Amerikanen willen F1-team overnemen

Na het debacle rond Team US F1 willen opnieuw Amerikanen een poging wagen om de Formule 1 te betreden. Ditmaal wil de rechterhand van Youtube-oprichter Chad Hurley Parris Mullins niet zelf een renstal beginnen, maar zich bij een bestaand team inkopen.

Vorig seizoen werd Mullins door Hurley naar voren geschoven om Team US F1 te redden nadat gebleken was dat het team een niet meer in te halen achterstand had opgelopen. Hij voerde uitgebreide gesprekken met Formule 1-baas Bernie Ecclestone, met Campos Grand Prix, Stefan Grand Prix en anderen om een reddingspakket samen te stellen. Dit mislukte, maar Mullins wil een nieuwe poging wagen door zich bij een bestaand team in te kopen. Dat de Cypher Group ook een poging doet de sport te betreden staat hier compleet los van.

"Ik ben onderdeel van een project dat als doel heeft de sport te gaan betreden," zei Mullins tegen Autosport. "Ik kan geen details vertellen, maar wel dat het opstarten van een nieuw team nu niet mogelijk is. Het is iets waar lang over gediscussieerd kan worden, maar ik denk dat in de huidige staat waar de sport in verkeert onder de huidige regels een competitieve start van een nieuw team niet mogelijk is."

"De sport draait om kennis en de ervaringen die je in de vorige jaren opgedaan hebt moet je toepassen. Daarnaast moet er samenhang in het team zitten. Een goed voorbeeld hiervan is Honda/Brawn GP vorig jaar. Een bestaand team werd overgenomen, de noodzakelijke veranderingen werden toegepast en in het volgende jaar werd het een winnend team. En dat is ook wat we in het verleden hebben gezien met Red Bull Racing, Force India en Toro Rosso."

Hierdoor lijkt het Mullins verstandiger zich in te kopen bij een bestaand team, zoals Genii Capital voor dit seizoen bij Renault gedaan heeft. De Amerikaan neemt de geleerde lessen bij US F1 mee in zijn achterhoofd en is al in onderhandeling met enkele teams. Welke dat zijn wilde Mullins niet kwijt.