Schenkel: "Tactische gedeelte in Cyprus niet erg ontwikkeld"

Danny Schenkel maakte afgelopen zomer de overstap naar AEK Larnaca. Met zijn nieuwe club draait hij bovenin mee.

"Dit had niemand verwacht", zegt Schenkel tegen Voetbal International. "Bij mijn komst was de doelstelling tussen de vijfde en achtste plaats te eindigen. Maar we voetballen nu zeer aardig. We proberen pressing te spelen, voetballen vanuit een goede organisatie achterin. Met Kevin Hofland vorm ik het hart van de defensie; daarvoor staan Gregoor van Dijk en Edwin Linssen. Dit viermansblok moet bij AEK Larnaca de goede organisatie bewaken."

Schenkel is het niet eens met de kritiek over het lage niveau van de competitie in Cyprus. "Aan alle kanten hoor ik dat het niveau van deze competitie weinig voorstelt, maar dat is echt niet zo. Alleen is het tactische gedeelte niet heel erg ontwikkeld."

Ondanks de Nederlandse inbreng wil Schenkel niet spreken van een Nederlandse kliek. "Ook de samenwerking met de andere spelers verloopt prima. In de kleedkamer zitten onder anderen Brazilianen, een Portugees, een Argentijn, een Spanjaard... Iedereen is positief en heeft de ambitie er een mooi seizoen van te maken. Dat gaat tot nu toe goed, al zou het echt niet vreemd zijn als we ergens in het seizoen nog een keertje een tikkie krijgen."

Volg hier de verrichtingen van Danny Schenkel en andere Nederlandse voetballers in het buitenland!