Trainer Jarolim vertrekt bij Slavia Praag

Slavia Praag moet op zoek naar een nieuwe trainer. Karel Jarolim, de huidige coach van de Tsjechische formatie, heeft zijn ontslag ingediend en vertrekt per direct.

"De druk van de media was te groot te geworden. De ploeg kon niet meer rustig werken", was in een communiqué van Slavia Praag te lezen.

Jarolim was sinds 2005 werkzaam bij Slavia Praag. Het seizoen 2007/2008 was het hoogtepunt voor de trainer. Toen werd de landstitel gepakt en plaatste de club zich voor het eerst in de historie voor de groepsfase van de Champions League. In dat seizoen wisten de Tsjechen in de derde voorronde Ajax uit te schakelen. Vervolgens kwamen zij in een groep met Steaua Boekarest, Sevilla FC en Arsenal terecht, waar ze uiteindelijk als derde zouden eindigen.

Vorig seizoen kwam er een kink in de kabel. Slavia Praag eindigde op de zevende plaats in de Tsjechische competitie en slaagde er daardoor niet in om Europees voetbal af te dwingen. Ook dit seizoen gaat het zeer stroef, getuige de twaalfde plaats op de ranglijst.