Rutte heeft regeerakkoord klaar
Verschillende media melden vandaag dat CDA, VVD en PVV vandaag nog een regeerakkoord kunnen overleggen. Gisteravond onderbraken de drie fractieleiders, respectievelijk Verhagen, Rutte en Wilders, rond half twaalf de gesprekken.
Vandaag zullen de gesprekken worden voortgezet, waarna de fracties zich morgen over het akkoord kunnen buigen. De inhoud van het akkoord wordt waarschijnlijk pas donderdag bekendgemaakt. Het CDA-congres zou zich dan zaterdag kunnen uitspreken over het regeerakkoord met gedoogsteun van Wilders.
Verhagen beantwoordde de vraag of hij bezig was met de laatste loodjes gister met 'dat weet je nooit'. Struikelblokken lijken te liggen bij de sociale zekerheid en de zorg. De Volkskrant meldt dat de partijen het over onder andere de Wajong nog oneens zijn. De VVD wil die uitkering beperken tot gehandicapten die helemaal niet meer kunnen werken, een maatregel die een miljard euro op zou leveren. Bij PVV en CDA ligt dat echter gevoelig. Ook over de verkorting van de maximale looptijd van de WW zijn de partijen het nog oneens.
Trouw weet dat in ieder geval de overheid grondig wordt gereorganiseerd. Er komen minder ministeries, met maximaal elf ministers en acht staatssecretarissen. Ingewijden zeggen dat Wonen, Wijken en Integratie naar het sterk ingeperkte Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat, dat zelf veel veiligheidstaken in zal leveren aan het nieuwe Ministerie van Veiligheid. Ook Justitie zal daar ondergebracht worden.
Na een mogelijk 'ja' van het CDA-congres zaterdag, zal Rutte maandag benoemd kunnen worden tot formateur. Half oktober zou het kabinet dan door het staatshoofd beëdigd kunnen worden.
Update 11:41 uur
RTL Nieuws meldt dat overeenstemming is bereikt over een regeer- en gedoogakkoord. De in het akkoord gemaakte afspraken worden morgen aan de fracties gepresenteerd. Als de achterban van het CDA aankomende zaterdag akkoord gaat, kan Mark Rutte volgende week ministers gaan zoeken. Een nieuw kabinet kan dan in de week van 11 oktober een feit zijn.
De formatiebesprekingen haalde vandaag hun honderdelfde dag. Als alles goed gaat, kan er hondervijfentwintig dagen na de verkiezingen van 9 juni een kabinet zijn.
iedereen wist toch dat PVV in de regering zou komen??
je wil niet weten hoeveel aanhangers de PVV tegenwoordig heeft!
ik denk zelfs nog veel meer dan het aantal mensen dat op hun gestemd heeft! Ik hoop dat ze er met zn 3en uitkomen en eens daadkrachtig gaan optreden zodat Nederland voor IEDEREEN leefbaar wordt....arm of rijk....blank of zwart!!
]
Ook mee eens, alhoewel ik vermoed dat er eerst even wat corruptie verwijderd moet worden bij justitie.
Ook mee eens.
Wat ik versta onder onterechte positieve discriminatie is b.v. dat er veel goedgepraat wordt van uit het recht hebben op eigen cultuur.
Mogen ze een eigen cultuur behouden ?... Van mij wel zo lang dit niet conflicteert met de wet, en de Nederlandse cultuur.
Maar ook zo als onlangs het gesteggel over de politie top vrouw man, dat moest perse een vrouw zijn om dat de emancipatie-cijfertjes moesten kloppen. Ik vind dan een persoon die op die taak berekend is belangrijker als dat emancipatie verhaal.
Daarom zeg ik ook dat stichtingen als NBK, MDI, SMN, enzovoort de allochtoon eerder schaden dan helpen.
Voor mijn beleving was het vooral van af PVDA huize dat er destijds niet eens kutmarokkaan geroepen mocht worden zelfs als het een kutmarokkaan was.
Er kan ook te veel bescherming zijn, daar komt bij als je de een beschermt snoer je een ander de mond. Als dat teveel gebeurd dan krijg je tweedeling zo als we die nu zien.
Het zijn dus niet zo zeer de allochtonen die dit veroorzaken als wel hun beschermheren van autochtone afkomst.
Zo een Femke Halalsema die maar alles onder het tapijt wil blijven vegen, maar ook de PVDA maakt zich daar schuldig aan, hun huidig kopstuk Cohen deed dat heel zeker toen hij rel-marokkaantjes het politie bureau liet bekogelen n.a.v. psychoot Bilal die terecht werd neergeschoten.
MCB radio 747KHz Middengolf
Nee voortaan netjes om 8 uur naar bed, geen harde muziek, geen plezier meer want dat gaan tenkoste van het harde werken en de schoolprestaties en onze centjes leveren we netjes bij papa Rutte in.
Ik haat dit soort trieste kabinetten.
Dan krijgen ze hulp.
Dat je pret hebt is prima, zolang je het maar zelf betaalt.
Akkoord wordt vanavond pas verwacht:
http://www.nu.nl/politiek(...)-laatste-knopen.html
http://teletekst.nos.nl/
Etc
Overigens ben ik van mening dat het gehele justitiele apparaat hervormd moet worden. Zoals met name de politie nu te werk gaat is verre van efficient. Veel te veel papierwerk, veel te weinig tijd om op straat bezig te zijn; de verschillende corpsen werken volledig langs elkaar heen. Vergelijk het eens met 't bedrijfsleven waar je vanuit 1 centrale vestiging de zaken opzet... Bij de politie werkt het absoluut niet op die manier. Dat kan dus vele malen beter.... Dan heb je daarnaast nog grappen als de prestatiecontracten waardoor eind van het jaar oom agent zich alleen nog bezig houdt met onzinnige controles op snelheid en licht e.d. om maar hun bonnenquotum te halen en ga zo maar door. Als je dat allemaal eens een keer zou aanpakken (dus gewoon met een schoon blad beginnen en van 0 af aan opnieuw opbouwen), dan kan je daar enorme besparingen halen. Is de kans zelfs groot dat je helemaal geen extra agenten hoeft aan te trekken, maar dat je het met 't huidige personeelsbestand al kan redden, zonder (structureel) extra kosten te maken. Uiteraard zal er voor deze hervormingen wel moeten worden geinvesteerd, maar da's een eenmalige investering.
Dan zitten we daar wel redelijk op 1 lijn bij... Maar dat houdt dus ook in dat op het moment dat bijvoorbeeld een Marokkaanse vrouw het meest geschikt is voor een bepaalde functie, dat deze dan ook die functie moet krijgen natuurlijk. Het werkt dan 2 kanten op. (maar ik neem aan dat jij het daar ook mee eens bent dan)
Deze term is zelfs door een PvdA'er (Robbie Oudkerk) in 't leven geroepen. Het lijkt me dus vrij onwaarschijnlijk dat de PvdA hier sterk tegen gekant was. Nu ben ik ook niet gecharmeerd van de term om eerlijk te zijn, omdat je er heel snel een gehele groep mee stigmatiseerd. Zo was de term destijds dan ook niet bedoeld, maar is in de loop der jaren wel zo gaan vormen.
Da's imho dan weer iets te kort door de bocht. Ik ben het er wel mee eens dat er af en toe wat overbeschermend wordt gehandeld en dat daar ook best wel iets aan gedaan mag worden, maar om nu de tweedeling bij die "beschermheren" de schoenen in te schuiven gaat me te ver. Het is wat dat betreft eerder iets van de gehele bevolking. De ene helft moet zich wat meer leren aanpassen en wat meer moeite doen, en de andere helft moet niet zo snel op zn teentjes getrapt zijn en wat meer moeten leren accepteren. Het lijkt wel of we zijn vergeten hoe je in Nederland samen moet werken en leven... Het is alleen nog maar ieder voor zich en wat er met een ander gebeurd zal me een worst wezen... En dat wordt alleen maar erger lijkt wel. Dat lijkt me eerder de grondslag voor de tweedeling dan deze "beschermheren".
Waar wil Halsema dan alles maar onder het tapijt blijven vegen? Volgens mij heeft o.a. GL toch een heel duidelijk beleid voor ogen mbt integratie en het oplossen van de problemen die het gevolg zijn van integratie-achterstand.
Wat betreft Cohen; die heeft mogelijk niet altijd even goed gehandeld, maar dat geldt voor vrijwel alle politici. Iedereen maakt wel eens fouten (neem bijvoorbeeld Rutte die blunderde als staatssecretaris van onderwijs destijds). In het geval van Bilal weet ik niet zo direct meer hoe e.e.a in elkaar zat, en kan dus ook niet oordelen of deze terrecht of onterrecht werd neergeschoten. Ongetwijfeld ook dat Cohen destijds het er ook niet mee eens was dat het politiebureau werd bekogeld, maar de vraag is wat je er dan aan gaat doen. Je kan kiezen om keihard in te grijpen op zo'n moment, maar daarmee kan de zaak ook enorm escaleren. Of je laat het op zn beloop en probeert de gemoederen te bedaren. Kennelijk heeft hij dus voor de 2e optie gekozen en was dat in jouw ogen (en mogelijk ook in de ogen van anderen, zelfs in de ogen van Cohen nu) de verkeerde beslissing. Tsja, dat gebeurt... Politici, en zeker politici die op belangrijke plekken zitten zoals de burgemeester van Amsterdam, maken nu eenmaal af en toe wel eens een fout. Als je in een heel kort tijdsbestek moet beslissen, zonder dat je over alle achtergrondinformatie beschikt e.d. een afweging moet maken, dan zit je er wel eens naast ja. Maar aan de andere kant is Cohen dan ook wel weer groot genoeg om dat toe te geven. Zo was hij van de week nog op tv met een interview waarin hij oa aangaf regelmatig te twijfelen of hij wel de juiste beslissing nam. Dat zal elke politicus hebben, en is ook niets mis mee lijkt me. Lijkt mij eerder een goed teken en geeft aan dat je als mens waarde hecht aan zorgvuldige beslissingen. Die zorgvuldigheid is helaas niet altijd mogelijk onder bijvoorbeeld tijdsdruk. Dan is het logisch dat je twijfelt. Een politicus die nooit twijfelt of hij wel het juiste doet lijkt me veel gevaarlijker (en ook minder goed als politicus) om eerlijk te zijn.
Het hardwerkende arbeiders volk ziet ook zijn zorg en zekerheden verminderen.
De enige die er weer eens beter op gaan worden zijn rijk nederlanders.
Daar heb je voor gekozen toen je voor pvv ging.
Ik ben er zeker niet blij mee dat deze regering er komt, maar we moeten Rutte zijn verdiende kans geven. Ik ben benieuwd naar de ministers die er gaan komen met alleen VVD en CDA, vorig kabinet vond ik vooral Vogelaar en Klink slecht. Maar bijvoorbeeld Fred Teeven is nog erger dan Klink (zelfs dan Nawijn), ik moet er niet aan denken dat hij justitie krijgt ...
Het CDA, dat in de campagne nog liet doorschemeren niet met de PVV te willen samenwerken, maar er nooit een uitspraak over durfde te doen, is dermate machtsgeil gebleken dat die maar al te graag aanschuiven in dit kabinet.... Maar dit is "wat het volk wil"...
http://www.germaniainternational.com/images/lahorderarms.jpg
Maar ja, als je liever ziet dat alleen de rijken betalen voor de rest van het land, dan kan ik me voorstellen dat je je nu genaaid voelt.
En zeg niet dat de rijken de crisis veroorzaakt hebben, want het waren de mensen die de spullen willens en wetens kochten van de rijken die hier net zo, misschien nog wel meer schuldig aan waren.
Op basis van de verkiezingsuitslag is dit toch de meest waarschijnlijke mogelijke coalitie. VVD-PVDA-PVV of VVD-PVDA-CDA wilde de PVDA, CDA en PVV niet. Paars mislukte ook, daarnaast vind ik dat niet echt meer recht aan de verkiezingsuitslag doen dan een rechts kabinet (ondanks dat mijn voorkeur daar wel naar uitgaat).
Alleen wordt dit geen rechts kabinet met de 3 partijen, maar een minderheidskabinet met 52 zetels met op bepaalde punten gedoogsteun (en veel andere niet). Daarom ben ik er wel op tegen.
Het blijft wel frappant dat er toch zoveel mensen zijn die de rijken de schuld geven van het bestaan van armen.
Dat zeg ik helemaal niet; ik stel alleen dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Als we dan ondanks dat er enorm bezuinigd moet worden kosten wat 't kost zaken als de HRA volledig in stand blijven houden, in plaats van (zoals bijvoorbeeld de SP voorstelt) deze beperken tot 450k en alles daarboven is niet meer afrekbaar, dan vraag ik me af hoe sociaal we bezig zijn.
Je gaat alleen dan even heel makkelijk voorbij aan het feit dat de mensen die producten afnamen van bijvoorbeeld de DSB met de woekerpolissen vaak niet de meest pientere waren op financieel gebied en waar van die mensen hun gebrek aan kennis gewoon misbruik is gemaakt. Even goed als al die instellingen zoals de pensioenfondsen die risicovolle beleggingen uit hadden staan met "ons" (en dan doel ik dus op de gewone burger) geld... En dan moeten wij daar weer voor opdraaien? Dat is best krom. Vandaar dat ik van mening ben dat je dan eerst zaken als de HRA moet aanpakken, bijvoorbeeld de JSF maar de deur uit moet doen, efficiencyslagen moet gaan maken bij de overheid (denk daarbij bijvoorbeeld aan het hervormen van politie om maar een voorbeeld te geven), de privatisering van de zorg terug moet draaien (aangezien deze privatisering ons klauwen met geld kost; da's al meer dan eens uit de doeken gedaan en een discussie op zich dus daar ga ik niet al te uitgebreid op in verder. Is al eerder aan bod gekomen hier op de FP) en pas als je dan nog tekort komt, dan kun je bij Jan Modaal aankloppen.
Maar wat zijn de plannen van Bruin 1? We kloppen bij Jan Modaal aan, of om het voor de PVVers begrijpelijk te houden, we kloppen bij Henk en Ingrid aan, en pas als we die maximaal hebben leeg geklopt, dan gaan we eens kijken of we mogelijk nog wat andere potjes kunnen plunderen, maar de heilige huisjes als de HRA, daar moeten we vanaf blijven... Dat is de omgekeerde wereld lijkt me. Hiermee zal de koopkracht van de gemiddelde burger alleen maar afnemen met alle gevolgen van dien. De lokale middenstand zal daar als eerste de gevolgen van gaan ondervinden wat alleen maar een neerwaartse spiraal zal opleveren. Wil je de crisis efficiënt bestrijden, dan moet je juist de koopkracht van de burger zo groot mogelijk maken, terwijl je de uitgaven van de overheid minimaliseert. De HRA en de JSF zijn dan juist zaken waarbij ik me afvraag of dat wel een noodzakelijk iets is... Het is nogal lastig uit te leggen aan een gezin met 3 kinderen dat papa en mama voorlopig even niet op vakantie kunnen gaan, en dat papa en mama voorlopig even de boodscchapen bij de voedselbank moeten gaan halen, omdat de heren in Den Haag een nieuw vliegtuigje willen kopen... Is imho vrij lastig uit te leggen
En hoe zit het met de topinkomens? Die blijven gespaard en dat in tijden dat iedere euro schijnbaar belangrijk is. Waarom hoeft alleen de normale burger dat te voelen, waarom niet iedereen?
Daarmee kunnen ze dit kabinet enorm onder druk zetten... Er wordt dan een keuze voorgelegd (bijvoorbeeld bij de koopzondag om maar wat te noemen) of een partij de koers gaat volgen die ze als principiele zaak aanmerken, of dat ze kiezen voor het behoud van het kabinet... Hoe dan ook, er zal altijd een deel van de aanhang van die partijen tegen het zere been worden geschopt. Lijkt mij dat het CDA daar niet wijzer van gaat worden. Want stél dat het CDA voorstander wordt van die koopzondag (zoals de VVD wil), dan zullen de streng-gelovigen dat het CDA niet in dank afnemen... Volgen ze de lijn van het CDA en blijven tegen, dan moet de VVD aan hun achterban gaan verkopen dat ze plots tegen de koopzondag zijn wat de VVD-aanhang ongetwijfeld niet zal waarderen.
Gooi nog een paar van dat soort probleemgevallen voor de voeten van dit kabinet en het gaat uiteindelijk wel een keer op zn smoel.
Daarnaast klopt er imho ook geen zak van dat een partij die gehalveerd is beloond wordt met het vice-premierschap en er op de koop toe nog een super-minister van alles bij kado krijgt... Dat doet geen enkel recht aan de verkiezings-uitslag. Een midden-kabinet (CDA/VVD/PvdA) had mij de meest realistische kans van slagen lijken te hebben, maar is door de VVD geblokkeerd door eisen te stellen aan de PvdA die onhaalbaar waren. Cohen heeft 't dan ook nooit uitgesloten, maar het bestempeld als zeer onwaarschijnlijk. Dat was het ook zolang de VVD aan die punten vast bleef hangen. Op zo'n moment moeten alle partijen water bij de wijn doen, en de VVD was dat niet van plan. Dan houdt 't een beetje op natuurlijk.
De VVD stelde zich in dat opzicht imho té arrogant op... Ja, ze zijn de grootste partij, maar ze zijn daar ook even uit het oog verloren dat het verschil tussen VVD en PvdA slechts zo'n 40.000 stemmen was, wat een minimaal verschil betekend. Dan past een dergelijke arrogantie niet. Dat doet geen recht aan de democratische beginselen. Om het nog maar eens te benoemen: Democratie is niet alleen de meeste stemmen gelden, maar ook rekening houden met de minderheid. Dat laatste is daar imho niet tot nauwelijks gebeurd. VVD heeft vanaf dag 1 gezinspeeld op samenwerking met de PVV en de rest was een wassen neus. Rutte wist ook wel dat Verhagen dermate machtsgeil was dat er een hele hoop bespreekbaar werd en daar heeft ie heel handig gebruik van gemaakt. De vraag is of de leden van het CDA hem er mee weg laten komen, of dat ze deze leden de prijs voor de macht te hoog vinden zoals vele prominenten binnen de partij al hebben aangegeven. Het gaat in ieder geval niet een makkelijke vis worden voor Verhagen om dit op 't congres er doorheen te krijgen. Daarnaast heeft Verhagen natuurlijk ook nog de fractie te overtuigen waar er nog steeds 2 dissidenten in zitten en er nog een aantal zijn die het akkoord wilden afwachten alvorens een oordeel te geven. Ook die kunnen nog negatief hier tegenover staan en daarmee is het dus een heel zware opgaaf voor Verhagen om het door zn eigen partij heen te loodsen.
[-== Arch Linux ==-]
Als mensen in een land als Nederland arm blijven, dan zijn ze trouwens te dom om enige macht te mogen hebben.
*vreest eveneens(met grote vrezen)
De sterkste schouders dragen al meer dan de helft van hun inkomen af aan de maatschappij. Daarbij kopen zij ook het meeste, dus komt er nog een hele hoop geld voor de maatschappij bij.
Dat is dus onzin. Slimme mensen mag je de domheid van anderen niet verwijten.
Of we de JSF nodig hebben lijkt me een heel andere discussie. Hetzelfde met de HRA.
Efficiency is goed. Daar moeten we meer van hebben.
Maar je moet niet net doen alsof de armen in Nederland allemaal volgende maand op straat staan. En als mensen echt arm waren, dan werden er heus wel gaarkeukens geopend voor ze. Dat is ook beter, want als je ze alleen maar geld geeft om eten van te kopen, dan verprutsen ze dit waarschijnlijk weer keihard aan mooie financiële producten uit die vriendelijke reclames.
De gaarkeukens zijn er niet, maar de voedselbanken wel. Mensen, die te arm zijn om voedsel te kopen, dat is eigenlijk al een schande voor een welvaartsstaat als de Nederlandse, kunnen daar aan voedsel komen. Verder hebben we het nog helemaal niet over de verborgen armoede. Zelfstandige ondernemers, die amper rond kunnen komen van hun omzet, maar ook niet kunnen stoppen met hun bedrijf, omdat ze niet in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering en dus (vaak tegen beter weten in) door blijven knokken om toch maar een boterham op tafel te kunnen zetten. Dat ondertussen schulden zich op blijven stapelen moet dan maar. En nee, dat zijn geen verzonnen verhalen. Ik ben zelf zelfstandige en hoor deze verhalen vaak genoeg in mijn omgeving van vooral kleine zelfstandigen in de bouw.
Live like you'll die today...
JD
En toch nog niet in voldoende maten; dat blijkt wel. De lastendruk blijft voornamelijk op de midden- en onderinkomens zwaar, en zelfs te zwaar getuigen de voedselbanken, wegen.
Dus jij keurt misbruik van positie goed? mensen die financieel niet sterk onderlegd zijn en al in de problemen zitten nog effe een extra lening aansmeren tegen woeker-rentes is gewoon stront-asociaal, maar is kennelijk heel acceptabel volgens jou?
Hoezo is dat een andere discussie? Dat gaat nog steeds over stuivers... Veel stuivers... HEEL veel stuivers. Zolang dat geld wordt uitgegeven aan dit soort praktijken vind ik het onacceptabel dat we bij de gewone burger aankloppen voor geld. De HRA is een subsidie-vorm die tot een gedrocht is uitgegroeid en ondertussen allang niet meer wordt gebruikt voor hetgeen waar het destijds voor bedoeld is. Aftoppen op 4,5 ton lijkt me dan ook netjes zodat de HRA weer gaat werken waar deze voor bedoeld was destijds en niet voor het subsidieren van een villa in Bloemendaal waar er al 3 BMW's op de oprijlaan staan terwijl aan de andere kant van de samenleving een gezin met een gehandycapt kind geen idee meer heeft hoe die de touwtjes aan elkaar vast moet knopen.
Hetzelfde geldt voor de JSF. Als we aan de ene kant van de maatschappij gaan zeggen dat we de broeksriem moeten aantrekken, elke euro telt, en iedereen moet inleveren... De onderinkomens krijgen het heel erg zwaar...en dan gaan we aan de andere kant een bak met geld uitgeven waar je bang van wordt voor een toestel dat we in principe (nog) niet nodig hebben? Ik ben in de basis voorstander van de JSF omdat het op technologisch gebied suprieur is aan alle concurrenten... Maar als we dat niet kunnen betalen, dan moeten we het niet doen. Niet ten koste van alles. Het is niet te verkopen dat we daar miljarden in steken om vervolgens aan de andere kant de burger uit te kleden omdat er geen geld is...
En daar wordt nog veel te weinig op geinvesteerd. Juist daar mag je weer wel geld aan uitgeven, omdat dit eenmalige investeringen zijn die zich op langere termijn terug gaan verdienen en besparingen opleveren.
Er zijn dus de nodige gezinnen in Nederland waar dat wel degelijk een rol speelt. En elk gezin dat op straat komt dankzij Bruin 1 moet wat mij betreft dan ook Rutte & Co verantwoordelijk daarvoor houden. Meet het maar groot uit in de kranten wat de gevolgen zijn van dit asociale beleid dat ingezet gaat worden (want anders dan asociaal kan ik het niet bestempelen tot nu toe)
Je gaat me toch niet vertellen dat je dit echt meent heh? Jij wil naar een situatie van gaarkeukens toe? Dan is het wel heel treurig gesteld met het land... Kijk eens in de VS waar dat geweldige kapitalistische systeem (want dat is waar we naartoe gaan op deze manier) al jarenlang werkt... en zie de armoede onder sommige delen van de bevolking... De gaarkeukens daar kunnen de vraag niet aan met de huidige crisis... het is heel schrijnend en mens-onterend als je ziet wat daar gebeurd, en jij bepleit een dergelijke situatie hier ook in Nederland te laten ontstaan omdat we niet aan de zogenaamde heilige huisjes als de HRA mogen komen... onvoorstelbaar
heel treurig dat het nodig is, en een schande voor de Nederlandse staat dat tot een van de rijksten ter wereld behoort... Hoe slecht kan je de welvaart verdelen zeg... Aan de ene kant sponsoren we half Bloemendaal met miljoenen per jaar, en aan de andere kant hebben mensen niet eens normaal te vreten...
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken