Stefanovich: "Selectieprocedure FIA te traag"

Stefan GP zegt zich teruggetrokken te hebben voor de inschrijving voor het Formule 1-seizoen 2011 omdat de FIA de procedure te lang liet duren. De autosportfederatie maakte enkele weken geleden pas bekend definitief geen dertiende team aan te wijzen, omdat geen van de inschrijvingen helemaal aan de voorwaarden voldeed.

"We hebben ons in het begin ingeschreven, maar we kwamen er achter dat het proces te lang zou duren en het gaf ons geen garantie wanneer een renstal als dertiende team zou worden aangewezen," zei Zoran Stefanovic tegen f1pulse.com.

In maart toen de inschrijving startte meldde de FIA nog dat de beslissing in juli gemaakt zou worden. Villeneuve/Durango en Epsilon Euskadi kregen pas begin september te horen dat ze niet geselecteerd waren. Volgens Stevanovich is september te laat om nog een auto te moeten ontwerpen voor het volgende seizoen.

Waar Villeneuve en Durango nog gaan proberen om de Formule 1 te betreden voor volgend seizoen wil Stefanovic er niet aan denken om een bestaand team over te nemen. "Op dit moment hebben we niets specifieks in die richting lopen. We zien in de toekomst wel wat we kunnen doen."