Ricksen schroeft fles dicht

Volgens oud-jeugdtrainer John Taihuttu was Fernando Ricksen talentvoller dan Mark van Bommel, tot aanvoerder van topploegen schopte hij het echter nooit en zijn laatste interland was alweer zeven jaar geleden. Op dit moment loopt hij stage bij Fortuna als trainer.

"Gedurende mijn voetbalcarrière speelde m'n alcoholprobleem me grote parten", aldus de hoofdrolspeler tegenover De Telegraaf/Telesport." Als ik eenmaal begin met drinken, ga ik ook door tot ik erbij neerval."

"Of dat ik me heb aangemeld bij de AA. Onzin. Ik kan sowieso niet gaan zitten luisteren naar problemen van anderen. Ik weet dat ik een verslavingsprobleem heb, maar het is niet zo dat ik iedere dag naar de fles grijp. Ik kan goed op mezelf letten. Al zes weken lang."

Ricksen denkt als ervaringsdeskundige ook een rol te kunnen spelen bij spelers met een verslaving zoals bijvoorbeeld Yuri van Gelder. "Ik kan ze natuurlijk van advies voorzien, maar ze moeten uiteindelijk zelf hulp willen krijgen. Je moet er echt voor openstaan. Anders houdt het snel op."