn. Been besloot: "We zouden het serieus kunnen overwegen."

Nederland en België organiseerden in 2000 ook al gezamenlijk het EK en dit groeide uit tot een groot succes. In 2012 zullen Polen en Oekraïne gezamenlijk het EK 2012 organiseren. Vier jaar later is Frankrijk aan de beurt om het toernooi te houden. In 2013 zal beslist worden wie het EK van 2020 mag binnenhalen.

We didn't start the fire lip dub in WoW

MrZoddiak heeft in Stormwind wel een heel aparte video opgenomen. Het is niet echt een music-video of nagespeeld van een video. Noem het wat je wilt, maar indrukwekkend is het zeker. Terwijl hij met een character door Stormwind loopt, lijkt iedereen die hij tegenkomt We didn't start the fire door Billy Joel te zingen. Kijk hieronder naar deze 'lip dub' in World of Warcraft.

'Milan wil zich versterken met Caracciolo'

Na het wegvallen van Filippo Inzaghi wegens een langdurige knieblessure, gaat AC Milan in de winterstop op zoek naar een nieuwe spits.

Andrea Caracciolo lijkt de beste papieren te hebben om in het shirt van de Italiaanse koploper te gaan spelen. De spits van Brescia moet de vervanger worden van Inzaghi, meldt Voetbal International.

Trainer Massimilano laat weten dat een aanvallende versterking zeker nodig is. "Als wij op alle fronten willen meestrijden om de prijzen, moeten we voldoende alternatieven hebben op elke positie," aldus Allegri. "Achter Zlatan Ibrahimovic hebben we nu geen alternatief."

Boymans denkt aan vertrek bij VVV

VVV-Venlo moet na dit seizoen wellicht op zoek naar een nieuwe spits. Ruud Boymans, clubtopscorer van de ploeg uit Limburg, ziet een vertrek naar het buitenland wel zitten.

Boymans wil graag in Engeland of Duitsland voetballen. "Een buitenlands avontuur zou mooi zijn. Mijn spel past ook wel bij het Duitse of Engelse voetbal, denk ik", aldus de aanvaller tegen Voetbal International.

Het is ook weer niet zo dat Boymans Venlo zomaar gaat verlaten. "VVV is een hele mooie club, maar ik heb ook mijn ambities. Alle opties zijn nog open. Mijn gevoel bij de keuze moet goed zijn."

Boymans scoorde dit seizoen al acht keer en scoorde ook in de laatste zes duels van vorig seizoen vier keer. Daarvoor was het kommer en kwel voor de spits. Lang kampte Boymans met blessureleed.

"Nu heb ik daar geen last van en voel ik het vertrouwen van mijn medespelers en de trainer, waardoor ik hier goed kan presteren." Boymans besloot: "Ik wil eerst de sportieve resultaten met VVV afwachten en dan maak ik een keuze."

Landenteams judo in 2012 naar Brazilië

In 2012 zal in Brazilië het Wereldkampioenschap judo voor landenteams gehouden worden. Dit maakte de internationale judofederatie vandaag bekend.

De stad Salvador zal het evenement over twee jaar mogen organiseren. In 2011 vindt het WK judo voor landenteams plaats in Parijs. Daar zal het Nederlandse vrouwenteam de WK-titel verdedigen, die ze dit jaar wonnen in het Turkse Antalya.

Eerste trailer Back to the Future online

Ontwikkelaar Telltale is momenteel bezig met het maken van een aantal games gebaseerd op Back to the Future-films. Er is reeds een trailer uitgegeven, die een deel van de vijfdelige serie laat zien. Het eerste deel 'It's About Time' zal later deze maand uitkomen.

Een voice-actor die Michael J. Fox perfect kan nadoen, de authentieke stem van Christopher Lloyd als Doc Brown en mooie cartoony graphics. Het ziet eruit als een mooie authentieke game-ervaring van de films. De serie zal worden uitgebracht op de PlayStation 3, PC, Mac en iPad. Hieronder de eerste trailer.

'Schaars ziet Panathinaikos zitten'

Naar alle waarschijnlijkheid zal Stijn Schaars na de winterstop in het shirt spelen van Panathinaikos. De Griekse club meldde zich afgelopen week bij AZ om te praten over de middenvelder. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Schaars grote interesse om de stap richting Griekenland te maken.

Ook AZ zou de transfer positief tegemoet zien, aangezien de ploeg uit Alkmaar de inkomsten hard nodig heeft. Schaars is bij AZ één van de grootverdieners en drukt daarom zwaar op de begroting van de ploeg. Als gevolg van het vertrek van Dirk Scheringa, kreeg de ploeg financieel een flinke klap te vewerken. Als gevolg moet AZ de komende tijd flink bezuinigen.

Het contract van Oranje-international Schaars bij AZ loopt af in 2012. Vorige week werd ook de naam van Theo Janssen in verband gebracht met Panathinaikos. De Griekse club heeft zich echter nog niet gemeld bij FC Twente.

Boer zoekt touw

Met enige regelmaat droom ik dat ik wakker lig. Ik droom dat ik lig te draaien en te malen. En m’n darmen malen dan vrolijk mee. Gorgelende geluiden in de maagstreek vormen de gezamenlijke vooraankondiging van een knetterende climax, die al het leven onder mijn dekbed bedwelmt met een walm die zich het best laat vergelijken met de geur van door de pest aangevreten middeleeuwse lijken.

Brons voor Mulder op sprint

Teun Mulder heeft bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in het Australische Melbourne brons veroverd op de sprint. Mulder pakte gisteren al zilver op het onderdeel keirin.

In de halve finale op de sprint verloor Mulder vandaag van de latere winnaar Shane Perkins. In de strijd om de derde plaats versloeg de Nederlander vervolgens de Japanner Tsubasa Kitatsaru.

Marianne Vos eindigde als zesde op het onderdeel omnium. Het was voor Vos haar eerste optreden op dit onderdeel. Vos sprak al eerder haar ambitie uit voor het omnium, een meerkamp die in 2012 in Londen voor het eerst op het olympische programma staat. Bij de Spelen van 2008 in Beijing pakte Vos nog de titel op de puntenkoers maar dat onderdeel heeft niet meer de olympische status.

Acht landen op Champions Trophy

De wereldhockeybond heeft China en Nieuw-Zeeland aan het deelnemersveld van de Champions Trophy voor vrouwen in Amstelveen toegevoegd. Daarmee komt het aantal deelnemende landen voor het eerst in de geschiedenis van de vrouwentrophy op acht.

Aan de Champions Trophy doen traditioneel zes toplanden mee, die in één poule strijden om twee finaleplaatsen. Dit jaar worden de acht ploegen zeer waarschijnlijk verdeeld over twee poules van vier.

Gastland Nederland, titelverdediger Argentinië, Australië, Engeland, Duitsland en Zuid-Korea waren al zeker van deelname aan het toernooi, dat van 25 juni tot en met 3 juli in het Wagener Stadion wordt gehouden.

'Manchester City gaat bieden op Bale'

Manchester City wil in de winterstop een poging doen om Gareth Bale over te nemen van Tottenham Hotspur. Een bod van 45 miljoen pond gaat binnenkort naar Londen.

Bovendien wil City Joleon Lescott en Emmanuel Adebayor naar Londen sturen. De club wil af van het hoge salaris van beide spelers. De clubleiding van Tottenham is niet van plan om Bale te verkopen. "We degraderen nog eerder dan dat we Gareth verkopen", aldus de club. "Geen zorgen, Gareth gaat nergens heen."

Tottenham heeft zelfs goede hoop dat Bale zijn contract tot de zomer van 2014 gaat verlengen. De club wilde eigenlijk verlengen tot 2016, maar daar had de buitenspeler geen zin in. Daarna zag City mogelijkheden.

Anjema uitgeschakeld op WK squash

Laurens-Jan Anjema heeft tijdens het WK squash in Saudi-Arabië de derde ronde niet weten te bereiken. Onze landgenoot ging in de tweede ronde met 11-7, 11-9 en 11-7 onderuit tegen Hisham Ashour, de nummer 24 van de plaatsingslijst.

Door de nederlaag kwam er voor Anjema, twaalfde geplaatst tijdens het WK, al vroeg een eind aan het toernooi. Vorige maand was de Nederlander tijdens de Dutch Open in de kwartfinales nog te sterk voor Ashour.

Tijdens het Wk werd er veel verwacht van Anjema, aangezien de Hagenaar de laatste maanden goed op dreef was en zich daardoor voor het eerst in zijn loopbaan bij de eerste tien van de wereld schaarde. Hij kon zijn nieuwe status in Al-Khobar echter nog niet waarmaken.

'Honda sprak met Liverpool'

Keisuke Honda speelt mogelijk vanaf 2011 in de Engelse Premier League. Liverpool heeft verregaande interesse in de Japanner, die nu in dienst is van het Russische CSKA Moskou.

Volgens de Limburger zat Honda, oud-speler van VVV Venlo, onlangs al rond de tafel met de ploeg, waar onze landgenoten Ryan Babel en Dirk Kuyt onder contract staan.

Afgelopen vrijdag was Honda op bezoek in Venlo en vertelde aan zijn oud-ploeggenoten dat hij wil vertrekken uit Moskou. Hij was in de buurt van Limburg, aangezien hij een voetbalclinic gaf in het Duitse Düsseldorf.

Team Fortress 2 krijgt een public bèta

Bij het lezen van de titel valt het op dat Team Fortess 2 allang uit is en velen hem waarschijnlijk al bezitten. Vanwaar die bèta dan? Valve heeft aangekondigd dat ze Team Fortress 2 een publieke bèta geven voor het testen van toevoegingen en wat andere dingen. Dit doen ze omdat ze anders gewoonweg niet genoeg data krijgen voor het testen van die nieuwe toevoegingen. De eerste versie van de bèta-cliënt is al beschikbaar via Steam.

De eerste veranderingen zijn onder andere variaties op de Natascha en wat aanpassingen op maps en balans.
De hele lijst vind je hier.

team fortress 2

Bekritiseerde D'Hooghe: "Wel op Lage Landen gestemd"

Michel D'Hooghe heeft met klem tegengesproken dat hij het WK-bid van Nederland en België donderdag in Zürich niet heeft gesteund. Belgische media berichtten zaterdag dat het Belgische lid van het uivoerend comité van de FIFA niet op het bid van de Lage Landen heeft gestemd.

Volgens D'Hooghe is dat niet waar. "Ik heb de Belgisch-Nederlandse kandidatuur gesteund van a tot z. Laat dus duidelijk zijn: ik heb voor het WK van 2018 twee keer voor België en Nederland gestemd", zegt hij tegen de Belgische televisiezender Sporza.

Volgens de 64-jarige Belg heeft een journalist zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd. D'Hooghe had gezegd bij het WK van 2022 wel geluisterd te hebben 'naar zijn hart en geweten'. Voor dat eindtoernooi waren Nederland en België echter niet in de race.

Het WK-bid van Nederland en België kreeg donderdag in de tweede stemronde slechts twee stemmen. Rusland stak met dertien stemmen met kop en schouders boven de rest uit en kreeg het WK van 2018 voor het eerst in de geschiedenis toegewezen. In de eerste stemronde viel Engeland af. Het WK van 2022 ging naar Qatar.

Ajax nog niet financieel gezond

De licentiecommissie van de KNVB heeft Ajax opnieuw ingedeeld in categorie twee. De Amsterdammers hopen in de zomer van 2011 in de veilige categorie drie te zitten.

In categorie twee zitten clubs die door de KNVB niet als financieel gezond worden geregistreerd, maar ook geen bijzonder toezicht nodig hebben.

Ajax heeft geen schulden, maar leed het afgelopen seizoen wel een verlies van 23 miljoen euro. Dat zal volgend seizoen ongetwijfeld veranderen aangezien dan de inkomsten van de Champions League en mogelijk het verkopen van een dure speler mee gaan tellen. Het eigen vermogen is wel positief bij de Amsterdammers.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax hoopt dat de club in de zomer van 2011 in categorie drie plaats zal nemen.

Ajacied Özbiliz wil naar planeet Messi

Ajax-aanvaller Aras Özbiliz wil snel naar de planeet Messi. De buitenspeler, die afgelopen zondag zijn debuut maakte in de wedstrijd tegen VVV-Venlo, zei dat vrijdag in een interview met AT5. Volgens zijn oud-coach bij de A1 Frank de Boer lijkt de voetbalstijl van Özbiliz op die van FC Barcelona-ster Lionel Messi.

De Ajacied is vereerd met de vergelijking, maar blijft bescheiden. "Messi is van een andere planeet." Op de vraag wanneer hij verwacht op de planeet Messi te arriveren, antwoordde de twintigjarige aanvaller. "Ik heb mijn ticket nog niet geboekt, maar ik zoek wel een ticket naar die planeet."

[Gerucht] Angry Birds krijgt Valentijns-update

Het lijkt erop dat Rovio een nieuwe update van Angry Birds gepland heeft voor Valentijnsdag.

Volgens Pocket Gamer komt de volgende update in februari en zal het raken van hartjes extra punten opleveren, dit lijkt op hetzelfde concept als bij de pompoenen in de Halloween-update.

Een nieuwe vogel zal het arsenaal vergroten, maar er zijn daarover nog geen details bekend. Angry Birds-fans pikken deze update waarschijnlijk net zo snel op als de Kerst-update die overigens nu beschikbaar is.

angry birds

Huis The Godfather staat te koop

Het huis dat in 1972 in de film The Godfather werd gebruikt als woning van de familie Corleone staat te koop. De villa in New York moet minstens 2,9 miljoen dollar opleveren.

Het huis telt acht slaapkamers, twee openhaarden en een bar in de kelder. Daarnaast is er een ingebouwd zwembad en een garage waar vier auto's in passen. Het huis en het bijbehorende terrein van zevenduizend vierkante meter werd in veel scènes van de Francis Ford Coppola-film gebruikt. Zo speelt de bekende bruiloftscène zich af in de villa.

Ook de familietaferelen als de vergaderingen en de gezamenlijke maaltijden zijn in de woning opgenomen. Volgens de eigenaar heeft zijn moeder veel voorwerpen uit de maffiafilm bewaard, waaronder de kaarten waar acteur Marlon Brando zijn teksten vanaf las. De buren laten weten dat er nog steeds Japanse toeristen op het huis afkomen om het te fotograferen.

Huis The Godfather te koop (foto: Novum)

The Voice of Holland blijft kijkcijferkanon

The Voice of Holland blijft miljoenen kijkers boeien. Vrijdagavond zagen ruim 2,8 miljoen mensen hoe deelnemers Ray Klaassen en Charlotte ten Brink, waarvan later bleek dat ze moesten vertrekken, zich in het programma staande probeerden te houden.

De TV Kantine is net als voorgaande weken het op één na best bekeken programma, met bijna 2,2 miljoen kijkers. Ook de uitslag van The Voice of Holland blijft een kijkcijferkanon. De latere uitzending van de talentenjacht haalde ruim 1,9 miljoen kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek.

Alleen het Acht Uur Journaal van de NOS trok met 2,1 miljoen kijkers meer belangstelling. RTL 4 blijft daarmee de grote winnaar op de vrijdagavond. De top vijf van best bekeken programma's wordt afgesloten door Goeden Tijden, Slechte Tijden. Zo'n 1,6 miljoen mensen keken naar de serie.

Kijkcijferkanon (foto: Novum)

Murder Your Maker teaset Prototype vervolg

Maak je multifunctionele tentakel-armen maar weer klaar, want Murder Your Maker lijkt te verwijzen naar een nieuw deel van Prototype. In de teaser zie je verschillende afbeeldingen uit New York uit Prototype. De teaser staat op de site van Murder Your Maker. Ook duidt de tekst op de site aan dat er op 11 december, tijdens de Spike Video Game Awards, een aankondiging over deze game komt.

Hieronder kun je het filmpje ook bekijken.

KNMI voorspelt sneeuw en ijzel

Het KNMI voorspelt een weekend vol 'winterse ongemakken'. Zaterdag sneeuwt het in het hele land. Vanaf zaterdagavond kan het gaan ijzelen, wat voor gladheid zorgt.

Zaterdag sneeuwt het overdag in het hele land enkele uren. Vanavond gaat het opnieuw sneeuwen, maar dan harder. De neerslag gaat langzamerhand over in regen en ijzel. In de loop van zaterdag gaat het ook steeds harder waaien, voorspelt het KNMI.

Vrijdag voorspelde het KNMI hevige sneeuwbuien tijdens de avondspits in de Randstad. De ANWB adviseerde mensen daarop eerder van hun werk naar huis te gaan. De sneeuwbuien bleven uiteindelijk uit.

De meeste sneeuw is de afgelopen dagen gevallen in het noorden van Friesland. Daar ligt plaatselijk meer dan twintig centimeter. Ook in de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden heeft het relatief veel gesneeuwd.

Sneeuw, ijzel, regen (foto: Novum)

Beckenbauer: "WK Qatar 2022 in januari spelen"

Franz Beckenbauer heeft het idee geopperd om het WK voetbal in Qatar in januari of februari 2022 af te laten werken. Volgens de Duitser wordt zo het probleem van de hoge temperaturen in de zomermaanden omzeild.

"Het is een goed alternatief voor de dure klimaatsystemen in de stadions", zegt Beckenbauer in de Duitse krant Bild. "In januari en februari is het lekker vijfentwintig graden. Dat is goed te doen."

"De speelschema's van de grote West-Europese competities moeten omgegooid worden, maar dat moet geen al te groot probleem zijn", vervolgt Beckenbauer. De Duitser zette zijn vraagtekens bij de stemprocedure van de FIFA om donderdag naast het WK van 2018 ook het eindtoernooi van 2022 toe te wijzen. "Dat was een verkeerde beslissing. We hadden dat over moeten laten aan de volgende generatie."

Wel vindt hij dat Qatar een eerlijke kans verdient. "Ook over Zuid-Afrika hadden we onze twijfels, maar dat is een fantastisch toernooi geworden. Qatar won de stemming en moet het voordeel van de twijfel krijgen als eerste gastheer van het WK in het Midden-Oosten."

Beckenbauer mocht donderdag zelf ook stemmen, als lid van het uitvoerend comité van de FIFA. De toewijzingen van Rusland en Qatar hadden hem verrast. "Dat Australië al in de eerste stemronde afviel, verbaasde me enorm. Net als dat bij Engeland gebeurde voor het WK van 2018. Maar met Rusland heeft het sterkste land gewonnen."

[WvdW] Voorbeschouwing VVV-Venlo - Roda JC

Dit weekend wordt er weer een speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Komende zondag staat er een onvervalste Limburgse derby op het programma, namelijk het treffen tussen VVV-Venlo en Roda JC. FOK!sport verkoos dit duel tot Wedstrijd van de Week!

VVV-Venlo

VVV-Venlo draait in de competitie erg stroef. De ploeg van trainer Jan van Dijk staat op dit moment op de zeventiende plaats en heeft alleen Willem II nog achter zich staan. De Limburgse formatie won in deze voetbaljaargang pas drie keer (Heracles Almelo, De Graafschap en Willem II) en verloor de dertien andere wedstrijden. Zij slaagden er vooralsnog niet in om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Van Dijk baalde vooral van het feit dat VVV-Venlo zich, vanwege de winterse ongemakken, niet optimaal voorbereidde op de naderende Limburgse clash. De selectie week namelijk elke dag uit naar het Duitse Lobberich. "Het is natuurlijk mooi dat we daar terechtkunnen, maar je kunt erg weinig doen op een veldje van 16 meter. Je kunt niet eens een pass geven over 25 meter of een loopactie doen. Conditioneel en tactisch kun je niets," aldus de oefenmeester. "Op zo’n belangrijke wedstrijd wil je je toch wel graag goed voorbereiden. Tegen Ajax zijn we van systeem geswitcht en daar hadden we graag op voortgeborduurd."


Leemans heeft een Roda JC-verleden....

Voor Kevin Begois, Ken Leemans en Frank van Kouwen is het duel van morgenmiddag extra beladen. Het trio heeft allemaal een verleden, waarbij Roda JC ook voorkomt. De eerstgenoemde is hoe dan ook verzekerd van een basisplaats. Dennis Gentenaar, de andere doelman van de Venlonaren, is geblesseerd en komt voorlopig niet in actie. Daarnaast staat achter de naam van Alax Nkume een vraagteken. Hij heeft last van zijn enkel en is nog onzeker. Tot slot keert Patrick Paauwe weer terug, die vorig weekend geschorst was.

Roda JC

In tegenstelling tot VVV-Venlo draait Roda JC nog altijd prima mee in de Eredivisie. Van de zestien gespeelde wedstrijden wonnen de mannen van trainer Harm van Veldhoven er zeven. Daarnaast werd er ook nog zeven keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Met dit resultaat staat de formatie op dit moment op de zesde plaats en hijgt in de nek van Ajax en AZ, die maximaal drie punten minder hebben.

 

Voor Willem Jansen wordt het morgenmiddag hoe dan ook een bijzondere wedstrijd. De middenvelder van Roda JC, die volgend seizoen voor FC Twente zal spelen, doorliep de gehele jeugdopleiding van de ploeg uit Venlo en speelde zelfs drie seizoenen in het shirt van VVV-Venlo. Hij kwam voor de Venlonaren 93 keer in actie in de Eerste Divisie en trof daarin zestien keer doel.


.... en Willem Janssen een VVV-Venlo-verleden


Van Veldhoven kan komende zondag weer een beroep doen Laurent Delorge. Hij was in de afgelopen periode geblesseerd en miste daardoor onder meer het duel tegen FC Groningen, dat de ploeg uit Kerkrade met 1-0 won. Boldizsár Bodor speelt niet mee, wat overigens ook voor Morten Skoubo geldt. De aanvaller kreeg namelijk een terugval, waardoor hij niet in actie kan komen.

Historie

Komend weekend staat de 23e derby tussen VVV-Venlo en Roda JC op het programma. Als we naar de statistieken gaan kijken, dan heeft de ploeg uit Kerkrade de beste resultsaten behaald. Zij wonnen namelijk dertien keer. De Venlonaren trokken maar twee keer aan het langste eind. Daarnaast werd er ook nog zeven keer gelijkgespeeld.

VVV-Venlo won zijn wedstrijden in de jaren 1979 en 1985. Toen won de formatie, die nu onder leiding staat van trainer Van Dijk, met respectievelijk 2-1 en 1-0. In 2007 werden in de Limburgse derby acht doelpunten gemaakt, waarmee dat treffen het meest doelpuntrijke werd. De uitslag was uiteindelijk in het voordeel van Roda JC, namelijk 3-5.

Laatste vijf edities in Stadion De Koel:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
18/10/2009 Eredivisie VVV-Venlo Roda JC 1-1
02/09/2007 Eredivisie VVV-Venlo Roda JC 3-5
23/04/1994 Eredivisie VVV-Venlo Roda JC 2-2
17/08/1991 Eredivisie VVV-Venlo Roda JC 1-3
20/08/1988 Eredivisie VVV-Venlo Roda JC 2-2

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen VVV-Venlo en Roda JC wordt aanstaande zondag gespeeld. De plaats van handeling is Stadion De Koel, waar om 14.30 uur afgetrapt zal worden. De Limburgse derby staat onder leiding van Richard Liesveld.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.

'Wedstrijd Oranje-Bayern oplossing zaak Robben'

Het einde van de vete tussen de KNVB en Bayern München lijkt in zicht. De Telegraaf meldt zaterdag dat een oefenduel van Oranje met de club van Louis van Gaal een einde moet maken aan de affaire. De opbrengsten van dit duel zouden gedeeld moeten worden. Beide partijen willen het bericht nog niet bevestigen.

De voetbalbond en de Rekordmeister leven sinds het WK voetbal in Zuid-Afrika in onmin, omdat Arjen Robben met een zware blessure terugkeerde in Beieren. Nadat hij in de voorbereiding op Zuid-Afrika een hamstringblessure had opgelopen had hij nooit mogen spelen op het titeltoernooi, vonden de Duitsers.

De Duitse club eist een schadevergoeding voor de lange afwezigheid van de aanvaller, die pas in 2011 zijn rentree kan maken, maar de KNVB weigert die te betalen. Bayern dreigde al naar de rechter te stappen. Verwacht wordt dat er nog dit jaar een oplossing komt.


Au! (Foto: Novum)

PVV screent kandidaten in 'war room'

De PVV van Geert Wilders heeft in Den Haag een 'war room' ingericht waar alle kandidaten voor de provinciale verkiezingen van maart volgend jaar nog eens extra worden gescreend. Dat heeft PVV-Kamerlid Ronald van Vliet gezegd tegen de Limburgse omroep L1.

De PVV wil in alle provincies meedoen, en heeft daarvoor tientallen kandidaten nodig. Naar aanleiding van de recente ophef over het verleden van diverse PVV-Kamerleden wordt van alle kandidaten alsnog een verklaring omtrent het gedrag gevraagd. In de 'war room' zijn PVV-medewerkers fulltime bezig de antecedenten van de kandidaten na te trekken, vooral via Google.

Volgens Van Vliet heeft een aantal mensen zichzelf teruggetrokken als kandidaat. "Omdat ze de PVV geen schade wilden berokkenen of omdat ze in de gaten hadden dat ze anders door de mand zouden vallen."

Van Vliet zei verder dat de PVV in Limburg de grootste partij wil worden. Partijleider Wilders presenteert de Limburgse kandidatenlijst vrijdag. Er staan ruim twintig mensen op.

Suárez heeft spijt van beet in Bakkal

Luis Suárez heeft op zijn website zijn excuses aangeboden voor zijn actie tegen Otman Bakkal. De Uruguayaan beet twee weken geleden in de nek van de Nederlander.

Suárez is net terug van een korte vakantie in Barcelona. De aanvaller van Ajax schaamt zich voor de actie. "Het spijt me voor wat er is gebeurd tegen PSV", zegt Suárez. "Ik wil mijn excuses maken aan Bakkal en aan de supporters van Ajax. Als aanvoerder besef ik dat ik iets deed wat fout is."

De Ajacied werd voor zeven wedstrijden geschorst door de KNVB. Suárez zelf zegt dat hij door de adrenaline zich niet kon inhouden. "Op zo'n moment voel je alleen je hart bonken. Je bent niet in staat na te denken over wat je gaat doen. Maar daarna voel je je slecht en heb je spijt."

"Ik ben heel zelfkritisch. Alles wat ik nu moet doen, is zo hard mogelijk werken", aldus de spits.

Kaddafi liet nucleair afval slingeren

De Libische leider Muammar Kaddafi heeft vorig jaar ruim 5 kilo zwaar giftig nucleair afval in gammele vaten en nauwelijks beveiligd in Libië laten liggen, omdat hij kwaad was op de Verenigde Staten. Het materiaal, het restant van het geannuleerde nucleair programma van het Noord-Afrikaanse land, zou in Rusland worden opgeslagen, maar het vrachtvliegtuig dat het naar dat land zou brengen, vertrok op 25 november leeg.

De reden was dat Kaddafi kwaad was op de Amerikaanse autoriteiten, omdat hij zijn tent niet had mogen opslaan in de New-Yorkse wijk Manhattan. Dat blijkt uit een bericht dat de Amerikaanse ambassade in Tripoli naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington stuurde en dat is gepubliceerd op de klokkenluiderssite WikiLeaks. Dat meldde de krant The New York Times zaterdag.

Kaddafi liet nucleair afval slingeren
Kaddafi liet nucleair afval slingeren (Foto: ANP)

Mogelijk veel Nederlanders in UEFA-elftal

Negen Nederlanders zijn in de race om een plaatsje te veroveren in het UEFA-elftal van 2010. De Europese voetbalbond maakte vrijdag de zestig genomineerden bekend. Daar zitten negen Nederlanders bij. Zeven spelers van het WK-elftal in Zuid-Afrika werden genomineerd. Daarnaast ook de trainers Bert van Marwijk en Louis van Gaal.

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Giovanni van Bronckhorst, Arjen Robben, Dirk Kuyt, Mark van Bommel en Wesley Sneijder zijn namens Nederland de uitverkorenen.

Ook twee spelers uit de Eredivisie zijn genomineerd. Dat zijn Douglas (FC Twente) en Luis Suárez (Ajax).

Woods domineert bij World Challenge

Tiger Woods is bij de World Challenge in Californië weer even dominant als vanouds. De Amerikaanse golfer breidde zijn voorsprong op naaste belager Greame McDowell uit Noord-Ierland vrijdag (lokale tijd) uit naar vier slagen. Woods staat na twee sterke rondes op een totaal van 131 slagen.

Woods, die dit jaar geen enkel toernooi won, blijft kritisch. "Het voelt goed, maar ik raakte de ballen niet zo goed als donderdag. Het putten ging wel veel beter."

Een andere Noord-Ier, Rory McIlroy, deelt in Thousand Oaks de derde plaats met de Brit Luke Donald. Beide spelers hadden voor de eerste twee rondes vijf slagen meer nodig dan Woods.

Ferrer: "We deden alles goed"

Albert Ferrer ging gisteravond voor het eerst onderuit met Vitesse. Zijn ploeg verloor met 4-1 bij FC Groningen. In zijn commentaar na afloop verraste hij zoals Louis van Gaal ooit deed.

Van Gaal stelde na een overduidelijke nederlaag van AZ dat zijn ploeg nog niet eerder zo goed had gespeeld. Ferrer, sinds een paar weken hoofdtrainer van Vitesse, sprak dezelfde woorden in de Euroborg.

"We deden alles goed", zei Ferrer, die doelde op de eerste helft, tegen Eredivisie Live. "We speelden de beste wedstrijd sinds mijn komst en creëerden kansen. Maar in het voetbal win je niet als je geen doelpunten maakt."

"FC Groningen had goede spelers voorin staan en pakte hun kansen", zag Ferrer. "Na de 1-0 lag het bij ons open. Maar ik ben heel blij met de spelers, al lijkt dat moeilijk om te zeggen na een nederlaag. Het gevoel is dat we elke dag beter worden."

Video van nieuwe PlayStation Phone opgedoken

Nadat eerder al foto's en videobeelden waren opgedoken van de PlayStation Phone, is er nu een nieuwe video opgedoken waarin de telefoon duidelijker en beter in beeld te zien is. Een relatief onbekende YouTube-gebruiker heeft de video geüpload waarin duidelijk PlayStation-elementen te zien zijn.

Op het filmpje zijn duidelijk de bekende vier knoppen te vinden, daarnaast ook nog het bekende menu van Sony. Sony heeft nog weinig vrijgelaten over de nieuwe phone. Geruchten gaan dat ze in januari tijdens de Consumer Electrics Show meer nieuws bekend zullen maken.

'Moordenaars vrijuit door geldgebrek'

Tientallen oude moordzaken blijven op de plank liggen. De politie heeft te weinig geld om speciale teams voor 'cold cases' op te richten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag.

De afgelopen jaren zijn de technieken om oude zaken alsnog op te lossen, bijvoorbeeld op het gebied van DNA-onderzoek, sterk verbeterd. Verschillende korpsen hebben desondanks hun plannen voor speciale 'cold case teams' geschrapt, omdat er niet genoeg geld is of omdat de korpsleiding het liever ergens anders aan besteedt.

Alleen Amsterdam en Rotterdam hebben nu zo'n team. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam dringt erop aan dat andere korpsen ook een speciaal team voor oude moordzaken oprichten. Het Rotterdamse team heeft tot nu toe vijf oude moordzaken alsnog opgelost.

Problemen met leidingwater in Maarssen

Duizenden huishoudens in Maarssen en omgeving hebben zaterdagochtend zonder leidingwater gezeten. De oorzaak was een breuk in de waterleiding. Dat heeft waterbedrijf Vitens gemeld.

De breuk werd vroeg in de ochtend ontdekt en is mogelijk ontstaan als gevolg van de vorst. Na enkele uren waren medewerkers van Vitens erin geslaagd de leiding aan beide kanten van de breuk af te sluiten, meldde een woordvoerder. Het water stroomt daardoor niet langer weg, maar zoekt een andere route.

Er kan tijdelijk bruin water uit de kraan komen, waarschuwt Vitens. Dat is niet schadelijk voor de gezondheid.

Van der Laan woest om fotomontage

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) is woedend over een fotomontage die de linkse activistenwebsite Indymedia heeft gepubliceerd. De foto toont een razzia tijdens de Tweede Wereldoorlog, met daarboven het portret van onder anderen Van der Laan.

De foto is volgens de makers bedoeld als protest tegen politie-invallen waarbij illegalen worden opgepakt. Behalve Van der Laan staan ook politiechef Bernard Welten en hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar afgebeeld. "Beneden alle peil", oordeelt Van der Laan in dagblad De Telegraaf over de foto.

De makers van de fotomontage melden op Indymedia dat zij bewust 'op een zeer grove manier' aandacht vragen voor 'de dagelijkse jacht op mensen zonder papieren'.

[WB] Wolf lijdt nederlaag op 500m

Jenny Wolf heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Changchun haar eerste nederlaag van dit seizoen op de 500 meter geleden. De Zuid-Koraanse Sang-hwa Lee bleef met 38,24 de Duitse voor.

Voor het eerst dit seizoen greep Margot Boer naast een podiumplek. Boer werd in 38,54 vierde. Laurine van Riessen werd in 38,59 vijfde. Thijsje Oenema, Marianne Timmer en Anice Das eindigden in de achterhoede.

Uitslag 500 meter vrouwen:

# Naam Land Tijd
1 Sang-Hwa Lee Zko 38,24
2 Jenny Wolf Dui 38,29
3 Nao Kodaira Jpn 38,51
4 Margot Boer Ned 38,54
5 Laurine van Riessen Ned 38,69
18 Thijsje Oenema Ned 39,60
19 Marianne Timmer Ned 39,64
20 Anice Das Ned 40,20

Tussenstand Wereldbeker 500 meter:

# Naam Land Punten
1 Jenny Wolf Dui 480
2 Sang-Hwa Lee Zko 370
3 Margot Boer Ned 350
4 Nao Kodaira Jpn 310
5 Heather Richardson Vs 226
6 Laurine van Riessen Ned 225

[NBA] Utah onderuit tegen Dallas

In de Amerikaanse NBA heeft Dallas Mavericks een einde gemaakt aan de zegereeks van Utah Jazz. Utah, dat de laatste zeven duels had gewonnen, ging met 81-93 onderuit. Voor Dallas was het de achtste overwinning op rij.

De Duitse forward Dirk Nowitzki scoorde 26 punten voor Dallas en was goed voor zes rebounds. Francisco Elson speelde bij Utah twaalf minuten mee waarin hij vier punten maakte.

In de Western Conference staan Utah en Dallas op een gedeelde tweede plaats. San Antonio Spurs, dat Minnesota Timberwolves met 107-101 versloeg, gaat aan de leiding.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Washington Portland 83-79
Toronto Oklahoma 111-99
Charlotte New Jersey 91-84 wnv
Atlanta Philadelphia 93-88
Detroit Orlando 91-104
Boston Chicago 104-92
New Orleans New York 92-100
Memphis Houston 111-127
San Antonio Minnesota 107-101
Denver LA Clippers 109-104
Phoenix Indiana 105-97
LA Lakers Sacramento 113-80
Utah Dallas 81-93

[WB] Lee blijft Kato voor op 500m

Kang-Seok Lee heeft bij de wereldbekerwedstrijden sprint in het Chinese Changchun de 500 meter op zijn naam geschreven. Met 35,10 boekte hij zijn eerste WB-zege van dit seizoen.

Joji Kato, die dit seizoen al twee overwinningen pakte, eindigde nu in 35,25 als tweede. Keiichiro Nagashima was met 35,30 goed voor het brons. Beste Nederlander was Jacques de Koning die met 35,66 negende werd.

Uitslag 500 meter mannen:

# Naam Land Tijd
1 Kang-Seok Lee Zko 35,10
2 Joji Kato Jpn 35,25
3 Keiichiro Nagashima Jpn 35,30
4 Kyou-Hyuk Lee Zko 35,37
5 Dmitry Lobkov Rus 35,45
9 Jacques de Koning Ned 35,66
10 Jan Smeekens Ned 35,70
16 Simon Kuipers Ned 35,98

Tussenstand Wereldbeker 500 meter:

# Naam Land Punten
1 Joji Kato Jpn 410
2 Kang-Seok Lee Zko 390
3 Keiichiro Nagashima Jpn 296
4 Kyou-Hyuk Lee Zko 295
5 Tucker Fredricks Vs 253
6 Jan Smeekens Ned 232

'Duitsers gaan politietrainers beschermen'

Duitse soldaten gaan voor bescherming zorgen bij een eventuele nieuwe Nederlandse missie in Afghanistan. Dat is een van de mogelijkheden die het kabinet bespreekt, meldt De Telegraaf zaterdag.

Het kabinet wil politietrainers naar Afghanistan sturen. Die hebben bescherming nodig van militairen, maar de oppositie in de Tweede Kamer wil niet dat de Nederlandse missie een militair karakter krijgt. Daarom is er nu een plan om slechts enkele tientallen Nederlandse militairen mee te sturen. Verder zouden de Duitsers vanuit de Noord-Afghaanse stad Kunduz te hulp schieten.

De opvatting van de oppositie is van belang, omdat de PVV tegen elke nieuwe Afghanistanmissie is. Het kabinet onderhandelt daarom al weken met oppositiepartijen. Komende week zou duidelijk moeten worden of er een Kamermeerderheid is. Volgens De Telegraaf zijn er ook nog andere scenario's dan bescherming door Duitse militairen.

Enkele vluchten naar Spanje geannuleerd

Vanaf Schiphol zijn zaterdag enkele vluchten geschrapt richting Spanje in verband met de staking van de verkeersleiders. Het ging om vluchten naar Barcelona en Madrid. "De situatie is daar heel onzeker", zei zaterdag een woordvoerster van de luchthaven. Ze adviseerde teletekst goed in de gaten te houden. "Ook de website van Schiphol geeft informatie, maar in veel gevallen nemen ook luchtvaartmaatschappijen contact op passagiers", zei ze.

De Spaanse regering heeft militairen ingezet om het luchtverkeer te regelen. De maatregel is een reactie op een wilde staking vrijdag van luchtverkeersleiders in bijna heel Spanje.

Enkele vluchten naar Spanje geannuleerd
Enkele vluchten naar Spanje geannuleerd (Foto: ANP)

Winterbanden verplicht in Duitsland

Vanaf zaterdag is het in Duitsland verplicht om winterbanden of banden voor elk weertype te gebruiken bij sneeuw en ijzel. Alle bestuurders moeten een bewijs kunnen laten zien dat hun banden geschikt zijn voor het winterse weer. Door het vroege begin van het winterweer, zijn winterbanden op veel plaatsen al uitverkocht.

Wie vanaf dit weekend met normale banden wordt betrapt bij winterweer en gladde wegen, moet 40 euro boete betalen in plaats van 20 euro, zoals voorheen het geval was. De bestuurder wordt beboet, niet de eigenaar van de auto. Verstoring van het winterverkeer door verkeerde banden wordt met 80 euro bestraft.

De afgelopen dagen hebben vrachtwagens die met zomerbanden onderweg waren en in de sneeuw vaststonden, veel ergernis veroorzaakt onder medeweggebruikers.

De Duitse Eerste Kamer stemde vrijdag in met een wettelijke verplichting op winterbanden bij winterweer.

Winterbanden verplicht in Duitsland
Winterbanden verplicht in Duitsland (Foto: ANP)

[WB] Groothuis boekt wereldbekerzege 1.000 meter

Stefan Groothuis heeft zaterdag in Changchun met overmacht de wereldbekerwedstrijd over 1.000 meter gewonnen. De schaatser van Control noteerde in de Noord-Chinese stad een (officieuze) tijd van 1.09,58 en bleef daarmee als enige onder de 1.10. Het zilver ging naar de Zuid-Koreaan Lee Kyou-Hyuk: 1.10,11. Simon Kuipers stelde het brons veilig met een tijd van 1.10,27.

Groothuis neemt door de overwinning de leiding in het wereldbekerklassement over van de Amerikaan Shani Davis. De regerend olympisch kampioen laat dit weekeinde verstek gaan.

Groothuis boekt wereldbekerzege 1000 meter
Groothuis boekt wereldbekerzege 1000 meter (Foto: ANP)

Uitslag 1.000 meter mannen:

# Naam Land Tijd
1 Stefan Groothuis Ned 1.09,39
2 Simon Kuipers Ned 1.10,11
3 Kyou-Hyuk Lee Zko 1.10,13
4 Nico Ihle Dui 1.10,76
5 Denis Koezin Kaz 1.10,82
7 Jan Bos Ned 1.11,04
9 Hein Otterspeer Ned 1.11,31

Tussenstand Wereldbeker 1.000 meter:

# Naam Land Punten
1 Stefan Groothuis Ned 330
2 Simon Kuipers Ned 290
3 Kyou-Hyuk Lee Zko 262
4 Shani Davis Vs 200
5 Mikael Flyging-Larsen Noo 168

Maar liefst 21 mensen kopen Statenbijbel in de nacht

Een boekhandel in Delft heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag maar liefst 21 exemplaren van de Herziene Statenvertaling verkocht. De officiële presentatie van de uitgave is zaterdag in de Grote Kerk in Dordrecht.

Boekwinkel de Pelgrim wilde met de nachtelijke opening vooroplopen, net als 500 jaar geleden het geval was. Volgens de boekhandel werd het Oude Testament van de eerste in het Nederlands vertaalde Bijbel als eerste in Delft gedrukt. Dat was in 1477.

De Statenbijbel is de eerste complete officiële Nederlandstalige Bijbelvertaling en verscheen in 1637.

"We hadden niet verwacht dat er veel mensen zouden komen. Het ging om de aandacht voor de Delftse geschiedenis", aldus boekhandelaar David Koerts.

Overheidspersoneel VS verstoken van WikiLeaks

Amerikaanse overheidsinstanties moeten ervoor zorgen dat het personeel op computers van het werk geen toegang heeft tot de klokkenluiderssite WikiLeaks. Dat blijkt uit een opdracht die het Witte Huis aan alle federale agentschappen heeft verstuurd.

In de door Washington verstuurde richtlijn staat dat de door WikiLeaks gelekte documenten geheim zijn. "Elke federale werknemer en contractant is verplicht de geheime informatie te beschermen", aldus de richtlijn.

WikiLeaks staat onder grote druk, sinds het vorig weekeinde begon met het onthullen van zo'n 250.000 Amerikaanse diplomatieke berichten. De berichten tonen hoe negatief VS-diplomaten denken over vele regeringsleiders.

De geruchtmakende onthullingssite verloor vrijdag zijn gebruikelijke .org-adres bij Amerikaanse providers. Vrijdagavond dook de site op een Nederlands internetadres op.

Overheidspersoneel VS verstoken van WikiLeaks
Overheidspersoneel VS verstoken van WikiLeaks (Foto: ANP)

Schwarzenegger aan de slag als klimaatactivist

De Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger gaat zich wereldwijd inzetten als klimaatactivist. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met het Nederland Dagblad.

Als gouverneur van Californië wordt Schwarzenegger in januari opgevolgd door de Democraat Jerry Brown. "Dat ik straks geen gouverneur meer ben betekent niet dat er een einde komt aan mijn passie voor een beter milieu. Het is belangrijk dat ik de ervaring die we in Californië hebben opgedaan doorgeef aan Washington."

Schwarzenegger zou graag als bemiddelaar tussen Republikeinen en Democraten optreden. Hij zou ook een rol in het internationale klimaatdebat niet uitsluiten. Een rol als president zit er voor Schwarzenegger niet in omdat hij niet in de Verenigde Staten is geboren.

Hoofd van het Californische klimaatbureau Karen Douglas noemt een gang van Schwarzenegger naar Washington volgens de krant niet ondenkbaar. "Hij was een energieke en gepassioneerde leider. We zullen hem terugzien op de plek waar zijn talenten het best tot hun recht komen."

Spoorwegpersoneel dreigt met actie om wc's

Treinpersoneel gaat mogelijk actievoeren om af te dwingen dat er wc's komen in de nieuwe stoptreinen. De vakbond FNV Bondgenoten wil uiterlijk 16 december een toezegging van de NS, meldt dagblad Trouw zaterdag.

In de nieuwe generatie stoptreinen, de zogeheten Sprinters, zit geen toilet. Dat moet de treinen veiliger maken. Volgens de NS zijn wc's ook niet nodig, omdat met stoptreinen alleen maar korte ritjes worden gemaakt.

FNV Bondgenoten stelt echter dat het treinpersoneel dat op de Sprinters moet werken, ernstige hinder ondervindt. Mannen zouden vanuit de trein naar buiten plassen, vrouwen zouden soms urenlang niet drinken om te voorkomen dat ze naar de wc moeten.

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) zei onlangs in de Tweede Kamer dat het inbouwen van wc's in de treinen zo'n honderd miljoen euro kost. Dat geld heeft zij niet. De kans bestaat dat de Tweede Kamer haar dwingt alsnog geld uit te trekken om toiletten in te bouwen.

De laatste keer dat spoorwegpersoneel actievoerde, was zo'n tien jaar geleden. Het personeel kwam toen in opstand tegen het zogeheten 'rondje om de kerk'. De NS wilde machinisten en conducteurs toen heel vaak op hetzelfde traject laten werken.

'Ontvoerde Nederlander geruild voor twee Afghanen'

De ontvoerde Nederlander in Afghanistan is op vrije voeten gekomen in ruil voor de vrijlating van twee Afghanen. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van een lid van het crisisteam dat zich met de ontvoerde hulpverlener heeft bezighouden.

De Nederlander, de hulpverlener Peter Oosterhuis, kwam donderdag vrij, samen met zijn Afghaanse chauffeur. Eerder waren twee vrienden of familieleden van hun ontvoerder vrijgelaten. Zij zouden enkele weken geleden door de Afghaanse autoriteiten zijn opgepakt. De ontvoerder zou tijdens onderhandelingen om hun vrijlating hebben gevraagd.

De werkgever van Oosterhuis, de hulporganisatie Streams, ontkent tegenover de Volkskrant dat er sprake is geweest van een gevangenenruil. Wel is er een tegenprestatie geleverd voor de vrijlating van Oosterhuis, maar Streams wil niet zeggen welke.

De Volkskrant meldt verder dat Oosterhuis is vrijgelaten na vreedzame onderhandelingen. De Afghaanse autoriteiten wilden Oosterhuis met geweld bevrijden, maar Streams en de Nederlandse ambassade in Kabul hebben dat tegengehouden.

[WB] Nesbitt oppermachtig, Boer vierde

Christine Nesbitt heeft in de Chinese stad Changchun haar derde wereldbekerzege op rij geboekt op de 1000 meter. De olympisch kampioene uit Canada was een klasse apart. Ze volbracht de afstand in 1.16,07 en was daarmee bijna anderhalve seconde sneller dan de nummer twee, Heather Richardson uit de Verenigde Staten: 1.17,49. Het brons ging naar de Duitse schaatsster Judith Hesse: 1.18,04.

Margot Boer eindigde net naast het podium. De Woubrugse rijdster klokte een tijd van 1.18,16 en werd daarmee vierde. Eerder op de dag was de Liga-rijdster op de 500 meter ook al als vierde geëindigd. Een andere medaillekandidate, Laurine van Riessen, kwam ten val. Natasja Bruintjes noteerde een tijd van 1.20,15 en eindigde als zestiende.

'Aparte' packshots van Catherine

Atlus is naast Persona 4 nog bezig met een ander spel. Catherine is een adventure met een erotisch tintje. Deze game zal, als het in het westen uitkomt, gegarandeerd een 18+ rating krijgen. Of Atlus het buiten Japan gaat uitbrengen is nog niet zeker, maar het spel zal vanaf 17 februari in de winkelschappen staan. In een wel heel, uhm, 'aparte' doos.

Vincent, de hoofdpersonage, woont in een buurt waar vreemde ongelukken gebeuren. Mensen sterven in hun slaap en hun laatste gezichtsuitdrukking duidt op heel veel angst. Het zijn ook allemaal jonge mannen. Het gerucht gaat, dat als mensen dromen dat ze vallen, ze sterven in hun droom en ook in hun slaap.

Vincent is verloofd met Katherine, maar komt in een bar de geheimzinnige en knappe Catherine tegen. Na een one night stand begint Vincent ook nachtmerries te krijgen...

CatherineCatherine

Catherine

Bobduo Kamphuis/Vis pakt tiende

De Nederlandse bobsleesters Esmé Kamphuis en Judith Vis zijn gisteren in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen als tiende geëindigd. Het duo noteerde in Calgary over twee runs een totaaltijd van 1.54,90.

Dat was 1,33 langzamer dan de Duitsland II van Cathleen Martini en remster Berit Wiacker. Zij verrasten hun landgenotes Sandra Kiriasis en Christin Senkel, die leidden na de eerste afdaling. Het Canadese koppel Helen Upperton/Shelly-Ann Brown werd voor eigen publiek derde.

Bobduo Kamphuis/Vis tiende
Bobduo Kamphuis/Vis tiende (Foto: ANP)

'Van der Laak maanden uitgeschakeld'

FC Groningen moet het voorlopig zonder Koen van der Laak stellen. De Groningers verloren de 28-jarige voetballer vlak na de start van het duel tegen Vitesse (4-1).

Van der Laak werd vervolgens met een brancard van het veld gedragen, waarna Thomas Enevoldsen binnen de lijnen kwam. De Deen speelde een goede wedstrijd, die uiteindelijk door de mannen van trainer Pieter Huistra werd gewonnen.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Van der Laak is. Volgens een co-presentator van Eredivisie Live, Erwin Koeman, heeft Van der Laak zijn kruisbanden gescheurd. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan kan FC Groningen de komende drie maanden geen beroep op de speler doen.

Donkey Kong Country Returns belangrijk moeilijk

Donkey Kong Country Returns ligt sinds gisteren in de winkels en is niet bepaald een makkelijke game. Tijdens het spelen zul je verschillende levels vaak opnieuw moeten doen, simpelweg omdat je veel levens verliest. Volgens Mike Wikan van Retro Studio's is het erg belangrijk dat je niet zomaar door de levels van Donkey Kong Country Returns heen fietst.

"De hoge moeilijkheidsgraad van Donkey Kong Country Returns was extreem belangrijk voor ons. Toen we aan het project begonnen heb ik eerst Donkey Kong Country op de Super Nintendo gespeeld. In mijn herinnering was die game eigenlijk vooral leuk, maar tijdens mijn recente speelsessie met het origineel uit 1994 kwam ik erachter dat het spel nog bijzonder lastig is", aldus Mike Wikan.

Uiteraard is Donkey Kong Country Returns niet het moeilijkste spel ooit. "Het moet natuurlijk niet onmogelijk worden om dit spel uit te spelen. Ik wilde graag een game maken die je maar blijft proberen. Gamers kun je niet zomaar boos gaan maken natuurlijk. Donkey Kong Country Returns geeft je het gevoel dat je die ene moeilijke sprong gaat halen in de volgende poging".

Donkey Kong Country Returns belangrijk moeilijk

Voorzitter FA stapt op

De voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), Roger Burden, heeft gisteravond zijn functie per direct neergeled. De preses vertrouwt de wereldvoetbalbond (FIFA) niet meer, aangezien zij het WK van 2018 aan Rusland toekenden.

"Ik realiseer me dat een belangrijk deel van mijn rol het contact met de FIFA is, onze koepelorganisatie wereldwijd," aldus Burden. "Ik wil niets te maken hebben met mensen die ik niet kan vertrouwen en trek me daarom terug."

Burden werd in mei gekozen als voorzitter van de FA, maar gooit het bijltje er nu bij neer. Bovendien liet de preses weten dat een aantal leden van de FIFA hun stem hadden toegezegd aan Engeland. Later bleek echter dat zij niet op dat land hadden gestemd. Toch had hij lovende woorden voor de Russen: "Ik ben ervan overtuigd dat ze een fantastisch WK gaan organiseren en heb hen gefeliciteerd."

Toch is Burden van mening dat de procedure, omtrent de toewijzing van een WK, aangepast moet worden. "Anders heeft het voor Engeland helemaal geen zin nogmaals mee te dingen. Als je technisch gezien het beste bid hebt, de bezoeken van de inspecteurs fantastisch waren, ook het economisch rapport als beste uit de bus kwam en we donderdag, wat mensen ons verteld hebben, ook nog de beste presentatie hadden, dan is het moeilijk te verteren dat het allemaal voor niets was."

Owen op de weg terug bij Manchester United

De rentree van Michael Owen bij Manchester United is aanstaande. De 30-jarige spits heeft de groepstraining hervat bij de Premier League-club.

"Michael doet het erg goed, maar ik denk dat hij nog twee weken nodig heeft om volledig wedstrijdfit te worden", zegt manager Sir Alex Ferguson op de clubsite. Owen kwam op 2 oktober tegen Sunderland voor het laatst in actie voor United.

Eind oktober was Owen net hersteld van een liesblessure, toen vervolgens een hamstringblessure opspeelde. Boy Wonder kwam aan het begin van het seizoen in zeven duels in actie voor de Red Devils, waarin hij drie keer doeltreffend was.

Eerste screenshots Shenmue City

Het is inmiddels een bekend verhaal: Shenmue-fans willen erg graag dat Sega aan Shenmue 3 gaat beginnen. Een aantal weken geleden kwam Sega met nieuws rondom de Shenmue-serie, maar het bleek niet om Shenmue 3 te gaan. Shenmue City werd aangekondigd en zal uitkomen op het sociale netwerk van Yahoo!Japan

Het verhaal van Shenmue City begint in Yokosuka, het dorpje uit het eerste deel uit de serie. In tegenstelling tot de eerste twee Shenmue-delen draait Shenmue City niet om Ryo Hazuki. In plaats daarvan kruip je in de huid van een bewoner van Yokosuka. Later in het spel krijg je net als Ryo Hazuki de gelegenheid om naar Hong Kong te gaan. Shenmue City zal binnenkort verschijnen in Japan en zal geheel gratis zijn.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242719.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242710.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242716.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242712.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242717.jpghttp://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242714.jpg

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101204_258333_screenshot_242715.jpg

Abbas denkt over einde Palestijns bestuur

De Palestijnse president Mahmoud Abbas opperde vrijdag het idee om de Palestijnse Autoriteit te ontbinden. Volgens hem komt dat aan de orde als er geen vredesakkoord met Israël kan worden gesloten en als de wereld geen Palestijnse staat erkent.

In een televisie-interview zei Abbas dat hij ervoor zal pleiten het Palestijnse zelfbestuur in bezet gebied te beëindigen, als Israël de bouw van nederzettingen niet stopt en de vredesonderhandelingen vastlopen.

"Ik kan niet accepteren president te blijven van een Autoriteit die niet bestaat", zei Abbas, doelend op de voortdurende Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever.

Op de vraag van de interviewer of hij echt de ontbinding van de Palestijnse Autoriteit bedoelde, zei Abbas: "Ik zeg het hun", doelend op de bezetters. "Ik kan de situatie niet accepteren als die zo blijft."

Spaans leger neemt luchtverkeersleiding over

De Spaanse regering zet militairen in om het luchtverkeer te regelen. Nog in de nacht van vrijdag op zaterdag moet het leger de controletorens op de vliegvelden overnemen. Premier José Luis Zapatero heeft het ministerie van Defensie daartoe vrijdag de opdracht gegeven, meldde de regering vrijdagavond.

Het besluit volgt op een wilde staking van luchtverkeersleiders in bijna heel Spanje. De verkeersleiders liggen al maanden overhoop met hun werkgever ENEA over hun salarissen en werkomstandigheden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.