Juventus tast diep in de buidel voor tweetal

Juventus heeft zich verzekerd van de diensten van de Italiaan Leonardo Bonucci en de Uruguayaan Jorge Andrés Martínez. Dat maakte de Serie A-club vandaag bekend. De 23-jarige Bonucci tekent voor vijf jaar. De 27-jarige Martínez moet het met een jaartje minder doen.

Voor Bonucci betaalt Juventus 15,5 miljoen euro aan zijn vorige werkgever Bari. De verdediger speelde sinds de zomer van 2009 bij Bari. Daarvoor stond hij onder contract bij Internazionale. Die club leende hem uit aan Treviso en Pisa. Bonucci maakte ook deel uit van de WK-selectie van Italië in Zuid-Afrika.

Martínez komt voor twaalf miljoen euro over van Catania. Die club had hem een jaar eerder overgenomen van Nacional uit Uruguay. De middenvelder heeft vijftien interlands achter zijn naam staan voor Uruguay, maar werd niet opgenomen in de selectie voor het WK in Zuid-Afrika.

Het afgelopen seizoen eindigde Juventus op een teleurstellende zevende plaats. De nieuwe trainer Luigi del Neri moet de club weer omhoog leiden. Daarvoor werden eerder al Simone Pepe en doelman Marco Storari vastgelegd.