[Six Nations] Monye verwacht tegen Frankrijk te spelen

Ugo Monye verwacht aanstaande zaterdag inzetbaar te zijn voor het laatste duel van Engeland. Monye werd in de wedstrijd tegen Schotland nog op een brancard van het veld gereden, terwijl ook te zien was hoe zijn hoofd en nek gestabiliseerd waren en hij zuurstof kreeg toegediend.

Tijdens de wedstrijd tegen Schotland knalde Monye vol met zijn hoofd tegen het hoofd van de Schot Kelly Brown, die ook meteen vervangen werd. Direct nadat Monye van het veld werd gereden, werd hij naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, maar röntgenfoto's brachten geen schade aan zijn nek of zijn schedel aan het licht.

"Ik zou graag in actie komen tegen Frankrijk en verwacht deze week weer voluit te kunnen trainen," vertelde Monye tegen de Evening Standard. "Ik heb nog wel wat last van de rechterzijde van mijn nek en ik heb nog een tintelend gevoel in mijn rechterarm, dus zal ik samen blijven werken met de medische staf van het nationale team van Engeland."

Een maand geleden werd de rugbywereld opgeschrikt door de nekblessure van de Schot Thom Evans, die ernstige schade aan zijn ruggengraat opliep en moet vrezen voor zijn carrière. Monye is zich er van bewust dat een dergelijke blessure ook hem had kunnen treffen. "De hulp die ik op het veld en in het ziekenhuis ontving was fantastisch en ik realiseer mij dat mijn protesten tegen mijn afvoeren kwamen omdat ik door de klap flink versuft was. Ik wil het niet groter maken dan het was, maar gezien Evans zo'n ernstige blessure opliep was het hun goed recht om dergelijke voorzorgsmaatregelingen te nemen."

Het andere slachtoffer van de botsing, Kelly Brown, zal nog een aantal testen af moeten leggen voordat hij groen licht krijgt van de Schotste medische staf om zaterdag aan te mogen treden tegen Ierland.