Velthuizen: "Ik moet hier nog alles laten zien"

Piet Velthuizen heeft sinds zijn overstap naar Hércules Alicante nog geen speelminuten gemaakt voor de Spaanse promovendus.

De Oranje-international moet voorlopig genoegen nemen met een reserveplaats achter eerste doelman Juan Calatayud. "Leuk voor die jongen dat hij het goed doet, maar heel rot voor mij", zegt de eerlijke Velthuizen. Catalayud blonk deze competitie al uit bij de verrassende overwinningen op Barcelona (0-2) en Sevilla (2-0).

"Maar ik raak niet in paniek", zegt Velthuizen tegen Voetbal International. "Ik heb al heel veel telefoontjes uit Nederland gehad van mensen die denken dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Voor iedereen heb ik dezelfde boodschap: mijn kans komt nog wel. Niemand in Spanje kent Piet Velthuizen uit Nederland. Ik begin op nul en moet hier alles nog laten zien."

Ploeggenoot Royston Drenthe krijgt in tegenstelling tot Velthuizen wel de complimenten. "Tegen Sevilla stonden de mensen op de banken voor hem. Royston verdient alle credits die hij nu krijgt. Bij Real Madrid heeft hij keihard gewerkt en zijn kwaliteiten komen er nu bij Hércules uit. Die jongen kan geweldig voetballen als je hem het vertrouwen geeft. Dat laat hij wekelijks zien."