Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken

De komst van de Nintendo 3DS, de Kinect-camera voor de Xbox 360 en de PlayStation Move moeten zorgen voor groei bij game-uitgever THQ. Dat blijkt uit de financiële rapportage van het bedrijf. Spellen als UFC Fitness Trainer voor de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controller en de Xbox 360 Kinect-camera en Saint's Row en De Blob 2 voor de Nintendo 3DS spelen een centrale rol in deze plannen.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet van de game-uitgever met 64 miljoen euro naar 112,7 miljoen euro. Hierdoor leed THQ een verlies van 22,7 miljoen euro. De game-uitgever verwacht het financiële jaar in maart 2011 af te sluiten met omgerekend 652,7 miljoen euro omzet. THQ verwacht quitte te spelen.

De omzet in het afgelopen kwartaal werd gedragen door de verkoop van de vechtgame 'UFC Undisputed 2010'. Van deze game werden ongeveer 2,7 miljoen exemplaren verkocht. THQ had echter hogere verwachtingen van de vechtgame. Vorig jaar verkocht UFC Undisputed 2009 namelijk nog 3,5 miljoen exemplaren. De uitgever overweegt nu de UFC Undisputed-serie niet langer jaarlijks uit te geven.

Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken
Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken.