Jaar cel geëist voor gesjoemel met uitzendbureau

Tegen een 47-jarige man uit Den Haag is vrijdag een jaar celstraf geëist vanwege vervalsingen in de personeelsadministratie van zijn uitzendbureau. Hij had werknemers op de loonlijst staan die niet voor hem werkten. De man probeerde op deze manier de overuren van zijn echte werknemers weg te schrijven, zo bekende hij volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De Hagenaar was tussen 2001 en 2006 eigenaar van een uitzendbureau dat personeel detacheerde bij tuinders in het Westland. Hij had 27 vrouwen op de loonlijst staan die niet bij de tuinders bleken te werken.

De fraude kwam aan het licht na een tip bij het Westland Interventie Team, een speciaal team voor voorlichting aan en controle van werkgevers in het Zuid-Hollandse kassengebied.

Door het fictieve dienstverband konden de vrouwen een uitkering aanvragen terwijl ze daar geen recht op hadden. Volgens het OM is uitkeringsinstelling UWV daardoor voor ruim 350.000 euro benadeeld. Alle vrouwen zijn vervolgd en moeten hun onterecht ontvangen uitkering terugbetalen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.