Seedorf: "Uitslag was terecht"

Clarence Seedorf sprak van een terechte uitslag nadat gisteren de Champions League-ontmoeting van Ajax tegen AC Milan in 1-1 was geëindigd. De middenvelder van de Milanezen verliet enkele minuten voor tijd het veld en kreeg hierbij een staande ovatie van het Amsterdamse publiek.

"Dat vond ik heel mooi. Daar ben ik het publiek dankbaar voor. Het was voor mij persoonlijk een mooie afsluiting van deze wedstrijd. Ik wens Ajax ook verder het beste," zei Seedorf die Ajax stukken beter vond dat in het met 2-0 verloren duel met Real Madrid. "Ze speelden met meer motivatie en met meer lef. De ploeg was wel af en toe nerveus. Ik vind de uitslag wel terecht. Wij hadden wat meer kansen, vooral in de eerste helft. Dat hadden wij beter moeten uitspelen. Maar 1-1 in een uitwedstrijd is niet zo verkeerd."

Toch kreeg niet iedereen een pluim bij Ajax, want een tik van Eyong Enoh zorgde ervoor dat Seedorf voortijdig naar de kant moest. "Hij was de hele wedstrijd al bezig tegen mij. Ik ben niet geblesseerd geraakt, maar heb wel een stijve poot aan hem overgehouden. Nou ja, de scheidsrechter heeft op z'n Engels gefloten zullen we maar zeggen."