Rutte heeft regeerakkoord klaar
Verschillende media melden vandaag dat CDA, VVD en PVV vandaag nog een regeerakkoord kunnen overleggen. Gisteravond onderbraken de drie fractieleiders, respectievelijk Verhagen, Rutte en Wilders, rond half twaalf de gesprekken.
Vandaag zullen de gesprekken worden voortgezet, waarna de fracties zich morgen over het akkoord kunnen buigen. De inhoud van het akkoord wordt waarschijnlijk pas donderdag bekendgemaakt. Het CDA-congres zou zich dan zaterdag kunnen uitspreken over het regeerakkoord met gedoogsteun van Wilders.
Verhagen beantwoordde de vraag of hij bezig was met de laatste loodjes gister met 'dat weet je nooit'. Struikelblokken lijken te liggen bij de sociale zekerheid en de zorg. De Volkskrant meldt dat de partijen het over onder andere de Wajong nog oneens zijn. De VVD wil die uitkering beperken tot gehandicapten die helemaal niet meer kunnen werken, een maatregel die een miljard euro op zou leveren. Bij PVV en CDA ligt dat echter gevoelig. Ook over de verkorting van de maximale looptijd van de WW zijn de partijen het nog oneens.
Trouw weet dat in ieder geval de overheid grondig wordt gereorganiseerd. Er komen minder ministeries, met maximaal elf ministers en acht staatssecretarissen. Ingewijden zeggen dat Wonen, Wijken en Integratie naar het sterk ingeperkte Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat, dat zelf veel veiligheidstaken in zal leveren aan het nieuwe Ministerie van Veiligheid. Ook Justitie zal daar ondergebracht worden.
Na een mogelijk 'ja' van het CDA-congres zaterdag, zal Rutte maandag benoemd kunnen worden tot formateur. Half oktober zou het kabinet dan door het staatshoofd beëdigd kunnen worden.
Update 11:41 uur
RTL Nieuws meldt dat overeenstemming is bereikt over een regeer- en gedoogakkoord. De in het akkoord gemaakte afspraken worden morgen aan de fracties gepresenteerd. Als de achterban van het CDA aankomende zaterdag akkoord gaat, kan Mark Rutte volgende week ministers gaan zoeken. Een nieuw kabinet kan dan in de week van 11 oktober een feit zijn.
De formatiebesprekingen haalde vandaag hun honderdelfde dag. Als alles goed gaat, kan er hondervijfentwintig dagen na de verkiezingen van 9 juni een kabinet zijn.
Ok, de zogenaamde linkse hobbys, ook niet my cup of tea
Wat mij steekt is de privatisering van de laatste x jaar en waarom ik (als hardwerkende burger) daar niet beter van word, ik betaal meer belasting/accijns/zorgverzekering voor dingen die vroeger gewoon met de premies op mijn loon en belasting werden betaald.
En dan zo'n kuuk'n uit waarschijnlijk '82 zal eens even vertellen wie daar de schuld van heeft , amusant...
Trouwens, welke partij heb jij dan aangekruist op je stembiljetje?
In mijn muziek gaat het over mensen, liefde, leven, feesten, bezorgdheid, verdriet, menselijkheid, enz.
Maar dat is waar jullie rechtse rakkers geen kaas van hebben gegeten he. Dus zal ik altijd blijven ageren, hoe vervelend en lastig jullie me ook vinden.
Het zijn tijden van crisis, dan zijn de tijden van feesten voorbij.
De sterkste schouders zijn nog altijd de schouders die nog nooit last hebben gedragen.
Wat is dan het nut van een maatschappij of het nut van solidair zijn?
Ow ja niks en zo wordt de individualisering nog groter.
Dat word 4 jaar lang huilers afzeiken
Overigens blijf ik zeggen dat het een slechte zaak is ons door geld te laten leiden in plaats van doelen.
Kan jij trouwens leven zonder liefde?
Dit is gewoon een kabinet hoor. Het woord gedoodbeleid is in leven geroepen om CDA en VVD zogenaamd te beschermen tegen de uitspraken en standpunten van Wilders, en tegen hun eigen (eerdere) uitspraken die keihard tegen het reageren met de PVV waren.
Kun jij leven zonder geld, want als iedereen kan leven zonder geld dan hebben we ook geen crisis?
Jij zou moeten zingen wat de toekomst brengen moge.............
Time is the fire in which we burn.
Hoe zou het nu komen dat Wilders beveiliging nodig heeft?
Zou het nu nodig zijn om een dergelijke beveiliging bij de kerken te installeren?
Ik vind dat we ons daar eens goed van bewust moeten zijn en geld weer moeten gaan gebruiken als hulpmiddel. Het zou in beginsel niet de leidende factor mogen zijn om samen een maatschappij te runnen (daarmee niet zeggende dat we niet kostenbewust mogen zijn).
Wordt geld morgen afgeschaft heb ik een kans te overleven. Wordt liefde (voor iets of iemand) echter afgeschaft, tja wat is het nut dan nog van het leven?
De meeste CDA mensen die tegen zijn, zijn van de babyboom generatie.
Als die zich gaan afsplitsen dan krijg je een tweedeling van ouderen en jongeren generatie.
Wat veel problemen gaat leveren aangezien de jongeren het pensioen moeten gaan betalen van die ouderen.
Iedereen praat hier in stigma's zonder onderbouwing, gewoonweg absurd.
En nee ik ben niet links en ik ben geen socialist maar ik ben wel sociaal, en dat houd in dat ik een ander wel de kaas op hun boterham gun.
PS: en waarom denk je dat we bepaalde groepen mensen wat levensgeld geven? Omdat we zo aardig zijn, of is dat een stuk eigenbelang? (Er zijn landen genoeg waar men de armen aan hun lot overlaat, de negatieve effecten op de rest van het land zijn ook bekend).
Waar denk je dat het geleende geld heengaat?
Sterker nog, vroeger kon het zelfs voor minder.
Vlak na de Tweede Wereldoorlog waaide er een socialistische wind door Europa. Dit gedachtegoed werd namelijk onder Roosevelt geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten.
Het is eind jaren 70, begin '80, bij Reagan beginnende om erna door Thatcher en Lubbers op te worden gepakt, dat een neo-liberale wind door de wereld begon te waaien. Onder hen is de trend begonnen waar de voorzichtig opgebouwde sociale voorzieningen van de jaren '50 en '60 telkens maar moeten worden ingesnoeid. Dat we nu met onze collectieve principes in de knoei zitten, is dus ook veroorzaakt door deze periode uit onze geschiedenis.
Overigens was Roosevelt de meest sociaal ingestelde president die het land ooit heeft gekend. Spijtig genoeg wist hij niet zijn gedachtegoed in Amerika te realiseren wegens zijn vroegtijdig overlijden. Moet je eens indenken hoe drastisch anders het in de wereld zou zijn gelopen. Zo zouden we bijvoorbeeld nooit van Luther King hoeven te hebben gehoord.
Time is the fire in which we burn.
de afsplitsing van de ARP die in de PPR opgegaan is kan je weldegelijk als links aanmerken. de ARP is altijd als een sinusbeweging om het midden geweest, links/rechts/links/rechts. Zoals bij de gereformeerden (synode) gebruikelijk was.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken