Lopez: "Renault heeft winnaarsmentaliteit terug"

Het Formule 1-team Renault komt dit jaar beter voor de dag dan menigeen verwachthad. Volgens mede-eigenaar Gerard Lopez komt dit doordat de renstal de winnaarsmentaliteit terug heeft.

"We nemen niet langer genoeg met een achtste plaats, zoals Robert Kubica behaalde in Monza. We beschouwen dat nu als een pijnlijke teleurstelling," zei Lopez tegen Reuters. Kubica behaalde dit jaar enkele podiumplekken, maar voor 2011 moet de lat hoger gelegd worden. "Volgend jaar willen we strijden voor het kampioenschap. Dat vergt meer dan woorden. Het gaat om een bepaalde bedrijfscultuur, waarin het voltallige team tot het uiterste gaat."

Lopez nam afgelopen winter met zijn investeringsmaatschappij Genii Capital de renstal voor een groot gedeelte over en investeerde daarna in het team. "De veranderingen die we voor ogen hadden, zijn inmiddels nagenoeg allemaal doorgevoerd. We zijn dus niet meer bezig met renovatie, maar kunnen ons voor het eerst richten op het bereiken van resultaten. De basis van het team is sterker dan het ooit is geweest."

De renstal terugverkopen aan Renault wil hij dan ook niet. "We zien geen enkele reden om te verkopen. Financieel zijn we erg stabiel. Anderen zien dat misschien liever anders, maar dan hebben ze pech gehad."