Ferrari racet met KERS in 2011

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft bekendgemaakt dat Ferrari in 2011 het gehele seizoen met het Kinetic Energy Recovery System zal gaan rijden. Het Italiaanse team is de eerste die haar keuze voor de terugkeer van het veelbesproken systeem bekend heeft gemaakt.

De Formula One Teams' Association besloot om kosten te besparen KERS voor dit seizoen niet te gebruiken, maar over een terugkeer werd al snel weer gesproken. Ferrari wil de remenergie weer op gaan slaan om daarna op de rechte stukken van extra pk's en meer snelheid te profiteren.

Ook andere renstallen pleiten voor de terugkeer van het systeem en wilden een krachtiger variant invoeren, maar dit voorstel haalde het niet. Wel gaat het minimumgewicht van de bolides volgend jaar omhoog van 620 naar 640 kilogram om zo het gewichtsnadeel dat de teams vorig jaar met de invoering van het systeem hadden te overkomen.

Ondanks dat KERS volgend jaar door de renstallen beschikbaar wordt gesteld aan andere teams wil niet iedere constructeur er mee gaan rijden. Zo lijkt Mercedes problemen met de implementatie van het systeem te hebben en zien ook nieuwe teams zoals Lotus KERS niet zitten. Daarom zal het systeem in 2011 ook niet verplicht worden.