Pastoor: "Twente heeft veel calorieën verspeeld"

Alex Pastoor gaat zaterdagavond met Excelsior op bezoek bij landskampioen FC Twente. De trainer van de promovendus hoopt op een stunt.

Pastoor weet dat het een zware wedstrijd wordt in Enschede, maar hij vindt dat Excelsior van de eigen kracht moet uitgaan. De trainer hoopt dat Twente zijn kruit al heeft verschoten na de Champions League-zege op Werder Bremen dinsdagavond. "Twente heeft immers veel calorieën verspeeld afgelopen week in de Champions League", zei Pastoor tegen RTV Rijnmond.

De oefenmeester legt zijn formatie geen druk op voor een stunt. "Winnen is voor ons niet verplicht. We voelen geen druk en zullen ons eigen spel gaan spelen", vervolgt Pastoor, die weet dat Twente een kwalitatief sterkere ploeg heeft dan Excelsior. "Ik heb ook de wedstrijd tegen Bremen gezien en dat was indrukwekkend."

Met name aanvaller Bryan Ruíz imponeerde Pastoor. "Die is moeilijk af te stoppen. Nelom zal veel met hem te maken krijgen. Maar het begint al met de aanvoer naar hem, dat moeten we afstoppen." Excelsior staat op een veertiende plaats. Tegenstander Twente is koploper in de Eredivisie. De Tukkers hebben een punt voorsprong op PSV.