Werkzaamheden Silverstone bijna afgerond

De verbouwing van het circuit van Silverstone nadert haar voltooiing. Eind deze maand moet het nieuwe Arena-gedeelte opgeleverd worden, waardoor het circuit ruim op tijd is voor de races in de MotoGP, World Superbikes en de Formule 1. Al deze klasses gaan gebruik maken van de nieuwe lay-out van het circuit. Ook de toeschouwers krijgen betere faciliteiten tot hun beschikking.

"Het werk aan het circuit en aan de toeschouwersplaatsen ligt op schema. Het team werkt voluit om het circuit ondanks slechte weersomstandigheden op tijd gereed te hebben," zegt directeur van Silverstone Richard Phillips. "De werkzaamheden bij Brooklands en Woodgate zijn nu af, inclusief de nieuwe uitloop voor de snelle pitsingang."

"Het nieuwe deel van het circuit vanaf Abbey naar het Arena-complex en het National Straight schiet ook al mooi op. Er is nog veel werk te verrichten op Silverstone, zoals verhoogde hellingen en gebieden voor de toeschouwers. Dit zal in maart doorgaan. Nabij Stowe worden nieuwe hospitality-units gebouwd." Hier komt volgend jaar een nieuw pitcomplex tussen Club en Abbey bij.